Čia prie mūsų kur buvo, komentarų nereik
Jungiuosi prie Jusu. Pagaliau ir as issirinkai fotika, kuriuo dziaugiosi trecia savaite. Ir pagaliau jau fotografuoju ne tik mintimis. Lauksiu kritikos.
http://public.fotki....aczi/klik-klik/
http://public.fotki....aczi/klik-klik/
Laba diena,
labai tikiuosi, kad smarkiai is manes nesisaipysit, nes reik pagalbos
Gal kas galit issifruot ir buitiskai, paprastai paaiskinti situ lesiu funkcijas, ir ar verta juos pirkti fotikui EOS 350 su standartiniu 18-55mm :
Sigma Zoom Telephoto 70-300mm f/4-5.6 DG Macro Autofocus Lens
ir
Sigma 28-70mm f/2.8-4 DG High Speed Zoom Autofocus Lens
Pirmasis tai cia MACRO rezimui naudojamas, kaip as suprantu, o antrasis?
Gal kas galit issifruot ir buitiskai, paprastai paaiskinti situ lesiu funkcijas, ir ar verta juos pirkti fotikui EOS 350 su standartiniu 18-55mm :
ir
Sensi, man dar tos raidelės - tamsus miškas. bet tikrai manau iki vakaro kas nors paaiškins iš nusimanančių
man 3 foto maža kažkaip idėjos lenda galvon viena po kitos.... reikia dar vieną slapyvardį registruoti ir dėti kaip kitas nikas dar 3 juokauju.... ale nėr kur pasireikšt
Papildyta:
mano dvispalvos kašaras. tiksliau kašaras vienspalvis šioj foto, tik kaldra ir akys turi susiderinti
man 3 foto maža kažkaip idėjos lenda galvon viena po kitos.... reikia dar vieną slapyvardį registruoti ir dėti kaip kitas nikas dar 3 juokauju.... ale nėr kur pasireikšt
Papildyta:
mano dvispalvos kašaras. tiksliau kašaras vienspalvis šioj foto, tik kaldra ir akys turi susiderinti
QUOTE(Sensi @ 2007 07 23, 13:34)
Laba diena,
ir
ir
Paprastai objektyva reikia rinktis pagal poreiki, o ne pagal tai ka siulo Reikia nuspresti ka nori fotografuoti, o tada tam poreikiui rinktis objektyva. Jeigu pirksi tik tam, kad pirkti, su laiku gali sukaupti daug "nenaudojamu" objektyvu
Tavo pirmas paminetas yra macro teleobjektyvas. 70-300mm zidinio nuotolis. (70mm artimiausiame "priartinimo" gale, 300mm tolimiausiame). F/4-5.6 parodo objektyvo sviesuma/greituma. F/4 kai maziausias zidinio nuotolis, F/5.6 kai didziausias. Paprasciau, tai yra maximali diafragma, kuria galesi nustatyti.
Paskirtis pvz. galetu buti pauksciams "gaudyti". Siaip nieko ipatingo, todel neturetu buti brangus.
Antras objektyvas yra "Standard zoom" objektyvas. Skaiciu reiksme analogiska. Paskirtis galetu buti pvz. portretams daryti.
Pries perkant isitikink, kad skirti Canon aparatams!
O siaip as juos pirma karta matau. Kazkokie neaiskus
QUOTE(rasiote @ 2007 07 23, 09:52)
Rasiote, nustebus as... gali geriau Pirmoji foto kazkoks balaganas, abu vaikai neryskus, kojos nukapotos, per daug daiktu...antra "snapshotas" ir tiek, nors vaikiukas tai grazulis Kiek suprantu gimtadienis klecko, sveikinam
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 07 23, 10:18)
Californiagirl, sauni nuotrauka. Noriu i Seattle
Zinau kodel tu i Seattle nori dabar...... Taviskis i lietu pataike, nors siandien jau turetu nustoti
norit parodysiu, kokiomis man sąlygomis tenka fotografuoti (čia aš prasinešiau pro žaidimų dėžę).
vat taip mes griauname mamos sudėliotą kompoziciją tik nusitaikau ir įrioglina king kongas į kadrą
fotografuojant šias "padėjo" ir vaikas, ir katinas vaikas nuo lapo ėmė, katinas iš kitos lapo pusės puldavo, kai tik paridendavau kauliukus
domino irgi mano buvo įmesti į ND, bet tikrai šabloninis kadras buvo. o kadangi mano fotografavimo "extrymas" aprašytas šiame poste aukščiau, tai buvo vienintelis kadras kai kauliukus nuvertė ne vaikas ir ne katinas ir ne vėjas ir ne man sujudinus foną.... ir kur dar spėjau judėsį užfiksuoti
californiagirl, ar atspėjai kieno foto buvo
vat taip mes griauname mamos sudėliotą kompoziciją tik nusitaikau ir įrioglina king kongas į kadrą
fotografuojant šias "padėjo" ir vaikas, ir katinas vaikas nuo lapo ėmė, katinas iš kitos lapo pusės puldavo, kai tik paridendavau kauliukus
domino irgi mano buvo įmesti į ND, bet tikrai šabloninis kadras buvo. o kadangi mano fotografavimo "extrymas" aprašytas šiame poste aukščiau, tai buvo vienintelis kadras kai kauliukus nuvertė ne vaikas ir ne katinas ir ne vėjas ir ne man sujudinus foną.... ir kur dar spėjau judėsį užfiksuoti
californiagirl, ar atspėjai kieno foto buvo
Sansara, pirma foto butu labai grazi, jei rankytes nebutu sujudejusios...
QUOTE(Sansara @ 2007 07 23, 19:55)
Sansara-dar laiko turi... dafai su kauliukais foto namų darbams isbaik..
zinok pas man 2 vienodos monstriukes, alia mintis saudau, deja susikaupt ir isbaigt laiko nebelieka.
QUOTE(astaxa @ 2007 07 23, 19:51)
Sansara-dar laiko turi... dafai su kauliukais foto namų darbams isbaik..
zinok pas man 2 vienodos monstriukes, alia mintis saudau, deja susikaupt ir isbaigt laiko nebelieka.
pas mane apšvietimo nėr normalaus. neturiu net stalinės jokios lempos (paskutinę vaikas sugadino neseniai), todėl tos foto tokios purvinos... nesterilios. neužtenka šviesos a nei kaip... saulės irgi neturiu be lapų šešėliu, o į lauką visko neišsineši dėl tos pačios priežasties, kad vaikas eis kartu taigi, sunku man būtų techniškai išbaigt su kauliukais.be to vis tiek bus šabloniška