Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

QUOTE(Martule @ 2009 02 09, 16:45)
tai nuo sesiu menesiu, ar klystu?  rolleyes.gif noriu pasisemti ziniu dar pries tai  mirksiukas.gif

Rekomeduojama apskritai tik nuo 6 men. pradeti primaitinti, o apie mesa galvoti koki 7-8 men. rolleyes.gif
Atsakyti
Jo, as irgi nuo 6 menesiu pradejau po biski duoti mesytes, nes kudas vaikinas buvo biggrin.gif
Siaip gydytojas mums patare nuo vistienos pradeti, nes minksta mesyte. Bet esu skaicius kad alergizuoja. Mums tai nealergizavo. Ir labai skaniai pradejom nuo vistienos, poto ir kalakutiena ragalvom, ir jautiena, ir net viena karta kiauliena.
As verdu su darzovem, butinai dedu bulve, o po to arba morka arba moliuga, ir tokia valgom sumalta. Labai megsta mano vaikina mesyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svoba @ 2009 02 09, 15:54)
Jo, as irgi nuo 6 menesiu pradejau po biski duoti mesytes, nes kudas vaikinas buvo biggrin.gif
Siaip gydytojas mums patare nuo vistienos pradeti, nes minksta mesyte. Bet esu skaicius kad alergizuoja. Mums tai nealergizavo. Ir labai skaniai pradejom nuo vistienos, poto ir kalakutiena ragalvom, ir jautiena, ir net viena karta kiauliena.
As verdu su darzovem, butinai dedu bulve, o po to arba morka arba moliuga, ir tokia valgom sumalta. Labai megsta mano vaikina mesyte  smile.gif

o mesyte dedi virti malta, ar gabaliukais supjaustyta, o gal visa gabala? o gal tik isvirta sumali? ar vandeni reikia nupilinet nors karta, kad svaresnis butu? rolleyes.gif paaiskink prasau smulkiau kaip darai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Martule @ 2009 02 09, 17:06)
o mesyte  dedi virti malta, ar gabaliukais supjaustyta, o gal visa gabala? o gal tik isvirta sumali? ar vandeni reikia nupilinet nors karta, kad svaresnis butu?  rolleyes.gif paaiskink prasau smulkiau kaip darai?  4u.gif

Mesyte galima ir malta ir nemalta (gabaliukais) virti, bet kokiu atveju pradziai vistiek reiks isvirus sumalti. Rekomeduojama uzvirus vandeniui, pavirinti mesyte kokias 5 min, po to nupilti vandenuka su visais nesvarumais ir pakeisti nauju, o tada jau virti, kol isvirs mesyte. Ir patariama virti mesyte atskirai nuo darzoviu. Po to viska sumalat i vientisa kosyte.
O kai jau pradesit mokintis kramtyti, tada jau galima daryti maltos mesos virtus ar troskintus kukuliukus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 09 vasario 2009 - 16:33
As tai atskirai verdu darzoves ir mesa. Mesa verdu gabaliukais apie 1,5 val... Pradejau nuo versienos. O poto viska mikseriu sumaisau. Verdu iskart 3 dienom, sudedu i indukus kur pirkot tyrele ir i saldytuva.
Atsakyti
dekui merginos, kaip tik tai man ir reikejo suzinot ax.gif 4u.gif
beje, as planuoju irgi darytis vienai dviem dienom, nes kitaip tai uzimtu jauciu vos ne puse dienos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martule: 09 vasario 2009 - 16:57
QUOTE(Martule @ 2009 02 09, 17:54)
dekui merginos, kaip tik tai man ir reikejo suzinot  ax.gif  4u.gif
beje, as planuoju irgi darytis vienai dviem dienom, nes kitaip tai uzimtu jauciu vos ne puse dienos  doh.gif

Kuo smulkesni gabaliukai, tuo greiciau isverda mirksiukas.gif
Be to, galima mesa supjaustyti atskirais gabaliukais taip, kad vienas gabaliukas tiktu vienam maitinimui, ir tuos gabaliukus atskirai uzsaldyti. Ir kai reikia jau ruosti kosyte, tada issitrauki ta viena gabaliuka is saldiklio, atitirpinus supjaustai dar smulkiau ir isverdi. Taip tada nereikia keliom dienom virti ta mesa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Martule @ 2009 02 09, 18:54)
beje, as planuoju irgi darytis vienai dviem dienom, nes kitaip tai uzimtu jauciu vos ne puse dienos  doh.gif

Šviežias neatstos pabuvusio. mirksiukas.gif Dėl savo vaiko verta ir pusdienį patriūst virtuvėj. 4u.gif Greit įgusi, ir tai neužimas daug laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
O tuo metu, kol verda - galima ir kitus darbus nudirbti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo m@muk@s: 11 vasario 2009 - 18:16
Siaip kas liecia mesos virima, tai rekomenduojama virti didesni gabaliuka ir kosytei naudoti ispjauta is vidurio, nes jame lieka daugiausia gelezies smile.gif
zinoma tai netaupu... ir metyti mesa, kuri lieka, nevisi nores, bet tokios yra tikslesnes taisykles kaip ruosiama mesa kosei.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Martule @ 2009 02 09, 17:54)

mes verdame dviem dienom blink.gif Gal reiketu po maziau ,bet kiekviena diena g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nicca @ 2009 02 20, 15:51)
mes verdame dviem dienom blink.gif Gal reiketu po maziau ,bet kiekviena diena g.gif

Na jau beveik du menesius mazylis valgo mesyte, o verdu kasdien mirksiukas.gif kazkaip nesinori duot vakarykstes mesos ir tiek blush2.gif nors daug kur raso, kad galima mesa virti dviems dienoms ax.gif
Atsakyti