Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių skiepai

QUOTE(Pujolis @ 2012 03 07, 11:28)
Sitos forumo dalyves katukas, kiek prisimenu, po pirmo skiepo buvo blogai pasijutes. As neprisidedu prie propagandu del vakcinaciju zalos, bet manau, kad kiekvienu atveju reikia protingai ivertint esama situacija, gyvuna ir galimos rizikos masta.

Prisimenant tą ligą, dabar manau, kad tai galėjo būti apsinuodijimas kambarine gele, kurią jis mėgdavo pakramtyti. Vienaip ar kitaip, aš nelinkusi tai sieti su skiepu, juk buvo praėjusi daugiau nei savaitė...

Bet, kaip jūs ir minėjote, tai naminis katinas. Gal vis gi antros vakcinos nereikia? Aš jau net nebežinau, ką galvoti, kai visi veterinarai taip skirtingai pataria... O, jei visgi nuspręsčiau jį dar kartą bandyti vežti, ar nebūtų per ilgas laiko tarpas bveik du mėnesiai tarp skiepų?
Atsakyti
QUOTE(BasaRasa @ 2012 03 08, 14:37)
Prisimenant tą ligą, dabar manau, kad tai galėjo būti apsinuodijimas kambarine gele, kurią jis mėgdavo pakramtyti. Vienaip ar kitaip, aš nelinkusi tai sieti su skiepu, juk buvo praėjusi daugiau nei savaitė...

Bet, kaip jūs ir minėjote, tai naminis katinas. Gal vis gi antros vakcinos nereikia? Aš jau net nebežinau, ką galvoti, kai visi veterinarai taip skirtingai pataria... O, jei visgi nuspręsčiau jį dar kartą bandyti vežti, ar nebūtų per ilgas laiko tarpas bveik du mėnesiai tarp skiepų?

Jeigu jus manote, kad skiepas jusu katinui nesukelia salutinio poveikio ir esat isitikine, kad pakartotinis skiepijimas labiau apsaugos katina, tai skiepykit. As asmeniskai neskiepijau nei vieno katino pakartotinai, seniau irgi niekas ju pakartotinai neskiepijo, skiepydavo karta 3 men., o po to kartodavo po metu.Matot, dabar labai daromas biznis is tu vakcinu, visokiu kitokiu cheminiu preparatu, farsiruojami tie katinai tabletem nuo kirminu, profilaktiskai lasinama visokia chemija nuo blusu, erkuciu ir dar bala zino ko, antibiotikai duodami profilaktiskai.As kazkada pasakiau, kad katinas kasosi, tai mane bande itikint, kad jis turi blusu, kuriu as negaliu pamatyt ir siule lasint ampule bigsmile.gif Manau, kad kiekvienas zmogus turi pats apsisprest, ar reikia viso to jo gyvunui.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 03 08, 16:29)
Jeigu jus manote, kad skiepas jusu katinui nesukelia salutinio poveikio ir esat isitikine, kad pakartotinis skiepijimas labiau apsaugos katina, tai skiepykit. As asmeniskai neskiepijau nei vieno katino pakartotinai, seniau irgi niekas ju pakartotinai neskiepijo, skiepydavo karta 3 men., o po to kartodavo po metu.Matot, dabar labai daromas biznis is tu vakcinu, visokiu kitokiu cheminiu preparatu, farsiruojami tie katinai tabletem nuo kirminu, profilaktiskai lasinama visokia chemija nuo blusu, erkuciu ir dar bala zino ko, antibiotikai duodami profilaktiskai.As kazkada pasakiau, kad katinas kasosi, tai mane bande itikint, kad jis turi blusu, kuriu as negaliu pamatyt ir siule lasint ampule bigsmile.gif Manau, kad kiekvienas zmogus turi pats apsisprest, ar reikia viso to jo gyvunui.

Bet su pirmu skiepu nebuvo kačiukas paskiepytas nuo pasiutligės. tongue.gif Tik antra vakcina yra bendra. Kiek žmonių tiek nuomonių, gal geriau palikim patiems nuspręsti, kas ką pasirinks, o ne atkalbinėti, nes tai neva yra blogai ir t.t.. Taip po skiepo katinas būna mieguistas, o kodėl? Todėl, kad į jį suleidžiamas virusas, čia tas pats kaip žmogų, kai skiepija nuo gripo į mus įleidžiamas tas pats virusas tik jis lengvesnės formos ir greičiau praeina. BasaRasa, nieko tokio, aš manau, kad jis bus paskiepytas ir po dviejų mėnesių, pasiskambinkit vetams pasitikslint, bet manau, tai nieko nekeičia pasiskiepysit kompleksiniu skiepuku ir viskas bus ok, wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoduke`: 08 kovo 2012 - 15:45
QUOTE(Juoduke` @ 2012 03 08, 17:36)
Bet su pirmu skiepu nebuvo kačiukas paskiepytas nuo pasiutligės. tongue.gif Tik antra vakcina yra bendra. Kiek žmonių tiek nuomonių, gal geriau palikim patiems nuspręsti, kas ką pasirinks, o ne atkalbinėti, nes tai neva yra blogai ir t.t.. BasaRasa, nieko tokio, aš manau, kad jis bus paskiepytas ir po dviejų mėnesių, pasiskambinkit vetams pasitikslint, bet manau, tai nieko nekeičia pasiskiepysit kompleksiniu skiepuku ir viskas bus ok, wink.gif

As neatkalbineju, tik siulau pasvarstyt ir atsakingai nusprest. O nuo pasiutliges yra ir atskiras skiepas, ne komplekse, tik daugelis veterinariniu jo neturi.
Atsakyti
QUOTE(Juoduke` @ 2012 03 08, 15:36)
Bet su pirmu skiepu nebuvo kačiukas paskiepytas nuo pasiutligės. tongue.gif Tik antra vakcina yra bendra. Kiek žmonių tiek nuomonių, gal geriau palikim patiems nuspręsti, kas ką pasirinks, o ne atkalbinėti, nes tai neva yra blogai ir t.t.. Taip po skiepo katinas būna mieguistas, o kodėl? Todėl, kad į jį suleidžiamas virusas, čia tas pats kaip žmogų, kai skiepija nuo gripo į mus įleidžiamas tas pats virusas tik jis lengvesnės formos ir greičiau praeina. BasaRasa, nieko tokio, aš manau, kad jis bus paskiepytas ir po dviejų mėnesių, pasiskambinkit vetams pasitikslint, bet manau, tai nieko nekeičia pasiskiepysit kompleksiniu skiepuku ir viskas bus ok, wink.gif

Nuo pasiutligės jis paskiepytas, pirmoji vakcina buvo ir nuo užkrečiamų ligų, ir nuo pasiutligės. Jam jau buvo trys mėnesiai, taigi pasiūlė viską iš kart.
O reakcijos to skiepo nebuvo jokios - nei mieguistumo, nei kitų blogavimų. Nebent tas nepaaiškinamas apsirgimas praėjus daugiau nei savaitei (ką pripaišiau gėlėms smile.gif ). Vistiek, manau, kad jis pakankamai stiprus katinas, taigi ne vakcinoje bėdos.

Ačiū visiem, kad diskutuojat, man labai svarbi Jūsų nuomonė, nes subalamutinta jaučiausi po pastarojo apsilankymo pas veterinarą. Ir puiku, kad nuomonės įvairios.
Turbūt iki kitų metelių pabūsim su viena vakcina.
Atsakyti
QUOTE(BasaRasa @ 2012 03 08, 21:16)
Ačiū visiem, kad diskutuojat, man labai svarbi Jūsų nuomonė, nes subalamutinta jaučiausi po pastarojo apsilankymo pas veterinarą. Ir puiku, kad nuomonės įvairios.

Smagu, kad diskusijos padeda apsispręsti. O tai pas kurį veterinarą lankėtės, jei ne paslaptis? kuris sakė, kad antra vakcina sumažins imunitetą?
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2012 03 08, 21:01)
Smagu, kad diskusijos padeda apsispręsti. O tai pas kurį veterinarą lankėtės, jei ne paslaptis? kuris sakė, kad antra vakcina sumažins imunitetą?

Nežinau, ar gražu minėti pavardę. Bet tai buvo vet. klinikoje "Nuaras" Kaune.
Atsakyti
BasaRasa, vadinasi ir užtenka vieno skiepo antro jau tikrai nereikia, jei katulis jau paskiepytas kompleksine vakcina. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(BasaRasa @ 2012 03 09, 01:33)
Nežinau, ar gražu minėti pavardę. Bet tai buvo vet. klinikoje "Nuaras" Kaune.

Oi ne, pavardės ir nereikia ax.gif Klinikos pilnai užtenka, šiaip įdomu kaip kolegos dirba - patys gi nepapasakos, tai tik per pacientus ir pasišnekam smile.gif

QUOTE(Juoduke` @ 2012 03 09, 09:44)
BasaRasa, vadinasi ir užtenka vieno skiepo antro jau tikrai nereikia, jei katulis jau paskiepytas kompleksine vakcina. wink.gif

Gamintojas rekomenduoja truputį kitaip, bet čia Jūsų pasirinkimo teisė. Viena vakcina apsaugą duoda, bei po antro skiepo ji būna stipresnė. Tikrai neperšu savo nuomonės, bet kitaip negaliu kalbėti - labai sunku matyti ligoniukus sergančius (o su jais tenka susidurti dažniau, nei su sveikais), ypač kai jie visai neskiepyti ax.gif
Atsakyti
Mano vienas katinas irgi stiprus, bet as neskiepijau jo pakartotinai. Be to jis buvo ir be skiepo nuo pasiutliges. Po metu paskiepijau nuo visko. Iseina jis ir i lauka, (aisku ne vienas, o su mano prieziura), ir i laiptine, niekuo neapsikrete, jam jau tuoj 4 metai. O kitas katinas ligoniukas, jis skiepytas tik karta triju menesiu. Suprantu, kad cia jau rizika didele yra, bet as taip apsisprendziau, irgi po ilgu svarstymu ir konsultaciju. Jums taip tai tikrai nesiulau rizikuot, nes jusu katinas normalios sveikatos. Bet jeigu jis tupi namuose, nekontaktuoja su kitais gyvunais, tai man atrodo, kad to imuniteto, kuris susiformavo po vieno skiepo, gana. Be to, net ir du skiepai neapsugos nuo visko, yra tokiu infekciniu ligu, beje mirtinu, nuo kuriu skiepu is viso nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 09 kovo 2012 - 11:48
Norėčiau paklausti, ar Jums kada teko girdėti apie kačių mirtį po skiepo?
Nes dbr apie žmonių skiepus toks skeptiškas požiūris.
Klausiu todėl, kad mano pačios katinas po metinio skiepo praėjus savaitei staiga mirė.Man belieka spelioti kas ir kaip...Bet gali būti, kad kokią infekciją inešė.
Atsakyti
Yra atlikti ilgalaikiai tyrimai apie skiepų žalą.
Šiame forume yra patalpintas išsamus straipsnis,verta paskaityti ....

http://hghltd.yandex...A...3c8&keyno=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ameda: 22 kovo 2012 - 19:06