Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

QUOTE(Uliuliuska @ 2005 12 02, 23:01)
O jeigu pieno perteklius? Ispilt gaila, saldykle pilna, geriau jau su savo virintu nei karves

Šaunuolė mamyte, kad tiek pienuko turi. mirksiukas.gif Mes tai, kad nežūtų pienuko gerosios savybės, nutraukiam ,išvirę košę ant vandens, ir atskiedžiam, kad skystesnė košelė būtų, nes tik pradedam valgyti jas ir tirštos dar nebandom. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(medasta @ 2005 12 03, 09:07)
Šaunuolė mamyte, kad tiek pienuko turi. mirksiukas.gif  Mes tai, kad nežūtų pienuko gerosios savybės, nutraukiam ,išvirę košę ant vandens, ir atskiedžiam, kad skystesnė košelė būtų, nes tik pradedam valgyti jas ir tirštos dar nebandom.  smile.gif

Mes tai valgom Milupos koseles, kuriuos be pieno ir nereikia virti, savo pieniuku praskiedi ir pirmin ax.gif Verdau tik darzoves...bandziau virti vandenije po to skiesti MP...blogiau valgo. O kai isvire pienuke tai labai saldu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiniuTe @ 2005 12 02, 00:45)
Sveikos.Na, kai buvau pas gydytoja tai ji man sake, kad kiausinio dar geriau neduoti...mums 11 menesiuku buvo isbere nuo baltymu...labai bjaurus tas berimas ir sunkiai praeina, aisku cia jums spresti, bet as neduodu... schmoll.gif  Pirmiausia reiktu nepratinti prie daug skoniu, pirma pripras prie morkos, bulves..ir t.t.tik iskarto nereikia daug visko privaryti  blush2.gif Na, nemokysiu, gal pacios zinote...o va receptuka galiu duoti, tik nezinau ar nuo 6 menesiuku ji jau galima valgyti, bet gal veliau pravers...Taigi- ryziai ( smulkiai malti, o jei ne kai isverda biski patrinti reikia)  tada deti desrele pertrinta ideti saukstuka kecupo ar pomidoru padaziuko ir truputis sviestuko...Viska sumaisyti ir biski patusinti...(1 min.) mano mazyle valgo laaaaabai skaniai...

O del guzuleliu kuriu vaikuciai nenori yra labai saunus budas juos panaikinti...isvirta karsta darzove deti i toki sietuka arbatai nukosti tai as ten irgi trindavau viska ir jokiu guziuku  bigsmile.gif

unsure.gif Kokias desreles? Koki keciupa ?-- nesupratau - cia juokai ?
Atsakyti
QUOTE(Dyglė @ 2005 11 14, 17:26)
Aš pati gaminu obuolių tyrelę iš keptų obuoliukų. Mano mažoji ją valgo pasigardžiuodama biggrin.gif . O darau taip: iškepu obuolius orkaitėje, juos su visa odele patrinu per retą sietelį. Išsitrina tokia tyrelė, o obuoliuko likutį išmetu. Tą tyrelę gerai išplaku šaukštu. Pasidaro puri, puri. Jeigu nesaldūs obuoliai - galima įdėti truputį cukraus, nors maniškė valgo be cukraus. O vakar kad nenusibostų, į tyrelę dar įmaišiau trinto banano. Skonis tikrai thumbup.gif .

labai sudomino doh.gif Tik smulkiau papasakok kaip paruoši obuoliuka kepimui, kiek laiko kepa, kokia temp(cia kiek suprantu orkaitėje kepama:))
Ir dar kažkas rašė, kad daržoves duoti iš buteliuko wink_3.gif g.gif Tik su šaukšteliu bigsmile.gif Iš pradžių sunku, bet paskui labai graziai valgo.Mes dabar kaip valgom, tai net neisitemam mirksiukas.gif santa2.gif santa2.gif santa2.gif
Atsakyti
Taigi- ryziai ( smulkiai malti, o jei ne kai isverda biski patrinti reikia) tada deti desrele pertrinta ideti saukstuka kecupo ar pomidoru padaziuko ir truputis sviestuko...Viska sumaisyti ir biski patusinti...(1 min.)
Apie kokias desreles cia snekama, ir koks ketciupas? 6 men vaikui? O kur protas? Mesyte su gabaleliu pomidoro tai thumbup.gif , o desreles ........ schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Na jau desreles su keciupu puses metu mazyliui tai manau visiskai netinkamas maistas
fool.gif . Pasiskaitykite sudeti ant tu desreliu ir keciupo etikeciu ! nono.gif . Net ir pacios brangiausios ir "naturaliausios" pilnos ivairiausiu priedu. Vyresni vaikams tai galima duoti, na bet tik ne kudikiui .
Atsakyti
Cia jau mama sprendzia ar desrele ar kalakutas is kaimo. Del alergijos HIPP koselems-manau, kad vaikas gali buti alergiskas ryziu krakmolui, kurio pagalba konservuojamos visa HIPP produkcija. As irgi gaminu savo vaikui. Nebent kelionese valgom SEMPER pietucius. Gaminu ir vaisius. Trintas obuolys + slyva, trintas obuolys + kudikiu sausainis ar dziuveselis, obuolys + bananas ir pan. Gaminu ir pietus, zinoma. Dabar pradejau mesyte troskinti atskirai nuo darzoviu. supjaustau smulkiai versiena ar kalakutiena, siek tiek vandens, gabalelis sviesto, cesnakas, saliero saknis, morka, baltieji pipirai, druskyte, zoleles prieskonines (prieskoniu sudeti nusiziurejau nuo Semper tyriu). Kitame puodelyja tinkancius darzoves - bulves, morkytes (kuo ju daugiau, tuo skaniau), kopustas, moliugas, kalafioras, pomidorai ir pan. Siandien i zuvies tyre (zuvi troskinu akmens mases indelyje orkaiteje) idejau makaronu-zvaigduciu. Zodziu, lavinu mamiska vaizduote ir fantacija. Kaip cia jos visos neiseikvojus. Na, o desreliu dar neplanuoju itraukti i raciona.
Atsakyti
jAU geriau vegetaras, nei sasisku edikas g.gif

Juk visi sako- versiena, ir negadinkim savo vaikam svekatos- ju gyvenimas ilgas dar, spes visokiu e prisivalgyti ir savo kepenis pagadinti.

Norejau paklausti- kaip sekasi jums mesytes nusipirkti- kazkaip versiena tapo deficitu. O kazin, jei triusienos isvyrus ?

O dar klausimelis- ar spaudziat sultis savo vaikiukams, kokias jie labiausiai megsta ?

O sasiskos, tai aisku jega, mano vyresnelis tai tik jas valgytu...ir kokio ten narkotiko prikrauta?
Atsakyti
QUOTE(mamse @ 2005 12 04, 15:35)
Dabar pradejau mesyte troskinti atskirai nuo darzoviu. supjaustau smulkiai versiena ar kalakutiena, siek tiek vandens, gabalelis sviesto, cesnakas, saliero saknis, morka, baltieji pipirai, druskyte, zoleles prieskonines (prieskoniu sudeti nusiziurejau nuo Semper tyriu). Kitame puodelyja tinkancius darzoves - bulves, morkytes (kuo ju daugiau, tuo skaniau), kopustas, moliugas, kalafioras, pomidorai ir pan. Siandien i zuvies tyre (zuvi troskinu akmens mases indelyje orkaiteje) idejau makaronu-zvaigduciu. Zodziu, lavinu mamiska vaizduote ir fantacija. Kaip cia jos visos neiseikvojus. Na, o desreliu dar neplanuoju itraukti i raciona.

mesoje lieka daug daugiau naudingu medziagu ja verdant nesmulkinta. Aisku, virs ilgiau, bet vitaminu ir mineralu vaikas gaus daug daugiau
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(Crassula @ 2005 12 04, 18:46)
jAU geriau vegetaras, nei sasisku edikas g.gif

Juk visi sako- versiena, ir negadinkim savo vaikam svekatos- ju gyvenimas ilgas dar, spes visokiu e prisivalgyti ir savo kepenis pagadinti.

Norejau paklausti- kaip sekasi jums mesytes nusipirkti- kazkaip versiena tapo deficitu. O kazin, jei triusienos isvyrus ?

O dar klausimelis- ar spaudziat sultis savo vaikiukams, kokias jie labiausiai megsta ?

O sasiskos, tai aisku jega, mano vyresnelis tai tik jas valgytu...ir kokio ten narkotiko prikrauta?

Mes tai daugiau valgom kiaulenos, versenos retkarciais kai netingiu eiti i turgu smile.gif Kas liecia sultis, tai isvis ignoruojam, nei pirktu nei spaustu namie neisiulisi rolleyes.gif rolleyes.gif

Ir dar apie sasiskas....pvz., mano viena pazistama savo 7 men kudiki maitindavo koldunais pirktais .....nu sakes, kai isgirdau vos ne apalpau
Atsakyti
Mesa perkam RIMI, piko metu, po darbo. Tada daugiausiai produktu isperkama, jie sviezi. Dar bandau apeliuoti papasakodama, kad vaikiukui mesa perku. O sulciu mano vaikas negeria. Isvis sunku su skysciais. Toks ispudis, kad atsigavaina tik mano pienu vakare ir nakti. Diena vos ne vos isgeria apie 30 ml.
Atsakyti
jobukas, pritariu ax.gif
Atsakyti