O as vakar vakarienei tokia kose padariau - isviriau ryziu kose, atskirai morkyte, gabaliuka cukinijos ir moliugo, po to sudejau viska kartu is pagardinau sauksteliu grietineles. Mergina viska suvalge!
Siaip jai labai HIPP'o darzoves su grietinele patiko, bet kiek kartu valge, tiek ja isberdavo. Nusprendziau pabandyti namine isvirti - ir viskas tvarkoj!
QUOTE(jalka @ 2008 11 26, 17:10)
mano pupa nevalgo mano virtu kosyciu...springsta ziaukcioja..nesuprantu..
pirktines valgo skaniausiai...
pirktines valgo skaniausiai...
taigi taigi maniskiui irgi tas pats ziaugcioja tiesiog o man jos atrodo net skanesnes nei pirktines taciau jos tuputi glitesnes, gal del to.
pirktinemis ir as maitinu bet taip noretusi pagaminti kruopu kosyciu paciai, jos gi ir sveikesnes butu...
mes darzoviene verdame pagrinde is bulviu, morku, kalafijoru, brokoliu, cukinijos, sparagu, bandziau baklazana taciau nuo jo bere
bandziau duoti su virtu kukuruzu bet cia radau parasyta kad negalima...tik klausimas kyla kodel kosytes kukuruzu galima o i darzoviene ne?
nes butent darzoviene su kukuruzais tokia skani gavosi ir vaikas valge su pasigardziavimu tik susmulkinus blenderiu reikia dar ir per sieteli pertrinti kad zieves pasiliktu nuo kukuruzo.
Man atrodo, jei vaikas valgo košę s kukurūzais, tai ir galima duoti. Bent jau aš neklausau tokių patarimų tą galima, to negalima. Jei vaikas valgo, reiškia galima O kur jūs randat pirkti pvz. moliūgų ar špinatų? Aš žiūrėjau maximoj prie daržovių lyg ir nemačiau...
galiu pasidalinti nauju receptuku (na, bent jau mūsų racione toks derinys išragautas pirmą kartą)
išviriau kartu moliūgą ir obuolį. sutryniau juos šakute. gavosi skystoka.
kadangi virtų kruopų po ranka neturėjau, tai sutrupinau į tą košę riekelę batono.
gavosi tirščiau ir sočiau
kadangi virtų kruopų po ranka neturėjau, tai sutrupinau į tą košę riekelę batono.
O jusu vaikiukai geria jau karves piena? Man vyras neleidzia dukrytei duoti katves pieno. Sako, kuo veliau, tuo geriau Bet as, aisku, duodu, kai jis nemato po sauksteli paragauti
As irgi viena receptuka nauja isbandziau. Dukrytei ir man labai patiko, o vyrui - nepatiko, nes saldi sriubyte gavosi.
Trinta morku sriuba
1 litr. vandens
2 saukstai aliejaus
1 skiltele cesnako
500 g morku
2 kubeliai vistienos sultinio
2 saukstai citrinu sulciu
druskos
ziupsnelis maltu muskatu
Keptuveje pakepti smulkiai pjaustyta svoguna ir cesnaka. I puoda supilti vandeni, sudeti plonais griezineliais pjaustytas morkas, sutrupinti sultinio kubelius, svoguna ir cesnaka. Triskinti apie 15 min, o tada viska sutrinti. Pagardinti citrinu sultimis, druska ir muskatais ir vel pakaitinti (neuzvirti)
As, kai dariau, tai dejau tik viena sultinio kubeli. Paskui papildomai druskos irgi nedejau, kaip recepte raso. Dukrytei nedejau ir citrinos sulciu bei muskato. Paskui pora dienu nedaviau mergickai morkos, kad kartais neperduozotu vitaminu
As irgi viena receptuka nauja isbandziau. Dukrytei ir man labai patiko, o vyrui - nepatiko, nes saldi sriubyte gavosi.
Trinta morku sriuba
1 litr. vandens
2 saukstai aliejaus
1 skiltele cesnako
500 g morku
druskos
ziupsnelis maltu muskatu
Keptuveje pakepti smulkiai pjaustyta svoguna ir cesnaka. I puoda supilti vandeni, sudeti plonais griezineliais pjaustytas morkas, sutrupinti sultinio kubelius, svoguna ir cesnaka. Triskinti apie 15 min, o tada viska sutrinti. Pagardinti citrinu sultimis, druska ir muskatais ir vel pakaitinti (neuzvirti)
As, kai dariau, tai dejau tik viena sultinio kubeli. Paskui papildomai druskos irgi nedejau, kaip recepte raso. Dukrytei nedejau ir citrinos sulciu bei muskato. Paskui pora dienu nedaviau mergickai morkos, kad kartais neperduozotu vitaminu
QUOTE(aquilatel @ 2009 01 25, 11:36)
O jusu vaikiukai geria jau karves piena? Man vyras neleidzia dukrytei duoti katves pieno. Sako, kuo veliau, tuo geriau Bet as, aisku, duodu, kai jis nemato po sauksteli paragauti
Trinta morku sriuba
1 litr. vandens
2 saukstai aliejaus
1 skiltele cesnako
500 g morku
druskos
ziupsnelis maltu muskatu
Trinta morku sriuba
1 litr. vandens
2 saukstai aliejaus
1 skiltele cesnako
500 g morku
druskos
ziupsnelis maltu muskatu
Na nors mums dar tik puse metuku, taciau koses balinam karves pienu kartais ir atsigert duodu (skiesto), kai misinio nenori jei vaikas netoleruoja, tai, manau, tik tada reikia vengti
QUOTE(Katusik @ 2009 01 25, 14:18)
galiu pasidalinti nauju receptuku (na, bent jau mūsų racione toks derinys išragautas pirmą kartą)
as batono nedeciau del jame esanciu konservantu.. Jau geriau i sia kosele virtu ryziu deti ir dar vviska kartu pavirinti. Tada ir tirsta ir sveika, ir soti gautusi
Na, bet cia jau jusu reikalas...
QUOTE(aquilatel @ 2009 01 19, 22:24)
O kur jūs randat pirkti pvz. moliūgų ar špinatų? Aš žiūrėjau maximoj prie daržovių lyg ir nemačiau...
didesnėse parduotuvėse tikrai yra, dar ūkininkų turgeliuose yra
QUOTE(aquilatel @ 2009 01 25, 12:36)
negeria ir artimiausiu metu negers. Dabar nerekomenduojama bent iki 1,5-2 metų duoti karvės pieno.
Košes nesenai pradėjau truputį balinti, bet vien piene neverdu
QUOTE(m@muk@s @ 2009 01 25, 15:14)
Na nors mums dar tik puse metuku, taciau koses balinam karves pienu kartais ir atsigert duodu (skiesto), kai misinio nenori jei vaikas netoleruoja, tai, manau, tik tada reikia vengti
neretai alergija pienui pasirodo tik po metukų, ypač, kai taip anksti pradedamas duoti
Iš receptų man ir mano mažiui labiausiai patinka A. Karmel receptai
mamytes, help!
noreciau po truputeli jau ir mesyte ivest i musu valgiarasti.
patarkit prasau nuo kokios mesytes reiketu pradet virti kosytes, ir kaip reiketu virti? mesyte atskirai, ar pirma mesyte tada kartu darzoves? mesyte is karto sumalta dedate, ar viriate gabala, o isvirta tik sumalate? patarkit please
patarkit prasau nuo kokios mesytes reiketu pradet virti kosytes, ir kaip reiketu virti? mesyte atskirai, ar pirma mesyte tada kartu darzoves? mesyte is karto sumalta dedate, ar viriate gabala, o isvirta tik sumalate? patarkit please
QUOTE(Martule @ 2009 02 09, 15:11)
mamytes, help!
Sakyciau ankstoka dar mesytei jums Kur jus taip skubat?
tai nuo sesiu menesiu, ar klystu? noriu pasisemti ziniu dar pries tai