As kartais verdu "rizoto" (risotto):
aliejuje truputi pakepu svoguno ir saliero galvos gabaliukus (galima vien su svogunais), tada pilu ryziu (geriausia specialiu rizoto ryziu), juos labai trumpai pakepinu su darzovem, kol pasidaro truputi permatomi (svarbu visa laika maisyti, kad nesviltu), tada uzpilu siek tiek vandens (dar geriau, jei turetumet nesudyto sultinio vietoj vandens), uzverdu. Tada galima deti ka norit: pvz vistienos gabaliukus, ar kokia kita darzove (moliuga, morka) gabaliukais. Troskinu, kol viskas isverda, ryziai pasidaro miksti. Vandens vis papildau, nuolat maisau, kad nesviltu ir kad ryziai minkstetu, zodziu, kaip ir verdant tikra rizoto
Pries gala galima deti zirneliu, svieziu ar saldytu. O jau visai isvirus - truputi sviesto ir itarkuoti fermentinio surio. Turi gautis ryziu koses konsistencijos. Kadangi mums dar nera metuku, tai jokiu prieskoniu nededu. Ir viska pasmulkinu blenderyje, kad gautusi vientisa kose (kuo toliau, tuo galima daugiau gabaliuku palikti). Jei per tirsta - dar ipilti truputi virinto vandens.