[quote=Dacor,2007 07 19, 23:06]
[quote=Knifofija,2007 07 19, 22:40]
Tikrai šiandien bloga aura
Išpyliau mašinos galinį langą, beveždama žoliapjovę
O čia mano jukos
Labai grazu.Isduokit paslapti,kaip taip lygiai suformuojamas pieveles krastas?
[/quote]
Į metus porą kartų apipjaunu su peiliu.
Papildyta:
QUOTE(MamyteVK @ 2007 07 20, 08:10)
Sveikos,
as irgi apie tas pacias jukas.
Vakar per televizoriu rode pas kazkokia moteriske zydincias, tai ji sake, kad
juka po zydejimo sunyksta... Pirma karta tai girdziu, ar tia tiesa?
Ir dar, kaip jas per ziema islaikote, mat as tik primi metai auginu savo grazuole, tai bijau, kas ziema nesusaltu...
Papildyta:
Ar cia pluostine juka? Pas mane tai ju lapu krasteliai su tokiais pasibangavusiais "siulelias", ar cia tokia pat?
Čia ta pati pluoštinė juka arba lotyniškai JUCA FILOMENTOSA jos vienintelės žiemoja mūsų sąlygomis. Nužydėjusi juka tikrai miršta, bet ji apie save išleidžia nemažai vaikų, kurie po kokių trijų metų sužydi. Gaunasi labai graži jukų kupeta, kurią galima išskaidyti, bet man gražiau kai sužydi visa kupeta. Jei skaidysit, tai žydės tik po 1 žiedą, o jei augs kupstu (kaip pas mane) turėsite po keletą žiedų.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 20, 09:16)
čia kaip su mano pelargonijom - paveiksliuke buvo lapai tokio tamsaus bordinio atspalvio, kad kone juodi su žaliu krašteliu, o gavosi patamsinti, tačiau iki reklaminio tamsumo dar oooi kaip toooli
nors ir šviesos tikrai pakankamai gauna, ir trąšų ilgai veikiančių ("osmocote" atrodo vadinasi) įmaišiau, žydi puikiai, o štai lapų ryškesnių tikėjausi...
va tokias sėjau, o gavosi tos, kur vakar balkonėliuose buvau fotkę įmetusi
Jei trašų per daug lapų spalva keičiasi ir truputį vis padžiovink (neskubėk lieti, kol visai neišdžiūvo) . Nebetrešk ir lapai patamsės/
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2007 07 20, 09:26)
As irgi maciau ta juca per TV. Moteriske kaip apie stebukla pasakojo. Bet man atrodo nesamone pasake, kad ji po zydejimo mirsta. Cia gal daugiau visokiams alijosiams budinga, kurie isaugina baisiai didelius ziedus pietuose ir isvirsta su visom saknim. Ar as teisi profesonales?
O ziuriu pas Knifofija ir margalapes grazuoles, nuo kuriu pirkimo (nes buvo olandiskos) as susilaikiau del ziemojimo.
margalapes jukas auginu jau kokie 5-6 metai. Labai sunkiai adaptavosi, "mamos" išmirė po pirmos žiemos, o štai keletas vaikučių adaptavosi, tai dabar turiu atsparų kloną, kurį ir dauginu.