Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 08 12, 20:34)
Mamytės, gal kas susidūrėt su situacija, kad vaikutis puikiai valgo pirktines daržovių tyres, bet raukosi nuo namie virtų? Ką darėt? Aš šiandien savo mažiui pirmąkart išviriau daržovienės iš močiutės daržovių, tai taip raukėsi, kad tik ketvirtadalį sugebėjau įsiūlyti... Nors prieš tai kuo puikiausiai valgė Hipp tyreles. Galvoju, galgi obuolio įmaišyti į tą daržovienę, kad saldesnė būtų, bet nežinau ar taip galima  g.gif

Po atostogų kai valgė tyreles Šventojoj ir manoji bandė panašiai daryti, tai kelis kartus maišiau pusę per pusę, o dabar daugiau dedu morkų -saldžiau gaunasi .
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif (atsiprasau kad ne lietuvisku sriftu rasau. Neturiuo jo.) Mano maziui greit metai. Nelabai seniai pradejau duoti namie gaminamo maisto. Deja, jam tai nepatiko, nes buvo iprates prie pirktiniu misineliu, todel turejau kazka sugalvoti. Dabar isverdu jam savo maisteli pvz. morkos, bulves, mesyte ir kt. sumaisau su pirktiniu ir duodu. Patiko. Taip ir priprato. Dabar jau retai kada maisau pirktini su savo gamintu, dazniau valgo ''namini''. Gal mano patirtis moksliskai neteisinga, bet man padejo. Gaila tik, kad cia Ispanijoje nera musu labai skanios lietuviskos varskytes schmoll.gif Sekmes! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(belosneska @ 2007 08 16, 17:26)
nieko sau 9men.bet jau tiek daug visko ragaujate ir grietines ir kiausinio g.gif
as tai atsargiai po truputi ,nes maniskis ne viska toleruoja,bandziau duoti pieniskos koses gatavos paleido vidurius ,man atrodo kad jam  kas pieniska nelabai tinka,jis labaiu mesinis.o kaip su pomidoru ax.gif kas duodate pomidoro 4u.gif

Ne, kiaušinio dar neragaujame, nes neturime normalių. Grietinės irgi tik retkarčiais.
Be to pastebėjau, kad kitos mamos į daržoves su mėsa dar deda aliejaus. O aš nededu, nes mėsa ir taip riebi. Tik labai retai grietinės (bet gauna jos gal kartą per savaitę, o kartais ir rečiau).
Šiaip skirtingi vaikučiai skirtingus ir produktus toleruoja. Pvz., mano mergytė normaliai toleruoja visus pieniškus valgius, bent jau namie virtus su kaimišku pienu.
O va su pomidoru sunkiau - bandėme hipio vištieną su daržovėmis (višta, bulvė, pomidoras), tai valgyti nenorėjo, kai šiaip taip sumaitinau pusę indelio, tuojau viską išvėmė. Kitą kartą bandžiau kokį ketvirtį ar dar mažiau pomidoriuko, nulupusi odelę, įdėti į savo gamybos daržovienę. Suvalgė, bet po kokios valandos šiek tiek vis tiek išvėmė.
Bet tai nereiškia, kad pomidorų nereikia valgyti kitiems leliukams.

O variantas "pirktinė tyrė + naminė daržovienė" mano vaikui schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 17 rugpjūčio 2007 - 17:39
QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 18:38)
Ne, kiaušinio dar neragaujame, nes neturime normalių. Grietinės irgi tik retkarčiais.
Be to pastebėjau, kad kitos mamos į daržoves su mėsa dar deda aliejaus. O aš nededu, nes mėsa ir taip riebi. Tik labai retai grietinės (bet gauna jos gal kartą per savaitę, o kartais ir rečiau).
Šiaip skirtingi vaikučiai skirtingus ir produktus toleruoja. Pvz., mano mergytė normaliai toleruoja visus pieniškus valgius, bent jau namie virtus su kaimišku pienu.
O va su pomidoru sunkiau - bandėme hipio vištieną su daržovėmis (višta, bulvė, pomidoras), tai valgyti nenorėjo, kai šiaip taip sumaitinau pusę indelio, tuojau viską išvėmė. Kitą kartą bandžiau kokį ketvirtį ar dar mažiau pomidoriuko, nulupusi odelę, įdėti į savo gamybos daržovienę. Suvalgė, bet po kokios valandos šiek tiek vis tiek išvėmė.
Bet tai nereiškia, kad pomidorų nereikia valgyti kitiems leliukams.

O variantas "pirktinė tyrė + naminė daržovienė" mano vaikui  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

nei vienos nenoriu užgauti bet nesuprantuas aš jusu MAMOS g.gif ???
šitiek daržoviu, pilni daržai, turgus ir tt o jus duodat pirktines tyres su mesom doh.gif Juk tai KONSERVAS blink.gif o jus dar stebites kad vaikai vemia.
Ir dar apie pirktine grietine ax.gif jau dabar ne grietine o riebalu mišinys, tai manau kad leliukui sveikiau ipilti aliejaus ar naturalaus sviestuko ideti. Na naebent tai grietine iš močiutes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daisi @ 2007 08 17, 20:38)
nei vienos nenoriu užgauti bet nesuprantuas aš jusu MAMOS  g.gif ???
šitiek daržoviu, pilni daržai, turgus ir tt o jus duodat pirktines tyres su mesom  doh.gif Juk tai KONSERVAS  blink.gif  o jus dar stebites kad vaikai vemia.
Ir dar apie pirktine grietine  ax.gif jau dabar ne grietine o riebalu mišinys, tai manau kad leliukui sveikiau ipilti aliejaus ar naturalaus sviestuko ideti. Na naebent tai grietine iš močiutes  mirksiukas.gif

Taip, tai ne tik konservas, bet ir chaltūra. Bet jei užsisėdime lauke ar keliaujame į baseiną, tai išsivirti nelabai spėjame blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif .
O grietinę, kaip ir kitus pieno produktus, naudoju tik kaimiškus. Jei jų nėra, išsiverčiame visai be pieno, bet iš parduotuvės - schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2007 08 17, 22:47)
Taip, tai ne tik konservas, bet ir chaltūra. Bet jei užsisėdime lauke ar keliaujame į baseiną, tai išsivirti nelabai spėjame  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif .

aš pavyzdžiui ,jei žinau kad užtruksiu lauke ilgiau tai pietus pagaminu prieš piet ir problema išspresta 4u.gif tada grižus is lauko tik pasišildau.
Na aš neatsižadu tu konservu, gal kada ir pačiai prireiks, pvz kelionej
Atsakyti
as hipp tyreliu nuperku labai retai kai noriu patinginiauti blush2.gif ir pastebejau ,kad atpratom jas valgyti nebevalgo blink.gif na ir gerai visa gyvenima juk nemaitinsi tyrem jau ir valgyti prades kartu su tevais is vieno puodo ax.gif
Atsakyti
musu megstamiausia:
isverdu gabaliuka kalakutienos, pavirus nupilu vandeni, idedu morkytes, bulvyte ir cukinijos, dar paverdu apie 20min, viska sutrinu blenderiu, ipilu kelis laselius alyvuogiu aliejaus. nespeju kist saukstuko, kaip valgo thumbup.gif
taip pat vietoj cukinijos galima deti kalafiora arba brokoli, bet tada ne taip skaniai valgom..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TimbaLimba: 19 rugpjūčio 2007 - 16:50
norejau paklaust, gal kas zino. ar cukinija galima pakeist agurociu ar patisonu? beje nuo kurio laiko galima duoti zirniu? ar duodat vaikam pupeliu? nuo kurio laiko burokeliu lapeliai? g.gif
beje, as kiekviena maitinima duodu dukrytei morku ir bulviu. morka, nes sveika, bulve nes sotu.. jei nedeciau bulves, ar reiktu virti didesni kieki tyres? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TimbaLimba: 19 rugpjūčio 2007 - 16:56
QUOTE(TimbaLimba @ 2007 08 19, 17:55)
norejau paklaust, gal kas zino. ar cukinija galima pakeist agurociu ar patisonu? beje nuo kurio laiko galima duoti zirniu? ar duodat vaikam pupeliu? nuo kurio laiko burokeliu lapeliai?  g.gif
beje, as kiekviena maitinima duodu dukrytei morku ir bulviu. morka, nes sveika, bulve nes sotu.. jei nedeciau bulves, ar reiktu virti didesni kieki tyres?  g.gif

morka kartais pakeiciu moliugu ( moliugas+bulvė), jau ragavom svoguno ( jis duoda salduma, tik nedaug dedu).
Nemanau kad porcija reiktu didint jei nedesi bulves, gali pabandyti i ryžiu koše ar i kukuruzu koše ideti virtu morku ar moliugo truputi sviestuko.
Pupeliu ir burokeliu dar nebandem. O žirnelius tai man atrodo jau galima virti mirksiukas.gif
Atsakyti
Parasykite nuo ko pradeti pirmaja kosele 4 men mergytei. Kaip pagaminti?
Atsakyti
QUOTE(inesasim @ 2007 07 17, 07:40)
ypač domina vaisių tyrelės... bigsmile.gif uždraudė valgyti pirktines, nes turi mažoji polinkį į alergiją... unsure.gif
tik va, man kartais neužtenka parašymo bananų-obuolių tyrelė... norisi tiksliau  blush2.gif

Supjaustau ketvirčiais obuolį, išimu sėklalizdžius, nulupu, sudedu į čenakinę ir pakepu orkaitėje 30 min. Vandens nepilu.
Gaunasi obuolių tyrelė. Mažiukui taip duodu, dičkiams cukraus ir cinamono priberiu.

Kartu su obuoliais galima kepti bet kokius kitus vaisus. Mes kepėm persikus ir abrikosus.

Galima virti avižų košę ir į ją įtarkuoti obuolio, priberti uogų.
Atsakyti