Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių skiepai

QUOTE(Colomba @ 2014 09 26, 16:33)
Pirmiausia reikia nukirmėlinti. Kokią dalį tabletės duoti priklauso nuo katės svorio. Jeigu nėra kirmėlių, po 14d galima skiepyti skiepu nuo virusinių ligų. Po mėnesio kartoti + pasiutligė. smile.gif

Skaičiau kad po 10 dienų po nukirminimo reikia skiepyti, ar tai neturi didelės reikšmės? O tuos kirminus aš pamatysiu jei bus?
Atsakyti
QUOTE(butėė @ 2014 09 26, 15:56)
turim beveik 2 mėn. katytę, kaip būtų atliekami skiepai, kada reikia nukirminti ir t.t.? 4u.gif
Jums svarbiausia nukirminuoti ir jei nėra kirminų po 7-10-14 dienų nueiti pas veterinarą, o toliau jie jums pasakys ką ir kada 4u.gif
Jeigu įtariate, kad pas augintinį yra kirminai, tai po pirmo nukirminavimo būtina pakartoti, kitaip vakcina neveiks.

Paprastai parašyta apie vakcinavimą čia:
mažylius skiepyti reikia du kartus. Yra dvi galimos schemos, kalbant apie kačiukus. Viena jų - kai kačiukams sueina du mėnesiai, juos nukirmėlinam (labai tam tinka Virbac firmos pasta Vitaminthe), tada po 7-10 dienų skiepijam trivalente vakcina (trys vakcinos vienu šūviu) nuo panleukopenijos, infekcinio rinotracheito, kalicivirozės (geriausiai būtų kviestis veterinarą į namus), tada laukiam dvi savaites, vėl suduodam pastos nuo kirmėlių (kiekvieną kartą prieš kiekvieną skiepą nukirmėlinam - net jei esame 100 % tikri, kad kačiukai neturi kirmėlių!), tada po 7-10 dienų skiepijam dar kartą nuo trijų ligų ir užtvirtinam ankstesnį skiepą bei pridedam skiepą nuo pasiutligės (tai daro veterinaras, nepamirškite užsiregistruoti į priėmimą). Tai štai kaip viskas yra.
Visa tai galima daryti ir kitokia seka. Galima skiepyti trijų mėnesių ir vėliau keturių mėnesių kačiukus. Pirma trivalente vakcina plius pasiutlige, vėliau tik trivalente vakcina. Tačiau tvarka su nukirmėlinimu niekada nesikeičia.

QUOTE(butėė @ 2014 09 26, 16:47)
O tuos kirminus aš pamatysiu jei bus?
Jeigu jų yra daug. Jei tik kelios, tai tuomet jas paprasčiausiai apvirškins. Jeigu daugiau kirmėlių apvirškins, tai ir išmatose galima pamatyti gleivių.
Taip pat augintinis gali vemti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 26 rugsėjo 2014 - 16:07
Na, dabar viskas aišku, ačiū esarmy 4u.gif spalio 1 d. bus lygiai 2 mėn. tai tada ir pradėsiu tas procedūras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2014 09 20, 19:21)
Mes greiciausiai irgi neskiepysim, nes kiek kaciu laikem nei viena nemire nuo tu ligu del kuriu daromi skiepai, nematau prasmes ismesti tokius pinigus. Palaidojom katyte pries pora sav, buvo daryti visi skiepai tvarkingai, sterilizuota patikimoje klinikoje, o ji eme viena diena pasipurte ir numire...

nežinau ar tai sutapimas, ar ne, bet mūsų britukė taip pat iš po skiepų (2sav buvo praėję), pasimirė, ryte radome užmigusią, taip ir numirusią...staiga, netikėtai...priežasties nenustatinėjome, gyd. sako, gal širdis silpna, aš galvoju gal sutapo su stresu, kai namo įsileidom dar vieną augintinį verysad.gif , bet dbr skaitau Jūsų postą ir galvoju apie skiepus...katytė buvo 4metų... verysad.gif
o naujoji augintinė buvo sunegalavusi kelios d. po skiepų, sukilo temp, gyd sako peršalimas, bet griežtai atmetė skiepus, nes sako katės negali kaip vaikai sunegaluoti iš po skiepų g.gif ...aš lb suabejojau kažkodėl... unsure.gif teko 3d vežioti pas vet. leistis vaistukus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 02 spalio 2014 - 00:07
QUOTE(xiuke @ 2014 10 02, 02:00)
nežinau ar tai sutapimas, ar ne, bet mūsų britukė taip pat iš po skiepų (2sav buvo praėję), pasimirė, ryte radome užmigusią, taip ir numirusią...staiga, netikėtai...priežasties nenustatinėjome, gyd. sako, gal širdis silpna, aš galvoju gal sutapo su stresu, kai namo įsileidom dar vieną augintinį  verysad.gif ,  bet dbr skaitau Jūsų postą ir galvoju apie skiepus...katytė buvo 4metų... verysad.gif
o naujoji augintinė buvo sunegalavusi kelios d. po skiepų, sukilo temp, gyd sako peršalimas, bet griežtai  atmetė skiepus, nes sako katės negali kaip vaikai sunegaluoti iš po skiepų g.gif ...aš lb suabejojau kažkodėl... unsure.gif teko 3d vežioti pas vet. leistis vaistukus.

Kates tikrai gali sunegaluot po skiepu.Jeigu tik truputi pakyla temperatura, sumazeja apetitas, katinas buna siek tiek apatiskas, ir nera jokiu sunkesniu sveikatos sutrikimu, tai greiciausia cia ir yra normali reakcija i skiepa, ko visai nereikia gydyt jokiais vaistais. Jeigu skiepijama negyvomis vakcinomis, tai reakcija i skiepa turetu pasireikst skiepijimo diena ir testis kelias dienas, o skiepijant gyvomis, mazdaug po 5-10 dienu, panasiai kaip ir naturaliai uzsikretus ta liga. Viskas vyksta labai panasiai, kaip ir su zmonemis.
Atsakyti
Ir dar kaip po skiepų serga doh.gif doh.gif doh.gif Pernai dvi vados po skiepų rinotracheitu susirgo. verysad.gif
Atsakyti
Paskaiciau ir nusprendziau savo katino neskiepyti, baisu, kad skiepas pakenks.. Jei katinas gyvena bute ir niekada neiseina i lauka, kazin, ar jis realiai gali uzsikresti ir susirgti kokia tai liga?..
Atsakyti
QUOTE(Lauragana @ 2014 10 04, 21:38)
Paskaiciau ir nusprendziau savo katino neskiepyti, baisu, kad skiepas pakenks.. Jei katinas gyvena bute ir niekada neiseina i lauka, kazin, ar jis realiai gali uzsikresti ir susirgti kokia tai liga?..

O Jūs niekur neišeinat? Kitų katinų neglostot? Pas jus neužeina jokie pažįstami ir nepažįstami, kurie katiną gali paglostyti?
Atsakyti
QUOTE(Lauragana @ 2014 10 04, 20:38)

Galima ir iš lauko su batais užnešti.
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 10 03, 18:09)
Ir dar kaip po skiepų serga  doh.gif  doh.gif  doh.gif Pernai dvi vados po skiepų rinotracheitu susirgo.  verysad.gif
Bet jūs gi vis vien skiepijat ir skiepysite, ir naujiems šeimininkams patariate bent nuo 4 ligų (standartiškai) skiepytis...

Vakcinos nuo grybelio ar chlamidijozės, kurių veiksmingumas yra žemas ar ginčytinas- tai vienas reikalas, bet nesutikau dar nevieno veisėjo, kuris patartų neskiepyti jo kačiukus.
Atsakyti
Na aš tai tikrai skiepinu ir skiepinsiu. Nes kitaip į parodas nieks neįleis cool.gif

A vo čia labai įdomus straipsnis apie skiepus
Skiepinti ar ne
Atsakyti
Beda tame, kad musu veterinarai nesivargina istirt pries skiepa, ar kaciukas yra visiskai sveikas. Teko man atvejis paskiepyt seganti katineli, oi kiek bedos po to buvo...Nenoriu nei prisimint. Visiskai sveikam katinui del skiepu neturetu buti rimtesniu problemu. Ir dar man nepatinka, kad gyvunams yra naudojami kompeksiniai skiepai, i kuriu sudeti dazniausiai ieina ir skiepas nuo pasiutliges, kuris ypatingai agresyvus. Zmogui po skiepo nuo vienos ligos buna prasta savijauta, o isivaizduokit, koks smugis katino organizmui paskiepijus ji is karto tarkim vakcinom nuo kokiu penkiu ligu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 06 spalio 2014 - 09:31