Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(dejavu @ 2007 07 24, 09:55)
man irgi pravalas, galvoj tuščia ir  nerandu visiškai dviejų spalvų... Nors kai kas puikiai susitvarkė su užduotim  mirksiukas.gif
Aš viena šiokią tokią buvau padarius, bet nebedrįsau dėti, gal ne visai tinka temai. Jei spėsiu vakare ta pačią idėją perfotografuosiu

vat kažkaip visi įdomiai su tom užduotim tvarkosi... kai kurios man iš principo neatrodo kaip dviejų spalvų, nors tikrai buvau nusistačius liberaliai šį kartą visoms interpretacijoms doh.gif todėl šis balsavimas bus nenuspėjamas visai. nes jei rodo tik dvi spalvas abstrakčiai - daug kam nuobodu, neįdomu... kiti nesutinka su papildomom spalvom fonuose, ar atspalviais, nes tai jau ne dvi spalvos... doh.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 07 24, 10:08)
turiu toki pakabuka raktam, ten tokia moteris ir padarytas pilvas permatomas, o pilvuke matosi leliukas smile.gif Tai va ji ir nufotkinau.
Idomu kodel sukelia kraupuma? Man grazu  g.gif

vaiko proporcijos nenatūralios. kojos kaip guzais nuėję, tokios paturbintos raukšlės ten... ir veido išraiša kaip kokio 60 mečio... tas nesuderinamumas ir sudaro kraupumą. man irgi nesmagiai žiūrisi, nors nėščia moteris man yra šventas dalykas (abo, nepasikelk lotuliukas.gif )...

P.S.labradoriuke, tikiu,kad pažaidus su tuo pakabuku ir pavarčius jį nuomonė gal ir pasikeistų, bet matau tik foto... pirma mintis man buvo, ar tik koks ne apsigimęs čia naujagimis iš kokio medicinos muziejaus verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 24 liepos 2007 - 10:52
QUOTE(zuvialia @ 2007 07 23, 23:07)
Mano akims dominuojancios dvi spalvos . tiesa sedziu prie monitoriaus kuris rodo y ploti isplatintas fotografijas. Tad gali but kad man matomas vaizdas nesutaps su jums matomuoju hihihi.gif [img]

ko tai tave ant varžtų traukia hihihi.gif spalvos gražios, bet man erdvės iš šonų norisi, ypač iš dešinės pusės.

QUOTE(Sansara @ 2007 07 24, 11:26)
pirma mintis man buvo, ar tik koks  ne apsigimęs čia naujagimis iš kokio medicinos muziejaus  verysad.gif

oi, man ir tokia pirma mintis buvo. kažkaip nemaloniai nuteikia ax.gif

aš namų darbus įsivaizdavau daugiau abstrakčiai. visai kaip 4, 6, 7 ir 25 numeriai. va ten pažiūri ir iškarto aiškus temos pavadinimas. pati būčiau panašiai darius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 07 23, 14:51)
Paprastai objektyva reikia rinktis pagal poreiki, o ne pagal tai ka siulo  mirksiukas.gif Reikia nuspresti ka nori fotografuoti, o tada tam poreikiui rinktis objektyva. Jeigu pirksi tik tam, kad pirkti, su laiku gali sukaupti daug "nenaudojamu" objektyvu smile.gif
Tavo pirmas paminetas yra macro teleobjektyvas.  70-300mm zidinio nuotolis. (70mm artimiausiame "priartinimo" gale, 300mm tolimiausiame). F/4-5.6 parodo objektyvo sviesuma/greituma. F/4 kai maziausias zidinio nuotolis, F/5.6 kai didziausias. Paprasciau, tai yra maximali diafragma, kuria galesi nustatyti.
Paskirtis pvz. galetu buti pauksciams "gaudyti". Siaip nieko ipatingo, todel neturetu buti brangus.
Antras objektyvas yra "Standard zoom" objektyvas. Skaiciu reiksme analogiska. Paskirtis galetu buti pvz. portretams daryti.
Pries perkant isitikink, kad skirti Canon aparatams!

O siaip as juos pirma karta matau. Kazkokie neaiskus  g.gif

Aciu labai drinks_cheers.gif Tai as ir renkuosi, todel ir klausiu, nes man tie objektyvai tai tamsi jura... unsure.gif Ir dekui tau labai, po tavo patarimo nusprendziau geriau pataupyti, ir nusipirkti gera daikta... blush2.gif Gal galetumet ka rekomenduoti? ax.gif Labiausiai megstu fotografuoti portretus ir smulkius daiktelius is arti. kelios foto Del Macro turbut rinksiuos Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro . O koki objektyva patartumet portretams? Tiesa, totoaparatas bus EOS 350, arba Eos 400. Tiesa sakant cia irgi reikia is dvieju pasirinkti. Anksciau fotografavau su Panasonic Lumix... Labai laukiu patarimu, tikiuosi cia geranoriska kompanija ne tik besitobulinantiems, bet ir besimokantiems 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 07 24, 08:45)
Zuvialia, tavo varžtai man patinka, labai  thumbup.gif Bet vėl gi , nu matau tris spalvas nors nusišauk  doh.gif Lyg ir suprantu kad išreikštos tik dvi, nu bet krenta į akis ta trečia ir vsio  unsure.gif

trys spalvos..tiesa pasakius,visiskai nedaug darbu liktu,jei pratrintume ir paliktume tik tuos,kur dvi spalvos..Pritariu,kad su dviem spalvom visai nesiziuri...Arba tos,kurios ziurisi dar nera cool.gif

Bite,nu braal be varztu as nei is vietos.Vez anie mane kaip ezis. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 07 23, 19:55)
norit parodysiu, kokiomis man sąlygomis tenka fotografuoti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif (čia aš prasinešiau pro žaidimų dėžę).

vat taip mes griauname mamos sudėliotą kompoziciją  doh.gif tik nusitaikau ir įrioglina king kongas į kadrą  doh.gif
user posted image

fotografuojant šias "padėjo" ir vaikas, ir katinas  lotuliukas.gif vaikas nuo lapo ėmė, katinas iš kitos lapo pusės puldavo, kai tik paridendavau kauliukus  doh.gif
user posted image

user posted image

user posted image

domino irgi mano buvo įmesti į ND, bet tikrai šabloninis kadras buvo. o kadangi mano fotografavimo "extrymas" aprašytas šiame poste aukščiau, tai buvo vienintelis kadras kai kauliukus nuvertė ne vaikas ir ne katinas ir ne vėjas ir ne man sujudinus foną....  doh.gif ir kur dar spėjau judėsį užfiksuoti smile.gif
californiagirl, ar atspėjai kieno foto buvo tongue.gif

SUperines fotkytes, ypac pirmoji thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif O as padejau savo fotika kaizkaip i sona, nezinau, po atostogu matyt dar vis niekaip negriztu i realybe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sensi @ 2007 07 24, 13:15)
Aciu labai  drinks_cheers.gif Tai as ir renkuosi, todel ir klausiu, nes man tie objektyvai tai tamsi jura...    unsure.gif  Ir dekui tau labai, po tavo patarimo nusprendziau geriau pataupyti, ir nusipirkti gera daikta...  blush2.gif  Gal galetumet ka rekomenduoti?  ax.gif  Labiausiai megstu fotografuoti portretus ir smulkius daiktelius is arti. kelios foto Del Macro turbut rinksiuos Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro . O koki objektyva patartumet portretams? Tiesa, totoaparatas bus EOS 350, arba Eos 400. Tiesa sakant cia irgi reikia is dvieju pasirinkti. Anksciau fotografavau su Panasonic Lumix... Labai laukiu patarimu, tikiuosi cia geranoriska kompanija ne tik besitobulinantiems, bet ir besimokantiems  4u.gif

Va cia jau kita mastysena drinks_cheers.gif Zooom objektyvai pagal kokybe niekada nebus geresni uz fiksuoto zidinio (yra isimciu, bet tada kaina daaaug kartu aukstesne gaunasi). Nors tau paciai spresti, ko reikia kokybes ar universalumo.

Tikrai neblogas tavo minetas Sigma 105mm F/2.8 EX DG Macro, nors dauguma labiau giria siek tiek brangesni Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro. Pastarojo konstrukcija geresne ir ryskiau "piesia", kas labai aktualu macro fotografijoje.
Su tokiu galesi drasiai visokius vabaliukus medzioti ir gelytes rankioti mirksiukas.gif

Na o portretams turbut pagal kaina/kokybe geriau uz Canon EF 50mm fiksuoto zidinio objektyva kazin ar kazka rasi. Asmeniskai as imciau (ir imsiu) Canon EF 50mm F/1.4 USM. Jo kosntrukcija geresne ir per 1/2 zingsni sviesesnis. Manau su tokiu net kritiskiausiose apsvietimo situacijose galima ir be blico issiversti. Nors jeigu biudzetas riboja, tai pilnai uztektu ir su F/1.8 skyle. Siu objektyvu palyginimas cia

Dar vienas tikrai labai geras objektyvas Canon stovykloje yra Canon EF 17-40mm f/4.0 L USM. Kaip L'kes ir pagal kokybe jo kaina tikrai normali. Kada nors as juom pakeisiu savo KIT'ini objektyva ax.gif

Na del aparato nelabai ka galiu patarti. Kadangi man jie nepatogus, tai labia ju ir nenagrinejau. Daug kas cia tokius turi, gal labiau patars.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 24 liepos 2007 - 14:44
QUOTE(Bilekas @ 2007 07 24, 14:37)

Dekui didelis, o tai cia taip paskubintai gavosi tas fotiko pirkimas, kad nespejau informacijos pasirankiot... blush2.gif Vis del to kaip gerai yra svetima patirtis biggrin.gif O ka galetum patart is universaliu? daug keliauju, dar reikia apsvarstyti gerai, ar kalis objektyvus komplektuotis, ar viena geresni... g.gif Pirkti neskubu, geriau palauksiu, pataupysiu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sensi: 24 liepos 2007 - 14:49
Privietik 4u.gif
Visas saziningai pakomentavau ND cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 07 24, 15:48)

Visas saziningai pakomentavau ND cool.gif

first.gif thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(Sensi @ 2007 07 24, 15:44)
Dekui didelis, o tai cia taip paskubintai gavosi tas fotiko pirkimas, kad nespejau informacijos pasirankiot...  blush2.gif Vis del to kaip gerai yra svetima patirtis  biggrin.gif O ka galetum patart is universaliu? daug keliauju, dar reikia apsvarstyti gerai, ar kalis objektyvus komplektuotis, ar viena geresni...  g.gif Pirkti neskubu, geriau palauksiu, pataupysiu...  ax.gif

Na as nezinau tokio objektyvo, kuris butu geras visiskai visiems atvejams smile.gif Jei toki rasi- pranesk biggrin.gif

O cia sarasiukas objektyvu, kuriuos as sau pirksiu. Bendra suma nemaza gaunasi, bet jau turesiu visiems savo poreikiams:

Canon EF 17-40mm f/4.0 L USM - kasdienis objektyvas. Palyginti nedidelis, nesunkus, greitas, labai geros konstrukcijos. Nuotrauku kokybe superine. Lietuvoje kaina 2400-2500Lt. Is uz vandenyno galima ir uz 1700-200Lt gauti.

Canon EF 50mm F/1.4 USM jau mano minetas fix'as.

Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro velgi minetas macro objektyvas

Na ir kazkuri is keturiu Canon 70-200mm L'ke objektyva. Greiciausiai Canon 70-200 F/2.8 be stabilizatoriaus. Butent planuoju didesnes skyle (kitas tik F/4.0) nes atsiradus poreikiui, prie jo komplektuosiu Canon x2 konvektoriu.
Atsakyti
bet keisti kai kurie komentarai (ne vieno žmogaus tikrai). jei tik dvi spalvos - nuobodu, jei nors viena daugiau ar atspalvis atsiranda - jau trys ir daugiau spalvų, nežinau kurias žiūrėt, čia ne dvi spalvos blush2.gif lotuliukas.gif
gaunasi kad ir abstrakcijos tik iš grynų spalvų nepatinka, nes nuobodžios, ir nepatinka kitos, nes atsiranda atspalviai. vat tad įdomu man pasidaro, kokią foto tie žmonės įsivaizduoja kaip idealią šiai temai g.gif čia tikrai ne iš piktumo taip sakau, nes man šiandien depresija kaip praeita kart dejavu, todėl pavydziu kai kurioms foto, kad jos ne mano lotuliukas.gif lotuliukas.gif
beje galima padiskutuot, internete paieškot dviejų spalvų foto, kurias laikote super duper gražiomis ir atitinkančiomis šią temą. praeita karta dejavu imete puikia stiklo nuotrauku galerija. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 07 24, 16:28)
bet keisti kai kurie komentarai (ne vieno žmogaus tikrai). jei tik dvi spalvos - nuobodu, jei nors viena daugiau ar atspalvis atsiranda - jau trys ir daugiau spalvų, nežinau kurias žiūrėt, čia ne dvi spalvos  blush2.gif  lotuliukas.gif
gaunasi kad ir abstrakcijos tik iš grynų spalvų nepatinka, nes nuobodžios, ir nepatinka kitos, nes atsiranda atspalviai.  vat tad įdomu man pasidaro, kokią foto tie žmonės įsivaizduoja kaip idealią šiai temai  g.gif čia tikrai ne iš piktumo taip sakau, nes man šiandien depresija kaip praeita kart dejavu, todėl pavydziu kai kurioms foto, kad jos ne mano  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
beje galima padiskutuot, internete paieškot dviejų spalvų foto, kurias laikote super duper gražiomis ir atitinkančiomis šią temą. praeita karta dejavu imete puikia stiklo nuotrauku galerija.  4u.gif

smile.gif pritariu smile.gif

Sansara-dafai nedepresuok...

user posted image

cia tiks tuo atveju jei geltona laikysim zalios atspalviu smile.gif

http://static.flickr..._77e55e9b30.jpg

(vel geltona islindus, bet nekrenta i akis)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 24 liepos 2007 - 15:40