Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

QUOTE(Raideles @ 2007 08 20, 21:24)

Galima virti avižų košę ir į ją įtarkuoti obuolio, priberti uogų.

thumbup.gif Labai šauni tema. Tik paaiškinkit man kaip išvirt avižų košę g.gif Čia dribsnių kaip suprantu, bet tai ji gi tokiais gabalais gaunasi? Žodžiu iš anksto ačių už receptuką nuo A iki Z. ....nekulinarė aš nors tu ką doh.gif
Atsakyti
Aš verdu iš avižinių dribsnių. Myllyn Paras ar kaip ten jie vadinasi... Jie yra smulkesni už Galintos ar Fasmos.

Dvi stiklinės vandens, stiklinė dribsnių, truputį sviesto ar aliejaus ir 1 obuoliukas.

vandenį užvirti, kol užvirs, nulupti obuolį, išimti sėklalizdžius ir sutarkuoti. Užvirus suberti dribsnius. uždengti ir virti ant mažos ugnies. Ant pakelio paprastai nurodyta kiek laiko virti. aš verdu ilgiau keliom minutėm. Tarkuotą obuolį suberiu po 2-3 virimo minučių.

Mes jau valgom tiesiog taip. O pusmetinukui galima su blenderiu viską pertrinti.

Mes turim žemuogių, tai aš rytais tiesiog prirenku saują uogų ir suberiu į verdančią košę.
Persiką reikia nulupti prieš pjaustant.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 08 30, 08:16)
Aš verdu iš avižinių dribsnių. Myllyn Paras ar kaip ten jie vadinasi... Jie yra smulkesni už Galintos ar Fasmos.

Dvi stiklinės vandens, stiklinė dribsnių, truputį sviesto ar aliejaus ir 1 obuoliukas.

vandenį užvirti, kol užvirs, nulupti obuolį, išimti sėklalizdžius ir sutarkuoti. Užvirus suberti dribsnius. uždengti ir virti ant mažos ugnies. Ant pakelio paprastai nurodyta kiek laiko virti. aš verdu ilgiau keliom minutėm. Tarkuotą obuolį suberiu po 2-3 virimo minučių.

Mes jau valgom tiesiog taip. O pusmetinukui galima su blenderiu viską pertrinti.

Mes turim žemuogių, tai aš rytais tiesiog prirenku saują uogų ir suberiu į verdančią košę.
Persiką reikia nulupti prieš pjaustant.

Ačiū Raideles 4u.gif Jau išbandėm ir gavosi tikrai puikiai. Viriau iš Nordic dribsnių ir suvirė puikiai. Net netryniau su blenderiu.
Tik vyresnėliai obuoliai netiko. Tai jai užpjaustėm banano. Skonis thumbup.gif Sakyčiau labai tinka bananas su dribsniais.

ax.gif jau atsispausdinom visą sąrašą susikopijavę į Word'ą ir dabar vis kąnors naujo bandysim. Visoms ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2007 08 31, 14:41)
Ačiū Raideles 4u.gif Jau išbandėm ir gavosi tikrai puikiai. Viriau iš Nordic dribsnių ir suvirė puikiai. Net netryniau su blenderiu.
Tik vyresnėliai obuoliai netiko. Tai jai užpjaustėm banano. Skonis thumbup.gif Sakyčiau labai tinka bananas su dribsniais.

ax.gif jau atsispausdinom visą sąrašą susikopijavę į Word'ą ir dabar vis kąnors naujo bandysim. Visoms ačiū 4u.gif

doh.gif nu bet jau klaidų klaidų doh.gif atsiprašau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2007 09 01, 00:02)
doh.gif nu bet jau klaidų klaidų doh.gif atsiprašau ax.gif

čia į temą skaitosi šita žinutė? dry.gif čia SM "receptų knyga", ar lietuvių kalbos pamokos? lens.gif
Atsakyti
Musu megstamiausia kose:
1.nedidele morkyte
2.gabalelis cukinijos
3.pora sauksteliu kukuruzu kruopu
4.pienukas uzbalinimui(nebutinai)
morka sutarkuoju smulkiai(ne burokine tarka bet buna dar smulkesne),cukinija sutarkuoju per burokine tarka ir viska paverdu keleta minuciu,pridedu pora sauksteliu kukuruzu kruopu ir verdu kokias 10min. Padarau truputuka misinuka ir supilu i kosyte ir dar palaikau kokias 10min kad kruopos iki galo isbrinktu.Maniski laabai megsta.Sunkiausia tik atitaikyti vandenuko darzoviu ir kruopyciu proporcijas kad kosyte nesigautu nei per skysta nei per tirsta,kadangi darau viska "is galvos",tai nepykit bet mililitrais ir gramais tai tikrai nesurasysiu.
blush2.gif
Atsakyti
o man nelabai gaunasi darzoviene su kruopom... su ryziais tai dar nieko, bet va su kukuruzais.. doh.gif visada prisvyla.. gal parasytumet kaip virt, kad nesviltu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2007 09 01, 19:27)
o man nelabai gaunasi darzoviene su kruopom... su ryziais tai dar nieko, bet va su kukuruzais..  doh.gif  visada prisvyla.. gal parasytumet kaip virt, kad nesviltu?  blush2.gif

Taip, iš kukurūzų skani košė išeina, bet bjauru ją virt. Negali nė minutės atsitraukti nuo viryklės, nes tuojau prisvils...
Aš atskirai išsiverdu kukurūzų košę: kruopas užsimerkiu iš vakaro (nors jos taip neišbrinksta kaip kitos kruopos), o kitą rytą verdu, sąžiningai makaluodama po puodą. Kai ruošiu kokį patiekalą savo dukrytei, išvirtos košės įdedu virimo pabaigoje.

dar galima vietoje kruopų naudoti kukurūzų miltus - kai kuriose IKI jų būna, gal kitose parduotuvėse irgi, bet aš nepastebėjau... Tik reikia tatidžiai žiūrėt galiojimo laiką. Kažkodėl miltams jis neilgas būna. O vėliau esu mačiusi "pratęstą" - ant pasibaigusio galiojimo laiko užrašytas naujas.
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2007 09 01, 21:27)
o man nelabai gaunasi darzoviene su kruopom... su ryziais tai dar nieko, bet va su kukuruzais..  doh.gif  visada prisvyla.. gal parasytumet kaip virt, kad nesviltu?  blush2.gif

niu reikia pastoviai maisyti doh.gif apie desimt minuciu verdu tai tiek stoviu ir saziningai makaluoju po puoda,na o ka daryti,jei maniskis taip nekabliuotu tos koseles tai ir nesiterliociau,bet kad taip skaniai sveicia tai kazkaip ir pastoviu as prie to puodo ax.gif galima pabandyt uzmerkt kruopytes kuriam laikui,bet man rodos jos nebrinksta,isbrinksta galutinai tik pavirus ir palikus pastoveti.Nu zinok man pirmi kartai irgi buvo doh.gif ir puoda gramdziau ir siukslinen viska verciau,ale paskui kazkaip atrandi buda kaip tas koses virti ax.gif
Atsakyti
Tiesiog atrandi laiko tam stovėjimui prie puodo, nes būdas čia ir taip aiškus - NUOLAT maišyti mirksiukas.gif
Atsakyti
VALIOOOO thumbup.gif (sorry už emocijas blush2.gif )
Radau būdą, kaip paruošti kukurūzų košę nestovint prie puodo ir nieko nemaišant. Ir ne tik. Tuo metu galima nors ir miegoti smile.gif .

Mums treikės:
1. Kukurūzų,
2. Vandens ar nuoviro (skysčio, kuriame virsite tas kruopas),
3. Molinio indelio su dangteliu - kažkas panašaus į tokį: user posted image,
4. Mikrobangų krosnelės (gal tinka ir paprasta orkaitė, bet aš neturiu blush2.gif )

Kruopas užmerkti iš vakaro (nežnau, ar padeda...). Kitą dieną jas kratyti į indelį, pilti skysčio, uždengti dangteliu, dėti į krosnelę ir "užmiršti" mažiausiai 10 min. (na tiek laiko, kiek aprastai verdame. Jei ilgiau, tai ir krosnyje šutinsime ilgiau). Skysčio ir kruopų santykis - kiekvienos skonio reikalas. Tik jei norėsime šutinti ilgiau, tai skystimėlio reiks nepagailėti smile.gif .
Atsakyti
Lumiux aš ir panašiai darau. kruopas verdu taip: užverdu kruopas, truputi paverdu, užgesinu ugni ir sandariai uždarau puoda ir jos baigia sau virti. Verdu puode su storu dugnu ir niekad neprisvyla ir koše sakni.
Atsakyti