Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

QUOTE(zeme @ 2006 01 05, 13:43)
Jogurtuką ir sūrelį patariama iki vienerių metų neduoti, o mėsytę galima duoti nuo 7 mėnesio. Patartina veršiena, kalakutiena, triušiena. Žuvytę nuo 9 -10 mėn.
Bent jau taip nurodyta literatūroje

Aš irgi taip duodu savo vaikiukui, bet vis tiek nesuprantu - negi jogurtas ar varškė yra sunkiau virškinami už mėsą, kad juos reikia duoti vėliau g.gif

Nors kaimiškos varškytės po gabaliuką (graikiško riešuto dydžio) į kruopų ar bulvių košytę įplaku blush2.gif
Atsakyti
Ar kas bandet gaminti darzoviu tyreles su hipp mesos ruosiniu?Mano suneliui labai patinka.Isverdu darzoviu,kol nebuvo svieziu,pirkdavau saldyta darzoviu misini,sutrinu smulkintuvu,idedu ruosini ir viskas. thumbup.gif
Atsakyti
Mamytės, gal kas susidūrėt su situacija, kad vaikutis puikiai valgo pirktines daržovių tyres, bet raukosi nuo namie virtų? Ką darėt? Aš šiandien savo mažiui pirmąkart išviriau daržovienės iš močiutės daržovių, tai taip raukėsi, kad tik ketvirtadalį sugebėjau įsiūlyti... Nors prieš tai kuo puikiausiai valgė Hipp tyreles. Galvoju, galgi obuolio įmaišyti į tą daržovienę, kad saldesnė būtų, bet nežinau ar taip galima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 08 12, 19:34)
Mamytės, gal kas susidūrėt su situacija, kad vaikutis puikiai valgo pirktines daržovių tyres, bet raukosi nuo namie virtų? Ką darėt? Aš šiandien savo mažiui pirmąkart išviriau daržovienės iš močiutės daržovių, tai taip raukėsi, kad tik ketvirtadalį sugebėjau įsiūlyti... Nors prieš tai kuo puikiausiai valgė Hipp tyreles. Galvoju, galgi obuolio įmaišyti į tą daržovienę, kad saldesnė būtų, bet nežinau ar taip galima  g.gif

Aš tai visada obuoliuko įdedu, nes kitaip tai nelabai noriai valgo. Gal pagal Šeltoną obuolys ir netinka prie mėsos, bet pagal jį netinka ir bulvė. O juk ruošiame mėsos tyrę su bulvytėmis vos ne kasdien... Tai obuoliukas daržovienėje man atrodo tikrai mažesnė blogybė už druską.

Be to, dabar labai karšta, gal dėl to apetitas sumažėjo...

Ir dar. Ar skaitei Hipp tyrelės sudėtį? Daržovių ir mėsos kartu paėmus ten tėra 1/3 indelio tūrio. Visa kita - chaltūra: vanduo, krakmolas... Tai gal ir tu pradžiai imk mažiau daržovių ir mėsos bei įpilk daugiau nuoviro. Gal su krakmolu, o gal ir su kokiomis kruopomis pavirusi g.gif
Na čia tik mano pamąstymai. Kaip daryčiau aš. Sėkmės atrandant leliukui patinkantį skonį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2007 08 12, 20:55)
Aš tai visada obuoliuko įdedu, nes kitaip tai nelabai noriai valgo. Gal pagal Šeltoną obuolys ir netinka prie mėsos, bet pagal jį netinka ir bulvė. O juk ruošiame mėsos tyrę su bulvytėmis vos ne kasdien... Tai obuoliukas daržovienėje man atrodo tikrai mažesnė blogybė už druską.

Be to, dabar labai karšta, gal dėl to apetitas sumažėjo...

Ir dar. Ar skaitei Hipp tyrelės sudėtį? Daržovių ir mėsos kartu paėmus ten tėra 1/3 indelio tūrio. Visa kita - chaltūra: vanduo, krakmolas... Tai gal ir tu pradžiai imk mažiau daržovių ir mėsos bei įpilk daugiau nuoviro. Gal su krakmolu, o gal ir su kokiomis kruopomis pavirusi  g.gif
Na čia tik mano pamąstymai. Kaip daryčiau aš. Sėkmės atrandant leliukui patinkantį skonį  mirksiukas.gif

Na apetitu vaikinas tai nesiskundžia, nes kai po kankinimosi su koše pamatė mišinio buteliuką, nušvito palaiminga šypsena - pagaliau gausiu normalaus maisto lotuliukas.gif
Hippo kol kas valgėme tik morkų/bulvių ir bulvių/moliūgo tyres, kuriose sudėtis yra daržovės ir vanduo, "chaltūros" kaip ir nėra. Tačiau vis dėlto matyt jos buvo saldesnės. Kai pati viriau, mažiau dėjau morkų, o vieton to - kalafioro, tai tyrė gavosi tikra daržovienė, o ne saldus gardumynas... Pabandysiu įdėt obuoliuko, gal bus skaniau ax.gif Mėsai mums dar anksti - poryt mums penki mėnesiukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 08 12, 20:29)
Na apetitu vaikinas tai nesiskundžia,  nes kai po kankinimosi su koše pamatė mišinio buteliuką, nušvito palaiminga šypsena...
Mėsai mums dar anksti - poryt mums penki mėnesiukai smile.gif

Kadangi dar nevalgote mėsytės, tai (jei kavalieriui nepatiks daržovienė su obuoliu), bandyk daržovių košę pagardinti mišiniu. Aš pati tai pildavau karvės pieno - valgydavo pasičepsėdama. Bet čia tik aš tokia crasy mamulė blush2.gif
O šiaip tai daug kur teko skaityti rekomendacijų, kad mažuliuko daržovienė gardinama MP arba chemikalu (mišiniu).

Atsakyti
o mums tik ka suejo 6 menesiai, tai musu dienos meniu toks:

9h - misinuko 210ml
12h - misinuko 210ml
15h - darzoviene su vistienos sultiniu (virtas is kaulo) 190ml+kmynu arbatyte , po savaites pradesim mesyte vietoj sultinio.
16h - vaisiu tyrele+kmynu arbatyte arba sultys
19h - misinukas 210ml
21h - pieniska Hipp kosyte+60ml misinuko

po kokio menesiuko galvoju vietoj pieniskos kosytes duot kruopu kose.
Atsakyti
4u.gif sveikos,noreciau savo kleckui duoti paragauti pomidoro,neismanau kaip cia skaniau pamaisius su kuo labiau tiktu ir kaip gaminti,mazdaug isivaizduoju su vistiena ir ryziais turetu buti skanu g.gif
ir dar buroka su kokiom darzovem maisote? rolleyes.gif mums jau 9men.bet mes dar neragavom siu darzoviu ax.gif

o jogurta ir varskyte mums gydytoja tai patare valgyti pradeti tai bandysim mirksiukas.gif
Atsakyti
musu labai megstamas receptukas- bulvyte, moliugas, kalakutiena ir truputukas sviestelio smile.gif siaip mazius nevalgiukas, bet sita laptoja noriai. Moliugas toks maloniai salstelejes. beja valgo tik namini maista. I pirktines tyres net neziuri doh.gif

del burokeliu davimo as irgi nesugalvoju su kuo juos suderint g.gif
Atsakyti
Bulviu- moliugu- kalakutienos tyre

kalakutienos (kiekis priklauso nuo vaiko apetito) gabalelius paverdu 10 min, tada pakeiciu vandeni,
po 20 min dedu bulvytes ir moliuga. Paverdu kol suminksteja darzoves
Dedu trupuciuka druskytes.

Viska susmulkinu smulkintuvu ir idedu truputi sviesto.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
O maniškė burokėlius valgo jau gana nuo anksti. Pavasarį, kai dar nebuvo šviežių nei bulvių, nei morkų, tai maži burokėlių gumbeliai su lapeliais buvo pirmoji tikrai šviežia ir, manyčiau, nechemizuota daržovytė. O verdu aš barščiukus su bulvyte, morkyte, obuoliuku ir mėsyte. Kai turiu šviežios kaimiškos grietinės, įdedu ir jos kokį pusę arbatinio šaukštelio. Kai nebuvo šviežių bulvių, kartais dėdavau grikius. Kai iš mamos parsivešiu šviežių kaimiškų kiaušinių, tai kuria dieną vietoje mėsytės į barščiukus dėsiu tryniuko.
Ir valgo mano mergytė tokį viralą neblogai.
Atsakyti
nieko sau 9men.bet jau tiek daug visko ragaujate ir grietines ir kiausinio g.gif
as tai atsargiai po truputi ,nes maniskis ne viska toleruoja,bandziau duoti pieniskos koses gatavos paleido vidurius ,man atrodo kad jam kas pieniska nelabai tinka,jis labaiu mesinis.o kaip su pomidoru ax.gif kas duodate pomidoro 4u.gif
Atsakyti