Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių skiepai

QUOTE(paperdoll @ 2011 01 24, 09:17)
as turiu 2 metu katina, kuris paskiepytas quadricat vakcina, paskutine vakcina gavo sestadieni, priespaskutine gavo pries metus kaip ir dera. pas mus kita savaite atkeliauja dar vienas 5 men. kaciukas ( dar neskiepytas, kodel neskiepytas nezinau), klausimas butu, kada ji geriau paskiepyti? Kaip suprantu, mano katinas dabar jau turi ta "apsauga" jeigu kas, a ne? nes suprantu, kad quadricat yra kombinuota vakcina nuo pasiutliges, rinotracheito ir dar kazko..?

Ar Jūs kačiuka imate is prieglaudos,kad nezinote ar skiepytas?
O jusu katinas tik ka paskiepytas,tai gal vertetu palaukti,nors tokius klausimus geriau uzduoti veterinarui smile.gif
Atsakyti
Ameda aciu labai, bet jus neperskaitet mano zinutes, nerasiau ar nezinau ar skiepytas, rasiau, kad zinau, kad ne skiepytas, nezinau tik del ko neskiepytas, nenoriu skelbti is kur imu katina, tik norejau gauti patarimo.
Mano katinas ka tik skiepytas, bet jis skiepytas ne pirma karta, jis buvo pries metus lygiai irgi paskiepytas, tai kaip suprantu imunitetas jau yra nuo praeitu metu, o paskutinis skiepas buvo "palaikomasis".. buciai labai dekinga, jei kas zinantis patartu 4u.gif kas liecia pasiutlige, tai daremes titra, imunitetas yra.
Atsakyti
QUOTE(paperdoll @ 2011 01 24, 10:10)
Ameda aciu labai, bet jus neperskaitet mano zinutes, nerasiau ar nezinau ar skiepytas, rasiau, kad zinau, kad ne skiepytas, nezinau tik del ko neskiepytas, nenoriu skelbti is kur imu katina, tik norejau gauti patarimo.
Mano katinas ka tik skiepytas, bet jis skiepytas ne pirma karta, jis buvo pries metus lygiai irgi paskiepytas, tai kaip suprantu imunitetas jau yra nuo praeitu metu, o paskutinis skiepas buvo "palaikomasis".. buciai labai dekinga, jei kas zinantis patartu  4u.gif kas liecia pasiutlige, tai daremes titra, imunitetas yra.

teisingai,neatkreipiau demesio i zodi,,kodel''
.Quadricat vakcina yra -nuo kačių panleukopenijos, kalicivirozės, virusinio rinotracheito ir pasiutligės.
Po skiepu imunitetas susiformuoja po 21 d.bet kaip yra po pakartotino skiepijimo ,-jus visgi geriau paklauskit veterinaru.
Atsakyti
Sveiki norėjau paklausti dėl skiepų. Aš savo katinus kasmet kai skiepiju,tai užklijuoja lipdukus quadricat. Šiemet nuvežiau skiepams,tai katiną paskiepijo ta pačia vakcina, o katę,tik namie grižus pamačiau kad užklijuota Feligen CRP ir Rabigen mono. Kokia čia vakcina?kuo ji skiriasi?Nes katytė grižus namo pradėjo vemti,lekuoti,slėptis.Negėrė ir nevalgė. Va antrą dieną jau palaka,bet neėda,ir gulinėja tiktai sad.gif Kai pasiskambinau iš karo vetui,tai sako tikrai ne nuo skiepo,atseit kažinau gal sustresavo ar nuo vežiojimo. Bet anksčiau nuo jokių vežiojimų nestresavo sad.gif Ar negali čia būti nuo to kitokio skiepo?
Atsakyti
Merginos, o ar buna galimybe issikviest veta i namus, kad paskiepytu? Gal zinot ar labai brangus malonumas? Mums labai didelis stresas iki veto vaziuot, nenoriu traumuot gyvuno schmoll.gif
Atsakyti
turiu klausimą ir aš 4u.gif
mano katytė paimta iš globos namų, tada buvo nepilnai dviejų mėnesių, ir jos laukė skiepas. Tačiau ji sirgo skranduko liga, ir skiepą teko atidėti. Kai pilnai pasveiko, veterinarė sudavė jai vaistą nuo kirminų, ir po 10 dienų turėjo skiepyt, bet katytei prasidėjo sloga, ir skiepas vėl atsidėjo. Sloga tęsėsi labai ilgai, kol galiausiai išsiaiškinom, kad tai -alerginė sloga, o dar po kiek laiko išaiškėjo, kam alergija. Pagaliau išgydžius slogą, 8 dieną daviau jai vaistą nuo kirminų, pasiruošti pagaliau skiepui. Bet vienas dalykas, jai jau 5 mėnesiai ir jau keičiasi dantukai, o kitas dalykas, vakar ji pradėjo čiaudėti. Vakar čiaudėjo 1 kartą ryte, o šiandien 2, vakare. Visus kartus man ant veido doh.gif tongue.gif Šįvakar ji ir nesiautėjo kaip paprastai. Valgo lyg ir normaliai. Ar turėčiau susirūpinti jau, ar dėl tiek nieko tokio?
Vakar ji buvo netyčia įkritus į vonią, bet joje vandens buvo nedaug, tik pėdutes sušlapo, o šiandien buvo išbėgus į laiptinę, tai pėdutes teko nuplauti. Galbūt čiaudėja dėl to?
Žodžiu, neramu truputį, o ir skiepas jau tiek laiko atidėliotas. Gal kas galit patarti?
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2011 02 14, 04:04)
turiu klausimą ir aš  4u.gif
mano katytė paimta iš globos namų, tada buvo nepilnai dviejų mėnesių, ir jos laukė skiepas. Tačiau ji sirgo skranduko liga, ir skiepą teko atidėti. Kai pilnai pasveiko, veterinarė sudavė jai vaistą nuo kirminų, ir po 10 dienų turėjo skiepyt, bet katytei prasidėjo sloga, ir skiepas vėl atsidėjo. Sloga tęsėsi labai ilgai, kol galiausiai išsiaiškinom, kad tai -alerginė sloga, o dar po kiek laiko išaiškėjo, kam alergija. Pagaliau išgydžius slogą, 8 dieną daviau jai vaistą nuo kirminų, pasiruošti pagaliau skiepui. Bet vienas dalykas, jai jau 5 mėnesiai ir jau keičiasi dantukai, o kitas dalykas, vakar ji pradėjo čiaudėti. Vakar čiaudėjo 1 kartą ryte, o šiandien 2, vakare. Visus kartus man ant veido  doh.gif  tongue.gif Šįvakar ji ir nesiautėjo kaip paprastai. Valgo lyg ir normaliai. Ar turėčiau susirūpinti jau, ar dėl tiek nieko tokio?
Vakar ji buvo netyčia įkritus į vonią, bet joje vandens buvo nedaug, tik pėdutes sušlapo, o šiandien buvo išbėgus į laiptinę, tai pėdutes teko nuplauti. Galbūt čiaudėja dėl to?
Žodžiu, neramu truputį, o ir skiepas jau tiek laiko atidėliotas. Gal kas galit patarti?

Dėl čiaudėjimo - katės kartais nusičiaudo, viskas normalu.
Ir dėl skiepų atidėjimo galite nenerimauti, nėra greižto termino juk, kada skiepyti.

Žinoma, jeigu kyla nerimas, visuomet geriausia pasitarti su veterinaru, bet man atrodo, kad per daug nerimaujate smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2011 02 13, 23:06)
ar buna galimybe issikviest veta i namus, kad paskiepytu? Gal zinot ar labai brangus malonumas?

Yra veterinarų, teikiančių tokią paslaugą - reik skambinti ir tartis (bent Vilniuj kaina svyruoja nuo 30 Lt iki 150 Lt) smile.gif
Atsakyti
Ne tokia jau ir baisi kaina, kai pagalvoji, aciu uz atsakyma, bandysiu ieskot veto 4u.gif
Atsakyti
arba pražiūrėjau, arba niekas neklausė - kada reikia skiepyti katiną - jis buvo skiepytas 4 mėn amžiaus, ar kai suėjo metai, ar po metų po to skiepo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2011 02 15, 10:11)
kada reikia skiepyti katiną - jis buvo skiepytas 4 mėn amžiaus, ar kai suėjo metai, ar po metų po to skiepo? smile.gif

Po metų.
Atsakyti
QUOTE(kristuliek @ 2011 02 04, 09:43)
Sveiki norėjau paklausti dėl skiepų. Aš savo katinus kasmet kai skiepiju,tai užklijuoja lipdukus quadricat. Šiemet nuvežiau skiepams,tai katiną paskiepijo ta pačia vakcina, o katę,tik namie grižus pamačiau kad užklijuota Feligen CRP ir Rabigen mono. Kokia čia vakcina?kuo ji skiriasi?Nes katytė grižus namo pradėjo vemti,lekuoti,slėptis.Negėrė ir nevalgė. Va antrą dieną jau palaka,bet neėda,ir gulinėja tiktai sad.gif Kai pasiskambinau iš karo vetui,tai sako tikrai ne nuo skiepo,atseit kažinau gal sustresavo ar nuo vežiojimo. Bet anksčiau nuo jokių vežiojimų nestresavo sad.gif Ar negali čia būti nuo to kitokio skiepo?

Abi vakcinos prancūziškos, tik skirtingų gamintojų. Gali būti, kad pagalbinės medžiagos skiriasi (nes ligos, nuo kurių skiepijama, abiejų vakcinų vienodos) ir Jūsų katytė sureagavo. Kitą kartą besiskiepydami pasakykit veterinarui, kad į Feligen vakciną katė stipriai reagavo - tegu renkasi kitą. 4u.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2011 02 14, 00:06)
Merginos, o ar buna galimybe issikviest veta i namus, kad paskiepytu? Gal zinot ar labai brangus malonumas? Mums labai didelis stresas iki veto vaziuot, nenoriu traumuot gyvuno  schmoll.gif

Kaune pigiau, nei Vilniuje. Klausimas, kiek toliau nuo gydyklos gyvenate: gali paimti už atvažiavimą iki 50 Lt, o gali ir neimti nieko (jei būsite pakeliui). Bet kuriuo atveju persiskambinkit kelias gydyklas.
Atsakyti