Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2007 07 26, 12:03)
Mimika yra veido raumenų susitraukimai/atsipalaidavimai išreikšti emocijai. tai nėra atskiri dalykai.. be mimikos nebus emocijos, be emocijos - mimikos. net jei vaikas vaipos, jis yra geros nuotaikos, kažką bando parodyt, bando kopijuot kažkokią suaugusio emociją  mirksiukas.gif

schmoll.gif nebūtinai tik mimika išreiškai emocija. Gali veido net nematyti o jausti stiprią emociją iš pozos, iš aplinkos, iš spalvų ir t.t g.gif

Astaxos įdėtoj foto Meilė vat būtent tai ir matau. Nematau ten mimikos schmoll.gif O emocija yra tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 26 liepos 2007 - 11:12
ar tas pats tada emocija ir jausmas?
man ten meilės nėr. nes tai tik vaikiškas bučkis, kurį tokio amžiaus vaikai dalina kairėn ir dešinėn. gal švelnumas, bet tik ne meilė. aš to kaip meilės nesuprantu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 26, 10:49)
Astaxa, meilė man  thumbup.gif

Meilė ne emocija, o jausmas, kuris gali būti išreikštas ir labai emocingai ir ne. Kabinėjuos biggrin.gif Nors tarp emocijos ir jausmo ryšys aišku yra. O šiaip su tom emocijom....nebūna gyvo sveiko žmogaus be emocijų, tik vėl arba jos stipriau išreikštos arba silpniau.
Kadangi neišsimiegojau, gal pavartyt savo psichologijos knygas unsure.gif Fotografijos skyrelis vanas lotuliukas.gif Tuoj išprusim visapusiškai.

Ai žodžiu kiek paskaičiau - iš principo tas pats. Neparašyta, kad lygu (tiesiog patys į savoką įsedam kiek kitą turinį, tai ir gaunas nesusikalbėjimas), bet iš teksto galima suprasti, kad kalbant pvz. stipriai išgyvenamas emocijas minty turima praktiškai tas pats, kas stipriai išgyvenami jausmai.

--------
papildymas..

O vyras ginčijas (ir pati tiesą sakant supratau, kad taip ir yra) ...emocijos susiję su ryškiai išgyvenamu jausmu, nes ne kiekvienas tą patį jausmą išgyvena vienodai intensyviai. Gali būti jausmas, bet gali valdyti emocijas ir niekas to nematys. Tai reiškia, kad jausmas yra, o emocijos ne, nes jos susiję su išoriniu išreikštumu. O gali būt labai emocionaliai, t.y. išreikšta išorėj...ir be jausmo tongue.gif - t.y. suvaidinta emocija. arba du viename. Viskas, kadangi jau pati patikėjau , daugaiu nebesiplėsiu.

O knyga kakraz prie emocijų apie ryškius jausmus ir rašė, taip kad viskas lyg ir aišku. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 26 liepos 2007 - 12:47
Turiu porą klausimų fotošopistams blush2.gif

Kiek žinau šitokioapšvetimo efektui naudojamas kažkoks PS pluginas. Gal kas žinote koks?

Gal kas turite kokių knygelių ar šiaip informacijos apie high key techniką?
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 07 26, 13:01)
ar tas pats tada emocija ir jausmas?
man ten meilės nėr. nes tai tik vaikiškas bučkis, kurį tokio amžiaus vaikai dalina kairėn ir dešinėn. gal švelnumas, bet tik ne meilė. aš to kaip meilės nesuprantu  tongue.gif

hihihi.gif jo meilė tarp mažamečių smile.gif

Aš čia kaip užvadinimą parašiau, dabar tik pažiūrėjau kad Astaxa ten lyg ir emocijas bandė parašyti unsure.gif Aš toj foto matau smalsumą, pažinimo džiaugsmą g.gif Ar tai irgi ne emocijos unsure.gif

Na Sąvaržėlė jau detaliau parašė bigsmile.gif
Atsakyti
O aš jausmus įsivaizduoju ir šitaip:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ir netgi šitaip

user posted image

Man ši tema visiška abstrakcija, kaip ir pats jausmas, emocija, nieko konkretaus, todėl ir sakau, kad tema be galo sunki, labai paprasta besišypsančius žmones nufotgrafuot ar dar kokius verkiančius.

Emocija gali būt ir dangus, gal aš jį fotografuodama perteikiu savo emocijas. Na aš taip suprantu unsure.gif

----------------

Papildyta:

O čia šiaip iš kaimo =)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 26 liepos 2007 - 13:50
QUOTE(Abo @ 2007 07 26, 14:50)
O aš jausmus įsivaizduoju ir šitaip:

Na, aš sutinku su Sąvaržėle kad jausmas ir emocija yra skirtingi dalykai.

Dangus vienas emocijos neperteiks. Jis tik gali sukelti kažkokias emocijas, bet tai vėl gi ne tas pats unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 07 26, 11:07)
user posted image

Super momentas pagautas smile.gif

Gaila tik, kad namas fone labai blaško dėmesį...
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 26, 15:27)
Na, aš sutinku su Sąvaržėle kad jausmas ir emocija yra skirtingi dalykai.

Dangus vienas emocijos neperteiks. Jis tik gali sukelti kažkokias emocijas, bet tai vėl gi ne tas pats  unsure.gif

O man ne, kas yra jausmas? Tam tikra emocija biggrin.gif Logiška.

O kad dar logiškiau būtų, įlendu į žodyną biggrin.gif

jaũsmas sm. (4) Š, NdŽ, FT psich.
1. malonus ar nemalonus pergyvenimas, emocija: Jausmu, arba emocija, vadinamas žmogaus pergyvenimas savo santykio su tuo, ką jis pažįsta ir veikia rš. Partija auklėja šventus tarybinio patriotizmo jausmus (sov.) sp. Draugiškumo ir bičiuliškumo jausmas rš. Eglė spindi, kaista džiugesio jausmu S.Nėr. Mylėjo tėviškę lietuvis jausmu kaip Nemunas giliu S.Nėr. Dar vis tebėr toks jausmas, lyg lietus tarytum lijo per ištisą gyvenimą B.Sruog. Tarybų valstybės nacionalinė politika sukelia begalinio pasitikėjimo socializmo šalimi jausmą (sov.) sp. Nustebimo jausmas rš. Aštrus pavydo jausmas pervėrė jam širdį rš. Man lyg neapykantos jausmas kyla tuomet prieš jį širdyje J.Jabl. Kūno jausmas pikčiaus padaro paties nejausmo A.Baran. Žmoguje telpa daugybė jausmų A1884,51. Lizde viešpatavo šilti šeimynos jausmai Vrp1897,9. Lyra kėliau aš gerų jausmų daugiau rš. Gaivink jausmus širdyje, keleivį už stalo Dt. Jausmo niekas nepaskolins LTR. Ją nejučiomis pagavo jausmas, kuriam, rodos, nebuvo vietos Fogo širdy J.Baič.
2. supratimas, nuovoka: Šiuo klausimu jis neturi jokio jausmo ir išmanymo rš. Kalbos jausmas sunkiai tesiduoda apibrėžiamas GK1939,17.
3. pojūtis: Jį pamoko palietimo jausmas, kurs padeda jo ausims J.Jabl. Gyvulių jausmai visi veikia, kuomet paukštis giriasi tik vienomis savo akimis Blv.

Vnz man pirmas variantas gan banalokas, o kiti du kažkas įdomiau, tai ir turėjau omeny.
Atsakyti
Laba 4u.gif

Sveikinu ir aš Smiltį 4u.gif

Sansara, nu bet jau tavo foto su dviem emocijom thumbup.gif Negaliu atsižiūrėti wub.gif

Visai neseniai teko skaityti apie jausmus ir emocijas. Tai yra skirtingi dalykai( bet susiję tarpusavje). Jeigu emocija yra staigi trumpalaikė jausmo išraiška, tai jausmas yra kur kas gilesnis dalykas (jei taip galiu išsireikšti). Pvz., susižavėjimas - emocija, meilė - jausmas. Pyktis - emocija, neapykanta - jausmas. ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 26 liepos 2007 - 15:00

unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuikytukėliausia: 26 liepos 2007 - 15:04
QUOTE(Zuikytukėliausia @ 2007 07 26, 15:55)
ar vis tik ji labai paprastai tikėjosi, kad tai matytųsi ryškiai ir be jokių filosofavimų. Aš pvz. suprantu, kad užduotis pastaroji.

To būtent ir tikiuosi mirksiukas.gif

Manau kad vis tik improvizacijų neišvengsim unsure.gif Jei jau jų dviejose spalvose nesugebėjom išventi, tai čia juo labiau unsure.gif

Abo, nu tu gerai lotuliukas.gif Žmonės knygas rašo apie tai, visą gyvenimą studijuoja apie jausmus ir emocijas, o tu bac, į žodyną pažiūrėjai ir randi informaciją thumbup.gif

Pasakykit dabar ar gyvūnuose laimėjo šita foto (radau kad She, bet ten jos dvi foto buvo)

user posted image

Įrašiau I vietos laimėtojus Augaluose ir Kompozicijoj (laisva tema) wub.gif
Atsakyti