Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių skiepai

QUOTE(Toumei @ 2012 05 03, 16:18)
Nebereikia nukirminuoti vėl prieš antrą skiepą, užtenka nukirminuoti prieš pirmąjį, o tada kartoti nukirminavimą kas 4-6 mėn. Aš į metus du kartus nukirminuoju, kad nebūtų per dažnai. smile.gif

savo katytei daveme nuo kirminuku vaistu spalio viduryje. iki siol vis dar nenuvezeme jos paskiepyti blush2.gif ar galima db vezti ja skiepyti? ar palaukti kitu metu, kai vel duosime vaistuku nuo kirminuku? g.gif beja, norime katyte dar sterilizuoti.. ar nebus visko per daug per toki trumpa laika? doh.gif
Atsakyti
jeigu dabar sterilizuosit katytę tai skiepyti bus galima ne anksčiau kaip po 2 savaičių, kadangi po narkozės negalima skiepyti. Mes savo katytei irgi spalio viduryje davėm vaistų nuo kirminų, prieš porą savaičių sterilizavom tai galvoju suduoti vėl vaistukų nuo kirminų ir po savaitės vežti skiepyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnuna @ 2012 12 02, 00:37)
jeigu dabar sterilizuosit katytę tai skiepyti bus galima ne anksčiau kaip po 2 savaičių, kadangi po narkozės negalima skiepyti. Mes savo katytei irgi spalio viduryje davėm vaistų nuo kirminų, prieš porą savaičių sterilizavom tai galvoju suduoti vėl vaistukų nuo kirminų ir po savaitės vežti skiepyti smile.gif

4u.gif
Atsakyti
Merginos merginos:) Pries kiekviena skiepa (10-12 dienu iki skiepo) reikia suduoti vaistukus nuo kirmeliu. Nes jei katyte turi kirmeliuku ir jus paskiepysite gyvuna, tai tiesiog skiepas nesuveisk taip kaip reikia.
Gyvunus juk skiepyjame karta metuose. Tad ir vaistukus pries skiepa reik suduoti.
O praejus ne maziau, kaip dviem savaitem po skiepuko galite tartis su gydytoju del sterilizacijos. Turi susipreti imunitetas.
Bet visda geriau yra uzzokti i vet klinika arba tiesiog pasiskambinti ir viska pasitikslinti smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif

turiu tokį klausimėlį.. Nesigavo ,kaip norėjau, kartu važiuoti šiandien skiepinti savojo mažiuko, tai vežė manasis dvikojis be manęs. Gavo berniukas kailiuotas mūsų pirmą skeipuką, jam ant nosies trys mėnesiukai, nukirmintas ir visa kita kaip pridera. Darbe skaičiau daug apie visas vakcinas ir šitą ,kuria paskiepino, taipogi esu pasižymėjus. Žodžiu berniukas gavo vakciną belgišką PFIZER "Versifel" , be pasiutligės. Ir liepė atvžiuoti po kelių savaičių antrąjam skiepukui jau su pasiutlige. Bet toks klausimas kyla.. Tai dabar vistiek turi po vakcinos praeit laiko ir kaip ir būtų ,kad reiktų suduot vaistukus nuo kirminų, bet tai jei po poros savaičių jau gaus antrąją vakciną, tai kada man spėt jį nukirmint? g.gif Klausiau mergaitės ,kuri mokos vet,akademijose, sako turi klinikos tas visokias sistemas ir šita vadinas greitoji , sako tskiepina ir šitaip... Bet aš bent kažkaip susibalamutinau šiandien... Tai nukirmint man jį po antro skiepo? Ir apskirtai būčiau žinojus kokia čia ta vakcina, būčiau toj klinikoj neskiepinus ..Aš labiau už tas populeriasnes,kur skiepijasi dauguma... Visada kas nors turi būti ne taip, kažkas sutrukdo dalyvauti pačiai, o vyrukas taip gražiai pasisiūlė murkalą sužiūrėt, nė nepagalvojau,kad čia painiava gali gautis.. blink.gif
Atsakyti
Man taip pat buvo, tai nereikejo nukirminint, nors taip skiepu buvo apie 4 savaites. Bet as ne Lietuvoj, tai gali skirtis metodai skiepinimo.
Atsakyti
QUOTE(Eglinainis @ 2013 01 03, 21:48)
Tai nukirmint man jį po antro skiepo? Ir apskirtai būčiau žinojus kokia čia ta vakcina, būčiau toj klinikoj neskiepinus ..Aš labiau už tas populeriasnes,kur skiepijasi dauguma...

Versifel dar nauja vakcina, registruota tik praeitais metais, po kiek laiko ji taps ne mažiau populiari už kitas - tik laiko reikia smile.gif O firma gera, tai nesibaiminkit šitaip baisiai 4u.gif
Vaistu nuo kirmėliukų susiduokit praėjus 10-14 dienų po praeito davimo - bus ir pagal instrukciją, ir į skiepų grafiką tilpsit mirksiukas.gif
Atsakyti
Na truputį ramiau, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Merginos, turiu toki klausimuka ax.gif gal kas dazniau lankotes veterinarijos klinikose ir zinote kainas. Drauge uzrode klinika kaip paprasta, tvarkinga, labai atsakingi ir paslaugus darbuotojai, pigios paslaugos ir t.t. Niu ir mano patirtis : katineliui trys menesiukai. Pries menesi nuveziau paskiepinti (pries tai sudavusi vaistukus nuo kirmeliu) Klinikoje pasiguodziau, kad kartais krapstosi ausytes, gal kartais turi erkuciu, o jei taip, tai ir nuo kirmeliu gali buti vaistukai nesuveike, nes pasak pardavejos ten buvo nuo ivairiu isoriniu ir vidiniu parazitu. Nei vienas is buvusiu gydytoju i ausytes net nezvilgtelejo, suleido vakcina ir ate, susimatysim po menesiuko vakcinai nuo pasiutliges. Pirmos vakcinos kaina 40 Lt. Po menesiuko antroji vakcina - 40 Lt. Man pasirode daugokoka, bet gal dabar tokios kainos visur g.gif Kaip manot, ar gera musu issirinkta klinika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(racke @ 2013 01 13, 19:47)

Kainos priklauso nuo miesto: Vilniuje ir Klaipėdoje brangiau, Kaune - pigiau smile.gif Vakcina nuo kačių ligų Kaune kainuoja apie 40 Lt, po mėnesio kartojamas skiepas nuo ligų plius pasiutligė - 50 Lt. Tai normalu.
Bet vat kad į ausytes nepažiūrėjo, nors Jūs ir prašėt - tai jau nėra gerai 4u.gif
Atsakyti
Aisku, aciukas 4u.gif Na, tai kad nekreipe jokio demesio i mano rupesti ir man nelabai patiko ax.gif Bet atrodo viskas gerai. Kartais pasikrapsto, bet ir mes kartais pasikasom biggrin.gif
Atsakyti
Radau tokį įdomų dalyką:
Mažų kačiukų skiepijimo grafikai gali būti 2: Jei kačiukas pirmą kartą skiepijamas bent 4 mėnesių, pakartotinio skiepo nereikės, kol jam nesueis metai ir 4 mėnesiai. Kita vertus, jei kačiukas skiepijamas anksčiau, skiepai turi pirmiau nugalėti natūralų iš mamos gautą kačiuko imunitetą, kad imtų veikti, todėl kačiuką reikės skiepyti kelis kartus: Pirmą kartą kompleksine 3 in 1 vakcina 6-8 sav., o antrą kartą 10-13 sav. Nuo pasiutligės kačiuką galima skiepyti 10-13 sav.

Šaltinis: http://kaciu-maistas.lt/kaciu-skiepai/

... o ten pat toliau rašoma: - Jeigu katę skiepijat pirmą kartą, tai po 21 dienos nuo vakcinacijos, skiepą būtina užtvirtinti (revakcinacija). Tai galima padaryti „Leukorifelin“ vakcina, kurioje yra vaistai nuo tų pačių ligų, išskyrus pasiutligę, nes pakartotiną vakcinaciją nuo pasiutligės daryti nereikia.

Gal galėtų kas nors pakomentuoti, kaip čia yra? g.gif Nes visai susipainiojau....
Dabar turim 3 mėnesių rastinukę katytę, žadu vežti skiepyti, bet jei tikrai tas pirmas skiepas tik sunaikina natūralų imunitetą, ir 4 mėnesių užteks vieno skiepo - gal verta palaukti? Ar bet kokiu atveju reikia dviejų skiepų?
Atsakyti