Don Hamilton
Iš knygos Homeopatinis kačių ir šunų gydymas
Vakcinavimas nauda ar blogis
".... Su didžiuliu įkvėpimu veterinarų bendruomenė sutiko vakcinos prieš leukemiją atsiradimą (maždaug tuo pat metu). Mes tikėjomės, kad ši vakcina užkirs kelią šiai baisiai ligai (kačių leukemijos virusas atitinka žmonių imunodeficito virusą). Bet iš karto po šios vakcinos panaudojimo iškilo labai daug problemų. Vakcina, kuri buvo pavadinta kaip saugiausia ir patikimiausia, ne tik neužkirsdavo kelio ligai, bet ir sukeldavo daug pašalinių reakcijų. Man tekdavo matyt (tenka ir dabar) kaip visiškai sveiki gyvūnai, kurie remiantis anksčiau atliktais laboratoriniais tyrimais neturėjo jokio viruso, per trumpą laiką po vakcinavimo susirgdavo atrodytų, kad būtent gyvūno vakcinavimas sukeldavo virusinę leukemiją. Bet vakcinos gamintojai įtikinėjo, kad to tiesiog negali būti, nes tai neįmanoma.
Tačiau atliktas nepriklausomas tyrimas įrodė, kad šios vakcinos efektyvumas yra tik 17%, o ne 50-70%, kaip skelbė gamintojas. Pašalinių reakcijų dažnumas ir jų sunkumas taip pat buvo daug didesnis, nei buvo skelbiama oficialiuose pranešimuose.
Kasmetinė revakcinacija
Mano gydytojas manęs niekada nekviečia į kasmetinę revakcinaciją. Ar gyvūnai taip jau skiriasi nuo mūsų?
Kuo daugiau aš galvoju apie šį abejotiną klausimą, tuo labiau aš įsitikinu, kad kasmetinė revakcinacija neduoda naminiams gyvūnams jokios naudos. Žurnale Current Veterinary Therapy XI, 1992 m. aš radau Тоm Phillips (veterinarijos mokslų daktaras, Scripps Institute) ir Ron Schultz, (Ph.l.. University of Wisconsin-Madison School of Veterinary Medicine) parašytą straipsnį apie kačių ir šunų skiepus. Pacituosiu šį straipsnį:
Kasmetinė gyvūnų vakcinacija praktikuojama jau daugelį metų, tačiau ji neturi jokios mokslinės vertės ar mokslinio pagrindimo. Praktiškai visai atvejais kasmetinė vakcinacija neturi imunologinio pagrindo. Po skiepo gyvūnai įgyja imunitetą daugeliui metų, dažnai visam gyvenimui. Sėkminga imunizacija prieš daugumą bakterinių rūšių lieka organizmo imuniteto atmintyje ilgam laikui, taigi esant bakterijos intervencijai atsiranda antrinė imuninė reakcija, garantuojanti adekvačią organizmo apsaugą. Pakartotinas vakcinavimas priešvirusinėmis vakcinomis nesukelia tolimesnio imuninio stimuliavimo dėl jau organizme esamų antikūnių
Tokiu būdu kasmetinė revakcinacija yra nenaudinga, nes nepadeda stiprinti gyvūnų imuniteto.
Dauguma imunologų galvoja taip pat, kaip iš šio straipsnio autoriai, tačiau veterinarai iki šiol remiasi ne moksliniu požiūriu į šios problemos sprendimą..."
PILNA STRAIPSNIO VERSIJA