Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

QUOTE(ritukasx @ 2009 03 12, 16:08)
Tada turbut jusu seima labai sveikai maitinasi: viskas virta, troskinta, be prieskoniu  smile.gif
As irgi noreciau, kad mano seima taip sveikai valgytu, kad galetu ir mano sunus valgyti viska, ka ir mes  smile.gif

na kodel jus taip 4u.gif
gal ji rimtai sveikuole smile.gif
pvz. pas mane visada maistas tik troskintas, be druskos. su skrandziu, kepenimis ne kas tai teko net puodus uz nerealius pinigus pirkt. sveikata brangiau. bet va leliui atskirai nei bulviu nei morku virt nereikia. kitko dar ir nebandziau ax.gif yra laiko eksperimentams smile.gif
p.s. vyra karais kepsniais normaliais palepinu(arba pats pasilepina lotuliukas.gif ).
Atsakyti
sveikos mamos, kazkaip skaitau ir man keista darosi, kodel jus beveik visos pries tuos maitinimus, primaitinimus, ir.t.t
MP baigesi kai mazajai nebuvo nei 2 menesiu, nors ir buvau prisisaldziusi duodavau tik po indeli (120ml) i diena, uzteko beveik 4 menesius(nes daug buvau prisaldziusi).
Dabar daktarai vos nedraudzia vaikui duoti atsigerti arbata kai maitini MP, neva kam to reikia juk pienas ir maistas ir gerimas, bet pabandykit pacios gerti ne arbata, vandeni, sultis, o paprasciausia karves piena, nejau jus nenoresit GERTI???
Vanduo taigi niekam niekada nepakenke???
Anksciau kai mes augom taigi musu mamos nors ir maitino MP duodavo ir arbatos ir vandenuko ir nuo menesio jau sultyciu, o dabar blink.gif nieko babandykit ir jus puse metu valgyti tik viena maista taigi jis prades lysti lauk per visas imanomas vietas doh.gif
Musu daktaras yra labai siuolaikiskas, bet man niekada nedraude kazka duoti ar neduoti, jis tik sako kaip tau atrodo taip ir daryk, kaip mazoji jauciasi, jei jai viskas gerai tai vadinasi viskas ir yra gerai.
Reikia maziau prisigalvoti tu fantaziju ka galima ka negalima.Taigi geriau duoti ta morkyte, obuoliuka, mesyte nei koki egzotiska maista.
Musu pirmoji kose buvo bulve, morka.Po savaites ivedziau brokoli su ziediniu kopustu, o dar po savaite ir mesa, taigi mes mesa valgom jau nuo 4,5 menesiu. Juk ir HIPP yra nuo 4 men mesyte, tai nematau nieko blogo. Tik deja kad manajai netinka mano darytos kruopines koses, tai jas perku uzpilamas.
Viena ryta nebeturejau misinio, tai ant staigiuju sugalvojau pusrycius galvojau kaip cia bus ir padariau tokia kosyte kad ir iki siol ja valgom ir dziaugiames

2 HIPP sausainukai
40 ml pieno
50 gr saldaus varskes surelio
50 gr tyrele
mazajai tai thumbup.gif

Pries savaite buvom pas gydytoja ir jis man pats patare pabandyti zuvies, pati pabijojau virti tai pirkau jau padaryta, pirmi sauksteliai buvo nekaip priimti, bet po kiek laiko pagalvojus jai patiko ir suvalge visa porcija. Gyditojas patare vengti upiniu zuvu ir visu raudonuju, nes jose mazai naudingu medziagu ir ji riebi o jurines pats tas thumbup.gif

Zinoma gal as tai nerasyciau jei mano mazajai butu kas blogai su pilvuku ir viduriukais, jei ji butu elergiska ar dar kokios tai bedos kankintu, kadangi ji sveika grazi ir isdykusi tai mes viska ir valgom. Taip ir jus brangios mamytes maziau skaitykit tu zurnalu kur vyksta tik komercija, kur yra mokami pinigai siuloma viena ar kita preke, jei jusu vaikuciau sveiki ir neelergiski duokit jiem tai ka jie nori. Zinoma cia mano nuomone, dabar gali atsirasti visokiu komentaru ka cia parasiau bet mums dabar gerai kaip yra ir taip bus visada mirksiukas.gif
Sekmes jums visoms

OI KIEK PRIRASIAU blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sima341 @ 2009 03 25, 23:24)
sveikos mamos, kazkaip skaitau ir man keista darosi, kodel jus beveik visos pries tuos maitinimus, primaitinimus, ir.t.t
MP baigesi kai mazajai nebuvo nei 2 menesiu, nors ir buvau prisisaldziusi duodavau tik po indeli (120ml) i diena, uzteko beveik 4 menesius(nes daug buvau prisaldziusi).
Dabar daktarai vos nedraudzia vaikui duoti atsigerti arbata kai maitini MP, neva kam to reikia juk pienas ir maistas ir gerimas, bet pabandykit pacios gerti ne arbata, vandeni, sultis, o paprasciausia karves piena, nejau jus nenoresit GERTI???
Anksciau kai mes augom taigi musu mamos nors ir maitino MP duodavo ir arbatos ir vandenuko ir nuo menesio jau sultyciu, o dabar  blink.gif nieko babandykit ir jus puse metu valgyti tik viena maista taigi jis prades lysti lauk per visas imanomas vietas doh.gif
Musu daktaras yra labai siuolaikiskas, bet man niekada nedraude kazka duoti ar neduoti, jis tik sako kaip tau atrodo taip ir daryk, kaip mazoji jauciasi, jei jai viskas gerai tai vadinasi viskas ir yra gerai.
Reikia maziau prisigalvoti tu fantaziju ka galima ka negalima.Taigi geriau duoti ta morkyte, obuoliuka, mesyte nei koki egzotiska maista.
Musu pirmoji kose buvo bulve, morka.Po savaites ivedziau brokoli su ziediniu kopustu, o dar po savaite ir mesa, taigi mes mesa valgom jau nuo 4,5 menesiu. Juk ir HIPP yra nuo 4 men mesyte, tai nematau nieko blogo. Tik deja kad manajai netinka mano darytos kruopines koses, tai jas perku uzpilamas.
Viena ryta nebeturejau misinio, tai ant staigiuju sugalvojau pusrycius galvojau kaip cia bus ir padariau tokia kosyte kad ir iki siol ja valgom ir dziaugiames

2 HIPP sausainukai
40 ml pieno
50 gr tyrele
mazajai tai  thumbup.gif

Pries savaite buvom pas gydytoja ir jis man pats patare pabandyti zuvies, pati pabijojau virti tai pirkau jau padaryta, pirmi sauksteliai buvo nekaip priimti, bet po kiek laiko pagalvojus jai patiko ir suvalge visa porcija. Gyditojas patare vengti upiniu zuvu ir visu raudonuju, nes jose mazai naudingu medziagu ir ji riebi o jurines pats tas  thumbup.gif

Zinoma gal as tai nerasyciau jei mano mazajai butu kas blogai su pilvuku ir viduriukais, jei ji butu elergiska ar dar kokios tai bedos kankintu, kadangi ji sveika grazi ir isdykusi tai mes viska ir valgom. Taip ir jus brangios mamytes maziau skaitykit tu zurnalu kur vyksta tik komercija, kur yra mokami pinigai siuloma viena ar kita preke, jei jusu vaikuciau sveiki ir neelergiski duokit jiem tai ka jie nori. Zinoma cia mano nuomone, dabar gali atsirasti visokiu komentaru ka cia parasiau bet mums dabar gerai kaip yra ir taip bus visada  mirksiukas.gif
Sekmes jums visoms
OI KIEK PRIRASIAU  blink.gif  blink.gif  blink.gif

nieko sau ne komercija pas tave doh.gif pati taigi perki kas labiausiai isreklamuota.
MP BUVO YRA IR BUS PATS GERIAUSIAS MAISTAS KUDIKIAMS !!!!!
dar tik kokia 50 metu misiniai ir dirbtines koses. o ka tu galvoji iki tol leliai valge? jei pati mama neturejo savo - samdydavosi zindyves!!!! liaudies medicina pasidometum - tai tikrai pamatytum kad net tais "tamsybiu" metais vaikams nieks karves pieno neduodavo, is bedos - ozkos. o mesa is vis kokiu metu tepamatydavo. pas tave ir tavo daktareli sovietinis mastymas uzsilikes, o ne siuolaikiskumas.
beje jei manai kad musu karta sveika - tai tu labai klysti. musu mociutes 10 kart sveikesnes thumbup.gif . tikekimes kad ir musu vaikai bus tokie sveiki kaip jos.

p.s. dabar i tema is kur jus moliuga perkat - is turgaus ar PC? ir kiek ji laiko virt reikia kad butu tinkamas?
Atsakyti
QUOTE(sima341 @ 2009 03 26, 02:24)
.....Dabar daktarai vos nedraudzia vaikui duoti atsigerti arbata kai maitini MP, neva kam to reikia juk pienas ir maistas ir gerimas, bet pabandykit pacios gerti ne arbata, vandeni, sultis, o paprasciausia karves piena, nejau jus nenoresit GERTI???
Anksciau kai mes augom taigi musu mamos nors ir maitino MP duodavo ir arbatos ir vandenuko ir nuo menesio jau sultyciu, o dabar  blink.gif nieko babandykit ir jus puse metu valgyti tik viena maista taigi jis prades lysti lauk per visas imanomas vietas doh.gif

2 HIPP sausainukai
40 ml pieno
50 gr tyrele
mazajai tai  thumbup.gif

Pries savaite buvom pas gydytoja ir jis man pats patare pabandyti zuvies, pati pabijojau virti tai pirkau jau padaryta, pirmi sauksteliai buvo nekaip priimti, bet po kiek laiko pagalvojus jai patiko ir suvalge visa porcija. Gyditojas patare vengti upiniu zuvu ir visu raudonuju, nes jose mazai naudingu medziagu ir ji riebi o jurines pats tas  thumbup.gif

Zinoma gal as tai nerasyciau jei mano mazajai butu kas blogai su pilvuku ir viduriukais, jei ji butu elergiska ar dar kokios tai bedos kankintu, kadangi ji sveika grazi ir isdykusi tai mes viska ir valgom. Taip ir jus brangios mamytes maziau skaitykit tu zurnalu kur vyksta tik komercija, kur yra mokami pinigai siuloma viena ar kita preke, jei jusu vaikuciau sveiki ir neelergiski duokit jiem tai ka jie nori. .....

Keistai skamba, kai jus lyginate suaugusio zmogaus organizma su kudikio, kuris dar tik bresta, ruosiasi kitokiam maistui. Juk tai skirtingi dalykai yra.

O daktaro, kuris nuo 2-3 men. leidzia primaitiniti, tai nevadinciau siuolaikisku, o tuo kuris visdar vadovaujasi sovietinem teorijom. Nes siuolaikiskas gydytojas turetu dometis naujais tyrimais, nes siais laikais yra tobulesni ir tyrimai, ir technologijos, todel viskas daug tiksliau pasakoma, kas galima ir ko negalima. O jus tai vadinate fantazijomis? blink.gif Be to, tuose paciuose zurnaluose akcentuojamas primaitinimas nuo 6 men., jeigu vaikas gerai priauga svorio, tai kur jus cia matote komercija? Cia jus pasidavete HIPP'o reklamai ir duodate mesa nuo 4 men. doh.gif
Ir niekaip nesuprantama man, kam toks ankstyvas primaitinimas, kam tas bereikalingas stresas, laukimas ar atsitiks, kas nors vaikeliui, ar ne? Kokia nauda is to? g.gif
Gerai, jeigu viskas gerai baigiasi tie tokie ankstyvi primaitinimai nuo 2-3 men., o jei kas atsitiks-tai kas tada kaltas bus? Ar tik ne mama, kuri vadovavosi tik savo nuojauta, nepasidomejusi kuo tai gali baigtis? As labiau linkusi pirma viskas issiaiskinti, pasidometi paciai, pasikonsultuoti su medikais, o tada jau vadovautis nuojauta ir spresti, kas vaikeliui geriausia ax.gif Nesuprantu tokiu eksperimentu su tokiu mazuciu schmoll.gif
Beje, alergijos ir kitokios bedos del ankstyvo primaitinimo gali pasireiksti zymiai veliau, po metu ar net dar veliau. Taigi, jeigu dabar nieko blogo nematote, tai dar nieko nereiskia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 26 kovo 2009 - 10:25
Na žinot mamos,kuo toliau,tuo labiau nebeįdomu daros doh.gif kur tik įlendi,iš kart visur moralai-tipo nedaryt taip ar anaip doh.gif KAS KAIP NORI TAS TAIP ELGIASI. VISKAS YRA INDIVIDUALU mirksiukas.gif Ir aplamai,čia tema - Receptų knyga,o ne kokia tu bloga mama,kad maitini kitaip negu aš cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 26, 16:24)
Na žinot mamos,kuo toliau,tuo labiau nebeįdomu daros doh.gif kur tik įlendi,iš kart visur moralai-tipo nedaryt taip ar anaip doh.gif  KAS KAIP NORI TAS TAIP ELGIASI. VISKAS YRA INDIVIDUALU mirksiukas.gif  Ir aplamai,čia tema - Receptų knyga,o ne kokia tu bloga mama,kad maitini kitaip negu aš cool.gif

Siaip kiekvienoje SM temoje nukrypstama i lankas. Dar neteko rasti temos, kur kalbama tik i tema...Todel belieka susitaikyti su tuo arba nesilankyti SM mirksiukas.gif
Atsakyti
cia mamytes diskutavo apie mesyte, as tai mesa, ypac jei jautiena, tai issiverdu porcijomis, o po to uzsaldau, tai labai patogu, kai verdi kosyte belieka issitraukti ir imesti i bebaigiancias virti drzoves.
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 03 26, 14:24)
Na žinot mamos,kuo toliau,tuo labiau nebeįdomu daros doh.gif kur tik įlendi,iš kart visur moralai-tipo nedaryt taip ar anaip doh.gif  KAS KAIP NORI TAS TAIP ELGIASI. VISKAS YRA INDIVIDUALU mirksiukas.gif  Ir aplamai,čia tema - Receptų knyga,o ne kokia tu bloga mama,kad maitini kitaip negu aš cool.gif

drinks_cheers.gif aukso zodziai.Tolerancija cia retas reiskinys,ypac temose apie vaikus.Nori ka nors i tema surast,turi perskaityst 50 puslapiu ir tai kazi ar ka rasi. doh.gif Tik moko viena kita augint vaikus,kritikuoja arba riejasi.Gal bukim draugiskesnes ir tolerantiskesnes.Kiekvienas vaikas individualus ir kiekviena zino,kas jam geriausia.
Atsiprasau uz offtopika,bet jau nebeimanoma nutylet.Cia gi receptu knyga.Idomu kiek ju cia radot per tuos 43 puslapius,a?! rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaHA: 27 kovo 2009 - 14:53
QUOTE(IngridaHA @ 2009 03 27, 14:51)
Atsiprasau uz offtopika,bet jau nebeimanoma nutylet.Cia gi receptu knyga.Idomu kiek ju cia radot per tuos 43 puslapius,a?! rolleyes.gif

pritariu Tau..kiek uzeinu,niekad nerandu jokio doro patarimo doh.gif o jo reiktu,nes mano galva jau nesumasto,kuo savo leliu pavaisint doh.gif
Atsakyti
IngridaHA, *B.A*, ritukasx pacios tai db neuzterset temos. ot labiausiai "patinka" kai didziausios fludintojos, spamintojos ir t.t. skundziasi kad kiti tersia tema. nera ka i tema atsakyti tai ir nerasykit nieko arba kitu neuzsipulkit doh.gif skuskites kokiam skundu skyrelyje. va taip.

radau toki receptuka. idomu kudikiams su dilgelem galima daryt? g.gif aisku truputi patobulinta, t.y. pertrinta mirksiukas.gif
Dilgėlės
Morka
Svogūnas
Ryžiai
Grietinėlė arba grietinė

Prisirinkti šviežių dilgėlių (geriausia ankstyvą pavasarį) arba didelių dilgėlių viršūnėlių. Nuplauti ir užplikyti verdančiu vandeniu, palikti, kad atauštų. Dilgėles supjaustyti, įtarkuoti morką, svogūną, įdėti ryžių ir virti 15 min. Galima įpilti prieš tai išvirto vištienos sultinio. Valgant į lėkštę įsidėti šaukštelį grietinėlės
Atsakyti
As tai savo dukrytei pati darau darzoviu kosytes. Kartais su mesyte, kartais be. Tik va ji nelabai ju nori valgyt, suvalgo keleta sauksteliu ir pradeda verkti. Tai tada i ta kosyte idedu slyvu tyreles ir tada jau suvalgo tik va mane jau nervuoja, jog visada reikia det tos tyreles.
Noriu paklausti, nuo kurio laiko galima pradeti duoti manu kruopu? Ir kaip jus darote ryziu, grikiu kosytes. Is pradziu reikia isvirti o paskui su blenderu ismaisyti ar kaip? Ir kas tai yra ryziu dribsniai? Ar jie perkami maximoj?

Atsakyti
QUOTE(lina-kameja @ 2009 03 28, 16:09)
IngridaHA, *B.A*, ritukasx pacios tai db neuzterset temos. ot labiausiai "patinka" kai didziausios fludintojos, spamintojos ir t.t. skundziasi kad kiti tersia tema. nera ka i tema atsakyti tai  ir nerasykit nieko arba kitu neuzsipulkit doh.gif skuskites kokiam skundu skyrelyje. va taip.

Bent jau as nieko PRIES neturejau, ir nesiskundziau, jus ne taip mane supratote. As tik pasakiau, kad visur nukrypstama, todel nera del ko cia pykti kitoms, o jeigu tai nepatinka, gali nesilankyti SM. Atidziau skaitykite.
Be to, as pilnai sutinku su jusu ir Mazass parasyta nuomone del primaitinimo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 28 kovo 2009 - 20:08