Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(astaxa @ 2007 07 30, 18:13)
ax.gif  nugis jogis, apie ka daugiau  doh.gif

ir aš su tokiu pat vargstu bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 07 30, 17:17)
o as tuoj verksiu.. manoji muiline tokiu oru nieko neistraukia. turiu toki vaika, sitiek kadru-ir visur grudas.. taip tikejaus kad sendie bus sauleta..  verysad.gif  .. gal ryt, gal ryt...

o tu grūdą pateik kaip pliusą, o ne kaip minusą mirksiukas.gif ne visada grūdas yra blogai.

P.S. ko nieks nekomentuojat ND? g.gif kas čia per netvarka, a?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 30, 17:48)
Kad jau pasisuko kalba apie technika, tai paklausiu ir as. Ar esat kada nors patys/kazkur vale matrica nuo dulkiu? Pas mane nemazai snargliu jau matosi ir darosi komplikuota juos kas karta klonuot. Paciam kazkaip rankos nekyla, nors ir perskaiciau kruva informacijos kaip ta daryt. Pasidalinkit patirtim.

Aš esu valius. Pati. Pagal instrukciją pakėliau veidrodį ir nupūčiau su kriauše. Instrukcijoje išsamiai paaiškinta kaip tą padaryt wink.gif
Atsakyti
ačiū fotolamai, sillwio ir sansarai. Kaip suprantu geriausia man rinktis tą pigesnį pentaxą ir rimtesnius stiklus ax.gif Bet atsiprašau už įkyrumą, kas ta rimtesnė optika? techniniuose dalykuose aš nesigaudau blush2.gif Kokius objektyvus patartumėte įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 07 30, 18:52)
ačiū fotolamai, sillwio ir sansarai. Kaip suprantu geriausia man rinktis tą pigesnį pentaxą ir rimtesnius stiklus  ax.gif  Bet atsiprašau už įkyrumą, kas ta rimtesnė optika? techniniuose dalykuose aš nesigaudau  blush2.gif  Kokius objektyvus patartumėte įsigyti?

originali arba patikimu gamintoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 30 liepos 2007 - 19:21
ačiū sansara, ačiū pupeliuk 4u.gif matyt mėginsiu pats, o paskui įdėsiu istoriją čia, kaip valytdamas subraižiau matricą biggrin.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 07 30, 18:52)
ačiū fotolamai, sillwio ir sansarai. Kaip suprantu geriausia man rinktis tą pigesnį pentaxą ir rimtesnius stiklus  ax.gif  Bet atsiprašau už įkyrumą, kas ta rimtesnė optika? techniniuose dalykuose aš nesigaudau  blush2.gif  Kokius objektyvus patartumėte įsigyti?

Rimta optika kaip taisyklė būna šviesi. Max atidaryta diafragma 2.8 ar mažiau. Jei tai telezoom'as, gali būti ir 4, bet butinai per visą židinio nuotolių diapazoną (visą laiką 4). Gamintojo objektyvai, kaip taisyklė, "aiškiausiai" kalbasi su "dėžute". Internetas irgi ne paskutinėj vietoj.
Renkantis stiklus žiūrėk kokiam diapazone daugiausia fotografuoji (platus kampas ar tele), pagal tai ir rinkis pirmą objektyvą.
Atsakyti
Taigi, 8 Norvegijos nuotraukos jūsų teismui. Sakykit, kur prašoviau.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 30, 21:09)

be reikalo įdėjai g.gif
priešpaskutinėj vanduo nepatinka, aš kirpčiau virš miško

1, 2, 5, 6 ir 8 superinės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 30 liepos 2007 - 20:28
QUOTE(sillwio @ 2007 07 30, 21:09)

vau...negaliu vertint objektyviai doh.gif
man pirmoji labai patinka (čia kurioj vietoj?)
ledynas ir krioklys tvarkingi, bet ko tai nekabina g.gif
4 nuotraukoj, manau, reikėjo daugiau tos trobėlės, apžėlusiu stogu, ir mažiau miško iš kairės pusės.
5 kažko trūksta mastau.gif
6 trolių kelias man patinka. ypač debesai wub.gif bet norisi platesnio kampo unsure.gif
7 pritariu Dejavu, kad gal reikėtų nukirpti tą vandenį. kol supratau, kad ten kalnai, o ne debesų properšos doh.gif mano galva, ta dalis turi būti nuotraukos akcentas.

na, bet nuotraukų kokybė swoon.gif good.gif
Atsakyti
Pritariu dejavu.
Beje iskilo klausimas, ar priespaskutinej ezeras ir kalnai naturaliai vienas salia kito ar cia montazas? smile.gif
5 labai patinka - tokia ramybe ezere - fantastika. Atrodo net galima pajusti kvapa.
Labai idomiai ir graziai atrodo paskutine. Tik sakyciau sarpo nelabai suprantu g.gif

As gal to ezero nenukirpciau, nes jis labai graziai deda pagrinda. Gal kiek su PS ta ezero ir akmenu dali sutrauksciau, kad taptu siauresne.

Man dar setoje labai idomiai ir juokingai atrodo tie keliukai. Mes vis skubam atrodo kuo tiesiau, kuo greiciau - o cia ziurek kiek pavazinet reikia doh.gif Beje tie debesys ir gi graziai gaubia kalnu krastus.

Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 07 30, 20:44)
na, bet nuotraukų kokybė swoon.gif  good.gif

jis gi raw viska fotografuoja, po to "dirba" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 30 liepos 2007 - 20:52
Sillwio, nepriekaistingi, kokybiski peizazai.
Atsakyti
Silwio, fantastiški vaizdai wub.gif Na, man gal mažiausią įspūdį trečioji padarė. Aš atvirkščiai - manau, kad priešpaskutinėje nieko nereikėtų taisyti - viskas puikiai groja. O paskutinė tai kvapą gniaužia thumbup.gif Debesys prisitaikė savo forma prie kalnų kontūrų thumbup.gif Bet ir ne čia dar esmė. Man įspūdingiausias tas švytėjimas.
O kuri, gi, tavo mylimiausia g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 30 liepos 2007 - 21:09