Sveiki Norėčiau paklausti, katinėlis ~2mėn vemia Užvakar išprašė kelių mažų gabaliukų lašinukų, tai naktį 3 kartus vėmė, supratom, kad nuo to, per sunkus maistas.. Paskui visą dieną miegojo, atsibudęs palakdavo vandenuko, pažaisdavo ir vėl eidavo miegot, visą dieną viskas gerai buvo, tik porą kartų pusiau skystai kakojo. Kitą naktį beveik visą išmiegojo ramiai, tačiau paryčiais vėl supykino, vėmė tokiom lyg seilėm ir taip du kartus Kas galėtų mažiui būt? Jis paimtas iš globos namų, ir kai klausėm ar paskiepytas, prižiūrėtoja taip kažkaip įtartinai, bet pasakė, kad paskiepytas
QUOTE(Redžiuus @ 2010 10 20, 11:00)
Kas galėtų mažiui būt? Jis paimtas iš globos namų
Patarčiau apsilankyt pas vet-ą.
QUOTE(Redžiuus @ 2010 10 20, 11:00)
kai klausėm ar paskiepytas, prižiūrėtoja taip kažkaip įtartinai, bet pasakė, kad paskiepytas
O skiepus patvirtinantį kokį nors dokumentą (pažymą ar skiepų knygutę) davė?
Redžius geriausia eiti pas veterinarą, suleis vaistų nuo vėmimo, apžiūrės kačiuką. Jeigu neramu ir neturite skiepų paso, pasiskambinkite į Globos namus iš kurių ėmėte kačiuką ir dar pasitikrinkite ar skiepytas. Nebent ėmėte iš Grindos, ten jie nelabai tokią informaciją ir turi. Visgi patarčiau šiandien pat nueiti pas veterinarą, nes maži kačiukai nuo vėmimo greitai dechidratuoja ir nusilpsta.
Savo katinėlį paskiepijau 3,5 mėn, po mėnesio skiepijom antrą kartą. Po antro skiepo, kaip vetas sakė, katinėlį sualergizavo po skiepo praėjus maždaug pusvalandžiui apsivėmė ir pradėjo tynti snukutis, po smakru atsirado guzas...teko vežti dar kartą vetui, suleido antialerginių vaistų...katinėlis tris paras buvo mieguistas, mažai ėdė, tik labai daug lakė vandenuko...dabar labai abejoju, ar skiepysiu trečią kartą, praėjus metams
benaršydama radau tokią info: "Kates galima vakcinuoti trijų mėnesių amžiaus, jei veterinaras nerekomendavo kitaip. Bet negalima skiepyti dantų keitimosi metu." Teisybę čia rašo apie dantų keitimąsi ar mitas? Vakar paskiepijau kačiuką, kuriam kaip tik pradėjo kristi dantys.
QUOTE(villijaa @ 2010 11 11, 11:08)
benaršydama radau tokią info: "Kates galima vakcinuoti trijų mėnesių amžiaus, jei veterinaras nerekomendavo kitaip. Bet negalima skiepyti dantų keitimosi metu." Teisybę čia rašo apie dantų keitimąsi ar mitas? Vakar paskiepijau kačiuką, kuriam kaip tik pradėjo kristi dantys.
O kada kačiukui keičiasi dantys?
QUOTE(jurgitel @ 2010 10 28, 13:39)
Savo katinėlį paskiepijau 3,5 mėn, po mėnesio skiepijom antrą kartą. Po antro skiepo, kaip vetas sakė, katinėlį sualergizavo po skiepo praėjus maždaug pusvalandžiui apsivėmė ir pradėjo tynti snukutis, po smakru atsirado guzas...teko vežti dar kartą vetui, suleido antialerginių vaistų...katinėlis tris paras buvo mieguistas, mažai ėdė, tik labai daug lakė vandenuko...dabar labai abejoju, ar skiepysiu trečią kartą, praėjus metams
Gal vertetu rinktis kita vakcina? Beje,kokia skiepyjote?
Papildyta:
QUOTE(Erendira @ 2010 11 11, 10:39)
Apie 5 menesiu amziaus keiciasi dantys.
QUOTE(Erendira @ 2010 11 11, 11:39)
vetė sakė, kad pradeda keistis nuo 3,5-5 mėn ir pilnai pasikeičia iki 7-8 mėn.
Turiu klausimų ir aš
Trumpai drūtai, pas mane tokia situacija - turiu katę pusės metų, nė karto neskiepytą, sergančią rinotracheitu, (Katę tokios būsenos jau paėmėm iš prieglaudos). Pradėta normaliai maitinti ir po antibiotikų kurso katutė taisosi. Vetas man sakė, kad po dviejų - trijų savaičių ją turėtų būt galima skiepyti. Katė pas mus dabar gyvena savaitę. Na, aš sau galvojau, kad paskiepysiu ją nuo pasiutligės ir maro, o dabar forume perskaičiau, kad skiepo atskirai nuo maro nėra - yra trivalentė vakcina, į kurią įeina ir skiepas nuo rinotracheito. Tai ar nepakenks tas skiepas katei, kuri JAU yra užsikrėtus rinotracheitu? (Kiek žinau, ši liga nėra iki galo pagydoma, tas herpes virusas tūnos katės organizme visą laiką.)Ar katę apskritai galima skiepyti (nors vetas sakė, kad bus galima skiepyt, kai sustiprės) Pasimečiau visiškai, skiepyt bijau, neskiepyt bijau dar labiau. Katė dabar gyvena tik vienam kambary, po visą butą vaikščiot neišleidžiam, kad nepatektų į koridorių ir neturėtų kontaktų su batais ir nepasigautų kokio viruso ar parazitų. Bet nelaikysi gi katės vienam kambary visą jos amžių....
Trumpai drūtai, pas mane tokia situacija - turiu katę pusės metų, nė karto neskiepytą, sergančią rinotracheitu, (Katę tokios būsenos jau paėmėm iš prieglaudos). Pradėta normaliai maitinti ir po antibiotikų kurso katutė taisosi. Vetas man sakė, kad po dviejų - trijų savaičių ją turėtų būt galima skiepyti. Katė pas mus dabar gyvena savaitę. Na, aš sau galvojau, kad paskiepysiu ją nuo pasiutligės ir maro, o dabar forume perskaičiau, kad skiepo atskirai nuo maro nėra - yra trivalentė vakcina, į kurią įeina ir skiepas nuo rinotracheito. Tai ar nepakenks tas skiepas katei, kuri JAU yra užsikrėtus rinotracheitu? (Kiek žinau, ši liga nėra iki galo pagydoma, tas herpes virusas tūnos katės organizme visą laiką.)Ar katę apskritai galima skiepyti (nors vetas sakė, kad bus galima skiepyt, kai sustiprės) Pasimečiau visiškai, skiepyt bijau, neskiepyt bijau dar labiau. Katė dabar gyvena tik vienam kambary, po visą butą vaikščiot neišleidžiam, kad nepatektų į koridorių ir neturėtų kontaktų su batais ir nepasigautų kokio viruso ar parazitų. Bet nelaikysi gi katės vienam kambary visą jos amžių....
QUOTE(Bitch_Intriguer @ 2011 01 24, 02:36)
Turiu klausimų ir aš
Na, nuo batų saugoti - gal jau per didelė atsargumo priemonė: bakterijų galite ir rankomis perkleti, aš tokio didžiulio atsargumo nessimčiau.
Abejoju, ar kas patars geriau negu veterinaras - kai katytė sustiprės, nuvežkit, priminkite, kad serga - juk būtinai į tai atsižvelgs. Beje, jei ir nepaskiepysit - tai nereiškia, kad katukė tuoj ir susirgs. Čia kaip su žmonių gripu ir panašiom ligom - skiepai turi ir pliusų, ir minusų, ir šimtu procentų neapsaugo.
QUOTE(vylabusle @ 2011 01 24, 02:14)
Na, nuo batų saugoti - gal jau per didelė atsargumo priemonė: bakterijų galite ir rankomis perkleti, aš tokio didžiulio atsargumo nessimčiau.
Abejoju, ar kas patars geriau negu veterinaras - kai katytė sustiprės, nuvežkit, priminkite, kad serga - juk būtinai į tai atsižvelgs. Beje, jei ir nepaskiepysit - tai nereiškia, kad katukė tuoj ir susirgs. Čia kaip su žmonių gripu ir panašiom ligom - skiepai turi ir pliusų, ir minusų, ir šimtu procentų neapsaugo.
Tai man ir sakė, kad kai katė sustiprės (maždaug dvi - trys savaitės), ją atvežti ir tada turėtų skiepyt. Tik čia pasiskaičius sunerimau ir susimaišiau.
O dėl atsargumo tai - jau geriau aš pasaugosiu, negu paskui graušiuos, kam nenusaugojau. Gal ir perdedu jau, kad nuo batų saugau, bet kol katė neskiepyta kažkaip bijau, juolab kad vyras mėgėjas po visokius miškus, pievas ir laukus pasibastyt, tai man ramiau, kad ji prie batų neprieina
as turiu 2 metu katina, kuris paskiepytas quadricat vakcina, paskutine vakcina gavo sestadieni, priespaskutine gavo pries metus kaip ir dera. pas mus kita savaite atkeliauja dar vienas 5 men. kaciukas ( dar neskiepytas, kodel neskiepytas nezinau), klausimas butu, kada ji geriau paskiepyti? Kaip suprantu, mano katinas dabar jau turi ta "apsauga" jeigu kas, a ne? nes suprantu, kad quadricat yra kombinuota vakcina nuo pasiutliges, rinotracheito ir dar kazko..?