Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių skiepai

QUOTE(Pujolis @ 2014 10 06, 10:30)
Beda tame, kad musu veterinarai nesivargina istirt pries skiepa, ar kaciukas yra visiskai sveikas. Teko man atvejis paskiepyt seganti katineli, oi kiek bedos po to buvo...Nenoriu nei prisimint. Visiskai sveikam katinui del skiepu neturetu buti rimtesniu problemu. Ir dar man nepatinka, kad gyvunams yra naudojami kompeksiniai skiepai, i kuriu sudeti dazniausiai ieina ir skiepas nuo pasiutliges, kuris ypatingai agresyvus. Zmogui po skiepo nuo vienos ligos buna prasta savijauta, o isivaizduokit, koks smugis katino organizmui paskiepijus ji is karto tarkim vakcinom nuo kokiu penkiu ligu g.gif

Tai kad skiepas nuo pasiutligės neįeina į kompleksinių skiepų sudėtį g.gif Jį galima skiepinti visai atskirai, tik nuo pasiutligės, arba nuo virusų be pasiutligės. Toks ir būna vienas skiepukas mažiems.
O skiepas nuo pasiutligės yra privalomas pagal įstatymus smile.gif

Beje neseniai skiepijau vadą ir vados mamuką. Pirmą kartą pas tą daktarą. Tai pirmą kartą gyvenime buvo apžiūrėtos visų burnos prieš skiepą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 10 06, 12:39)
Tai kad skiepas nuo pasiutligės neįeina į kompleksinių skiepų sudėtį  g.gif Jį galima skiepinti visai atskirai, tik nuo pasiutligės, arba nuo virusų be pasiutligės. Toks ir būna vienas skiepukas mažiems.
O skiepas nuo pasiutligės yra privalomas pagal įstatymus  smile.gif

Beje neseniai skiepijau vadą ir vados mamuką. Pirmą kartą pas tą daktarą. Tai pirmą kartą gyvenime buvo apžiūrėtos visų burnos prieš skiepą  rolleyes.gif

Yra polivalentines vakcinos, i kuriu sudeti ieina ir vakcina nuo pasiutliges. Dazniausia veterinarai tokias tik ir turi, ta prasme polivalentines su pasiutlige ir be, atskira vakcina vien tik nuo pasiutliges nepopuliari.
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 10 03, 19:09)
Ir dar kaip po skiepų serga  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Bet gydytojas labai jau man aiškino, kad skiepai tikrai ne prie ko...kad katinams nebūna reakcijų...
o sakykite, ar neužtektų kambariniams gyvūnams tik kasmetinio skiepo nuo pasiutligės, ar visgi reikalingas tas pilnas kompleksinis?
Nes dabar buvo mieste akcija, kai skiepijo gyvūnus gyventojų nemokamai, tai kaip suprantu-nemokamas ir nuo pasiutligės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 06 spalio 2014 - 13:04
QUOTE(Pujolis @ 2014 10 06, 13:57)
Yra polivalentines vakcinos, i kuriu sudeti ieina ir vakcina nuo pasiutliges. Dazniausia veterinarai tokias tik ir turi, ta prasme polivalentines su pasiutlige ir be, atskira vakcina vien tik nuo pasiutliges nepopuliari.

Na kiek mes skiepinamės, tai visada vakcina nuo pasiutligės būna atskiram buteliuke. Ir kas man nepatinka tai kad šita vakcina yra naudojama kaip atskiedėjas skiepui nuo virusinių. Nes dažniausiai tai būna atskirų gamintojų vakcinos.
Skaičiau rusų forume, kad pvz tricat vakcinos gamintojas jau senokai uždraudė maišyt pasiutligės ir virusinių ligų buteliukų turinį. O bet tačiau.... Lietuvoje galioja dar senas vaisto aprašas, pagal kurį tai daryti galima. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(xiuke @ 2014 10 06, 15:01)
Bet gydytojas labai jau man aiškino, kad skiepai tikrai ne prie ko...kad katinams nebūna reakcijų...

Meluoja ir nerausta.
O jūs tikėjotės kitokio paaiškinimo? Taigis tai jo pajamų šaltinis.
QUOTE(xiuke @ 2014 10 06, 15:01)
o sakykite, ar neužtektų kambariniams gyvūnams tik kasmetinio skiepo nuo pasiutligės, ar visgi reikalingas tas pilnas kompleksinis?

Aš kaip tik sakyčiau, kad geriau nuo virusinių, o ne nuo pasiutligės. Nes pasiutlige neužsikrečiama per orą, jos ir ant batų neatsineši. Juolab pasiutligės skiepas (pagal gamintojus) veiksmingas 3 metus. Kaip sakė mūsų vienas senas vetas - "kam jūs tuos kambarinius skiepinat pasiutlige kasmet, nes mes net medžioklinių šunų, kurie turi daug didesnę tikimybę užsikrėsti, neskiepinam taip dažnai".
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 10 06, 15:23)

Meluoja ir nerausta.
O jūs tikėjotės kitokio paaiškinimo? Taigis tai jo pajamų šaltinis.

nesitikėjau, bet labai tingėjau ginčytis ir įrodinėti savo nuostatas smile.gif tiesiog gali paaiškinti, kad bus reakcijų, gali sunegaluoti ar pan. o dabar sunegalavo ir žinok, kas kaip, kodėl, ką daryti...vaikų gyd. bent paaiškina kas kaip galėtų būti.. smile.gif
Atsakyti
O vat sito bajerio su atskiedeju tai nezinojau. Kai skiepijau saviski, tai aiskino, kad yra polivalentine vakcina, i kuria ieina ir vakcina nuo pasiutliges.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2014 10 06, 10:30)
Beda tame, kad musu veterinarai nesivargina istirt pries skiepa, ar kaciukas yra visiskai sveikas. Teko man atvejis paskiepyt seganti katineli, oi kiek bedos po to buvo...Nenoriu nei prisimint. Visiskai sveikam katinui del skiepu neturetu buti rimtesniu problemu. Ir dar man nepatinka, kad gyvunams yra naudojami kompeksiniai skiepai, i kuriu sudeti dazniausiai ieina ir skiepas nuo pasiutliges, kuris ypatingai agresyvus. Zmogui po skiepo nuo vienos ligos buna prasta savijauta, o isivaizduokit, koks smugis katino organizmui paskiepijus ji is karto tarkim vakcinom nuo kokiu penkiu ligu g.gif

įsivaizduoju, nes dabar net vaikų kūdikius 5in1 skiepija, Pentaximas vadinasi lotuliukas.gif

mes tai savo katę skiepijam, būtinai. Bet mūsų vererinaras katę prieš skiepą visada apžiūrėdavo, nuo pat mažumės, dar prieš kelias dienas nuo kirmėlių vaistus suduodavom. Net negalėjau įsivaizduoti, kad ateini pas veterinarą, sakai - noriu katę paskiepyt, tas tik - šmaukt ir viskas, nė neapžiūrėjęs:blink:
dėl skiepų bėdos neturėjom, skiepyta buvo ir atskiromis, ir kompleksine vakcina - nė karto nesublogavo, bent jau nepastebėjom.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2014 10 06, 14:43)
O vat sito bajerio su atskiedeju tai nezinojau. Kai skiepijau saviski, tai aiskino, kad yra polivalentine vakcina, i kuria ieina ir vakcina nuo pasiutliges.

Tikrai tap, viską suvaro į vieną švirkštą, bet iš atskirų buteliukų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2014 10 06, 15:30)
nesitikėjau, bet labai tingėjau ginčytis ir įrodinėti savo nuostatas  smile.gif  tiesiog gali paaiškinti, kad bus reakcijų, gali sunegaluoti ar pan. o dabar sunegalavo ir žinok, kas kaip, kodėl, ką daryti...vaikų gyd. bent paaiškina kas kaip galėtų būti.. smile.gif

Kiek man tekę skiepyt - bent jau Vilniuj, - tai visada pasako kad gali būti pašalinių reakcijų, kad bus vangus, gali mažai ėsti, o jei pastebėsiu ką negero - kad skambinčiau g.gif Bet nuo to man nėra geriau.... pirmą skiepą visada darau visiems gyvūnams, bet paskui pradeda imt visokios abejonės....
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 10 06, 15:26)
Tikrai tap, viską suvaro į vieną švirkštą, bet iš atskirų buteliukų  unsure.gif
Mūsų vetai apžiūri augintinį ir parenka vakcinas vieno gamintojo (bet į vieną švirkštą).
Nepasakyčiau, kad neatsakingi, kadangi po sunkių gimdymų ir paskambins pasiteirauti, ir apžiūrės vaikus įdėmiai, ypač pirmą kartą besilankant g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 07 spalio 2014 - 12:13