Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių skiepai

QUOTE(argonas @ 2009 01 05, 22:02)
Ka manot,mergaites?

Nė viena vakcina neapsaugo 100 procentų gyvūnų... Tačiau vakcinuoti gyvūnai, susirgę liga, ja perserga lengviau ir greičiau.
Taigi, jei turite skiepų knygelę, kur sudėti lipdukai su veterinarijos gydytojo parašais - gal pasitikėkit tuo, kas rašoma. Va, kai vakcinacija tvirtinama tik žodžiu, tai ax.gif ...
Kad būtų aiškiau - gal galit parašyti datomis: kada skiepytas, kokia vakcina, kada atsivežėt ir kada susirgo. Gal taip bus galima daryti kokias detalesnes išvadas - tarpai tarp datų irgi yra svarbūs...
Atsakyti
gimes 2008.06.10,skiepytas09.10 Nobivac Tricat,bet..veiseja man pasake,kad skiepytas Multufyl ta vakcina Baltarusijoj pripazinta,bet jai buvo atvejis,kai musiskis veterinaras pasakes,kad pas mus si vakcina nepripazinta. g.gif O man itarima sukele,tai kad iklijuotas lipdukas Novibac,o skiepyta neaisku kuo
Atsakyti
O tai skiepytas tik viena karta? Nes siaip jau reikia skiepyti du kartus su menesio intervalu. Veliau, kiekvienais kitais metais skiepijama viena karta.
Atsakyti
QUOTE(argonas @ 2009 01 06, 13:03)
gimes 2008.06.10,skiepytas09.10 Nobivac Tricat,bet..veiseja man pasake,kad skiepytas Multufyl ta vakcina Baltarusijoj pripazinta,bet jai buvo atvejis,kai musiskis veterinaras pasakes,kad pas mus si vakcina nepripazinta. g.gif O man itarima sukele,tai kad iklijuotas lipdukas Novibac,o skiepyta neaisku kuo

Parsveziau 11.15,kazkur po savaiteles susirgo,parsiveziau asarojanti..
Papildyta:
QUOTE(Arven @ 2009 01 06, 13:16)
O tai skiepytas tik viena karta? Nes siaip jau reikia skiepyti du kartus su menesio intervalu. Veliau, kiekvienais kitais metais skiepijama viena karta.

Taip,taip skiepytas viena karta schmoll.gif
Atsakyti
Tai bet kokiu atveju reikia kazkaip dar karta skiepyt, bet jau daug laiko praejo nuo to vieno skiepo. Be to, kaip suprantu, nebuvo skiepo nuo pasiutliges, kuris paprastai iskiepijamas antra karta skiepijant. Tikriausiai Jums vis tiek pas veterinara ir del ligos, ir del skiepu reiks apsilankyt, gal jis gali pakonsultuot kaip dabar elgtis.
Atsakyti
Na, šioks toks imunitetas per tiek laiko (nuo 09.10 iki 11.15) turėjo susidaryti, tik vieno skiepo mažam kačiukui yra mažokai - po mėnesio nuo pirmosios vakcinacijos jis turėjo būti skiepytas dar kartą. Kartais nepilnai apsaugo netgi ir šie du skiepai, katės lengvai perserga rinotracheitu, o jau vienas skiepas - nieko nuostabaus, jei ir susirgo pavežiotas tokiais atstumais.

Neranda man tokios vakcinos, negaliu pažiūrėt, kokia jos sudėtis - kaip nervina, kai vakcinuojama vienu, o lipdukai - kito. Paskui išsiaiškinti nieko negalima. Pagal lipduką (jei nėra priklijuoto ir Nobivac Rabies, žydro tokio), tai Jūsų katinas neskiepytas nuo pasiutligės ir tai nėra gerai pagal mūsų lietuviškas taisykles. Apsilankykit pas veterinarą ir pasikonsultuokit dėl skiepų. Kaip Arven ir sakė, greičiausiai dar vieno skiepo jam reikia būtinai. 4u.gif
Atsakyti
Kykute,pirma karta skiepytas tuo neaiskiu skiepu ir tuo paciu iklijuotas skiepas nuo pasiutliges..pakalbejau su veterinaru ir ryt vezu skiepyti nayjai,o po menesio dar karta uztvirtinimui.Ar blogiau nepadarysiu ir ar bus nauda is yo skiepo? g.gif
Atsakyti
Kykute retai prisijungia, tai as pabandysiu atsakyt pagal savo ismanyma. Bent jau zmonems tai daro taip, kad jeigu praejes nedidelis laiko tarpas po praleisto skiepo, tai tiesiog ji iskiepija, o jei didesnis, tai pradeda vakcinacija is naujo. O tie laiko tarpai cia nuo konkrecios vakcinos priklauso.
Manau, kad pakenkti neturetu. Pvz mano katei zioplas vetas iskiepijo katei abu kartus pasiutliges vakcina, bet nieko blogo neatsitiko, tik kad sumokejau dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 01 06, 21:54)
Kykute retai prisijungia, tai as pabandysiu atsakyt pagal savo ismanyma. Bent jau zmonems tai daro taip, kad jeigu praejes nedidelis laiko tarpas po praleisto skiepo, tai tiesiog ji iskiepija, o jei didesnis, tai pradeda vakcinacija is naujo. O tie laiko tarpai cia nuo konkrecios vakcinos priklauso.
Manau, kad pakenkti neturetu. Pvz mano katei zioplas vetas iskiepijo katei abu kartus pasiutliges vakcina, bet nieko blogo neatsitiko, tik kad sumokejau dvigubai.

Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 01 06, 20:54)
Kykute retai prisijungia

kykute prisijungia dažnai, tik ne visuomet turi laiko atsakyti į visas žinutes ax.gif

Arven jau atsakė ir už mane blush2.gif Blogiau neturėtų būti, klausykit veterinaro.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 01 06, 22:49)
kykute prisijungia dažnai, tik ne visuomet turi laiko atsakyti į visas žinutes  ax.gif

Arven jau atsakė ir už mane  blush2.gif Blogiau neturėtų būti, klausykit veterinaro.

Aciu,kiek klausiau tiek greit gavau atsakymus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 01 06, 23:49)
kykute prisijungia dažnai, tik ne visuomet turi laiko atsakyti į visas žinutes  ax.gif

Arven jau atsakė ir už mane  blush2.gif Blogiau neturėtų būti, klausykit veterinaro.

blush2.gif Sorry, susigedau dabar labai. I Jusu vieta nepretenduoju, bet kazkaip kuri laika Jus retai lankydavotes, tai galvojau, kad gal negreit atsakysit.
Atsakyti