Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių skiepai

QUOTE(Arven)
Gyvunams turi galioti naturali atranka

pavogiau tavo citata is kitos temos

Virusines ligos - tai puiki naturali atranka. Tai kodel tu uz skiepus pries jas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helenee: 15 sausio 2009 - 15:50

Don Hamilton

Iš knygos “Homeopatinis kačių ir šunų gydymas”

Vakcinavimas – nauda ar blogis

".... Su didžiuliu įkvėpimu veterinarų bendruomenė sutiko vakcinos prieš leukemiją atsiradimą (maždaug tuo pat metu). Mes tikėjomės, kad ši vakcina užkirs kelią šiai baisiai ligai (kačių leukemijos virusas atitinka žmonių imunodeficito virusą). Bet iš karto po šios vakcinos panaudojimo iškilo labai daug problemų. Vakcina, kuri buvo pavadinta kaip saugiausia ir patikimiausia, ne tik neužkirsdavo kelio ligai, bet ir sukeldavo daug pašalinių reakcijų. Man tekdavo matyt (tenka ir dabar) kaip visiškai sveiki gyvūnai, kurie remiantis anksčiau atliktais laboratoriniais tyrimais neturėjo jokio viruso, per trumpą laiką po vakcinavimo susirgdavo – atrodytų, kad būtent gyvūno vakcinavimas sukeldavo virusinę leukemiją. Bet vakcinos gamintojai įtikinėjo, kad to tiesiog negali būti, nes „tai neįmanoma”.
Tačiau atliktas nepriklausomas tyrimas įrodė, kad šios vakcinos efektyvumas yra tik 17%, o ne 50-70%, kaip skelbė gamintojas. Pašalinių reakcijų dažnumas ir jų sunkumas taip pat buvo daug didesnis, nei buvo skelbiama oficialiuose pranešimuose.

Kasmetinė revakcinacija

Mano gydytojas manęs niekada nekviečia į kasmetinę revakcinaciją. Ar gyvūnai taip jau skiriasi nuo mūsų?

Kuo daugiau aš galvoju apie šį abejotiną klausimą, tuo labiau aš įsitikinu, kad kasmetinė revakcinacija neduoda naminiams gyvūnams jokios naudos. Žurnale „Current Veterinary Therapy XI, 1992 m.“ aš radau Тоm Phillips (veterinarijos mokslų daktaras, Scripps Institute) ir Ron Schultz, (Ph.l.. University of Wisconsin-Madison School of Veterinary Medicine) parašytą straipsnį apie kačių ir šunų skiepus. Pacituosiu šį straipsnį:

„Kasmetinė gyvūnų vakcinacija praktikuojama jau daugelį metų, tačiau ji neturi jokios mokslinės vertės ar mokslinio pagrindimo. Praktiškai visai atvejais kasmetinė vakcinacija neturi imunologinio pagrindo. Po skiepo gyvūnai įgyja imunitetą daugeliui metų, dažnai visam gyvenimui. Sėkminga imunizacija prieš daugumą bakterinių rūšių lieka organizmo imuniteto atmintyje ilgam laikui, taigi esant bakterijos intervencijai atsiranda antrinė imuninė reakcija, garantuojanti adekvačią organizmo apsaugą. Pakartotinas vakcinavimas priešvirusinėmis vakcinomis nesukelia tolimesnio imuninio stimuliavimo dėl jau organizme esamų antikūnių“

Tokiu būdu kasmetinė revakcinacija yra nenaudinga, nes nepadeda stiprinti gyvūnų imuniteto.

Dauguma imunologų galvoja taip pat, kaip iš šio straipsnio autoriai, tačiau veterinarai iki šiol remiasi ne moksliniu požiūriu į šios problemos sprendimą..."

PILNA STRAIPSNIO VERSIJA
Atsakyti
blink.gif Helenee, kažkaip tema gaunasi žaidimu "į vienus vartus". Būtent dėl to ir parašysiu blush2.gif Bet tikrai nesivelsiu į diskusiją, nes tai jau būtų kartojimasis.

Tokius straipsnius ne toks atidus skaitytojas gali interpretuoti taip: "ooo, kokios tos vakcinos negeros, davai neskiepysiu savo gyvūno visai - ir pinigus sutaupysiu, kam gi duoti tiems kraugeriams veterinarams ir vakcinų gamintojams uždirbti pasakiškus pinigus?" O taip gi nėra - pirminį imuninį atsaką sudaryti REIKIA. Kitaip tai bus loterija - susirgs, nesusirgs... ax.gif Gerai, jei ne. O jeigu taip? g.gif

Dabartiniai kačių vakcinacijos protokolai suaugusias kates su tvarkingai sudarytu pirminiu imunitetu nuo infekcinių ligų (išskyrus pasiutligę) rekomenduoja skiepyti kas tris metus. Taip irgi netinka? g.gif

Plius negalima kalbėti apie visas vakcinas aplamai. Atsakas į kiekvieną vakciną yra individualus - į bakterines vakcinas atsakas paprastai organizme išlieka trumpiau, į virusines - ilgiau (ir dar priklauso nuo paties sukėlėjo - pvz., rinotracheitui apie metus, leptospirozei - apie pusę metų). Yra dar ir įstatymai - vakcinacija nuo pasiutligės (reikalinga žmonių apsaugai), parodų reikalavimai... Nė vienas vaistas nėra 100 proc. saugus (išskyrus homeopatiją), visi jie turi savo antrąją pusę. Bet tam yra vertinamas vaisto (vakcinos) naudos ir rizikos santykis.

Forume yra ir mamų, neskiepijančių savo vaikų, nes tai "kenkia vaiko imuninei sistemai". Prieštaraujančių nustatytai sistemai visuomet buvo ir bus. ax.gif

Straipsnių, skelbiančių vieną ar kitą tiesą - pilna, bet juose išreikštas tik autoriaus požiūris. Kiekvienas turi susidaryti savo nuomonę. 4u.gif
Atsakyti
daug rašyta apie tai kad namuose laikoma katė beveik neturi šansų apsikrėsti virusu. Mano istorija: padovanojo katytę, neskiepyta. Į lauką neleisdavome, net į balkoną neišeidavo. Po 2 men. susirgo, veterinarai nustatė kvepavimo takų infekcinę ligą (kai iš akių ir nosies būna išskyros) nuo kurios reikia skiepytis 2 mėn amžiuje. Kai vetas pasakė kad infekciją atnešėme į namus patys, ant batų ar drabužių - nepatikėjau. Po kokio mėnesio kieme pastebėjau vos judantį katiną užplauktom akim ir sunkiai kvepuojantį. Gali būti kad tiesiog perėjome per tą vietą kur jis pasišlapino.
Katytės gydymas kainavo 406 Lt. Spręskite pačios ar pritarti natūraliai atrankai ar kištis į gamtos reikalus su skiepais.
Atsakyti
Sprendziu dilema g.gif
Mano kate paskiepyta ( rasau nuo paso ) :
1. vakcinavimas nuo pasiutliges( Rabisin-R) 2008.05.22- sekantis skiepas 2009.05.22
2. Kitas vakcinavimas( Nobivac Tricat) - 2008.05.13-baigesi 2008.06.13, antras skiepas 2008.06.11- baigiasi 2009.02.22
Buvome su kitais reikalais LVA ir parodziau tuos skiepus, sakau- gal padarom tuo paciu ir skiepa ( kuris baigiasi 2009.02.22- kita savaite) . Veterinaras man pasake taip- jums visiskai nereikia daugiau to skiepo ( Nobivac Tricat) , pasidarykit geguzes menesi kur jums reikia (Rabisin-R) ir pilnai uztenka...Ir neskiepino.
Klausymas- ar tikrai jau daugiau gyvenime man nereikia daryti skiepo Nr.2 ( Nobivac Tricat) ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 11 vasario 2009 - 12:11
QUOTE(Diva:) @ 2009 02 11, 12:10)
Sprendziu dilema g.gif
Klausymas- ar tikrai jau daugiau gyvenime man nereikia daryti skiepo Nr.2 ( Nobivac Tricat) ?  g.gif

Reikia kas metus skiepyti polivalentine vakcina. T.y. ir nuo pasiutligės (Rabisin), ir nuo trijų ligų (Novibac Tricat).
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2009 02 11, 13:23)
Reikia kas metus skiepyti polivalentine vakcina. T.y. ir nuo pasiutligės (Rabisin), ir nuo trijų ligų (Novibac Tricat).

Tai as ta ir zinojau, bet man pasake labai paprastai- papildomu 50 lt is jusu emimas,taip uzsidirba veterinarai, nereikalngas tas skiepas.
Tai ne praktikante pasake, o tas pats vetas, pas kuri tyrimus kraujo dariau...
Tai va ir susimeciau...

P.S. Tai vel daba ta kate stresint ir dar vezt skiepint? Jetus, kaip man atsibodo tie vetu ivairiakalbiskumai. Jei pati nesi vete ar veiseja tai meto veto kaip ta lapeli nuo medzio nukritusi kas nori ir kur nori!
Nu miargai, rimtai. Ateini pas profesionalu veta- sako nereikia, nueini pas kita- reikia doh.gif Kate kasosi- tau paranoja, kitas sako- jai kazkas yra, tik nezinom kas, sunku bus surasti, bandykit maista keist! Ir taip toliau ir panasiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 11 vasario 2009 - 12:36
QUOTE(Diva:) @ 2009 02 11, 12:26)
Tai va ir susimeciau...

Čia tas, kurį aš pasiūliau? unsure.gif Labai keista... O kaip su kraujo tyrimu? Parašyk AŽ, kad čia nesiplėsti.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 02 11, 13:26)
Tai as ta ir zinojau, bet man pasake labai paprastai- papildomu 50 lt is jusu emimas,taip uzsidirba veterinarai,  nereikalngas tas skiepas.
Tai ne praktikante pasake, o tas pats vetas, pas kuri tyrimus kraujo dariau...
Tai va ir susimeciau...

siaip kolkas as esu uz kasmetini skiepijima del nuolatiniu tam tikru uzkreciamu ligu protrukiu. jeigu jusu katyte nedalyvauja parodose, nekontaktuoja su kitais katinais, jus gyvenate nuosavoje valdoje kur nera valkataujanciu gyvunu, tada galima skiepinti katyte kas treti metai (nuo pasiutliges butina kas metai) bet kad neskiepinti visai... skiepinti reikia.
Atsakyti
QUOTE(Iste @ 2009 02 11, 13:38)
siaip kolkas as esu uz kasmetini skiepijima del nuolatiniu tam tikru uzkreciamu ligu protrukiu. jeigu jusu katyte nedalyvauja parodose, nekontaktuoja su kitais katinais, jus gyvenate nuosavoje valdoje kur nera valkataujanciu gyvunu, tada galima skiepinti katyte kas treti metai (nuo pasiutliges butina kas metai)  bet kad neskiepinti visai... skiepinti reikia.

Tokiu atsakymu ir tikejausi, bet kazkaip pasitikejau ir patikejau ka man sako! Ir vel ta kate stresint! Butume pasidare viska ir ramu - vargse jau transporterio pradeda bijot unsure.gif

O ar galiu truputi uztesti,nu taip vargse issitresino- ta krauja leido, leido, cype ji ten, raitesi,kosmaras! Namie rami kaip bite vakar buvo ir dar siandien kaip per galva gavus.. pagal pasa 2009. 02.22, bet paskiepyta 2008.06.11. Tai gaunasi kaip ir 8 menesiai, ne metai. Gal galiu truputi veliau- nu bet po to vel nueisiu, sakys tai kur buvot, jei vasario men. reikejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 01 23, 09:15)
Dabartiniai kačių vakcinacijos protokolai suaugusias kates su tvarkingai sudarytu pirminiu imunitetu nuo infekcinių ligų (išskyrus pasiutligę) rekomenduoja skiepyti kas tris metus. Taip irgi netinka?  g.gif

Diva va tau ir atsakymas, kodėl taip pasakė.

Pas tave blogai parašyta, turėtum skiepinti po 12 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 02 11, 12:10)
Mano kate paskiepyta ( rasau nuo paso ) :
1. vakcinavimas nuo pasiutliges( Rabisin-R) 2008.05.22- sekantis skiepas 2009.05.22 
2. Kitas vakcinavimas( Nobivac Tricat) - 2008.05.13-baigesi 2008.06.13, antras skiepas 2008.06.11- baigiasi 2009.02.22
Buvome su kitais reikalais LVA ir parodziau tuos skiepus, sakau- gal padarom tuo paciu ir skiepa ( kuris baigiasi 2009.02.22- kita savaite) . Veterinaras man pasake taip- jums visiskai nereikia daugiau to skiepo ( Nobivac Tricat) , pasidarykit geguzes menesi kur jums reikia (Rabisin-R) ir pilnai uztenka...Ir neskiepino.
Klausymas- ar tikrai jau daugiau gyvenime man nereikia daryti skiepo Nr.2 ( Nobivac Tricat) ?  g.gif

Labai keistai. g.gif Įdomumo dėlei pasižiūrėjau savo kačių olandiškus skiepų pasus, gaunasi kad pas mus skiepina kaip tik atvirkščiai, nuo pasiutligės kiekvienus 3 metus (Nobivac Rabies vakcina), o nuo kitų ligų kas metai (Felocell CVR vakcina). g.gif
Nors kažkada seniai ir LT man vetas yra sakęs, kad vyresnėms katėms nuo pasiutligės galima skiepyti rečiau. g.gif

Papildyta:
Pasiklausiau vietinės veisėjos, pas ją parodinės katės (FiFe) irgi tuo pačiu principu skiepytos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 11 vasario 2009 - 13:07