labas mamos,patarkit ka daryti,nes jau mane gili depresija uzpuole .mano dukrytei 7,5men.,valgo mano pienuka.pradejau primaitinti nuo 6,5 men.labai nenoriai ragauja kito maisto.dabar ragaujam darzovienes(bulve,morka,moliugas,kopustas),neseniai ivedziau mesyte.valgo be didelio susidomejimo-100-150gr.bet kategoriskai atsisako vaisiu,vaisiniu tyreliu ir bet kokio kito skyscio isskyrus mano pienuka. nezinau ar toliau depresuoti,ar paprasciausiai reikia islaukti?
QUOTE(liute34 @ 2008 11 25, 16:00)
labas mamos,patarkit ka daryti,nes jau mane gili depresija uzpuole .mano dukrytei 7,5men.,valgo mano pienuka.pradejau primaitinti nuo 6,5 men.labai nenoriai ragauja kito maisto.dabar ragaujam darzovienes(bulve,morka,moliugas,kopustas),neseniai ivedziau mesyte.valgo be didelio susidomejimo-100-150gr.bet kategoriskai atsisako vaisiu,vaisiniu tyreliu ir bet kokio kito skyscio isskyrus mano pienuka. nezinau ar toliau depresuoti,ar paprasciausiai reikia islaukti?
O jus pabandykite grudu kosytes duoti, pvz.: pieniskos ryziu ar avizu pradziai. O jei dar ta kosyte pagardinsit savo pienuku, tai turetu tikrai noriau valgyti, nes pajaus pazystama skoni
Maniskis irgi nemegsta darzovieniu ir vaisiu tyreliu, o vat paragavus pienisku grudu kosyciu - iskart pasijaute, kad jam tai patinka Tai dabar mes valgom ryte ir vakare pieniskas kosytes, o per pietus bandom darzovienes, kartais su mesyte, ir tarp maitinimu vistiek bandau bent kelis saukstelius vaisiu tyres duoti
QUOTE(liute34 @ 2008 11 25, 16:00)
Nepulkit i depresija. Jei nenori, tai per prievarta nereikia kisti. Tik stebekit, ar svorio gerai priauga, jei taip, reiskia jai visko uztenka.Jai turetu uztekti pienuko atsigerimui Kuo ilgiau maitinsit savo pienuku, tuo geriau dukrytei. O be to pienas nedings jei maitinsit. Sekmes!
mano pupa nevalgo mano virtu kosyciu...springsta ziaukcioja..nesuprantu..
pirktines valgo skaniausiai...
pirktines valgo skaniausiai...
Mano bernuzelis irgi nelabai megsta naminiu darzovieniu su mesyte, tai siandien pabandziau dar imaisyti virta obuoli i darzoviene su kalakutiena, na ir ka - susveite visa duota porcija
QUOTE(ritukasx @ 2008 11 26, 17:25)
Mano bernuzelis irgi nelabai megsta naminiu darzovieniu su mesyte, tai siandien pabandziau dar imaisyti virta obuoli i darzoviene su kalakutiena, na ir ka - susveite visa duota porcija
Mano kosiu nelabai noriai valgo, nebent skaniausia jiems ryziu, su obuoliais. Per 5 min. isverdu pirma obuoli nulupta paverdu, poto ryziu dripsniu, ypilu pienuko, sviestuko, cukraus nebutinai jai obuolys saldus tai kose saldi , arba su slyvu tyrele.
saunus receptukas,reiks isbandyt,gal valgys....
viriau kosyte ryziu dribsniu su obuoliu..labai skaniai valge pupa mano.
aciu Editukas35
aciu Editukas35
QUOTE(jalka @ 2008 11 28, 19:05)
aciu Editukas35
aciu Editukas35
QUOTE(jalka @ 2008 11 28, 18:05)
aciu Editukas35
aciu Editukas35
Reiks tada ir mum isbandyt Iki siol ryzius, avizas valgydavo su bananu.
As ruosiu toki desertuka: sutrupinu 1 sausainuka ir uzpilu pienu arba jogurtu, sutarkuoju banana, obuoli, viska ismaisau. Dar galima idet puse kivio (suteikia truputi karstelejusi skoni, nebent pavyko nusipirkt sunokusi ), persimono, meliono, ar kitokiu vaisiu. Maniskei labai patinka
Pagal tema, tai Receptu knyga, o receptu kazkaip nelabai yra, nukripta nuo pagrindins temos i lankas, tad noriu sustatyt i savo vezes, ir parasyt keleta neblogu receptuku maziukams.
TROŠKINYS
(Tinka nuo 10 mėn.)
Sudėtis:
50g mėsytes
4 valgomi šaukštai vermišelių
šviežias kopūstas
šviežia morkytė
krapai
petražolės
sviestas (grietinė)
Paruošimas:
Nuvirti mėsą, sudėti morkas ir kopūstą su burokine traka sutarkavus. Apvirus sudėti vermišelius. Kai išvirė įdėti sviesto, krapu ir petražolių.
Makaronai su brokoliais ir vištiena
(tinka nuo 8 men.)
1/3 puodelio makaronų;
1/3 puodelio brokolių;
1/3 puodelio vištienos.
Produktus išverdame, sumaišome ir susmulkiname iki vienalytes masės. Tyrę galima pagardinti troškintomis morkomis.
Agurkinė
Malta virta veršiena ar kiauliena;
Nuluptas susmulkintas agurkiukas;
Ryžiai;
Truputis svogūno;
Nuluptas pomidoras.
Agurkiuko ir ryžių turi būti maždaug vienodai ir daugiausiai, o pomidoro nedaug. Visus komponentus išvirus sutrinti ir įpilti alyvuogių aliejaus. Didesniems vaikučiams dar galima įdėti grietinės.
RYŽIŲ-CUKIJOS-RAZINŲ KOŠYTĖ
Tinka nuo 4 mėn.
Sudėtis:
Arbatinis šaukštelis razinų;
Cukinija;
Ryžių miltai
Paruošimas: Išvirti arb. šaukštelį razinų, įdėti šiaudeliais pjaustytą cukiniją ir pavirti. Pabaigai vienas šaukštas ryžių miltų. Išvirus viską sutrinu smulkintuvu.
Javų ir vaisių tyrė
(nuo septinto - devinto mėnesio)
Produktai
- 20g javų (avižų, kukuruzų, kviečių dribsnių, manų ar kitų kruopų)
- 90g vandens
- 100g vaisių tyrės ar sulčių
- 5g sviesto
Paruošimas
Dribsnius ar kruopas išvirkite vandenyje ir atvėsinkite. Vėsdama košė ims brinkti ir taps skystoka. Pridėkite į ją sviesto ir vaisių tyrės ar sulčių. Gerai išmaišykite. Prieš maitindami kūdikį, įsitikinkite, ar tyrė ne per karšta.
JOGURTAS SKANUMĖLIS
Tinka nuo 8 mėn.
Sudėtis:
100 g natūralaus jogurto
100 - 125 g vaisų*
žiupsnis malto cinamono
Paruošimas:
Viską sumaišom intensyviais sukamaisiais judesiais (kartais tai darau trintuvu (smulkintuvu), tai gaunasi standesnė tyrė), ir valgom.
*geriausiai tinka obuolys, keptas česnakiniame inde (iškepa iki tyrės konsistencijos), jei tingisi, naudoju pirktinę obuolių ar kitų vaisų tyrę.
TROŠKINYS
(Tinka nuo 10 mėn.)
Sudėtis:
50g mėsytes
4 valgomi šaukštai vermišelių
šviežias kopūstas
šviežia morkytė
krapai
petražolės
sviestas (grietinė)
Paruošimas:
Nuvirti mėsą, sudėti morkas ir kopūstą su burokine traka sutarkavus. Apvirus sudėti vermišelius. Kai išvirė įdėti sviesto, krapu ir petražolių.
Makaronai su brokoliais ir vištiena
(tinka nuo 8 men.)
1/3 puodelio makaronų;
1/3 puodelio brokolių;
1/3 puodelio vištienos.
Produktus išverdame, sumaišome ir susmulkiname iki vienalytes masės. Tyrę galima pagardinti troškintomis morkomis.
Agurkinė
Malta virta veršiena ar kiauliena;
Nuluptas susmulkintas agurkiukas;
Ryžiai;
Truputis svogūno;
Nuluptas pomidoras.
Agurkiuko ir ryžių turi būti maždaug vienodai ir daugiausiai, o pomidoro nedaug. Visus komponentus išvirus sutrinti ir įpilti alyvuogių aliejaus. Didesniems vaikučiams dar galima įdėti grietinės.
RYŽIŲ-CUKIJOS-RAZINŲ KOŠYTĖ
Tinka nuo 4 mėn.
Sudėtis:
Arbatinis šaukštelis razinų;
Cukinija;
Ryžių miltai
Paruošimas: Išvirti arb. šaukštelį razinų, įdėti šiaudeliais pjaustytą cukiniją ir pavirti. Pabaigai vienas šaukštas ryžių miltų. Išvirus viską sutrinu smulkintuvu.
Javų ir vaisių tyrė
(nuo septinto - devinto mėnesio)
Produktai
- 20g javų (avižų, kukuruzų, kviečių dribsnių, manų ar kitų kruopų)
- 90g vandens
- 100g vaisių tyrės ar sulčių
- 5g sviesto
Paruošimas
Dribsnius ar kruopas išvirkite vandenyje ir atvėsinkite. Vėsdama košė ims brinkti ir taps skystoka. Pridėkite į ją sviesto ir vaisių tyrės ar sulčių. Gerai išmaišykite. Prieš maitindami kūdikį, įsitikinkite, ar tyrė ne per karšta.
JOGURTAS SKANUMĖLIS
Tinka nuo 8 mėn.
Sudėtis:
100 g natūralaus jogurto
100 - 125 g vaisų*
žiupsnis malto cinamono
Paruošimas:
Viską sumaišom intensyviais sukamaisiais judesiais (kartais tai darau trintuvu (smulkintuvu), tai gaunasi standesnė tyrė), ir valgom.
*geriausiai tinka obuolys, keptas česnakiniame inde (iškepa iki tyrės konsistencijos), jei tingisi, naudoju pirktinę obuolių ar kitų vaisų tyrę.
QUOTE(panterele35 @ 2008 11 30, 20:48)
Pagal tema, tai Receptu knyga, o receptu kazkaip nelabai yra, nukripta nuo pagrindins temos i lankas, tad noriu sustatyt i savo vezes, ir parasyt keleta neblogu receptuku maziukams.
Aciu uz temos atvertima i tema
Saunus receptukai reiks viena ryt isbandyti