QUOTE(daisi @ 2007 08 21, 18:40)
nera už ką
del patisonu su agurociu tai nezinau, butu idomu sužinot ir man. Del svoguno tai man atrodo kad jis gali dirginti maza skranduka, nes svogunas astrus.
. O nuo kada galima makaroniukus ?
o kokias kruopas dedi i darzoviene su mesa?
Neturiu nei patisonų nei aguročių, bet manau jie tinkami kaip ir cukinijos, agurkai.
Svogūnas rekomenduojamas kaip pirmasis prieskonis į vaikų košytes, na, gali jo jo nedėti kai vaikui 6 mėn, bet vėliau po truputi pratinti - pradžioj mažą gabaliuką ir vis dauginti. O virtas svogūnas neaštrus, o kaip tik saldus.
Makaroniukus pradėjau dėti apie 11 mėn, kai jau pripratęs prie visų kruopų, daržovių buvo. O nuo 1 metuku ir su visa šeima pienišką sriubą valgom. Jei didesnius makaronus išverdu, tai mažiui tirščiau įdedu ir sublenderiuoju, gaunai kaip košytė. Uogyčių, tyrelės užsidedam. Mums skanu
O į daržovienę su kalakutieną dedu ryžius ir morkiukus, dar svogūno. Daugiau nieko. Man taip skaniausiai. Žinau kad kitos mamos deda ir avižas bei kt. kruopas, bet aš nebandžiau. Gal ir skanu.
QUOTE(linuke @ 2007 08 21, 19:29)
Nes pieno produktai ir pienas dazniau sukelia alergija negu mesa.
Sublenderiuota liesa kokybiska mesa virskinama lengvai.
Suaugusiems Net po umiu gastritu daktarai leidzia valgyt virta vistos krutinele .
Keičiasi matot tos vaikų auginimo ir maitinimo normos, kai auginau panas, dar vaikus maitinom pagal tarybinių metų normas (1993 m)
Tada varškytė, daržovienė ir kiaušinis buvo pirmieji racione ir nuo 3 mėn. Tik varškytę pati sutraukindavau. Ir neko, sveikos panos augo, jokių skrandžio ar pilvo problemų. Ir dabar mes perkam naminį pieną, tai ir varškytę susitraukinu pati ir jogurtą pasidarau.
O pradėjau juos duot kažkur nuo 9 mėn.