Ant manes gelytes mano brangiausios supyko Pernai visos zydejo, o siemet roziu ziedai labai prasti, hortenzijos vos kelis ziedus sukrove, o jurginai juodais vabaliukais aplipo (amaru). Gal cia, kad per daug lyja?Ka daryt
Gi zemes sudetis negalejo pasikeist per metus?
QUOTE(Buse @ 2007 07 26, 16:36)
Ant manes gelytes mano brangiausios supyko Pernai visos zydejo, o siemet roziu ziedai labai prasti, hortenzijos vos kelis ziedus sukrove, o jurginai juodais vabaliukais aplipo (amaru). Gal cia, kad per daug lyja?Ka daryt
patrešk, o amarus nupurkšk
QUOTE(vikule @ 2007 07 26, 18:08)
Nelabai pažystu vienmetes, bet rodos, kad čia portulaka.
Papildyta:
QUOTE(vikule @ 2007 07 26, 18:29)
Begonijos visos trapios, su kuo betręštum, tik taviškės lapai šviesoki, tai trūksta azoto. (salietros kitaip)
QUOTE(ermute @ 2007 07 26, 10:36)
žianu, kad perrayšti 100 kartų, bet neįsivaizduoji ko aš tik nebandžiau Metox pirkau jau kokius 5 kartus - ir skiedžiau, tada purškiau, ir grynus miltelius barsčiau, nieko - JOKIO poveikio bet Ju.Ju metodo nebadžiau, kažkaip neįsiskaičiau matyt...
Ju.Ju, ar padėjo tie kiaušių lukštai 100 proc. ?
Papildyta:
bandžiau ir boro rūgštį, ir mieles su prarūgusiom uogienėm, ir kažkokį lapuką, kur padedi ir tipo jos net prisiklijuoja, ir visus tuos purškalus, kokie tik būna Norfose ar Maximose, ir kavos tirščius, visus forumus apie skruzdes perskaičiau žodžiu, atlikau kas priklauso bet NIEKO buvo apmažėję, bet tik apmažėję....o dabar kas dedasi....
Ju.Ju, ar padėjo tie kiaušių lukštai 100 proc. ?
Papildyta:
bandžiau ir boro rūgštį, ir mieles su prarūgusiom uogienėm, ir kažkokį lapuką, kur padedi ir tipo jos net prisiklijuoja, ir visus tuos purškalus, kokie tik būna Norfose ar Maximose, ir kavos tirščius, visus forumus apie skruzdes perskaičiau žodžiu, atlikau kas priklauso bet NIEKO buvo apmažėję, bet tik apmažėję....o dabar kas dedasi....
Na darze nebandziau bet skruzdes buvo pradeje eiti i namus, kazkaip apsiziurejau kad pilnos virtuves grindys, o kai pradejau sekti is kur jos renkasi ziuriu ogi marsiruoja jos nuo lauko duru plysiuko i virtuve irgi gaug ka bandziau, bet po keliu valandu tas kelias vel budavo skruzdziu pilinas, taigi pabandziau piestuka, tie kur tarakonams naikinti ir super po siai dienai nera du kartus pabraiziau aplink lauko duris. Tai gal gelima butu sio piestuko patrupinti ir lauke? Reiks man pabandyti, nes irgi turiu problematisku vietu. O piestukas pirktas senukuose ar tai ermitaze seniai jau, greiciau ne piestukas o kreidele. Vadinasi Mashenka, ar serebrenaja mashenka - skraidantiems ir ropojantiems vabzdiams naikinti. Gal pades ir nereiks tiek kiausu valgyti, labai jau jie greitai atsibosta
As jau atsilikau nuo jusu su temom (nors tik pora dienu neskaiciau)... Bet ir noriu solidariai padejuot, kad siemet sraiges ypatingai plešrios. Net mano jurginus eda. Ateina naktimis armijomis is paezeres pievu ir eda ka netingi. Rytais pereinu, išsvaidau jas kaip grumstus atgal i pievas (tikiuosi, suniuku vedziotojams dar iki siol i galvas nepataikiau, nes nieks garsiai nesiskunde), o kita diena vel ziurek buciuojasi po krumais... Na, parazites, nekitaip...
Ir dar , mano jurginai kencia ir nuo kazkokio juodo amalo. Kuo juos nupurksti? Nes kazkada purksdama rozes karbofosu, nupurskiau ir jurginus, tai tie vargseliai vos nenumiro ir atsigavo tik i rudeni....
Ir dar , mano jurginai kencia ir nuo kazkokio juodo amalo. Kuo juos nupurksti? Nes kazkada purksdama rozes karbofosu, nupurskiau ir jurginus, tai tie vargseliai vos nenumiro ir atsigavo tik i rudeni....
QUOTE(kaškoniukas @ 2007 07 26, 23:04)
Na darze nebandziau bet skruzdes buvo pradeje eiti i namus, kazkaip apsiziurejau kad pilnos virtuves grindys, o kai pradejau sekti is kur jos renkasi ziuriu ogi marsiruoja jos nuo lauko duru plysiuko i virtuve irgi gaug ka bandziau, bet po keliu valandu tas kelias vel budavo skruzdziu pilinas, taigi pabandziau piestuka, tie kur tarakonams naikinti ir super po siai dienai nera du kartus pabraiziau aplink lauko duris. Tai gal gelima butu sio piestuko patrupinti ir lauke? Reiks man pabandyti, nes irgi turiu problematisku vietu. O piestukas pirktas senukuose ar tai ermitaze seniai jau, greiciau ne piestukas o kreidele. Vadinasi Mashenka, ar serebrenaja mashenka - skraidantiems ir ropojantiems vabzdiams naikinti. Gal pades ir nereiks tiek kiausu valgyti, labai jau jie greitai atsibosta
Žinai mergaite tu čia gudriai sugalvojai, aš šitą kreidelę naudoju nuo vazoninėms gėlėms nuo visokių vabaliukų apibraižau kraštus vazono ir dingsta visas brudas, o kad galima nuo skruzdžiųpabandyt tai super mintis
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2007 07 26, 23:55)
As jau atsilikau nuo jusu su temom (nors tik pora dienu neskaiciau)... Bet ir noriu solidariai padejuot, kad siemet sraiges ypatingai plešrios. Net mano jurginus eda. Ateina naktimis armijomis is paezeres pievu ir eda ka netingi. Rytais pereinu, išsvaidau jas kaip grumstus atgal i pievas (tikiuosi, suniuku vedziotojams dar iki siol i galvas nepataikiau, nes nieks garsiai nesiskunde), o kita diena vel ziurek buciuojasi po krumais... Na, parazites, nekitaip...
Jurginus purkšk deciu, fastaku, aktara, karate, ką tik randi viskas tinka. O sraiges ne mėtyk, o rink, aš rinkdavau ir mesdavau į kibirą, o paskui užpildavau eisu (ACE) Šiemet drėgna, tai jos labai veisiasi.
QUOTE(kaškoniukas @ 2007 07 26, 23:04)
...Tai gal gelima butu sio piestuko patrupinti ir lauke? Reiks man pabandyti, nes irgi turiu problematisku vietu. O piestukas pirktas senukuose ar tai ermitaze seniai jau, greiciau ne piestukas o kreidele. Vadinasi Mashenka, ar serebrenaja mashenka - skraidantiems ir ropojantiems vabzdiams naikinti....
aš irgi tą pačią Mašenką naudoju skruzdėms, kažkada seniai seniai buvau minėjusi, lauke aš ant skruzdžių takų arba skruzdėlynų tiesiog paskutu peiliuku tos kreidelės, galiu patvirtinti - tikrai padeda
beje, būna jos pirkti ir eiliniuose prekybos centruose - norfose, maximose
Labux,
vakar ruošiausi žemės gabalą gvazdikiniams serenčiams, labai jau man patiko tas vaizdelis kai jų daug. Geresnės vietos neradau kaip apie sebentų krūmus ir vyšniukes nedideles , o ten žolytė, tai sėkmingai ją iškasiau. Nemoku pasakyti kokį siubą radau - visas jaunas šaknis grambuoliai net apsivynioję, o serbentų krūmo šaknų viršuje šliužai tokiom krūvom Jaučiu nieko nebus, nuniamniuos tuos mano serenčius. Negi vešiu kaskart alaus ir išbėgs jis, kai dabar taip lyja. O sraigės tai net visos alyvos lapus okupavę. Skruzdės, kaip man aiškino, tooookius aukštus skruzdėlynus stato, nes labai lietaus daug. Kaimynė patarė pabarstyti geriamosios sodos - gal pamažėjo, bet tikrai nedingo. Kepimo milteliai su cukraus pudra taip pat nepadėjo. Iš Maxim'os kažkokį brudą pirkau nuo skruzdėlių - nepadėjo. Kaip supratau, šie būdai veiksmingi, jei mažas plotelis. Pvz.: apie rožę kokią aplink pabarstai ir jos neina. Dar nebandžiau, sakė, kad tabako nuoviru gerai palaistyti. Cigarečių pelenai nepadėjo.
vakar ruošiausi žemės gabalą gvazdikiniams serenčiams, labai jau man patiko tas vaizdelis kai jų daug. Geresnės vietos neradau kaip apie sebentų krūmus ir vyšniukes nedideles , o ten žolytė, tai sėkmingai ją iškasiau. Nemoku pasakyti kokį siubą radau - visas jaunas šaknis grambuoliai net apsivynioję, o serbentų krūmo šaknų viršuje šliužai tokiom krūvom Jaučiu nieko nebus, nuniamniuos tuos mano serenčius. Negi vešiu kaskart alaus ir išbėgs jis, kai dabar taip lyja. O sraigės tai net visos alyvos lapus okupavę. Skruzdės, kaip man aiškino, tooookius aukštus skruzdėlynus stato, nes labai lietaus daug. Kaimynė patarė pabarstyti geriamosios sodos - gal pamažėjo, bet tikrai nedingo. Kepimo milteliai su cukraus pudra taip pat nepadėjo. Iš Maxim'os kažkokį brudą pirkau nuo skruzdėlių - nepadėjo. Kaip supratau, šie būdai veiksmingi, jei mažas plotelis. Pvz.: apie rožę kokią aplink pabarstai ir jos neina. Dar nebandžiau, sakė, kad tabako nuoviru gerai palaistyti. Cigarečių pelenai nepadėjo.
QUOTE(ermute @ 2007 07 26, 11:18)
NEBEGALIU vakar nuvažiavau į sodą, o ten - skruzdėlynas tooooks šiltamyje - tai vien takai, leipsta jau ir paprikos ir visa kita.... ką su jom daryt ?? alpinariumas - pakėliau akmenis, o kiaušių merginos, help, nes man jau greit bus
Kam neiseina isnaikinti skruzdziu pabandykite paprasciausia su verdanciu vandeniu plikyti....man padejo beje..jei naudojate skruzdelems naikinti tarakonu nuodus tai galiu patarti....tarakonus isnaikinau!!!! su tepalu tokiu...jo esme kad tas tapalas uzkrecia tarakona kazkokia liga....tarakoniukas bega i savo seimyna...ir ta pacia liga uzkrecia visus tarakoniukus...po kiek laiko jie isnyksta....to tepalo galima rasti iki parduotuveje(rusiskas). Jei siandien turewsiu laiko uzsuksiu i ikius ir pavadinima imesiu.
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2007 07 27, 09:22)
Kam neiseina isnaikinti skruzdziu pabandykite paprasciausia su verdanciu vandeniu plikyti....man padejo beje..
Bandžiau padėjo tik lizdams apmažinti, kai pyliau atvertus jų namus tiesiai ant kiaušinių ir tų kur su sparnais kliuvo, tai tie išvirė, o daugiau darbininkės staigiai perkraustė į kitą vietą kas liko ir vėl kurmiarausių dydžio pilna