Koks gi cia receptas gali buti verdant darzoviu kose Dedi darzoves ir ziuri ar vaikui patinka ar ne. Taip ir atrenki kurias darzoves mazylis megsta o kurias ne As verdu pati darzoviu koses ir mazoji sauniai jas valgo Esu bandziusi ir pirktine, bet manosios daugiau suvalgo. Bet kaip nera galimybes isvirti tai tinka ir pirktine Dar kol kas nededu nei druskos nei sviesto. Ipilu tik aliejuko nedaug, tam kad geriau morkyte pasisavintu
Mesyte pradesiu duoti nuo sesiu menesiu
QUOTE(trupinelis @ 2006 01 02, 14:45)
man labai idomu nuo kada galima duoti jogurtuka, sureli , mesyte? bukite geros patarkite,nes net neisivaizduoju.
Jogurtuką ir sūrelį patariama iki vienerių metų neduoti, o mėsytę galima duoti nuo 7 mėnesio. Patartina veršiena, kalakutiena, triušiena. Žuvytę nuo 9 -10 mėn.
Bent jau taip nurodyta literatūroje
jogurtai, sūreliai, mandarinai jau išragauti :
[/quote]
Ar ne per anksti? Mums 8,5 mėn., bet mes dar nerizikuojam. O jogurtas ir varškytė tik iš HIPP.
Oi mano dukružė,tai net iki metuku mano gaminto maisto nevalgydavo visiška,o va suėjo metukai ir pradėjo iš mano lėkštės viska ragauti.Tai dabar viska valgo ka pagaminu.
Labiausiai tai mėsyte su daržovėm ar bulviu koše labai mėgsta ir kas keisčiausia tai ,kad jai patinka kai suriau buna
Labiausiai tai mėsyte su daržovėm ar bulviu koše labai mėgsta ir kas keisčiausia tai ,kad jai patinka kai suriau buna
man truputi juokinga kai mamytes sako,kad be druskytes ar grietines pati nevalgytu ir maziukui taip neduotu nes neskanu,vaikiukų skonio receptoriai dar nesugadinti kaip mūsų,jam tikrai bus skanus sveikas maistas jeigu labai valgyti nores,sveikai maitintis vaiką reikia mokyti nuo mažumes,tai mūsų pareiga,nes tai vaiko sveikata į ateitį.
Papildyta:
[quote=JolkaM,2006 01 05, 21:01]
[/quote]
Ar ne per anksti? Mums 8,5 mėn., bet mes dar nerizikuojam. O jogurtas ir varškytė tik iš HIPP.
[/quote]
mums 1m2mėn ir jogurtukai tikhipp o varskytę MIAU,
Papildyta:
mesyte nuo 7mėn jogurtą nuo 1metų sūrelį nuimti šokoladą irgi nuo 1metų,varškytę jauir nuo 11mėn galima MIAU labai gera,tik nuolat sekti ar neelergizuoja
Papildyta:
bet zuvyte veršiena vištiena,kalakutiena elergizuoja literatūra ne visiems atvejams.
Papildyta:
[quote=JolkaM,2006 01 05, 21:01]
[/quote]
[/quote]
mums 1m2mėn ir jogurtukai tikhipp o varskytę MIAU,
Papildyta:
QUOTE(trupinelis @ 2006 01 02, 13:45)
man labai idomu nuo kada galima duoti jogurtuka, sureli , mesyte? bukite geros patarkite,nes net neisivaizduoju.
mesyte nuo 7mėn jogurtą nuo 1metų sūrelį nuimti šokoladą irgi nuo 1metų,varškytę jauir nuo 11mėn galima MIAU labai gera,tik nuolat sekti ar neelergizuoja
Papildyta:
QUOTE(zeme @ 2006 01 05, 14:43)
Jogurtuką ir sūrelį patariama iki vienerių metų neduoti, o mėsytę galima duoti nuo 7 mėnesio. Patartina veršiena, kalakutiena, triušiena. Žuvytę nuo 9 -10 mėn.
bet zuvyte veršiena vištiena,kalakutiena elergizuoja literatūra ne visiems atvejams.
QUOTE(Zanetux @ 2004 06 03, 22:51)
Siaip maniskiui tai visai patinka cukinija... Verdu bulvyte, morkyte ir cukinijos siek tiek.
Bandziau kalafiorus, bet kazkaip nepatiko vaikui - man net paciai neskanu buvo
O alijaus pilat i darzoviu koses ar tik i darzoviu - mesos?
As kol kas aliejaus nenaudoju, o teko girdeti, kad geriausiai tinka nerafinuotas alyvuogiu berods aliejus...
Bandziau kalafiorus, bet kazkaip nepatiko vaikui - man net paciai neskanu buvo
O alijaus pilat i darzoviu koses ar tik i darzoviu - mesos?
As kol kas aliejaus nenaudoju, o teko girdeti, kad geriausiai tinka nerafinuotas alyvuogiu berods aliejus...
O cukinija reik virti derant darzoviene su cukinija?
QUOTE(zeme @ 2006 01 05, 14:43)
Mums dabar 8men.jau bandziau duoti jogurta,truputi varskes sureli.Ir nieko!labai skaniai valgo!
Turiu toki klausimeli. Parsivezėme mes iš kaimo nemazai obuoliu. Labai noreciau savo dukryte primaitintų lietuvišku obuoliu tyrelemis, bet aisku iki to laiko, obuoliai neišsilaikys, nes mums dabar tik 3 mėn. Ar kas nors gali patarti, kaip tas tyreles iš anksto pagaminti? (t.y. sutrinti ir tiesiog sudėti į sterilius indelius? ar reikai cukraus dėti? ) Labai reikia atsakymo, nes reikia ko greičiau obuolius sutvarkyti, kol nesupuvo
Mano panele nebenori valgyti kruopu kosiu, tai as jau pabandziau duoti makaronu su morkytem ir sviestuku, virtinuku su varske, bulbiu su kefyru. Nebuvo, kad alptu del naujo skonio, bet valge mielai.
Mes irgi nieko keisciau nevalgom,negu cia rasiusios mamytes,tik niekaip nesuprantu kada jau reik mazai trinti,nes maniske kazkaip nenori tu gumuliuku nors tu ka ir siaip yra nevalgiuke.
mes irgi po biski bandom valgyti cukinija bulvyte morkyte bet nelabai maziukui patinka