aš taip pat dar neduodu sriubos.O daržovienę išvirus užpilu tuo pačiu sultiniu kur virė,juk ten tos mėsos ne kg verda, o labai nedaug
man gydytoja minėjo, kad galima tuo sultiniu, kur virė daržovės atskiesti košytes
QUOTE(Brigit @ 2005 03 07, 12:12)
Šaunu, radau skyrelį apie ekologiškas daržoves
Gal turit patarimų, kokią daržovienę geriausiai virti, kad nekietėtų viduriukai? (vaisinės tyrelės - aišku).
mums tai brokolis ir burokelis labai padeda
Gal turit patarimų, kokią daržovienę geriausiai virti, kad nekietėtų viduriukai? (vaisinės tyrelės - aišku).
o jūs duodate šaltas ar pašildote košę? nes kol aš ją paruošiu ji man atšala? vaikas valgo ir atšalusią. O kaip darote jūs?
Ar galėtumėt aiškiau aprašyti kaip verdat košes su mėsyte?Nes man kažkaip nelabai gaunasi-išvirtą mėsą sunku sumalti,o taip smulkiai pjaustyti irgi nemoku.
Prašau pamokymų iš jūsų patirties kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
Prašau pamokymų iš jūsų patirties kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 15, 22:05)
Ar galėtumėt aiškiau aprašyti kaip verdat košes su mėsyte?Nes man kažkaip nelabai gaunasi-išvirtą mėsą sunku sumalti,o taip smulkiai pjaustyti irgi nemoku.
Prašau pamokymų iš jūsų patirties kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
Prašau pamokymų iš jūsų patirties kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
Aš tai pirmiausia iš žalios mėsos pasidarau faršą, tada iš faršo pridėjus labai nedaug smulkių avižinių dribsnių (Nordic) pasidarau daug mažų kukuliukų. Juos sudedu į šaldiklį. Kai verdu vaikui košę, į puodą sumetu daržoves ir keletą tų kukuliukų iš šaldiklio. Išvirus viską į kombainą ir košė yra. Šiaip košėje mėsos kažkur apie trečdalį ar pusę gaunasi..O sriubos neverdu..
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 15, 22:05)
Ar galėtumėt aiškiau aprašyti kaip verdat košes su mėsyte?Nes man kažkaip nelabai gaunasi-išvirtą mėsą sunku sumalti,o taip smulkiai pjaustyti irgi nemoku.
Prašau pamokymų iš jūsų patirties kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
Prašau pamokymų iš jūsų patirties kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
mėsos dedu 50 gramų. supjaustau į kelis gabaliukus - tai gaunasi kažkur 3*3 cm. o kai išverda su blenderiu (kai plietuviškai?) susmulkinu. daržoves ir mėsą verdu atskirai.
skaičiau kad iki metų vaikui nereikiasriubos virti, nes skystimėlio gauna išvirus skystas daržovienes. o ir nelabai įsivaizduoju kaip manoji valgytų sriubą- per barzdą varvėjo, nieko burnoj neturėjo
QUOTE(AIRRA @ 2005 03 15, 22:05)
Ar galėtumėt aiškiau aprašyti kaip verdat košes su mėsyte?Nes man kažkaip nelabai gaunasi-išvirtą mėsą sunku sumalti,o taip smulkiai pjaustyti irgi nemoku.
Prašau pamokymų iš jūsų patirties kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
Prašau pamokymų iš jūsų patirties kiek mėsos dedat į košę?
Ir dar-niekada nedaviau sriubos,juk košytės ir taip skystos? Kaip verdat sriubą ar po to 2-trą patiekalą duodat?
50gr. mesytes paverdu 15min. tada nupilu sultini, pilu naujo vandenelio, uzverdu, dedu morkas, moliuga (jeigu nera is sodo, ar is kokios bobutes, tai naudoju Bebivitos moliugu tyrele, bet tik tada kai kose padaryta, idedu kokius tris saukstelius tyreles) ir bulves, siek tiek aliejaus ir dar verdu apie 15 min. kol isverda darzoves, kose padarau tirstesne ir sumalu viska su mikseriu - smulkintuvu, po to mamytes pieno nedaug arba misinuko, bet kad nebutu per skysta ir kerta apsilaizydama
Aš tai kelioms dienoms išsiverdu jautienos,ją padalinu į gabaliukus,įdedu į šaldiklį.O darau pietukus taip:Į verdantį vandenį(labai mažą kiekį)įmetu daržovytes(smulkiai pjaustytas,kad greičiau išvirtų),jei dedu brokolį,tai jį tik pačioj pabaigoj įmetu ,na 2 minutėms.Baigiant virt daržovėms išsiimu mėsytės gabaliuką iš šaldiklio,įdedu ,kad perkaistų ir viskas.Iš viso pagaminimas užima ne daugiau 7 minučių
Ai ,dar pamiršau pridurti-viską su smulkintuvu pertrinu ir įdedu alyvuogių aliejaus truputuką ar sviestuko
Ai ,dar pamiršau pridurti-viską su smulkintuvu pertrinu ir įdedu alyvuogių aliejaus truputuką ar sviestuko
QUOTE(Danga @ 2005 03 16, 16:03)
50gr. mesytes paverdu 15min. tada nupilu sultini, pilu naujo vandenelio, uzverdu, dedu morkas, moliuga (jeigu nera is sodo, ar is kokios bobutes, tai naudoju Bebivitos moliugu tyrele, bet tik tada kai kose padaryta, idedu kokius tris saukstelius tyreles) ir bulves, siek tiek aliejaus ir dar verdu apie 15 min. kol isverda darzoves, kose padarau tirstesne ir sumalu viska su mikseriu - smulkintuvu, po to mamytes pieno nedaug arba misinuko, bet kad nebutu per skysta ir kerta apsilaizydama
Jei dedi mesa , negalima pilti pieno produktu, nes tada visai neisisavina gelezies.