Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

mda...

QUOTE(Abo @ 2007 07 26, 15:36)
O man ne, kas yra jausmas? Tam tikra emocija  biggrin.gif

Nevisai. Susiję kai kartu net labai, bet kartu jie būna nebūtinai. Emocija - tai išreikštas jausmas (kas labai gerai pvz. matosi nuotraukoje su pašokusia ar kokia ten mergina). Tyliai, ramiai sau tūnantis nematomas jausmas nėra emocija.

Aišku, kad emocija yra ne tik veido reakcija, tai gali parodyti visas kūnas ir pan. Yra daug emocijų teorijų, bet paprastai kalbant apie emocijas eina du elementai (kaip reakcija į dirgiklį): emocijos išgyvenimas ir kūno reakcija. Abu kartu ir gaunas ta išreikšta emocija, be antro - ne, nors aišku galima filosofuot iki negalėjimo, kad tai ką viduj išgyveni jau emocija ir pan. Ir net argumentų rast, nes be to niekaip (jei tai nesuvaidinta).
O šiaip paprastai kalbant: liūdesys - jausmas / ašaros, verkimas - to pasekmė ir emocionalumo išraiška.
Džiaugsmas - jausmas, šokinėjimas iš džiaugsmo - emocija, išorinė reakcija į tai ką išgyveni ir pan.
Mes kitų žmonių jausmus atpažįstam per jų emocijas - (įsidūrė, - skauda - šokteli ar sucypia).
Bet kiek suprantu mes čia ne psichologijos studijom, o tam kad atsilieptume kaip supratam tą temą nuotraukoje. Plius man atrodo bandyt žiūrėt ką gi mum ta autorė temos uždavė. Ar kad dėtume bile ką, ką psichologiškai ar filosofiškai tikrai įmanoma pritempti prie emocijos sąvokų ar vis tik ji labai paprastai tikėjosi, kad tai matytųsi ryškiai ir be jokių filosofavimų. Aš pvz. suprantu, kad užduotis pastaroji.
Pvz. besibučiuojančiuose vaikiukuose ryškios jokios emocijos nematau (nebent užslėptą, bet kaži ar užslėptų emocijų čia tikimasi), nors kas ten jų širdutėse darosi sunku pasakyt (gal siunta, kad kažkas taip pozuot liepė? biggrin.gif), o va jau minėtoje pašokusioje merginoje - matau. Ir jausmą ir emociją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 26 liepos 2007 - 15:14
Sąvaržėle
O aš plačiau į tai žiūriu, nes fotografija kaip ir autoriaus išraiška g.gif
Tema "kiaušinis" ir dar "baltas" turi ribas, nors tos ribos baigias kai kiaušinį parodom, o kaip parodom, jau fotografo reikalas. O, kad "emocija" turėtų ribas- nemanau schmoll.gif
O dėl vaikučių, liepė, neliepė, svarbu rezultatas. Mano nuomone, bučinys pilnai lygus valgymui, nes to realaus "lygumo", "svorio" ir pan išmatuot neįmanoma, nežinau ar aiškiai išsireiškiau blush2.gif

Smilti
žodynai ne pasakos, ne poezijos, interpretacijos, ar kokie menai smile.gif
Kalba sugalvota tam, kad susikalbėtų žmonės, o jei gyvenam visuomenėj, turim paisyti tam tikrų taisyklių, nebent norime būti nesuprasti mirksiukas.gif
Mano nuomone emocijos, jausmai,- viskas kas supa mus ir kas pasakys, kad aš neteisi? Juolab, kad žodyno reikšmės ribų nenubrėžia, tik apibendrina (o, kad jausmas yra emocija, aš su tuo sutinku, būtų kvaila nesutikti, aišku ne tik todėl, kad taip žodynas pasakė, o todėl kad aš taip įsivaizduoju biggrin.gif ) Galim kalbėt ką norim, stalas yra stalas, kiaušinis yra kiaušinis, meilė yra meilė, šie žodžiai mums žinomi ir aiškūs, o platesnis suvokimas čia jau kiekvieno žmogaus reikalas.

Papildyta:
QUOTE(Zuikytukėliausia @ 2007 07 26, 15:55)

Pakliuvai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 26 liepos 2007 - 15:23
QUOTE(Abo @ 2007 07 26, 16:19)
Sąvaržėle

Atsiprašau už tokį siaurą požiūrį , aš tik bandžiau suprasti kokia tema užduota ir kokioje temoje tos raiškos ieškoti.

Tiesiog..jei emocija ir jausmas būtų visiškai tas pats, pasauliui būtų visiškai nereikalingi du tą patį dalyką apibūdinantys žodžiai (manau daugmaž visose kalbose jie abu ir yra - skirtingi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 26 liepos 2007 - 15:40
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 26, 16:29)
Atsiprašau už tokį siaurą požiūrį , aš tik bandžiau suprasti kokia tema užduota ir kokioje temoje tos raiškos ieškoti.

Tiesiog..jei emocija ir jausmas būtų visiškai tas pats, pasauliai būtų visiškai nereikalingi du tą patį dalyką apibūdinantys žodžiai (manau daugmaž visose kalbose jie abu ir yra - skirtingi)

Duona=valgis=skanumynas=maistas=patiekalas=pragyvenimas=pinigai rolleyes.gif
Nesuprantu ko įsižeidei smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 26 liepos 2007 - 15:34
QUOTE(Abo @ 2007 07 26, 16:33)
Duona=valgis=skanumynas=maistas=patiekalas=pragyvenimas=pinigarolleyes.gif
Nesuprantu ko įsižeidei smile.gif

nesuprantu iš ko darai tokias išvadas smile.gif

Aš nežaidžiu sekom, abibūdinau, kas man suprantama kaip jausmas (manau gana aiškiai), o kas kaip to pasekmė, t.y. išreikšta emocija. smile.gif

mat jį bala - užtat aš supratau kokią temą uždavė tongue.gif

tavo seka daug turi loginio nenuoseklumo tongue.gif

o mano vaikas tau paaiškintų, kad valgis tai kančia, o ne skanumynas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 26 liepos 2007 - 15:42
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 26, 16:35)
nesuprantu iš ko darai tokias išvadas smile.gif

nu nesuprantu , atsiprašau , o tie 10 psichologinių dalykų studijų forma plačiau mąstyt neišmokė , sunki padėtis  biggrin.gif

Niekad nesijausk kažkuo pranašesnė už kitus (o tie 10 psichologinių dalykų studijų forma plačiau mąstyt neišmokė), nes geram daiktui "reklamos" nereikia biggrin.gif Be to, mes nepažįstami.
Turėjom Klaipėdiečių temoj vieną psichologę smile.gif doh.gif Ši profesija labai subtili.

P.S. Aš čia tik diskutuoju (būna jautrių žmonių kartais biggrin.gif ), nes diskusijos yra jėga thumbup.gif

QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 26, 16:35)
1. tavo seka daug  turi loginio nenuoseklumo tongue.gif
2. o mano vaikas tau paaiškintų, kad valgis tai kančia, o ne skanumynas  biggrin.gif

1. Čia ne seka, čia duonos apibūdinimas wink.gif t.y. duona=pinigai, duona=valgis ir t.t.
2. Tai čia tik parodau kaip galim apibūdint duoną, gal dar kam ta duona=svajonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 26 liepos 2007 - 15:46
QUOTE(Abo @ 2007 07 26, 16:43)
Niekad nesijausk kažkuo pranašesnė už kitus

Abo, gal jau atsipalaiduok, ką? Ne kartą sakiau - kad savas ydas geriausiai identifikuojam kituose, nes pažįstam jas iš vidaus smile.gif
Anyway ta tema baigiu, persiprašau, kad išdrįsau su tavimi nesutikti ir dar užsiminti kaip su tuo teko susidurti (nesu psichologė, tai po etomu povodu prašyčiau neįžeidinėti). Kiekvienas vertinam kitus pagal savo kurpalių. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 26 liepos 2007 - 15:49
Na sauni diskusija..
tik nekaskim karo kirviu, įdomios visos nuomones ir interpretacijos, kiekvienam savo, (vienam duona-badas, kitam-svajone) bet po tokios diskusijos lengviau isivaizduoti rezultata-nuotrauka..

as gaudysiu "spontaniska" emocija, nepavyks pagaut, teks suvaidint smile.gif svarbausia tai daryti "profesionaliai"

Sekmes begaudant smile.gif
Atsakyti
niu relax. pramečiau akimis ką diskutavot, galvoje tučia liko.
čia kaip ir su dviem spalvom: dejavu pergyveno dėl to, kad rėmelis baltas ir jau trečia spalva, o kažkas (dar neprisipažino kas) įmetė saulėlydį ir ten niekas be autoriaus nesuprato kur tos DVI spalvos...taip kad požiūriai skirtingi, pojūčiai skirtingi, net į tą patį daiktą, kad ir duoną, žiūrėdamas žmogus darys savas išvadas ir jam kils savo asociacijos. vienas įrodinės, kad duona=alkis, nes vien duoną tik iš alkio valgai, kitas sakys duona=maistas, trečias duona=balandžiai trafalgaro aikštėje, o ketvirtas rėks, kad duona=šilta, močiutės rankomis užmaišyta ir dvelkia vaikyste ir senove. kuris bus teisus? ogi visi, nes visi žiūri per savo išgyvenimų, patirties prizmę.
BETKOKIA nuotrauka sukels emocijas jos stebėtojui... viena nuostaba, kad čia nieko ypatingo, o įdėjo į tokią ND ar fotokonkurso temą, kita - susižavėjimą, kita - abejingumą, kita - susidomėjimą kaip atlikta ir t.t. tačiau ar nuotraukoje bus pavaizduota emocija, kad ją visi suprastu kaip nori autorius? dar neaišku smile.gif
man emocijos yra ką minėjo sąvaržėlė. tačiau kaip jos bus išreikštos nuotraukoje, tai jau kiekvieno asmeninis reikalas. gali būt ir tamsa iš tamsos išlindus ranka ir man jau bus baisu... nes tiesiog mano smegenys jos siužeta "datemps" iki kokio numirelio ar užpuoliko, kuris man nori negero padaryt, juolab kad aplink juoda..
ai, kad nesusimaišyt vėl- baigiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 26 liepos 2007 - 16:12
Ir dvi spalvos galejo but mėlyna ir mėlyna, žalia ir žalia (pagaliukas).
Kaip ir tas raudonas dangus, spalva danguje ir spalva vandenyje. Įdomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 07 26, 17:14)
Ir dvi spalvos galejo but mėlyna ir mėlyna, žalia ir žalia (pagaliukas).
Kaip ir tas raudonas dangus, spalva danguje ir spalva vandenyje. Įdomu smile.gif

o apie pagaliuka gerai arba nieko biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif gerai nubalsavot smile.gif aciuks.gif

ir dar priimam vieną nuostatą- po balsavimo po nuotrauka visi turi prisistatyti.. triniti.gif kazkaip nesmagu kai nesuzinai visu nuotrauku autoriu.. bebe.gif bebe.gif bebe.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 26 liepos 2007 - 16:23
QUOTE(dejavu @ 2007 07 26, 13:42)
Turiu porą klausimų fotošopistams  blush2.gif

Kiek žinau šitokioapšvetimo efektui naudojamas kažkoks PS pluginas. Gal kas žinote koks?

Gal kas turite kokių knygelių ar šiaip informacijos apie high key techniką?

negi nieks nieko nežinot šiuo klausimu g.gif sudomino. einu pasikapstysiu interneto platybėse biggrin.gif
Atsakyti