Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Lietuvoje

Na, man tai patiko. Taip, yra kai kurių trūkumų, bet visumoje - geriausia, kas gali būti Lietuvoje. Trasa nebaisi, nestati, tinka mėlynų-žalių trasų gerbėjams (pats tas pradedantiesiems ir mėgstantiems ramų slidinėjimą thumbup.gif ), yra varlinukas, kuriame - du kalniukai, vienas beveik visiškai lygus biggrin.gif , ten mąstom leisti savo beveik penkiametę debiutuoti; antras - su kiek didesniu nuolydžiu, puikiai tinka pirmąsyk ant slidžių stojusiems suaugusiems ir žinoma, vaikams. Varlyne keltuvų nėra, yra tik judanti juosta, ant kurios atsistoji, ir užveža. Tai palyginus su Liepkalnio ar Ignalinos varlynų keltuvais, kurie gali ir rankas išnarinti - rojus.

Buvom šeštadienį, tai žmonių tikrai nemažai, prie keltuvų normalioje trasoje - ilgos eilės, aš prie tų "gondolų" net nėjau, bo laukti būtų reikėję apie 15 min, tai kėliausi su bugeliukais, su jais truputį greičiau.
Kalnas padalintas į dvi dalis, teoriškai yra trys variantai: keltis iki pat viršaus su "gondola" (jei norėsis šalti eilėje), keltis nuo apatinės dalies iki pusės su bugeliu (ką ir dariau), arba keltis nuo pusės iki viršutinės dalies su važiuojančiu takeliu. Praktiškai, tas važiuojantis takelis neveikė doh.gif
Viršutinė kalno dalis (būtent ta į kurią keltuvas-takelis neveikė) daug smagesnė, sniegas nenudrožtas, žmonių mažiau, ji platesnė. Labai tinka tiems, kurie dar ne itin įgudę, bet varlyne jau nėr ką veikti. Apatinė dalis daug labiau nudrožta, vietomis - ledas, be to, jos pusę ploto užima snowparkas.

Vaikus, kurie nenori slidinėti, galima palikti vaikų žaidimo kambaryje, maniškiai ten sėdėjo dvi su puse val ir buvo sužavėti smile.gif

Pasigedau (o gal-neradau?) dušų, po slidinėjimo labai norėjosi nusiprausti.

Tia tiek info. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 27 lapkričio 2011 - 20:51
P.s. į temą - gal kam reikia vieną žiemą dėvėtų moteriškų M- L dydžio slidinėjimo kelnių su petnešomis, pigiai perleisčiau (man jau didelės)?
Atsakyti
Gal dar kuri galėtų papasakoti savo įspūdžius iš Druskininkų "Snow Arenos"?
Atsakyti
Šiom dienom ten - nežmoniškos eilės (iki pat durų) prie bilietų, ir tokios pat eilės viduje prie inventoriaus nuomos. Man neaktualu, turiu savo, bet girdėjau , kad yra problemos su šalmų, batų dydžiais - nepakanka. Važiuoti šventiniu laikotarpiu trumpam (pavydžiui, porai valandų) visiškai neapsimoka - daugiau laiko praleisit stovėdami eilėse prie keltuvų negu slidinėdami.
Jei jau varyt - tai visai dienai ar dar geriau, su nakvyne.

Viršutinis keltuviukas (kur nuo pusės kalno iki viršaus, lengvesnė trasa) veikia labai epizodiškai, kas pora minučių stoja ir ilgam, žmonės lipa į kalną pėstute arba laukia, ilgai ir nuobodžiai, kol vėl pradės veikti. Prie apatinio sėdimo keltuvo - eilės eilės eilės, gal kokią knygą paskaityti paėmus ir visai nieko būtų bigsmile.gif

Planuojame važiuoti sausio 1 d., manau, po Naujųjų šventimo ten tikrai nebus didelės grūsties wink.gif

BEJE, chebra pakėlė inventoriaus nuomos kainas. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 29 gruodžio 2011 - 13:45
QUOTE(flight @ 2011 12 29, 15:29)

Ačiū už šviežius atsiliepimus smile.gif Vadinasi, važiuoti ten jau naujais metais bus pats tas, nes viskas jau turėtų būti atslūgę.
Atsakyti
Vilnieciams, kaunieciams Druskininkai netoli, tai patarciau vaziuoti slidineti darbi dienomis. Mes kiekviena savaite vaziuojam treciadieni ar ketvirtadieni, paslidinejam pora-tris valandas ir namo. Eiliu nera, arba jos nedideles. Druskininkuose emem instruktoriu mokytis su snieglente. Mokejom 155 lt. Manau, kad tai nebloga kaina, lyginant su uzsienio instruktoriais. Superinis instruktorius buvo Vytenis. Pakako vienos pamokos, kad isaiskintu visus principus.
Atsakyti
Mes buvom šiandien - tai super, žmonių labai nedaug, eilių nulis, žodžiu, puikiai praleidom laiką. Darbo dienomis manau, irgi turėtų būti panašiai.
Atsakyti
Sveikos. Buvau vakar Liepkalnyje. Tai siaubas. Žmonių... O kainos... 2val-26lt, 3val-32lt. Varlinukas pilnutėlis, o ale didžioji trasa- vienas ledas ir dideliausia eilė prie keltuvo doh.gif Na, man visiškai nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Idomu kaip Ignalinoje? g.gif planuojam ryt vaziuoti, dar ten nebuve g.gif
Atsakyti
Tai va gryzom is Ignalinos. Tikra tiesa kad po Lenkijos Suvalku, tikra nesmaone schmoll.gif per 2 valandas nuciuoziau gal 7 kartus. Trasa doh.gif ledas.. vienoje puseje snow parke vyko varzybos, visur kitur slidineja slidininkai, kurie griuna, arba stovi ir ziuri sustoje i varzybas (vidury trasos doh.gif ), bet labiausiai mane papiktino kad ir su rogutem jie ten toj pacioj trasoj varo doh.gif kitas kalnas buvo man per status, o anam pilna zmoniu ir tokia makalyne kad vaje vaje.. trasa siaura, praciuozinejau ant itampos, kad tik i ka neatsitrenkus unsure.gif
vat tokie ispudziai smile.gif
Zinau kur nevaziuosiu biggrin.gif nors draugai su lygumu ciuoze, tai buvo labai patenkinti, draugas su twint tipo slidem antra kart ciuozes (is vis su slidem gyvenime) tai jam ta zmoniu makalyne patiko, o man patinka laisvai, kai nereikia dairytis ir bijoti i kazka atsitrenkt ax.gif
Atsakyti
Sveikos, si savaitgali paskyrem slidinejimui tai pasipasakosiu-buvom Anyksciuose penktadienio vakara ir sestadieni.
Trasos paruostos puikiai, pagrindine plati, jokio ledo, zmoniu su saiku, laukti prie keltuvo neilgai, penktadieni is viso nereikejo, nusileidi ir kyli, nusileidi ir kyli. Apacioje baras su karstu vynu ir ant lauzo verdama sriuba:) Man patiko labai.
Anyksciai saunuoliai!
Tik salta buvo, -12 jau daugoka, brr...

Na, o vakar buvome Alytuje-vaizdelis labai siaip sau:(
Pagrindine trasa stati ir siaurute, vien ledo grumstai. Kita kur lengvesne irgi su smulkiais akmenimis pagrindinė dalis, siaura, daug besimokanciu, tai baisu, kad neuzlektu. Puse trasos reikia nusistumti su lazdom. Vyras is viso keikesi vis snieglente nusiiminedamas, su slidem patogiau. Keltuvas truputeli strigo. Matosi, kad normalaus seimininko nera ir tokia betvarke visur. Pabuvom, pamatem, daugiau nevaziuosim.
Klauskit, jei ka.
Atsakyti
Gal buvot savaitgalį Liepkalny? Paieškokite savęs ar pažįstamų, aš tai radau nemažai smile.gif

http://www.laikas.lt...io-trasos-foto/
Atsakyti