Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

Per barzdą varvėjo, nieko burnoj neturėjo doh.gif Va butent,kai gaunasi per skysta kose tai panasu i sriuba,bet kad ta sriuba per barzda isbega todel tenka tirstinti
Atsakyti
Aš tai kelioms dienoms išsiverdu jautienos,ją padalinu į gabaliukus,įdedu į šaldiklį.O darau pietukus taip:Į verdantį vandenį(labai mažą kiekį)įmetu daržovytes(smulkiai pjaustytas,kad greičiau išvirtų),jei dedu brokolį,tai jį tik pačioj pabaigoj įmetu ,na 2 minutėms.Baigiant virt daržovėms išsiimu mėsytės gabaliuką iš šaldiklio,įdedu ,kad perkaistų ir viskas.Iš viso pagaminimas užima ne daugiau 7 minučių

Aš irgi verdu mėsytę kelioms dienoms - bet ne tam, kad pasilengvinčiau sau buitį, o tam, kad toji mėsytė taip greitai nepagestų. Bet kam tą išvirtą mėsą dar šaldyti šaldiklyje - nesuprantu. Niekada taip nedarau ir nedaryčiau, nes jos kokybė žymiai suprastėja. Aš ir taip stengiuosi nenaudoti šaldytos mėsos, o tuo labiau šaldyti jau išvirtos. Mėsytę ruošiu max 3 dienom, todėl apvirta ji nespėja sugesti padėta paprastai šaldytuve. O tam, kad ji neapdžiūtų - laikau ją sultinyje, kuriame virė.
Be to, daržovių labai smulkiai nesupjaustau, nes kuo smulkiau jos supjaustytos, tuo mažiau vitaminų išvirus išlieka. Kam savo vaiką maitinti menkaverčiu maistu? Juk nieko neatsitiks, jei maisto gaminimas užims ne 7 minutes, bet pusvalandį. Tuo labiau, kad kai verda daržovės ir mėsa, nereikia nuolat prie vyryklės stypsoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violetukas: 22 kovo 2005 - 21:07
sveikos, kaip suprantau negalima pieno maišyti su mėsa, o tai jeigu pamaitini daržovėmis su mėsyte tai ir papuko jau nebegalima duoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Merlote @ 2005 04 22, 23:42)
sveikos, kaip suprantau negalima pieno maišyti su mėsa, o tai jeigu pamaitini daržovėmis su mėsyte tai ir papuko jau nebegalima duoti?  g.gif

Aš pamaitinusi savo pupą,visada duodu atsigerti savo pienelio.
Atsakyti
QUOTE(Merlote @ 2005 04 22, 22:42)
sveikos, kaip suprantau negalima pieno maišyti su mėsa, o tai jeigu pamaitini daržovėmis su mėsyte tai ir papuko jau nebegalima duoti?  g.gif
Nepatartina mirksiukas.gif ,mes puikiai uzsigeriam vandenuku smile.gif

Atsakyti
wub.gif mielosios, kaip gaminti tyreles paciai, rekomenduokit, kur ir kaip darot? nes mano vyras nenori pirkti tu tyreliu hipp ir visu kitu, nes engia tu "E". pirkciau mikseri ar visa kombaina, bet kaip tiksliai daryti ir issiversti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita G.: 13 gegužės 2005 - 13:47
Nežinau, kokias tyreles turi omeny g.gif vaisines ar daržovių tyrę g.gif Su vaisinių tyrelių gamyba dabar sudėtingiau, nes nėra kur gauti ekologiškų vaisių tokiu metų laiku. Aš turėjau obuoliukų iš kaimo, tai sutarkuodavau su tarka ir duoavau, tokia ir buvo mūsų pirma tyrelė biggrin.gif Kitos mamos pagremžia šaukšteliu. Dar galima obuolį pakepti orkaitėj, jis suminkštėja ir tada jau gremži šaukšteliu, manajam labai patinka biggrin.gif Dar mamos duoda sutrinto banano, bet mums nuo jo kietėjo viduriukai cry.gif O šiaip tokiu nedėkingu laiku mėgaujamės pirktinėm tyrelėm, nes vaisiai iš parduotuvės, manau, tikrai blogiau nei visokie E g.gif O dėl daržovių tyrelės gamybos patarčiau nusipirkti ne kombainą, o tokį "kotą" su peiliukais, liaudyje vadinamą "blenderį", jie nebrangūs, pasakysit, kad kūdikiui tyrelėms gaminti - patars . Puikiai sutrina net ir morką. Gaunasi puiki tyrelė, tokia puri, tikrai skanesnė nei pertinta per sietelį biggrin.gif O aš ir grūdų košes verdu pati, o po to su tuo pačiu aparačiuku pertrinu. Verdu tikrus avižinius ar grikių dribsnius, o po to sumalu iki tyrės, nes pirktinės košės visko prifarširuotos, baisiai saldžios, tikrai neatrodo natūralios. Kartais grūdų košes paskaninu obuoliuku trintu, tik ne mišinėliu biggrin.gif Sėkmės, nes kiekviena mama žino, kas geriausia jos vaikui biggrin.gif
Atsakyti
as daznai darydavau vaisiens tyreles pati, es tos pirkots baisia saldzio, o ir brangiau gaunasi. pirkdavau saldytu melyniu, vysniu, spanguoliu, raso, kad pagamintos Lietuvoje. idedavau koki banana ar obuoli, kartais kriauses gabaliuku, zodziu bet koki vaisiu gali ideti, ir padaryti tokia misraine smile.gif ir padaryti tiek kiek reikia osu pirktinem, tai turi sunaudoti butinai per 2 paras ar kazkas panasaus, man nepatiko, reikia daboti, kad nesugestu smile.gif pirkdavau tik slyvu, nes jinaiskani buvo ir kartais tekdavo del viduriuku. su blenderiu sutrindavo ir budavo super su grudinem kosem.
Atsakyti
QUOTE(Jurgita G. @ 2005 05 18, 18:51)
aciu uz pasisakymus, reikes isbandyti, o bandysiu lygiai, kai puse metuku bus, tai liepos 3d. bandysiu viska pati daryti, o jei galiojimai net morku bulviu du metai, tai ka as zinau, pati svieziai gaminsiu ir problema isspresta mirksiukas.gif

Šaunuolė Jurgita G, kad pati ruošiesi gaminti tyrelę savo dukrytei. Peržiūrėjau ir išsistudijavau turbūt visą vaikiškų tyrelių asortimentą ir pasakysiu, kad radau tik porą normalesnių variantų, o kitose primarmaliuota, primaišyta visko ko reikia ir ko nereikia. Be to ar galima lyginti šviežiai pagamintą maistą su konservais. Mes iš pirktinių valgom tik Hipp obuoliukus be jokių priedų ir obuoliukus su moliūgu, nes maniškė namie tarkuoto obuolio kategoriškai atsisako. Dar mačiau yra rodos Nestle vien cukinija, reiks pasistudijuoti sudėtį, gal pamėginsim.

Daržovių tyrelię verdu panašiai kaip ir aukščiau pasisakiusios. Pirmoji tyrelė buvo elementari: Nuplaunu nedidelę bulvę, nuskutu vėl nuplaunu, pjaunu per pusė ir metu į verdantį vandenį, verdu 20 min., sutrinu su smulkintuvu, įpilu šiek tiek nuoviro, lašelį alyvuogių aliejaus (pradžioje naudojau užvirintą) ir gatava pirmoji košytė. Po savaitės pridėjau morkos (kuriai mes pasirodėm alergiški verysad.gif )dar dedu brokolių, na o nuo aštunto mėn. ir mėsytę.
Atsakyti
As tai stengiuosi pati gaminti darzoviu tyres,nes man Hipo visai neskanios,kvapas tikrai ne is malioniausiu,o ir dukrai nelabai patinka.Darzoviu tyre gaminu,kaip ir daugelis anksciau parasiusiu-smulkiai pjaustau morkyte,bulve vidutine,dedu vos vos druskytes,kai viskas isverda-pertrinu blenderiu,siek tiek uzpilu nuoviru kur darzoves vire-ir viskas smile.gif .Mesyte isverdu atskirai,padalinu 2 dienom,irgi sutrinu.Gaunasi visai neblogai,ir kvapas normalus maisto,ir skonis,ir vaikui patinka smile.gif O gi tuoj jau ir sviezios morkytes atsiras ir begales kitu darzoviu,taip kad tikrai turesi is ko pasirinkt smile.gif
Atsakyti
O gal galetumete papasakoti, kaip gaminate darzoviu tyreles su mesa? Kazkur girdejau, kad mamyte isverda mesa, padalina i kazkiek daliu ir laiko saldymo kameroje, po to naudoja visa savaite. Ar taip galima? g.gif
Maniskis purtesi nuo visu darzovieniu, ir mano darytu, ir pirktiniu. Dvi savaites kankinausi ir vaika kankinau, bet niekaip nepriverciau valgyt. Tada perejom prie kruopu kosiu - verdu dribsnius ant vandens ir idedu vaisiu tyreles, siek tiek sviestuko. Nemalu, nes jau turi mokytis kramtyti. Kruopienes valgo puikiausiai. Dabar jau verkiant reikia vel pereiti prie darzoviu su mesa. Pirkau HiPP tyrele (bulves, morkos ir jautiena), skirta alergiskiems vaikams (sunus alergiskas), tai po keliu valandu skruostai zydejo raudonai sad.gif Taigi teks paciai gaminti.
Man svarbiausia, kad butu galima greitai pagaminti, nes pradzioj vis tiek suvalgo po pora saukstu, o pats gaminimo procesas ilgas. Taigi, kaip greiciau ir gudriau viska padaryti? g.gif
Atsakyti
Savo lelių primaitinti pradėjau nuo 4 mėn. Aš pradėjau nuo bulvės. Išvirdavau ją ir sutrindavau iki skystos tyrelės. Nedėdavau jokios druskos. Dar negalima. Kas savaitę prie bulvės pridėdavau morką, po to kopūstą (geriausia žiedinį, nes nepučia pilvuko), burokėlius. Gaudavosi skani ir švieži daržovienė. Po to duodavau tai ryžių, tai avižinių dribsnių košės. Paskanindavau pirkta vaisių tyrele, kartais pati įtarkuodavau vaisių, pvz.: obuolį, bananą. Kartais duodavau sulčių atsigerti. Pirkti daržovių košės nepatarčiau, ji labai neskani, jose daug koncervantų, smirda, beto labai brangios. Nepalyginsi su vaisių tyrelėmis. Jos tikrai skanios. Verdant ryžius ar avižinias kruopas, iš pradių jas susimaldavau su kavamale, po to ant silpnos ugnies virdavau ir pastoviai maišydavau, nes kitaip prisvildavo. Ir kaip sakiau, aš paskanindavau kokia vaisių tyrele.
Atsakyti