as irgi visada verdu su bulve, kitaip nevalgo
QUOTE (lika @ 2004 06 09, 19:47) |
Girdejau, kad nelabai gerai duoti jaunas bulves! : |
Dabar tos "jaunos"bulvės dar nelietuviškos. Mano vyras labai nusistates prieš visus įvežtinius vaisius ir daržoves, bet aš jo neklausau. Paskutinį kartą pirkau šviežias bulves iš Maroko atvežtas, nes jau širdis neleidžia tų guminukių lietuvaičių duoti. Taip pat ir mano perkami brokoliai, kalafijorai net obuoliai (ką jau kalbėti apie bananus) ne lietuviški būna. O ką padarysi, kad toje mūsų Lietuvėlėje sunku savų produktų gauti ištisus metus . Žinoma nejauku kai duodi nežinia ką, bet kai imi žiūrėti, kad labai sveika būtų žiūri, kad ir visai nebėra ką vaikui valgyti .
QUOTE (Zhiema @ 2004 06 11, 10:42) |
O kaip su atsigerimu jus darot? kiek ko duodat? maniske nelabai geria Hippa, pasiraukydama 60ml per diena sugeria.... dabar pradejo jau grudu koses, tai kisa kartas nuo karto nes vistiek skrandukui sunku./.. |
Su atsigėrimu mums taip pat šiokia tokia bėda. Apetitas žmogelio didelis, o gerti negali įpiršti. Ypač buvau sunerimusi kai užkietėjo viduriai. Dabar kai viskas gerai su viduriukais vėl mažiau apie tai galvoju. Arbatos ar sulčių visai negeria (nebent per stebūklą), pieną duodu rytais, pavakarėje ir prieš miegą kartais (po 240 ml). Košes valgom 3 kartus dienoje 11, 15 ir 21 val. gan dideles porcijas. Tai va - ir nežinau. Per prievartą juk nesupilsi...
O maniske jokioms koselems nepasirase: nei naminems, nei parduotuvinems. Tik sriuba valge nuo 6 men: iprasta sriuba su mesa arba zuvimi (kartais pieniska) ir visais sriubiniais ingridientais: bulves ir/ar morkos, svogunas, arba cukinija, arba pomidoras, arba zirneliai, arba pupeles, arba kalafioras, arba makaronai, arba ryziai, arba blyneliai, arba frikadeles. Plus krapai ar petrazoles, jei reikia. Pagardinta sviestu. Isvirinta turi buti taip, kad ir man butu skanu. Tada pertrindavau tirscius, atskiesdavau sultiniu iki norimos konsistencijos. Tai tokio dalyko kaip mesos ivedimas ar palaipsnis ivedinejimas kokios darzoves ir nebuvo is viso
Miau
Miau
mano pana labai noriai valgo darzovienes su mesa. bet jei joje nera bulves, tada neikisciau niekaip. tai vat ir verdu bulve, mesa, o tada jau pagal situacija. brokolis, kalafijoras, ansktines pupos, kukuruzai, zirniai,morkos, spinatai. va is ju ka nors vis idedu i bulve/mesa pilu truputuka alyvu aliejaus. labai ji megsta. man ir paciai skanu
gydytojos gastroenterologes straipsnis
Supjaustytos darzoves verdamos:
bulves- 15-20min.
kopustai- 10-15
ziediniai- 8-15
cukinija, moliugas- 5-12
brokoliai- 15-20
morkos- 10-20
buroleliu saknys- 30-45
burokeliu lapai- 5-15
mazi svogunai- 15-30
pastarnokai- 8-15
Zirneliai (nedziovinti)- 8-15
Dziovinti, mirkyti zirneliai- 60min.
Sparagines pupeles- 15-30min.
Negaminama is kukuruzu, spinatu, rabarbaru, rugstyniu, nes jie turi oksalatu rugsties.
Darzoves pjaustomos pries pat verdant.
Lupamos kuo ploniau- kuo arciau odeles tuo daugiau vitaminu.
Vanduo turi apsemti 1 cm virs darzoviu, ,puoda uzdengti.
Koses kokybe pagerina 1min, kaitintas pomidoras.
Vanduo kuriame vire ispilamas, kose ruosiama su MP arma misinuku. Jei vaikas turi virsvori su svariu virintu vandenuku.
Ipilama 0,5-1 saukstelis nerafinuoto alyvuogiu aliejaus.
Veliau koses skaninamos krapais, petrazolemis ir t.t.
Darzovienes ir tyreles gaminamos vienam kartui.
Skaniu kosyciu!
Supjaustytos darzoves verdamos:
bulves- 15-20min.
kopustai- 10-15
ziediniai- 8-15
cukinija, moliugas- 5-12
brokoliai- 15-20
morkos- 10-20
buroleliu saknys- 30-45
burokeliu lapai- 5-15
mazi svogunai- 15-30
pastarnokai- 8-15
Zirneliai (nedziovinti)- 8-15
Dziovinti, mirkyti zirneliai- 60min.
Sparagines pupeles- 15-30min.
Negaminama is kukuruzu, spinatu, rabarbaru, rugstyniu, nes jie turi oksalatu rugsties.
Darzoves pjaustomos pries pat verdant.
Lupamos kuo ploniau- kuo arciau odeles tuo daugiau vitaminu.
Vanduo turi apsemti 1 cm virs darzoviu, ,puoda uzdengti.
Koses kokybe pagerina 1min, kaitintas pomidoras.
Vanduo kuriame vire ispilamas, kose ruosiama su MP arma misinuku. Jei vaikas turi virsvori su svariu virintu vandenuku.
Ipilama 0,5-1 saukstelis nerafinuoto alyvuogiu aliejaus.
Veliau koses skaninamos krapais, petrazolemis ir t.t.
Darzovienes ir tyreles gaminamos vienam kartui.
Skaniu kosyciu!
Kokio amziaus vaikui cia tos koses?
QUOTE (ikis @ 2004 09 23, 09:10) |
morkos- 10-20 buroleliu saknys- 30-45 burokeliu lapai- 5-15 |
ale tai paaiskinkite man, kokia nauda is tokiu patarimu: tipo, virk tiek arba dvigubai (trigubai) ilgiau?
o gal kas pasidalintu patirtimi tokiais klausimais:
- gal galima darzoves virti garuose, o ne vandenyje - daugiau vitaminu isliktu?
- o gal tokias bulves, morkas galima virti neluptas ir paskui nulupti - vel gi daugiau vitaminu liktu?
san, garuose virti galima. Virti geriau nuluptas, nes taip neįdėsi į puodą visokių nereikalingų priedų, maža gal nelabai švariai nuplausi ir pan., O dėl virimo trukmės, tai priklauso nuo daržovių "senumo". Na pvz, kai tik atsiranda šviežios morkytės, tai jas virti reikia trumpai, o senas morkas jau žymiai ilgiau.
QUOTE (san @ 2004 09 29, 21:10) | ||
ale tai paaiskinkite man, kokia nauda is tokiu patarimu: tipo, virk tiek arba dvigubai (trigubai) ilgiau? o gal kas pasidalintu patirtimi tokiais klausimais: - gal galima darzoves virti garuose, o ne vandenyje - daugiau vitaminu isliktu? - o gal tokias bulves, morkas galima virti neluptas ir paskui nulupti - vel gi daugiau vitaminu liktu? |
Priklauso nuo darzoves senumo ir nuo gabaleliu dydzio
Aisku , verdant garuose - isliks daugiau vit.
Ash darzhoves virdavau ~15 min. Visas. Pakoreguodavau gabaliuku dydi Tiesiog zhiuriu, kad butu jau minkshtokos. Pervirt gi nesinori, kad vitaminu daug nezhutu. Tachiau mikseryje vis tiek gi puikiai susimala, tai gali ir mazhiau minkshtos but
O garuose tai idealiausias variantas
O garuose tai idealiausias variantas
O ka dedat i kosytes savo maziams?
Mes valgom koses, pagamintas ir buviu, morku, kopustu, kalafijoru, brokokiu, dedam moliugo, cukinijos, paskaninam petrazolem . Na, dar sviestuko truputeli. Zinau, kad kai kurios mamos deda burokelius bei ju lapus... Ka dar galima ideti???
Mes valgom koses, pagamintas ir buviu, morku, kopustu, kalafijoru, brokokiu, dedam moliugo, cukinijos, paskaninam petrazolem . Na, dar sviestuko truputeli. Zinau, kad kai kurios mamos deda burokelius bei ju lapus... Ka dar galima ideti???