Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2007 07 31, 10:22)
praeitą savaitę aš ir bandžiau HDR. viskas nuo Dejavu prasidėjo  doh.gif

blush2.gif o aš čia prie ko, nieko nzn...

QUOTE(fotolama @ 2007 07 31, 10:46)
dejavu, deja, niekas nepasakys kas tau geriausia... Vienam geriau vienas, kitam kitas...

Matai, kad pačiupinėti ką nors man reiktų trenktis kad ir į Vilnių, nes čia nelabai yra ką čiupinėti. Todėl maždaug norėčiau įvertinti pliusus minusus ir nuspręsti kurio reikia... O prie rankos lipimo galima priprasti.
Kaip sakiau, nelabai ką nusimanau technikoje..
Kol kas linkstu prie Pentax K100D super, ir tie AA tipo elementai man lyg ir privalumas būtų, nes jau šiaip ar taip turiu kelis komplektus. SD kortelėmis irgi apsirūpinusi, taigi canonai kaip ir atkristų.
Kaip suprantu mano poreikiams reiktų 3 objektyvų - standartinio, macro ir tele. Ir kvailas klausimas - ar visiems DSLR vienodi objektyvai tinka> nes kiek žiūrėjau fotofabrike neradau jokio užrašo, kad pvz. objektyvas Sigma for Pentax ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 31, 11:28)
blush2.gif  o aš čia prie ko, nieko nzn...

kaip ne nuo tavęs. tu pradėjai klausinėt apie visokius high key biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 07 31, 12:15)
kaip ne nuo tavęs. tu pradėjai klausinėt apie visokius high key  biggrin.gif

high key čia ne hdr. Čia kažkoks žaidimas fotošope su channel mixer bet jo man nieks dorai nepaaiškino. Vat ir lygšiol nesuprantu kaip žmonės taip gražiai padaro.

O hdr, kam vis dar neaišku, liaudiškai kalbant, trys skirtingo šviesumo nuotraukos sulipdytos į vieną.
Atsakyti
Matai, kad pačiupinėti ką nors man reiktų trenktis kad ir į Vilnių, nes čia nelabai yra ką čiupinėti. Todėl maždaug norėčiau įvertinti pliusus minusus ir nuspręsti kurio reikia... O prie rankos lipimo galima priprasti.

Tai surask laiko ir nuvažiuok smile.gif Pradžioj, aišku, pasiklausk ar turi.

Kol kas linkstu prie Pentax K100D super, ir tie AA tipo elementai man lyg ir privalumas būtų, nes jau šiaip ar taip turiu kelis komplektus. SD kortelėmis irgi apsirūpinusi, taigi canonai kaip ir atkristų.

Na, kitiems aparatams akumuliatoriaus pirkti irgi nereikia, jie kartu sukomplektuoti būna + pakrovėjas smile.gif
Atminties kortelės tipas irgi neturėtų būti apsprendžiantis faktorius. Pigi atmintis dabar.

Kaip suprantu mano poreikiams reiktų 3 objektyvų - standartinio, macro ir tele. Ir kvailas klausimas  - ar visiems DSLR vienodi objektyvai tinka> nes kiek žiūrėjau fotofabrike neradau jokio užrašo, kad pvz. objektyvas Sigma for Pentax ir t.t.

Canon, Nikon, Pentax objektyvai tiks tik jų pačių fotoaparatams.
Sigma, Tamron gamina objektyvus visiems. „Visiems“ nereiskia, kad tą patį Sigma ar Tamron objektyvą galėsi dėti ant bile kokios firmos aparato, tai reiškia, kad jie gamina to pačio objektyvo kelias versijas, skirtas konkrečiam fotoaparatui.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 07 31, 12:24)
Na, kitiems aparatams akumuliatoriaus pirkti irgi nereikia, jie kartu sukomplektuoti būna + pakrovėjas smile.gif
Atminties kortelės tipas irgi neturėtų būti apsprendžiantis faktorius. Pigi atmintis dabar.

šiaip ar taip akumuliatoriaus man reiktų poros komplektų. O dėl kortelių, kad jau turiu, o tuos "sutaupytus" pora šimtų litų galima pridėti geresniam objektyvui. Gi jau minėjot, kad objektyvai svarbiau už dėžutę blush2.gif

Na, rodos pradeda kažkas aiškėti. 4u.gif
Labai dėkoju už info.

Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 31, 12:20)
high key čia ne hdr. Čia kažkoks žaidimas fotošope su channel mixer bet jo man nieks dorai nepaaiškino. Vat ir lygšiol nesuprantu kaip žmonės taip gražiai padaro.

O hdr, kam vis dar neaišku,  liaudiškai kalbant, trys skirtingo šviesumo nuotraukos sulipdytos į vieną.

nu tai aišku, kad ne tas pats. bet įvedus į google high key išmeta ir apie hdr mirksiukas.gif
Atsakyti
O gal kas galit pasakyt, kas geriau ar canon400 ar nikon40x? Apsistojau ties siais... ir siandien turiu kazkuri issirinkt doh.gif kaina ta pati.
Atsakyti
Man liūdesys su ND sad.gif viena niekam tinkama, o visos kitos vienodos kokių jau tūkstantį turiu su ta pačia nuostaba veide.. o taip džiaugiausi, kad vaiką galiu fotkint verysad.gif mjooo, pusės metų vaikas ne kažin ką įdomaus veikia unsure.gif jaučiu ir vėl passs cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 07 31, 13:29)
Man liūdesys su ND sad.gif viena niekam tinkama, o visos kitos vienodos kokių jau tūkstantį turiu su ta pačia nuostaba veide.. o taip džiaugiausi, kad vaiką galiu fotkint    verysad.gif   mjooo, pusės metų vaikas ne kažin ką įdomaus veikia   unsure.gif  jaučiu ir vėl passs cray.gif

griebk vaiką ir į lauką su fotiku, kol nelyja. papracink kaimynus, žmones prie sankryžų, prie parduotuvės mirksiukas.gif nebūtinai vien vaiką fotografuot, nors jis labai patogiai "po ranka" yra

P.S. aš ką tik grįžau iš tokios medžioklės be grobio... pamiršau ISO nuo 1600 permest ant mažiau, tai tooookios apsitriukšmavusios, peršviestos ir šiiaip nekokybiškos foto, kad nieko gero ir neturiu parodyt blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 31 liepos 2007 - 13:39
QUOTE(Sansara @ 2007 07 31, 14:36)
griebk vaiką ir į lauką su fotiku, kol nelyja. papracink kaimynus, žmones prie sankryžų, prie parduotuvės  mirksiukas.gif nebūtinai vien vaiką fotografuot, nors jis labai patogiai "po ranka" yra

Tai ašku, kad nebūtinai... bet kuklinuos paparacint blush2.gif na gal ką sugalvosiu dar..
Atsakyti
valanda, po tavo visų komentarų paskaitymo, gavos, kad pas mus šiuose ND tik gražūs vaikai, kurių foto tu nieko be vaikų nematai ir kurie tau kelia emocijas tik gražus, mielas, simpatiškas, žavus.... bigsmile.gif
ar čia tau irgi savotiška depresija, kad viskas banalu ir neverta dėmesio. ar šiaip po atostogų nesinori grįžti rutinon mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 07 31, 16:32)
valanda, po tavo visų komentarų paskaitymo, gavos, kad pas mus šiuose ND tik gražūs vaikai, kurių foto tu nieko be vaikų nematai ir kurie tau kelia emocijas tik gražus, mielas, simpatiškas, žavus....  bigsmile.gif
ar čia tau irgi savotiška depresija, kad viskas banalu ir neverta dėmesio. ar šiaip po atostogų nesinori grįžti rutinon  mirksiukas.gif

Manau, kol nevelu, pratrynus keleta nuotrauku , tema reiktu pervadint "nuostabieji musu vaikuciai".

Man ne depresija. Vaikai tikrai labai zavus. Tikrai matyti vaikuciai verti demesio. Ir fotkes dauguma kokybiskos. Bet ar tikrai TIK taip mes galim sneketi apie emocijas?
Atsakyti