QUOTE(sima341 @ 2009 03 26, 02:24)
.....Dabar daktarai vos nedraudzia vaikui duoti atsigerti arbata kai maitini MP, neva kam to reikia juk pienas ir maistas ir gerimas, bet pabandykit pacios gerti ne arbata, vandeni, sultis, o paprasciausia karves piena, nejau jus nenoresit GERTI???
Vanduo taigi niekam niekada nepakenke???
Anksciau kai mes augom taigi musu mamos nors ir maitino MP duodavo ir arbatos ir vandenuko ir nuo menesio jau sultyciu, o dabar
nieko babandykit ir jus puse metu valgyti tik viena maista taigi jis prades lysti lauk per visas imanomas vietas
Musu daktaras yra labai siuolaikiskas, bet man niekada nedraude kazka duoti ar neduoti, jis tik sako kaip tau atrodo taip ir daryk, kaip mazoji jauciasi, jei jai viskas gerai tai vadinasi viskas ir yra gerai.
Reikia maziau prisigalvoti tu fantaziju ka galima ka negalima.Taigi geriau duoti ta morkyte, obuoliuka, mesyte nei koki egzotiska maista.
Musu pirmoji kose buvo bulve, morka.Po savaites ivedziau brokoli su ziediniu kopustu, o dar po savaite ir mesa, taigi mes mesa valgom jau nuo 4,5 menesiu.
Juk ir HIPP yra nuo 4 men mesyte, tai nematau nieko blogo. Tik deja kad manajai netinka mano darytos kruopines koses, tai jas perku uzpilamas.
Viena ryta nebeturejau misinio, tai ant staigiuju sugalvojau pusrycius galvojau kaip cia bus ir padariau tokia kosyte kad ir iki siol ja valgom ir dziaugiames
2 HIPP sausainukai
40 ml pieno
50 gr saldaus varskes surelio
50 gr tyrele
mazajai tai
Pries savaite buvom pas gydytoja ir jis man pats patare pabandyti zuvies, pati pabijojau virti tai pirkau jau padaryta, pirmi sauksteliai buvo nekaip priimti, bet po kiek laiko pagalvojus jai patiko ir suvalge visa porcija. Gyditojas patare vengti upiniu zuvu ir visu raudonuju, nes jose mazai naudingu medziagu ir ji riebi o jurines pats tas
Zinoma gal as tai nerasyciau jei mano mazajai butu kas blogai su pilvuku ir viduriukais, jei ji butu elergiska ar dar kokios tai bedos kankintu, kadangi ji sveika grazi ir isdykusi tai mes viska ir valgom.
Taip ir jus brangios mamytes maziau skaitykit tu zurnalu kur vyksta tik komercija, kur yra mokami pinigai siuloma viena ar kita preke, jei jusu vaikuciau sveiki ir neelergiski duokit jiem tai ka jie nori. .....
Keistai skamba, kai jus lyginate suaugusio zmogaus organizma su kudikio, kuris dar tik bresta, ruosiasi kitokiam maistui. Juk tai skirtingi dalykai yra.
O daktaro, kuris nuo 2-3 men. leidzia primaitiniti, tai nevadinciau siuolaikisku, o tuo kuris visdar vadovaujasi sovietinem teorijom. Nes siuolaikiskas gydytojas turetu dometis naujais tyrimais, nes siais laikais yra tobulesni ir tyrimai, ir technologijos, todel viskas daug tiksliau pasakoma, kas galima ir ko negalima. O jus tai vadinate fantazijomis?
Be to, tuose paciuose zurnaluose akcentuojamas primaitinimas nuo 6 men., jeigu vaikas gerai priauga svorio, tai kur jus cia matote komercija? Cia jus pasidavete HIPP'o reklamai ir duodate mesa nuo 4 men.
Ir niekaip nesuprantama man, kam toks ankstyvas primaitinimas, kam tas bereikalingas stresas, laukimas ar atsitiks, kas nors vaikeliui, ar ne? Kokia nauda is to?
Gerai, jeigu viskas gerai baigiasi tie tokie ankstyvi primaitinimai nuo 2-3 men., o jei kas atsitiks-tai kas tada kaltas bus? Ar tik ne mama, kuri vadovavosi tik savo nuojauta, nepasidomejusi kuo tai gali baigtis? As labiau linkusi pirma viskas issiaiskinti, pasidometi paciai, pasikonsultuoti su medikais, o tada jau vadovautis nuojauta ir spresti, kas vaikeliui geriausia
Nesuprantu tokiu eksperimentu su tokiu mazuciu
Beje, alergijos ir kitokios bedos del ankstyvo primaitinimo gali pasireiksti zymiai veliau, po metu ar net dar veliau. Taigi, jeigu dabar nieko blogo nematote, tai dar nieko nereiskia