Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

aš taip pat dar neduodu sriubos.O daržovienę išvirus užpilu tuo pačiu sultiniu kur virė,juk ten tos mėsos ne kg verda, o labai nedaug mirksiukas.gif
Atsakyti
man gydytoja minėjo, kad galima tuo sultiniu, kur virė daržovės atskiesti košytes
Atsakyti
Mamytės, o jūs kai verdat daržovių košes, tai daržovės būna pirktinės arba šaldytos blush2.gif Labai norėčiau duoti su bulve kopūstą, brokolį, žiedinį kopūstą, bet kur rasti tokiu metu ekologiškai išaugintų doh.gif
Atsakyti
Šaunu, radau skyrelį apie ekologiškas daržoves 4u.gif
Gal turit patarimų, kokią daržovienę geriausiai virti, kad nekietėtų viduriukai? (vaisinės tyrelės - aišku).
Atsakyti
QUOTE(Brigit @ 2005 03 07, 12:12)
Šaunu, radau skyrelį apie ekologiškas daržoves  4u.gif
Gal turit patarimų, kokią daržovienę geriausiai virti, kad nekietėtų viduriukai? (vaisinės tyrelės - aišku).
mums tai brokolis ir burokelis labai padeda rolleyes.gif
Atsakyti
o jūs duodate šaltas ar pašildote košę? nes kol aš ją paruošiu ji man atšala? vaikas valgo ir atšalusią. O kaip darote jūs?
Atsakyti
Ar galėtumėt aiškiau aprašyti kaip verdat košes su mėsyte?Nes man kažkaip nelabai gaunasi-išvirtą mėsą sunku sumalti,o taip smulkiai pjaustyti irgi nemoku.
Prašau pamokymų iš jūsų patirties ax.gif kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
Atsakyti
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 15, 22:05)
Ar galėtumėt aiškiau aprašyti kaip verdat košes su mėsyte?Nes man kažkaip nelabai gaunasi-išvirtą mėsą sunku sumalti,o taip smulkiai pjaustyti irgi nemoku.
Prašau pamokymų iš jūsų patirties  ax.gif kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?

Aš tai pirmiausia iš žalios mėsos pasidarau faršą, tada iš faršo pridėjus labai nedaug smulkių avižinių dribsnių (Nordic) pasidarau daug mažų kukuliukų. Juos sudedu į šaldiklį. Kai verdu vaikui košę, į puodą sumetu daržoves ir keletą tų kukuliukų iš šaldiklio. Išvirus viską į kombainą ir košė yra. Šiaip košėje mėsos kažkur apie trečdalį ar pusę gaunasi..O sriubos neverdu..
Atsakyti
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 15, 22:05)
Ar galėtumėt aiškiau aprašyti kaip verdat košes su mėsyte?Nes man kažkaip nelabai gaunasi-išvirtą mėsą sunku sumalti,o taip smulkiai pjaustyti irgi nemoku.
Prašau pamokymų iš jūsų patirties  ax.gif kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?

mėsos dedu 50 gramų. supjaustau į kelis gabaliukus - tai gaunasi kažkur 3*3 cm. o kai išverda su blenderiu (kai plietuviškai?) susmulkinu. daržoves ir mėsą verdu atskirai.
skaičiau kad iki metų vaikui nereikiasriubos virti, nes skystimėlio gauna išvirus skystas daržovienes. o ir nelabai įsivaizduoju kaip manoji valgytų sriubą- per barzdą varvėjo, nieko burnoj neturėjo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 15, 22:05)
Ar galėtumėt aiškiau aprašyti kaip verdat košes su mėsyte?Nes man kažkaip nelabai gaunasi-išvirtą mėsą sunku sumalti,o taip smulkiai pjaustyti irgi nemoku.
Prašau pamokymų iš jūsų patirties  ax.gif kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?

50gr. mesytes paverdu 15min. tada nupilu sultini, pilu naujo vandenelio, uzverdu, dedu morkas, moliuga (jeigu nera is sodo, ar is kokios bobutes, tai naudoju Bebivitos moliugu tyrele, bet tik tada kai kose padaryta, idedu kokius tris saukstelius tyreles) ir bulves, siek tiek aliejaus ir dar verdu apie 15 min. kol isverda darzoves, kose padarau tirstesne ir sumalu viska su mikseriu - smulkintuvu, po to mamytes pieno nedaug arba misinuko, bet kad nebutu per skysta ir kerta apsilaizydama essen.gif
Atsakyti
Aš tai kelioms dienoms išsiverdu jautienos,ją padalinu į gabaliukus,įdedu į šaldiklį.O darau pietukus taip:Į verdantį vandenį(labai mažą kiekį)įmetu daržovytes(smulkiai pjaustytas,kad greičiau išvirtų),jei dedu brokolį,tai jį tik pačioj pabaigoj įmetu ,na 2 minutėms.Baigiant virt daržovėms išsiimu mėsytės gabaliuką iš šaldiklio,įdedu ,kad perkaistų ir viskas.Iš viso pagaminimas užima ne daugiau 7 minučių smile.gif
Ai ,dar pamiršau pridurti-viską su smulkintuvu pertrinu ir įdedu alyvuogių aliejaus truputuką ar sviestuko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltupyte: 16 kovo 2005 - 16:56
QUOTE(Danga @ 2005 03 16, 16:03)
50gr. mesytes paverdu 15min. tada nupilu sultini, pilu naujo vandenelio, uzverdu, dedu morkas, moliuga (jeigu nera is sodo, ar is kokios bobutes, tai naudoju Bebivitos moliugu tyrele, bet tik tada kai kose padaryta, idedu kokius tris saukstelius tyreles) ir bulves, siek tiek aliejaus ir dar verdu apie 15 min. kol isverda darzoves, kose padarau tirstesne ir sumalu viska su mikseriu - smulkintuvu, po to mamytes pieno nedaug arba misinuko, bet kad nebutu per skysta ir kerta apsilaizydama  essen.gif

Jei dedi mesa , negalima pilti pieno produktu, nes tada visai neisisavina gelezies.
Atsakyti