Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

O as vakar vakarienei tokia kose padariau - isviriau ryziu kose, atskirai morkyte, gabaliuka cukinijos ir moliugo, po to sudejau viska kartu is pagardinau sauksteliu grietineles. Mergina viska suvalge! biggrin.gif
Siaip jai labai HIPP'o darzoves su grietinele patiko, bet kiek kartu valge, tiek ja isberdavo. Nusprendziau pabandyti namine isvirti - ir viskas tvarkoj! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2008 11 26, 17:10)
mano pupa nevalgo mano virtu kosyciu...springsta ziaukcioja..nesuprantu..
pirktines valgo skaniausiai...

taigi taigi maniskiui irgi tas pats ziaugcioja tiesiog o man jos atrodo net skanesnes nei pirktines taciau jos tuputi glitesnes, gal del to.
pirktinemis ir as maitinu bet taip noretusi pagaminti kruopu kosyciu paciai, jos gi ir sveikesnes butu...

mes darzoviene verdame pagrinde is bulviu, morku, kalafijoru, brokoliu, cukinijos, sparagu, bandziau baklazana taciau nuo jo bere

bandziau duoti su virtu kukuruzu bet cia radau parasyta kad negalima...tik klausimas kyla kodel kosytes kukuruzu galima o i darzoviene ne?
nes butent darzoviene su kukuruzais tokia skani gavosi ir vaikas valge su pasigardziavimu tik susmulkinus blenderiu reikia dar ir per sieteli pertrinti kad zieves pasiliktu nuo kukuruzo.
Atsakyti
Man atrodo, jei vaikas valgo košę s kukurūzais, tai ir galima duoti. Bent jau aš neklausau tokių patarimų tą galima, to negalima. Jei vaikas valgo, reiškia galima smile.gif O kur jūs randat pirkti pvz. moliūgų ar špinatų? Aš žiūrėjau maximoj prie daržovių lyg ir nemačiau... ax.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad ir moliugu, ir spinatu tikrai buna parduotuvese. Bent spinatu esu pirkusi maximoj smile.gif

O maniske irgi tirstu kosiu nevalgo, as verdu pati, jei tirsta gaunasi, pienuko ipilu, nes kitaip irgi isspjauna arba pirstukais isima is burnytes biggrin.gif
Atsakyti
galiu pasidalinti nauju receptuku blush2.gif (na, bent jau mūsų racione toks derinys išragautas pirmą kartą)

išviriau kartu moliūgą ir obuolį. sutryniau juos šakute. gavosi skystoka.
kadangi virtų kruopų po ranka neturėjau, tai sutrupinau į tą košę riekelę batono.
gavosi tirščiau ir sočiau essen.gif
Atsakyti
O jusu vaikiukai geria jau karves piena? Man vyras neleidzia dukrytei duoti katves pieno. Sako, kuo veliau, tuo geriau smile.gif Bet as, aisku, duodu, kai jis nemato po sauksteli paragauti smile.gif

As irgi viena receptuka nauja isbandziau. Dukrytei ir man labai patiko, o vyrui - nepatiko, nes saldi sriubyte gavosi.

Trinta morku sriuba

1 litr. vandens
2 saukstai aliejaus
1 skiltele cesnako
500 g morku
2 kubeliai vistienos sultinio
2 saukstai citrinu sulciu
druskos
ziupsnelis maltu muskatu

Keptuveje pakepti smulkiai pjaustyta svoguna ir cesnaka. I puoda supilti vandeni, sudeti plonais griezineliais pjaustytas morkas, sutrupinti sultinio kubelius, svoguna ir cesnaka. Triskinti apie 15 min, o tada viska sutrinti. Pagardinti citrinu sultimis, druska ir muskatais ir vel pakaitinti (neuzvirti)

As, kai dariau, tai dejau tik viena sultinio kubeli. Paskui papildomai druskos irgi nedejau, kaip recepte raso. Dukrytei nedejau ir citrinos sulciu bei muskato. Paskui pora dienu nedaviau mergickai morkos, kad kartais neperduozotu vitaminu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aquilatel @ 2009 01 25, 11:36)
O jusu vaikiukai geria jau karves piena? Man vyras neleidzia dukrytei duoti katves pieno. Sako, kuo veliau, tuo geriau smile.gif Bet as, aisku, duodu, kai jis nemato po sauksteli paragauti smile.gif

As irgi viena receptuka nauja isbandziau. Dukrytei ir man labai patiko, o vyrui - nepatiko, nes saldi sriubyte gavosi.

Trinta morku sriuba

1 litr. vandens
2 saukstai aliejaus
1 skiltele cesnako
500 g morku
2 kubeliai vistienos sultinio
2 saukstai citrinu sulciu
druskos
ziupsnelis maltu muskatu

Keptuveje pakepti smulkiai pjaustyta svoguna ir cesnaka. I puoda supilti vandeni, sudeti plonais griezineliais pjaustytas morkas, sutrupinti sultinio kubelius, svoguna ir cesnaka. Triskinti apie 15 min, o tada viska sutrinti. Pagardinti citrinu sultimis, druska ir muskatais ir vel pakaitinti (neuzvirti)

As, kai dariau, tai dejau tik viena sultinio kubeli. Paskui papildomai druskos irgi nedejau, kaip recepte raso. Dukrytei nedejau ir citrinos sulciu bei muskato. Paskui pora dienu nedaviau mergickai morkos, kad kartais neperduozotu vitaminu smile.gif

Na nors mums dar tik puse metuku, taciau koses balinam karves pienu thumbup.gif kartais ir atsigert duodu (skiesto), kai misinio nenori smile.gif jei vaikas netoleruoja, tai, manau, tik tada reikia vengti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2009 01 25, 14:18)
galiu pasidalinti nauju receptuku    blush2.gif  (na, bent jau mūsų racione toks derinys išragautas pirmą kartą)

išviriau kartu moliūgą ir obuolį. sutryniau juos šakute. gavosi skystoka.
kadangi virtų kruopų po ranka neturėjau, tai sutrupinau į tą košę riekelę batono.
gavosi tirščiau ir sočiau essen.gif

as batono nedeciau del jame esanciu konservantu.. Jau geriau i sia kosele virtu ryziu deti ir dar vviska kartu pavirinti. Tada ir tirsta ir sveika, ir soti gautusi g.gif
Na, bet cia jau jusu reikalas... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aquilatel @ 2009 01 19, 22:24)
O kur jūs randat pirkti pvz. moliūgų ar špinatų? Aš žiūrėjau maximoj prie daržovių lyg ir nemačiau... 

didesnėse parduotuvėse tikrai yra, dar ūkininkų turgeliuose yra

QUOTE(aquilatel @ 2009 01 25, 12:36)
O jusu vaikiukai geria jau karves piena? Man vyras neleidzia dukrytei duoti katves pieno. Sako, kuo veliau, tuo geriau  Bet as, aisku, duodu, kai jis nemato po sauksteli paragauti

negeria ir artimiausiu metu negers. Dabar nerekomenduojama bent iki 1,5-2 metų duoti karvės pieno.
Košes nesenai pradėjau truputį balinti, bet vien piene neverdu

QUOTE(m@muk@s @ 2009 01 25, 15:14)
Na nors mums dar tik puse metuku, taciau koses balinam karves pienu kartais ir atsigert duodu (skiesto), kai misinio nenori  jei vaikas netoleruoja, tai, manau, tik tada reikia vengti

neretai alergija pienui pasirodo tik po metukų, ypač, kai taip anksti pradedamas duoti ax.gif

Iš receptų man ir mano mažiui labiausiai patinka A. Karmel receptai ax.gif
Atsakyti
mamytes, help!
noreciau po truputeli jau ir mesyte ivest i musu valgiarasti.
patarkit prasau nuo kokios mesytes reiketu pradet virti kosytes, ir kaip reiketu virti? mesyte atskirai, ar pirma mesyte tada kartu darzoves? mesyte is karto sumalta dedate, ar viriate gabala, o isvirta tik sumalate? patarkit please blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Martule @ 2009 02 09, 15:11)
mamytes, help!
noreciau po truputeli jau ir mesyte ivest i musu valgiarasti.
patarkit prasau nuo kokios mesytes reiketu pradet virti kosytes, ir kaip reiketu virti? mesyte atskirai, ar pirma mesyte tada kartu darzoves? mesyte is karto sumalta dedate, ar viriate gabala, o isvirta tik sumalate? patarkit please  blush2.gif  biggrin.gif

Sakyciau ankstoka dar mesytei jums g.gif Kur jus taip skubat?
Atsakyti
tai nuo sesiu menesiu, ar klystu? rolleyes.gif noriu pasisemti ziniu dar pries tai mirksiukas.gif
Atsakyti