Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 12

QUOTE(Paūdrė @ 2007 07 24, 09:44)
Labai ačiū, auginu ir žemaūgius ir aukštaūgius. Sėjau vėlokai tiesiai į dirvą, tai didieji dar tik ruošiasi žydėti, bet vat šitų kažkaip neužmačiau sėklų, gal nesupratau kas per daiktas. doh.gif O prie namelio man net juos kažkas nuvalgė  doh.gif  verysad.gif Sraigių nemažai, nejau tai jų darbas  g.gif Pirmi metai - dar nesigaudau kokius gyventojus turiu  blush2.gif
Turiu tokią problemėlę, tarpas tarp asfaltuoto keliuko ir sklypo aptvaro iš blokelių. Na jis toks per kauptuką ir ten beveik žvyras, išravėjau varputį ir kt. ir galvoju kuo man ten apsodinti ar pasėti, kad gražu būtų ir mašinų ratų nebijotų. Dažnai ten neužvažiuos, bet kartais tikrai bus. Kaimynai užbetonavo, bet man nelabai. Noriu kažko žalio  blink.gif  tongue.gif O jei dar žydėtų ir paslėptų tuos blokelius, jie neaukšti, praktiškai, tokiam pat aukštyje, kaip ir pravažiavimas, tai lengvai galėtų koks šliaužiantis ant žolytės kopti, bet kaip tada su pravažiavimu g.gif  blink.gif

Patikek tai tikrai raigiu darbas , kadangi pas mane ju labai daug, tai as jau prarau bet kokia vilti tureti sarenciu, nors jie ir turi specifini kvapa, bet staiges juos labai megsta doh.gif Karta pavasari nuveziau i soda gal koki 50 daigu, susodinau, paliejau, uzvaziuoju po poros dienu dar palaistyt, ogi ziuriu, tik stiebeliaii, doh.gif nei vieno mano sarenciaus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 24, 10:10)
tai kam varputį išravėjai  - ira žalias ir nė velnio nebijo lotuliukas.gif  mirksiukas.gif
o jei rimtai, tai kokį vijokliuką a'la gebenė, kad per sieną liptų (ar teisingai supratau, kad ten kažkokia kad ir neaukšta bet yra sienelė? unsure.gif ), ai jei ir užvažiuotum, tai ne ant augalo, o ant šaknų zonos, nepakenktum retkarčiais smile.gif

Nėra sienos, blokeliai įleisti į žemę. Gal kokie 5 cm virš žolytės išlindę, nemanau, kad gebenė tiktų. Kol statybų dar nepradėjom, gebene galvoju slėpti kai ką kitą, bet paskui gaila bus iškasti g.gif doh.gif verysad.gif

QUOTE(Asio @ 2007 07 24, 10:12)
Patikek tai tikrai raigiu darbas , kadangi pas mane ju labai daug, tai as jau prarau bet kokia vilti tureti sarenciu, nors jie ir turi specifini kvapa, bet staiges juos labai megsta doh.gif Karta pavasari nuveziau i soda gal koki 50 daigu, susodinau, paliejau, uzvaziuoju po poros dienu dar palaistyt, ogi ziuriu, tik stiebeliaii, doh.gif nei vieno mano sarenciaus verysad.gif

Ir aukštaūges saulėgrąžas, mano gražuoles, nurijo. Sklypo gale jau žydės tongue.gif , o prie namelio - stiebai. Ir serenčiai gražiausi ne prie namelio. Susimaišė, turbūt, kad čia ne jų namai lotuliukas.gif O kaip su jom kariauji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 24 liepos 2007 - 09:21
Prisisodinau rudbekiju. Patinka man jos paskutiniu metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2007 07 24, 10:12)
Patikek tai tikrai raigiu darbas , kadangi pas mane ju labai daug, tai as jau prarau bet kokia vilti tureti sarenciu, nors jie ir turi specifini kvapa, bet staiges juos labai megsta doh.gif

g.gif pati matei kaip lapelius valgė? Jau kartą rodžiau, ką pas mane veikia sraigės hihihi.gif ir randu jas netoli serenčių, tik va nei vieno apgriaužto lapuko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 24, 10:12)
nu jau, prisikemši pypkutę tabako ir pupsi 2 valandas - bitutės apsiramins kaip mat tongue.gif
O kas dėl gėlelių, tai gal tiktų tokia besidriekianti žeme liana, žydi mėlynai ir labai greit uždengia. Tik va pavadinimo nepamenu, reiktų pasiknist internete per paveiksliukus  doh.gif
O, radau: Vinca minor:
user posted image

va, sraunius ateme mano kuklu pasiulyma. nepakeiciama gelyte zemei uzdengti, nereikli, grazi ir prieziuros beveik jokios...
Papildyta:
QUOTE(mamaedita @ 2007 07 24, 10:32)
va, sraunius ateme mano kuklu pasiulyma. nepakeiciama gelyte zemei uzdengti, nereikli, grazi ir prieziuros beveik jokios...

tai žiemė. Ju dar yra ir baltais žiedeliais o taip pat ir margalapiu. Tos tai jau tikrai gražios.
Atsakyti
Bet jos labai arsiai plecias.
Atsakyti
o va žiemė tai ir Paūdrei visai tiktų, tik reikėtų besiplečiančią vis apriboti, o retkarčiais ant jos užlipus ji visai nepyksta, aš gėlyną ravėdama nesivaržau ant jos atsistoti, lapeliai tokie tvirti kaip vaškiniai, nieko jiems neatsitinka. Tik margalapė nežydi, pas mane auga, tai nesu mačiusi žiedų, ji vien lapais dekortayvi, galima paderinti greta skirtingas formas.
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 23, 23:14)
Na saule sviecia tiesiai i lazdyna nuo 10 iki vakaro, o uz jo kaip ir pavesis ir sklypo riba. Mindoma tikrai nebus. Nes eis takelis salia... beto toj vietoj lankomes retai,kai bites ramios  cool.gif

Tiktų vaisgina "Burgundy glow, tradeskantės.
Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 24, 09:33)
4u.gif bandysiu daugiau nepamirsti  blush2.gif
O dar gal kas kita koki greitai besiplecianti gali man pasiulyti  ax.gif Nes siaip vaisginos kituose vietuose turiu pkankamai, ir kaip pastebejau graziai tankiai ir gan greitai suauga...nelabai krentanti i akis... bet laukiu ir jusu pasiulymu  drinks_cheers.gif
Dar kazkaip sove i galva mintis, kaip nors gal pakompuonot su aubretemis. Kad ir zydetu nors kiek  g.gif Maniau kad turiu aubreciu, bet aubretemis vadinau visai kitas gelytes  blush2.gif  doh.gif Kaip aubretes po nuzydejimo ar grazios buna, ir ar tankiai auga  g.gif Pleciasi greitai?

Aubretei reikia saulės ir ji ne tokia atspari kaip vaisgina, o "Burgundy glow" originali spalva

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Paūdrė @ 2007 07 24, 10:09)
user posted image
Inete radau tokį grožį, gal kas auginate? Ar man tiktų glažutės toje probleminėje vietoje?

tai glažutė, nieko gero greit auga, nustypsta, išplinka ir panašiai.
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 24, 10:12)
nu jau, prisikemši pypkutę tabako ir pupsi 2 valandas - bitutės apsiramins kaip mat tongue.gif
O kas dėl gėlelių, tai gal tiktų tokia besidriekianti žeme liana, žydi mėlynai ir labai greit uždengia. Tik va pavadinimo nepamenu, reiktų pasiknist internete per paveiksliukus  doh.gif
O, radau: Vinca minor:
user posted image

tai žiemė
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 24, 10:29)
g.gif pati matei kaip lapelius valgė? Jau kartą rodžiau, ką pas mane veikia sraigės  hihihi.gif ir randu jas netoli serenčių, tik va nei vieno apgriaužto lapuko  schmoll.gif

Savo akim matau kiekviena diena kaip tik bunu sode doh.gif jau tokia neviltis apeme, kad nezinau ka daryti, nes dar niekas nepatare jokio kito budo, kaip tik rinkti blink.gif cia ne tos didziosios sraiges kur viena kita pasitiko, situ milijonai verysad.gif siemet dregna, tai surijo viska, sparagines pupeles, salotas net agurkus ryja.
Va kaip atrodo tos bjaurybes hah.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asio: 24 liepos 2007 - 11:49
QUOTE(Asio @ 2007 07 24, 12:47)
Va kaip atrodo tos bjaurybes hah.gif

ojiesaw, vargeli, užjaučiu console.gif Tuoj paieškosiu augalo pavadinimo, kuris neva turėtų baidyt sraiges.
Štai, radau, kad "čiobrelis ir juozažolė (isopas) išvaiko sraiges, <...>". Gal verta pabandyt wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 24 liepos 2007 - 11:54
šiandien kaip tik varčiau SELECT lankstuką ir štai ką radau. specialiai net internete atkasiau aprašymą:
user posted image

SPĄSTAI SRAIGĖMS
Atsikratykite įkyrėjusių sraigių! Ar žinote, kad sraigės "mėgsta" alų? Spąstai sraigėms turi būti pripildomi alumi ir išdėliojami sode. Jau po kelių akimir kų galėsite rieškučiomis semti sraiges. Ypač efektyvi priemonė kovojant su sraigėmis. Pagamintas iš plastiko. Komplektą sudaro 2 vienetai.

Tik 16.90

pabandykite paieškoti, gal rasite kokiuose senukuose ar lytagroj. nes tas selectas man pasitikėjimo nekelia, bet gal pati idėja veiksminga? 4u.gif o gal galima tiesiog pačioms kažką panašaus sumeistrauti, mes gi moterys - stiprioji lytis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 23, 17:32)
Įmesk nuorodą į AŽ

Sia savaite tureciau nuvaziuot ir nusifotkinti aplinka. Paklausiu seimininkes leidimo, gal leis publikuot mirksiukas.gif
Atsakyti