Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 12

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 23, 21:23)
Gal kas zino koki greitai besiplecianti augaliuka, kuris graziai atrodytu nuo pavasario iki salnu  g.gif

gal smulkiažiedis "šarončius"??? g.gif
aš šiemet juo atsigrožėti negaliu.... ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 07 24, 07:53)
gal smulkiažiedis "šarončius"???  g.gif

Grazu ir man 4u.gif Bet butent toj vietoj netiks. Nes siaip po desne nuo lazdyno, palei tvora, formuoju nauja gelyna. Tai akcentas turetu buti kaip tik jis, o ne ta vieta prie avilio ir lazdyno ax.gif Nes jei uzsodinsiu kokiomis gelemis, tai atrodys kaip uzlopyta unsure.gif
Gal sakau, tokiu augaliuku apie kuri neseniai ejo kalba apsodinti. Pamirsau pavadinima blush2.gif Na toks violetiniais lapukais, kiliminis augaliukas, isleidzia melyna zieda. Berods jolaxus su kazkotai aptarinejo jo augima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 24, 08:35)
...Na toks violetiniais lapukais, kiliminis augaliukas, isleidzia melyna zieda. Berods jolaxus su kazkotai aptarinejo jo augima  g.gif

na tai pasikartokim - tai vaisgina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 07 24, 07:53)
gal smulkiažiedis "šarončius"???  g.gif
aš šiemet juo atsigrožėti negaliu....  ax.gif

Labux,
labai norėčiau prie kelio tokius pasisodinti. Nuostabus vaizdas, gal galima daugiau info - pavadinimas, daugiametė ar ne, sėklos ar ne, kaip auga, kas dera šalia ir t.t. pradinukei? O gal čia gvazdikiniai serenčiai?user posted image Labai norėčiau panašaus vaizdelio iš daugiamečių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 24 liepos 2007 - 08:19
QUOTE(Paūdrė @ 2007 07 24, 09:15)
Labux,
labai norėčiau prie kelio tokius pasisodinti. Nuostabus vaizdas, gal galima daugiau info - pavadinimas, daugiametė ar ne, sėklos ar ne, kaip auga, kas dera šalia  ir t.t. pradinukei? O gal čia  gvazdikiniai serenčiai

taip taip, čia šitie - serenčiai (arba kaip manyka išsireiškė "šarončiai"), tagetės, gvazdikėliai - tokiais pavadinimais jie vadinami smile.gif
jie vienmečiai, sėjami sėklomis, galima tiesia į dirvą, bet vėliau sužydės, galima į dėžutes pvasarį, būna pirkti išaugintų šiltnamiuose, tačiau dabar galvoju, kad smulkiažiedžių tenka rečiau matyti parduodamų, dažniau pardavinėja tuos kur stambesniais žiedeliais ar iš viso didžiažiedžius. Tie kur parduodami išauginti šiltnamiuose būna jau pavasarį su žiedais ir žydi ištisai visą vasarą iki pat šalnų. labai nereiklios gėlės, kiekvienam pradedančiajam nesudarys jokių rūpesčių thumbup.gif pasodinus rečiau kiekvienas krūmelis šakodamasis sudaro labai dailų apvalų kupstelį, sutankinus bus tiesiog žydintis kilimas smile.gif visi serenčiai labai atsparūs persodinimui - net su žiedais perkėlus į kitą vietą greitai prigyja ir atsigauna pilnam žydėjimui. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 24 liepos 2007 - 08:23
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 24, 09:14)
na tai pasikartokim - tai vaisgina mirksiukas.gif

4u.gif bandysiu daugiau nepamirsti blush2.gif
O dar gal kas kita koki greitai besiplecianti gali man pasiulyti ax.gif Nes siaip vaisginos kituose vietuose turiu pkankamai, ir kaip pastebejau graziai tankiai ir gan greitai suauga...nelabai krentanti i akis... bet laukiu ir jusu pasiulymu drinks_cheers.gif
Dar kazkaip sove i galva mintis, kaip nors gal pakompuonot su aubretemis. Kad ir zydetu nors kiek g.gif Maniau kad turiu aubreciu, bet aubretemis vadinau visai kitas gelytes blush2.gif doh.gif Kaip aubretes po nuzydejimo ar grazios buna, ir ar tankiai auga g.gif Pleciasi greitai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 24 liepos 2007 - 08:40
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 24, 09:17)
kiekvienam pradedančiajam nesudarys jokių rūpesčių thumbup.gif  pasodinus rečiau kiekvienas krūmelis šakodamasis sudaro labai dailų apvalų kupstelį, sutankinus bus tiesiog žydintis kilimas smile.gif visi serenčiai labai atsparūs persodinimui - net su žiedais perkėlus į kitą vietą greitai prigyja ir atsigauna pilnam žydėjimui. thumbup.gif

Labai ačiū, auginu ir žemaūgius ir aukštaūgius. Sėjau vėlokai tiesiai į dirvą, tai didieji dar tik ruošiasi žydėti, bet vat šitų kažkaip neužmačiau sėklų, gal nesupratau kas per daiktas. doh.gif O prie namelio man net juos kažkas nuvalgė doh.gif verysad.gif Sraigių nemažai, nejau tai jų darbas g.gif Pirmi metai - dar nesigaudau kokius gyventojus turiu blush2.gif
Turiu tokią problemėlę, tarpas tarp asfaltuoto keliuko ir sklypo aptvaro iš blokelių. Na jis toks per kauptuką ir ten beveik žvyras, išravėjau varputį ir kt. ir galvoju kuo man ten apsodinti ar pasėti, kad gražu būtų ir mašinų ratų nebijotų. Dažnai ten neužvažiuos, bet kartais tikrai bus. Kaimynai užbetonavo, bet man nelabai. Noriu kažko žalio blink.gif tongue.gif O jei dar žydėtų ir paslėptų tuos blokelius, jie neaukšti, praktiškai, tokiam pat aukštyje, kaip ir pravažiavimas, tai lengvai galėtų koks šliaužiantis ant žolytės kopti, bet kaip tada su pravažiavimu g.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 24 liepos 2007 - 08:50
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 24, 09:33)
...Kaip aubretes po nuzydejimo ar grazios buna, ir ar tankiai auga  g.gif Pleciasi greitai?

plečiasi jos gana greitai - iš mažo augalėlio antrais metais jau kupstelis iškeroja, tačiau po nužydėjimo jos nepasakyčiau, kad itin išvaizdžiai atrodo unsure.gif na ne taip jau ir baisiai, tačiau ypač sausesniu oru tai šiek tiek apspangsta tie kelmeliai. Aš atkreipiau dėmesį, kad labai panašiu laiku, labai panašiai tik baltai (bent mano turimas) žydi vaistutis, kurį aš irgi laikiau baltai žydinčia aubrete ax.gif , tačiau jis vasaros metu man gražiau atrodo nužydėjęs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 24, 09:57)
Aš atkreipiau dėmesį, kad labai panašiu laiku, labai panašiai tik baltai (bent mano turimas) žydi vaistutis, kurį aš irgi laikiau baltai žydinčia aubrete ax.gif , tačiau jis vasaros metu man gražiau atrodo nužydėjęs rolleyes.gif

aciuks.gif
Jau berods kazka sugalvojau, kaip ir ka paderinsiu smile.gif Aisku dar laukiu pasiulymu mirksiukas.gif
O dabar kitas galvos skausmas, kai toj vietoj pradet dirbti. Visa tai paseti, pasodinti g.gif Pries leitu bites ypac piktos doh.gif Kai geras oras irgi skraido pirmyn atgal blink.gif Yra tik trys galimybes: Per pati lietu, nakti...arba ziema lotuliukas.gif cool.gif Bet dar turiu viena stabdi - vyra doh.gif Sakys, nieko ten nedaryk, kai murysim sulini, viska ismindziosim cool.gif Bet sia daina as jau senai girdziu dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 24 liepos 2007 - 09:10
user posted image
Inete radau tokį grožį, gal kas auginate? Ar man tiktų glažutės toje probleminėje vietoje?
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2007 07 24, 09:44)
...
Turiu tokią problemėlę, tarpas tarp asfaltuoto keliuko ir sklypo aptvaro iš blokelių. Na jis toks per kauptuką ir ten beveik žvyras, išravėjau varputį ir kt. ir galvoju kuo man ten apsodinti ar pasėti, kad gražu būtų ir mašinų ratų nebijotų. Dažnai ten neužvažiuos, bet kartais tikrai bus. Kaimynai užbetonavo, bet man nelabai. Noriu kažko žalio  blink.gif  tongue.gif O jei dar žydėtų ir paslėptų tuos blokelius, jie neaukšti, praktiškai, tokiam pat aukštyje, kaip ir pravažiavimas, tai lengvai galėtų koks šliaužiantis ant žolytės kopti, bet kaip tada su pravažiavimu g.gif  blink.gif

tai kam varputį išravėjai - ira žalias ir nė velnio nebijo lotuliukas.gif mirksiukas.gif
o jei rimtai, tai kokį vijokliuką a'la gebenė, kad per sieną liptų (ar teisingai supratau, kad ten kažkokia kad ir neaukšta bet yra sienelė? unsure.gif ), ai jei ir užvažiuotum, tai ne ant augalo, o ant šaknų zonos, nepakenktum retkarčiais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 24 liepos 2007 - 09:12
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 24, 10:08)
Yra tik trys galimybes: Per pati lietu, nakti...arba ziema  lotuliukas.gif  cool.gif

nu jau, prisikemši pypkutę tabako ir pupsi 2 valandas - bitutės apsiramins kaip mat tongue.gif
O kas dėl gėlelių, tai gal tiktų tokia besidriekianti žeme liana, žydi mėlynai ir labai greit uždengia. Tik va pavadinimo nepamenu, reiktų pasiknist internete per paveiksliukus doh.gif
O, radau: Vinca minor:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 24 liepos 2007 - 09:21