QUOTE(Muka @ 2007 08 10, 15:08)
O dar vienas klausimukas po agroplėvelės užtiesimo galima tiesiai jau ilti mulčių ar reikia šiekt tiek žemės užpilti.O agroplėvelė ne per plona, ji nesupūną per laiką, nes mačiau kai kur tokios juodos plėvelės , labai jau panašios į maišus(pačia tekstūrą), tai aš jos ir ieškojau, bet jeigu patirtis rodo, kad agroplėvelė tinka tai liuks bandysiu tada
Mano patirtis kitokia, piktžolės (žinoma nemasiškai) pro
agroplėvelę išlenda ir dar ją suplėšo (buvau pernai braškes su žemuogėm juoda agroplėvele uždengus). Po didesnių liūčių jinai taip susiplūkė su žeme, kad kai nuiminėjau tai dar ir beveik iš žemės vietom ją išlupt gavau - tose vietose (kur buvo su žeme susiplūkę) pavasarį labai puikiai subujojo piktžolės. Būtų gal ir nieko ale nedašilo žiemai nuimti. Tai dar ir apsamanėjo. Todėl labai abejoju, kad agroplėvelė gali atlaikyti ilgesnį laiką. Dengti daržovės vienam sezonui - super, bet ilgesniam laikui tai
.
Šiemet po serbentais nusipirkau
juodą celofaninę gan storą plėvelę - viltis durnių motina. Buvę lietūs su ledais ją prakirto, ir ten lenda piktžolės. Dabar piktžolės lenda jau ir kitose vietose (nemasiškai, bet vis dėlto lenda) - tiesiog ją praplėšė (gal ji nuo saulės poveikio keičia savybes).
Išvada celofaninės plėvelės tikrai stipresnės (o dar jeigu pačią storiausią pasirenkus), po jomis piktžolės nekvėpuoja ir greičiau žūva, bet tai irgi neamžina.