Sillwio! Labai labai gražu!! Nuotraukų kokybė, spalvos, vaizdai pakeri! Super! Vienintelė gal iškrenta iš konteksto kaip jau ir kiti minėjo - su negražiu vandeniu..
Bandžiau vakar HDR padaryt, su sąlyga, kad neblogai kontrastingi debesys buvo..
1) iki skausmo pažįstamas vaizdas (per mano balkoną)..
2) šita gal nebuvo pati tinkamiausia HDR, dar aišku kažkas sakys, kad išdegė bet man ji patinka (Bitėmaja berods kažkada panašią buvo padarius).. anyway..
Oi ir dar norėjau dėl trikojo pasisakyt - turiu Velbon, mesiu į šiuškšlyną aš jį.. nu galvojau kad gal aš kaži ko noriu, bet pasirodo tikrai ššš.. jis pirktas seniai, kai dar net minčių apie jokį DSLR nebuvo, tai kažko navarotno vyras nepirko.. jaučiu sekantis pirkinys bus trikojis..
Silwio nuostabios Norvegijos nuotraukos Tik man 2 ir 3 nelabai. Gal kad mano akys pripratusios jau prie didesniu ledynu ir kriokliu Taip pat sutinku, kad ju miesteliai nera tokie ydomus kaip kalnai. Miestams visuomet skiriu labai mazai laiko. Ir .... labai noriu plataus kampo objektyvo Silwio jei kada reikes kokio patarimo del Norvegijos, kreipkis - as labai daug esu keliavus fiordu kraste Geirangery ar tik pravaziavot, ar skyret daugiau laiko? Man labai patiko Didziosios seses krioklys, po kuriuo galima palysti, tik kad kopti tenka 40min Galima issinuomoti laively ir paciam paplaukiot po Geirangery, taip galima prisiartinti prie kriokiu gana arti ir paveiksluoti is apacios... Ech.... Nu kada mano pupa uzaugs
QUOTE(sillwio @ 2007 07 31, 08:50)
Beja, Bergene irgi nebuvau. Taigi kita karta gal kabinsiu labiau pietus. Planuoju veliau, kai bus siek tiek laiko, aprasyti marsruta.
Plataus kampo kalnuose prireiks. As spjaudziausi Gal galima kazkur pasiskolint ar issinuomot?
Plataus kampo kalnuose prireiks. As spjaudziausi Gal galima kazkur pasiskolint ar issinuomot?
aš rinkčiausi šiaurinę dalį. man rodos ten daugiau egzotikos, nepaliestos gamtos, šiaurės elnių ir žmonės nesugadinti - ten visai nėra atvykėlių iš Rytų Europos.
nuomoja tik canon objektyvus. daugiau nieko neradau. bandysiu dar skolintis iš vieno tokio tipo. nors aš, jei turėčiau, tai neskolinčiau
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 07 31, 10:01)
asmeniškai man per murzinos spalvos . kaip HDR, tai norėsi daugiau aiškumo ir ryškumo, ypač jo trūksta antroj nuotraukoj. aš įsivaizduoju, kad turi būti ryškios abi dalys - tiek dangus, tiek miestas.
praeitą savaitę aš ir bandžiau HDR. viskas nuo Dejavu prasidėjo
QUOTE(bite maja @ 2007 07 31, 10:22)
asmeniškai man per murzinos spalvos . kaip HDR, tai norėsi daugiau aiškumo ir ryškumo, ypač jo trūksta antroj nuotraukoj. aš įsivaizduoju, kad turi būti ryškios abi dalys - tiek dangus, tiek miestas.
Tarkim Vilniaus man tos murzinos spalvos patinka, kažkodėl.. bet teisybė dėl antros, dangus nesigavo toks kokio tikėjausi bet matai, miesto norėjau paskendusio tamsoje šiek tiek, gal dėl to truputį dariau tamsiau, turbūt persūdžiau.. na niekis, pirmieji bandymai yra, bent žinosiu kaip tas daroma
Pupeliuk, labai jau man matytas tavo vaizdas per langa ... Kartais ne Didlaukio g. dideliam name....?
Sveiki
Pupeliuk, man tai patiko tos murzinos spavos. Jos, beje ir labai šiltos. Ale aš dar nieko nežinau apie HDR Kas tai yr
Pupeliuk, man tai patiko tos murzinos spavos. Jos, beje ir labai šiltos. Ale aš dar nieko nežinau apie HDR Kas tai yr
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 07 31, 10:26)
na niekis, pirmieji bandymai yra, bent žinosiu kaip tas daroma
visi nuo kažko pradedam. man ir ne šedevras gavosi bandysiu dar kartą, bet visai patiko.
QUOTE(dejavu @ 2007 07 30, 19:52)
ačiū fotolamai, sillwio ir sansarai. Kaip suprantu geriausia man rinktis tą pigesnį pentaxą ir rimtesnius stiklus Bet atsiprašau už įkyrumą, kas ta rimtesnė optika? techniniuose dalykuose aš nesigaudau Kokius objektyvus patartumėte įsigyti?
dejavu, deja, niekas nepasakys kas tau geriausia... Vienam geriau vienas, kitam kitas...
Beje, tu visus savo kandidatus jau bandei parduotuvėj pačiupinėti? Jei to nedarei, tai padaryk. Pamatysi, kad vieni fotoaparatai tiesiog prilips prie rankos, o kiti rankoje gulės nei šiaip nei taip.
Taip pat būna įvairių kitų niuansų dėl kurių fotoaparatas gali būti nepriimtinas.
Pvz. Pentax K10D yra palyginus sunkus. Dėl to vieni džiaugiasi, o kiti atmeta kaip galimą kandidatą.
Pentax K100D naudoja AA tipo elementus. Kai kuriems tai pliusas, o kitiems didelis minusas. Man K100D labai nepatinka dėl kito dalyko (nors kitiems dėl jo nei silta nei šalta): įvedus ekspokorekciją, nustoja veikti Auto ISO.
Nikon D40/40x neturi AF varikliuko, vėlgi vieniems tai milžiniškas minusas, o kitiems dzin.
Canon 400D lengvas plastmasinis ir mažiukas: vieniems tai patinka, o kitiems ne.
Ir dar daug visokių kitų niuansų. Apie Pentakso niuansus galiu as papasakoti, o Canon ir Nikon niuansus tegul Canon ir Nikon savininkai pasakoja
Dėl optikos rimtumo silvio jau pasakė: objektyvas būna šviesus (f/2.8, f/4) dažniausiai su nekintančia diafragma per visą zūmo diapazoną.
QUOTE(sillwio @ 2007 07 30, 21:09)
Taigi, 8 Norvegijos nuotraukos jūsų teismui. Sakykit, kur prašoviau.
Ką ten besakyti, nuotraukos puikios Aš tokių gražių foto iš Norvegijos neparsivežiau Buvo labai malonu pasižiūrėti širdžiai mielus vaizdus.
Dar man labai įdomu kaip tu padarei tokias spalvas. Kiek pamenu, tai ten su spalvomis yra tikrai ne taip, aš įsitikinęs, kad originale buvo daug blankiau ir tu jas kažkaip paryškinai. Labai šauniai pavyko. Pamokink ir mus
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 07 31, 10:33)
Pupeliuk, labai jau man matytas tavo vaizdas per langa ... Kartais ne Didlaukio g. dideliam name....?
Ne, Šiaurės miestelis
Iš Vikipedijos - High dynamic range imaging (HDRI) is a set of techniques that allow a far greater dynamic range of exposures (i.e. a large range of values between light and dark areas) than normal digital imaging techniques.
Esmė ta, kad darai trijų skirtingų ekspozicijų tą pačią nuotrauką (bent Nikon pvz. yra tokia funkcija "Bracketing", BKT mygtukas, nustatai ir pats fotikas padaro trijų nuotraukų seriją su skirtingom ekspozicijom) ir tada tas nuotraukas Phoptoshope ar kur kitur lipdai į HDR, nieko sudėtingo, tik reikia vaizdo tam tinkamo
QUOTE(Puriena6 @ 2007 07 31, 10:34)
Ale aš dar nieko nežinau apie HDR Kas tai yr
pradžiai http://tutorialblog....orials-roundup/
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 07 31, 09:48)
Ne, Šiaurės miestelis
tai mes netolimi kaimynai. mes per tiltą antakalnyje bazuojamės
QUOTE(bite maja @ 2007 07 31, 09:49)
Ačiū Labai fainas dalykas. Nagrinėsiu dabar.