Vienoje knygoje išskaičiau, kad pačios pagamintą tyrelę galima iškrėsti į ledų formeles ir užšaldyti šaldiklyje. Norint pamaitinti mažylį, tereikia išimti iš šaldikllio ir atšildyti. Gal kuri taip darote?
QUOTE(skruzdeda @ 2005 11 19, 23:28)
Mano vaikas buvo labai alergiskas (o gal ir yra) HIPP produkcijai. Alergologe patvirtino, kad ji labai daug sutinka vaiku, kuriems netinka HIPP ir del visako liepe neduoti is viso jokiu specialiai paruostu vaikams pusfabrikatiniu dalyku, net Milupos bepieniu dripsniu. Todel nuo pat 5 menesiu verdu visas tyreles ir koses pati. Kruopas tai verdu is Galintos dribsiu arba Helkules 5 grudu dribsniu ir balinu misinuku. Seniau dar su blenderiu sumaldavau, uzbalindavau misiniu, o tas, kuriose likdavo vistiek gabaliukai (pvz 5 grudu ir avizu) dar pertrindavau per sieteli, bet dabar nebetrinu.
Darzoviu kosiu tai galima prisigalvoti ivairiausiu, maniskis nevalgo visai darzoviu koses jeigu ten nera kruopu arba makaronu ir pomidoru. Tai kruopos arba makaronai ir pomidorai pas mus butini
Desertus irgi vargdavau ir darydavau pati iki 11 menesio.
Populiariausi musu desertai:
1. isverdu cukinija, pertrinu per sieteli ir sumaisau su nevirtu uogu uogiene (labiausiai megdavo melyniu uogiene). Na jeigu kazkas labai jau bijosi cukraus, tai galima gal sumasyti su atsildytomis is saldiklio uogomis, bet nezinau, ar bus skanu... As tai nemaciau problemos del cukraus.
2. idedu i verdanti vandeni visokiu vaisiu ir uogu (obuoliu, slyvu, serbentu), cukraus arba fruktozes arba uogienes, paragauju, kad butu skanu, idedu istirpinto krakmolo ir viska istrinti su blenderiu ir gaunasi toks nelabai tirstas ir nelabai skystas kisieliukas. Ta kisieliuka galima duoti viena kaip deserta su sauksteliu. Galimos ir variacijos: Jeigu tirstenis kisieliukas, tai galima maisyti per puse su ryziu kose. Tai tada gaunasi ale desertas ale kruopu kose. Galima krakmolo ir nedeti arba deti maziau jeigu kartu su uogomis ir vaisiais verdami makaronai. Isvirus velgi sumaisoma su blenderiu ir gaunasi kazkokia kosine saldzios sriubos atmaina. Kai labai nevalgydavo darzoviu koses, tai kartais tokia saldzia sriuba duodavau kaip pagrindini patiekala.
Darzoviu kosiu tai galima prisigalvoti ivairiausiu, maniskis nevalgo visai darzoviu koses jeigu ten nera kruopu arba makaronu ir pomidoru. Tai kruopos arba makaronai ir pomidorai pas mus butini
Desertus irgi vargdavau ir darydavau pati iki 11 menesio.
Populiariausi musu desertai:
1. isverdu cukinija, pertrinu per sieteli ir sumaisau su nevirtu uogu uogiene (labiausiai megdavo melyniu uogiene). Na jeigu kazkas labai jau bijosi cukraus, tai galima gal sumasyti su atsildytomis is saldiklio uogomis, bet nezinau, ar bus skanu... As tai nemaciau problemos del cukraus.
2. idedu i verdanti vandeni visokiu vaisiu ir uogu (obuoliu, slyvu, serbentu), cukraus arba fruktozes arba uogienes, paragauju, kad butu skanu, idedu istirpinto krakmolo ir viska istrinti su blenderiu ir gaunasi toks nelabai tirstas ir nelabai skystas kisieliukas. Ta kisieliuka galima duoti viena kaip deserta su sauksteliu. Galimos ir variacijos: Jeigu tirstenis kisieliukas, tai galima maisyti per puse su ryziu kose. Tai tada gaunasi ale desertas ale kruopu kose. Galima krakmolo ir nedeti arba deti maziau jeigu kartu su uogomis ir vaisiais verdami makaronai. Isvirus velgi sumaisoma su blenderiu ir gaunasi kazkokia kosine saldzios sriubos atmaina. Kai labai nevalgydavo darzoviu koses, tai kartais tokia saldzia sriuba duodavau kaip pagrindini patiekala.
Na, atleisk man, bet kas tas blenderis. Mano pagrindinė problema, kad nesutrinu taip kaip pirktinės tyrelės, o mažius ir spjauna, pajutęs guzulėlius.
QUOTE(medasta @ 2005 11 23, 19:17)
Na, atleisk man, bet kas tas blenderis. Mano pagrindinė problema, kad nesutrinu taip kaip pirktinės tyrelės, o mažius ir spjauna, pajutęs guzulėlius.
Blenderis - toks elektrinis kotas su trintuve gale Pigiausią galima nusipirkti už 20 Lt, aš turiu Braun už 200 Lt. Užsiduok paiešką, buvo pora didelių temų šiuo klausimu
Skanaus
QUOTE(Uliuliuska @ 2005 11 22, 23:06)
As savo dukryte primaitinu nuo 5 menesio pabaigos. Kadangi turime savu darzoviu, tai minties pirkti jau pagaminta net ir ne buvo. Dukrele valgo bulves, morkas, kapusta,cukinijos,moliuga. Ypac skanus moliugas su ryziais. Kol turejau daugiau pieniuko, tiesiog verdavau savo pienuke, 15 min, truputi salditu petrazuoliu ir sviestuko. Skanu ir saldu. Viska sutrinu su blenderiu
nei mišinuko, nei savo pienelio virti negalima
QUOTE(Eglute @ 2005 11 12, 16:07)
Sveikos
Rashau shiames skyrelyje, mat nemanau, kad atsilieps daugiau mamyciu shiuo klausimu, jei rashysiu i "kulinarines idejas".
Rashau shiames skyrelyje, mat nemanau, kad atsilieps daugiau mamyciu shiuo klausimu, jei rashysiu i "kulinarines idejas".
Apie vaikučių maistą iki metukų galite pasiskaityti čia
Mano maziukas kazko labai sunkiai virskina pacios darytas darzoviu koseles, o pirktines Hipp gerai,nesuprantu kodel.
QUOTE(rasaar @ 2005 11 30, 17:33)
Mano maziukas kazko labai sunkiai virskina pacios darytas darzoviu koseles, o pirktines Hipp gerai,nesuprantu kodel.
O kuo tai pasireiškia?
jei kyla problemų gal: nedavirtos daržovės, perrūpiai sutrintos, dedi daržovių, kurios peranksti tavo leliui pagal amžių???
Sveikos.Na, kai buvau pas gydytoja tai ji man sake, kad kiausinio dar geriau neduoti...mums 11 menesiuku buvo isbere nuo baltymu...labai bjaurus tas berimas ir sunkiai praeina, aisku cia jums spresti, bet as neduodu... Pirmiausia reiktu nepratinti prie daug skoniu, pirma pripras prie morkos, bulves..ir t.t.tik iskarto nereikia daug visko privaryti Na, nemokysiu, gal pacios zinote...o va receptuka galiu duoti, tik nezinau ar nuo 6 menesiuku ji jau galima valgyti, bet gal veliau pravers...Taigi- ryziai ( smulkiai malti, o jei ne kai isverda biski patrinti reikia) tada deti desrele pertrinta ideti saukstuka kecupo ar pomidoru padaziuko ir truputis sviestuko...Viska sumaisyti ir biski patusinti...(1 min.) mano mazyle valgo laaaaabai skaniai...
O del guzuleliu kuriu vaikuciai nenori yra labai saunus budas juos panaikinti...isvirta karsta darzove deti i toki sietuka arbatai nukosti tai as ten irgi trindavau viska ir jokiu guziuku
O del guzuleliu kuriu vaikuciai nenori yra labai saunus budas juos panaikinti...isvirta karsta darzove deti i toki sietuka arbatai nukosti tai as ten irgi trindavau viska ir jokiu guziuku
Negaliu nepasigirti savo pasiekimu, o ir jus, mamytės paskatinti nenuleisti rankų maisto gaminimui. Mano Edvinukas dabar jau neišbertas!!!! Ir žinot kodėl? Ogi todėl, kad mes vietoj HIPP bananų tyrelės pagramdom su šaukšteliu bananą ir valgom; vietoj HIPP bulvių tyrelės su žiediniais kopūstais, valgom mano virtas bulves su žiediniais kopūstais ir t.t. Išbandėme palaipsniui įvairias HIPP tyreles ir susidarė įspūdis, kad mes vos ne viskam alergiški , tada įtarimus išsklaidė pačios pagamintos tyrelės. Alergijos kaip nebūta. . Manau nėra sveikiau kaip šiandien pagamintos mamos tyrelės. Nors iš pradžių apsidžiaugiau, kad yra toks HIPP. Galvoju, nereikės po šaukštą virti kas dieną. Dabar aš jau to nepateisinu. Turim leliukus, tai ir stenkimės dėl jų.
QUOTE(Vilusa @ 2005 11 30, 19:35)
O kuo tai pasireiškia?
jei kyla problemų gal: nedavirtos daržovės, perrūpiai sutrintos, dedi daržovių, kurios peranksti tavo leliui pagal amžių???
Na jam negali but per anksti,nes nuo hipp tyreliu tai nieko,del sutrinimo tai irgi ne,nes su ta koja(mikseriu) smulkinu,gaunasi normali tyrele.Del virimo suabejojau,verdu valanda,gal reiktu ilgiau.
QUOTE(rasaar @ 2005 12 02, 11:53)
Na jam negali but per anksti,nes nuo hipp tyreliu tai nieko,del sutrinimo tai irgi ne,nes su ta koja(mikseriu) smulkinu,gaunasi normali tyrele.Del virimo suabejojau,verdu valanda,gal reiktu ilgiau.
Valandą verdi daržoves????? Ar tu čia apie mėsą
O kuo pasireiškia nevirškinimas?
Įkeliu straipsniuką - gal padės
[I]gydytojos gastroenterologes straipsnis
Supjaustytos darzoves verdamos:
bulves- 15-20min.
kopustai- 10-15
ziediniai- 8-15
cukinija, moliugas- 5-12
brokoliai- 15-20
morkos- 10-20
buroleliu saknys- 30-45
burokeliu lapai- 5-15
mazi svogunai- 15-30
pastarnokai- 8-15
Zirneliai (nedziovinti)- 8-15
Dziovinti, mirkyti zirneliai- 60min.
Sparagines pupeles- 15-30min.
Negaminama is kukuruzu, spinatu, rabarbaru, rugstyniu, nes jie turi oksalatu rugsties.
Darzoves pjaustomos pries pat verdant.
Lupamos kuo ploniau- kuo arciau odeles tuo daugiau vitaminu.
Vanduo turi apsemti 1 cm virs darzoviu, ,puoda uzdengti.
Koses kokybe pagerina 1min, kaitintas pomidoras.
Vanduo kuriame vire ispilamas, kose ruosiama su MP arma misinuku. Jei vaikas turi virsvori su svariu virintu vandenuku.
Ipilama 0,5-1 saukstelis nerafinuoto alyvuogiu aliejaus.
Veliau koses skaninamos krapais, petrazolemis ir t.t.
Darzovienes ir tyreles gaminamos vienam kartui.
Skaniu kosyciu!
[I]
QUOTE(kregzduce @ 2005 11 28, 20:22)
nei mišinuko, nei savo pienelio virti negalima
O jeigu pieno perteklius? Ispilt gaila, saldykle pilna, geriau jau su savo virintu nei karves