Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

Mamytes jus thumbup.gif !
Ir kada jus spejat?
Mano zuikutis 5 min vienas pabuti negali,vis reikia su zaisti,kazka pasakoti ir ...O gi reikia speti ir namus sutvarkyti ir mokytis ir paciai pavalgyt,kad pienukas nedingo blink.gif
Gal kol mes dar mazai valgom tai pirktines tyreles thumbup.gif .tokia ivairove thumbup.gif
Vis guodziu save kad kai paaugsim ir valgysim daug bigsmile.gif tai aisku ir pradesiu kazka kurti fantazuoti wub.gif
Atsakyti
Mane tai kvailai sazine griauzia, kai kokioje kelioneje, kelias dienas is eiles maitinu konservuotu maistu. Atrodo taip netikra.
Atsakyti
As tai irgi manau,kad vistiek reikia surast laiko vaikuciui pagaminti tyreles.Mano irgi rankinukas ir visai nenori but vienas,bet kai miega,puolu virt darzoves,pasigaminu kosele 2 dienom. thumbup.gif Kol kas darau morka+bulve+kalafijoras.Galvoju brokolio dadet,nes mums dar gal biski ankstoka kazka daugiau bandyt. g.gif
Atsakyti
Bulviu tyre su vistiena

100 g vistienos, 1 stikline vandens, 200 g bulviu, 1/4 stikline pieno, 1/2 arbatinio saukstelio sviesto.

is vistienos ir vandens isvirkite neriebu sultini. juo uzpilkite gabalais supjaustytas bulves ir uzdenge virkite 30 min. vistiena sumalkite ir pertrinkite per tinkleli kartu su isvirusiomis bulvemis. tyre praskieskite pienu, plakdami uzvirinkite, idekite sviesto.

Darzoviu tyre su kepenelemis

50 g kepeneliu, 5 g svogunu, 1 arbatinis saukstelis sviesto, 150 g bulviu, 100 g morku, 1/2 stiklines sultinio, truputukas druskos.

kepeneles gerai ismirkykite saltame vandenyje, supjaustykite skersai audinio ir apkepkite svieste su trupucio svoguno. tada uzpilkite truputi vandens ir troskinkite orkaiteje 10 min.

Ivairiu darzoviu tyre

80 g bulviu, 60 g morku, 10 g zirneliu, 50 g ziediniu kopustu, 1/2 stikline pieno, 1/2 arbatinio saukstelio sviesto, truputis druskos ir cukraus.

morkas, zirnelius ir ziedinius kopustus troskinkite uzdengtame inde 30 min. tada supjaustykite bulves. kai darzoves bus visiskai minkstos, pertrinkite jas, ipilkit karsto pieno ir plakdami uzvirinkite. truputi pasaldinkite ir pasudykite. idekit sviesto.
sviesta galite pakeisti 1 arb. sauksteliu grietineles arba 2/2 kietaio virto kiausinio trynio.

Garuode troskinti kotletukai

100 g jautienos, 1 riekele batono, 1/5 stikline pieno, 1 kiausinio baltymas, truputis druskos.

jautiena 2 kartus sumalkite drauge su piene ismirkyta batono riekele, pasudykite ir imaisykite isplakta kiausinio baltyma. suformuokite nedidelius kotletukus. juos sudekite i sviestu patepta puodele, uzpilkite truputis vandens, uzdenkite ir istatykite i kita puodeli su verdanciu vandeniu. kotletukus garuose troskinkite apie 40 min.
Atsakyti
smile.gif Mielos mamos,o kur jūs perkat kalafijorus,brokolius,petražoles...Nes anksčiau pirkdavau turguje,o dabar šių daržoviu ten jau nebebūna.Lieka prekybos centrai .Tik man kažkaip baisoka,atrodo labai jau visokių chemikalų jose ten yra g.gif .Ogal aš klystu?Sau tai perkam ir valgom,o ar jūs duodat centruose pirktas daržoves savo mažiukam? Tiesa,mano leliui jau greit bus 10 mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(aura4 @ 2005 12 06, 00:45)
smile.gif Mielos mamos,o kur jūs perkat kalafijorus,brokolius,petražoles...Nes anksčiau pirkdavau turguje,o dabar šių daržoviu ten jau nebebūna.Lieka prekybos centrai .Tik man kažkaip baisoka,atrodo labai jau visokių chemikalų jose ten yra g.gif .Ogal aš klystu?Sau tai perkam ir valgom,o ar jūs duodat centruose pirktas daržoves savo mažiukam? Tiesa,mano leliui jau greit bus 10 mėnesių.

smile.gif Mes tai turim savu darzuoviu it petrazuoliu. Vasara daug idejau i saldymo kamera. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(aura4 @ 2005 12 05, 23:45)

Prekybos centruose. Aš taip pat bijau chemikalų, bet kas belieka?. Geriau nei nieko, arba pirktos gatavos tyrelės, kuriose niekas nepasakys, ar tikrai nėra koncervantų dar prie tų visų chemikalų blush2.gif
Atsakyti
O mes papuolėm į ligoninę ir ten davė nestle daržovių košytę, tai manoji paragavus taip žandikaulius suspaudė kad po to ir mišinuko nėjo įkišt. Kitą dieną grįžus namo išsivirėm savo bulvytę-morkytę-cukiniją-kalafijorą-brokolį, tai per penkias minutes visa bliūdą sitaršė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aura4 @ 2005 12 05, 23:45)

aš tai patarčiau pirkti prekybos centruose, bet tik iš šaldytuvų sušaldytas - vitaminai išlaikyti, chemikalų ir konservantų nėra.O šiaip gudrios mamytės pačios per vasarą prisišaldo - ar savo augintų, ar turguje pirktų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2005 12 06, 14:36)
aš tai patarčiau pirkti prekybos centruose, bet tik iš šaldytuvų sušaldytas - vitaminai išlaikyti, chemikalų ir konservantų nėra.O šiaip gudrios mamytės pačios per vasarą prisišaldo - ar savo augintų, ar turguje pirktų.  biggrin.gif

O kodėl šaldytose daržovėse nėra konservantų ir panašiai,kur jie dingsta?O jūs šaldytas tik lietuviškas perkat ar ir atvežtines?
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2005 12 04, 18:46)

Norejau paklausti- kaip sekasi jums mesytes nusipirkti- kazkaip versiena tapo deficitu. O kazin, jei triusienos isvyrus ?

Triusiena labai gerai, nes ji tinkama ir alergiskiems vaikuciams thumbup.gif . Bet man atrodo, kad ji dar didesnis deficitas.
Del darzoviu. Aisku, geriausia is savo darzo, zinai kaip auginai, kuo tresei ar netresei. As taip pat anytos uzaugintus brokolius uzsisaldydavau ziemai.
Prekybos centruose darzoves turetu tikrinti, ar nevirsija chemikalai normu (stai nesenei buvo sulaikyta VP Market siunta del per didelio pesticidu kiekio). O del turguje perkamu darzoviu tai jokios garantijos irgi nera, kad ten chemikalu maziau nei parduotuveje. Jei perki ne is atvaziavusio ukininko, tai tos darzoves tokios pacios, kaip parduotuveje (gal tik kaina kai kada skiriasi) tongue.gif .
Atsakyti
Mamytes o nuo keliu men.jus pradejot damaitinima?Ir kaip pradeti pratinti prie darzoviu?Beje ar tiesa,kad bananas kietina vidurius?
As vakar truputi daviau paskaptavusi banano tai labai sunkiai nuryja.Labai visoj burnytej jai ten velesi.
Atsakyti