Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

QUOTE(dzese @ 2009 06 08, 12:50)
labas mamytes 4u.gif Jungiuosi ir as prie jusu. ax.gif na cia skaiciau apie moliugus susirasinejote kur galima nusipirkti bigsmile.gif  O gal galite parasyti keleta idomesniu ir skanesniu receptuku is moliugu kas daroma skaniau bigsmile.gif


moliuga dedam i darzoviene, na o mano drauge itarkuoja i manu ar kokia kita grudu koshe. Pati dar nebandziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spirgis @ 2009 04 03, 11:00)
Moliūgo užvakar mačiau RIMI parduotuvėje Kaune.    4u.gif

bent jau Klaipedoje yra bet kurioje didesneje Rimi parduotuveje smile.gif
Atsakyti
As kartais verdu "rizoto" (risotto):
aliejuje truputi pakepu svoguno ir saliero galvos gabaliukus (galima vien su svogunais), tada pilu ryziu (geriausia specialiu rizoto ryziu), juos labai trumpai pakepinu su darzovem, kol pasidaro truputi permatomi (svarbu visa laika maisyti, kad nesviltu), tada uzpilu siek tiek vandens (dar geriau, jei turetumet nesudyto sultinio vietoj vandens), uzverdu. Tada galima deti ka norit: pvz vistienos gabaliukus, ar kokia kita darzove (moliuga, morka) gabaliukais. Troskinu, kol viskas isverda, ryziai pasidaro miksti. Vandens vis papildau, nuolat maisau, kad nesviltu ir kad ryziai minkstetu, zodziu, kaip ir verdant tikra rizoto smile.gif Pries gala galima deti zirneliu, svieziu ar saldytu. O jau visai isvirus - truputi sviesto ir itarkuoti fermentinio surio. Turi gautis ryziu koses konsistencijos. Kadangi mums dar nera metuku, tai jokiu prieskoniu nededu. Ir viska pasmulkinu blenderyje, kad gautusi vientisa kose (kuo toliau, tuo galima daugiau gabaliuku palikti). Jei per tirsta - dar ipilti truputi virinto vandens.
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2009 07 02, 10:32)
As kartais verdu "rizoto" (risotto):
aliejuje truputi pakepu svoguno ir saliero galvos gabaliukus (galima vien su svogunais), tada pilu ryziu (geriausia specialiu rizoto  ryziu), juos labai trumpai pakepinu su darzovem, kol pasidaro truputi permatomi (svarbu visa laika maisyti, kad nesviltu), tada uzpilu siek tiek vandens (dar geriau, jei turetumet nesudyto sultinio vietoj vandens), uzverdu. Tada galima deti ka norit: pvz vistienos gabaliukus, ar kokia kita darzove (moliuga, morka) gabaliukais. Troskinu, kol viskas isverda, ryziai pasidaro miksti. Vandens vis papildau, nuolat maisau, kad nesviltu ir kad ryziai minkstetu, zodziu, kaip ir verdant tikra rizoto smile.gif  Pries gala galima deti zirneliu, svieziu ar saldytu. O jau visai isvirus - truputi sviesto ir itarkuoti fermentinio surio. Turi gautis ryziu koses konsistencijos. Kadangi mums dar nera metuku, tai jokiu prieskoniu nededu. Ir viska pasmulkinu blenderyje, kad gautusi vientisa kose (kuo toliau, tuo galima daugiau gabaliuku palikti). Jei per tirsta - dar ipilti truputi virinto vandens.

Turetu buti skanu,reikes pabandyti
Atsakyti
Ir as tuiru moliugo (saldyto) bigsmile.gif butinai reiks ideti i kruopu kose, nes i darzovine kazin ar tiks, nes kaip suprantu jo skonis kaip meliono turetu buti g.gif
Atsakyti
ka skanaus gaminate savo mazyliams su lasisa?
Atsakyti
Mano zirniukas labai skaniai valgo tokia kose: bulve+moliugas+kukuruzai (dedu kuruzu tyrele), paskaninu sviestuku ir misiniu...kerta apsilaizydamas smile.gif
Atsakyti
kadangi mes dar mazi,tai musu meniu nera labai ivairus,verdu darzovienes,tiesiog keitelioju,kad butu ivairiau,viena diena vienas darzoves,kita diena kitas,dar kruopu koses verdu,buna,kad kruopas su mesyte,arba vaisinem tyrelem pagardinu,arba svieziom uogom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuzele @ 2009 07 07, 00:14)
ka skanaus gaminate savo mazyliams su lasisa?


As kol kas visokia sviezia zuvi panasiai gaminu: isverdu bulviu, morku, is ju padarau kose (su pieno misiniu). Zuvi gabaliukais patroskinu truputyje pieno (kol kas naudoju pieno misini) ir sviesto, kol pradeda laisvai skaidytis. Truputi su sakute pamaigau ir sudedu i bulviu/morku kose. Vakar taip pleksne valgem, buvo niam smile.gif
Atsakyti
Aliejuje vos vos pakepinu papjaustytos svoguno galvutes, pasmulkintu saliero koteliu, tada sudedu kad ir vistienos gabaliukus, pjaustyta bulve, morka, uzpilu vandeliu, kad apsemtu ir viska troskinu, kol darzoves pasidaro minkstos. Dauguma bulviu isgriebiu, o is kas liko padarau kose su "blenderiu". Atskirai isimtas bulves tik truputi sakute pamaigau, kad butu mazais gabaliukais (kad mokintusi kramtyti, ryti rupesni maista), sudedu i kose su mesa.
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2009 07 14, 09:29)
As kol kas visokia sviezia zuvi panasiai gaminu: isverdu bulviu, morku, is ju padarau kose (su pieno misiniu). Zuvi gabaliukais patroskinu truputyje pieno (kol kas naudoju pieno misini) ir sviesto, kol pradeda laisvai skaidytis. Truputi su sakute pamaigau ir sudedu i bulviu/morku kose. Vakar taip pleksne valgem, buvo niam smile.gif

Aciu,ryt bandysim sita recepta.
Atsakyti
Receptas su lesiais (tiktu ir kiti ankstiniai, zirniai, pupeles): aliejuje truputi pakepinu svoguno galvutes ir saliero gabaliuku, sudedu gabalais supjaustytas saldziasias bulves (vietoj ju galima deti paprastas bulves ir morkas), raudonuju lesiu (tu, kur nereikia mirkyti), jei turit, galit ideti truputi sultinio be druskos, uzpilu vandeniu, verdu, kol viskas suminksteja. Bulves isgriebiu, pasmulkinu su sakute, is likusios mases padarau kose su "blenderiu", sudedu bulves atgal.

Beje, kad nereiketu kasdien mazu porciju virti, isverdu truputi daugiau, dedu i mazus plasmasinius indelius ir uzsaldau. Taip saldiklyje visa patiekalu kolekcija susidaro, galima kasdien kaitalioti smile.gif
Atsakyti