Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knyga

Ir aš galvojau, kad savo vaikui neduosiu druskos, cukraus ir t.t Tik, va nepavyko g.gif Mažius tikras gurmanas ir be paskaninimų druskyte ir sviesteliu net nesiartink schmoll.gif Tai ir skaninu, bet mano kulinariniai sugebėjimai nevisada sulaukia įvertinimo blink.gif , nes manasis nevalgiukas
Atsakyti
Adrijana valgo beveik viska. turim prisisalde darzoviu porcijom. tuose indeliuose kur maximoj salotas deda thumbup.gif uzhtat dabar labai patogu is indelio tiesiai i puoda ir viskas. valgom bulve, morka, cukinija, kopusta, kalafiora,sparagines pupeles, zirnius,kiauliena, jautiena, kalakutiena ir vistiena. siek tiek bandom ragauti jogurtuko bet sualergizavo unsure.gif vakarais valgom kruopiene. ryziu arba avizu dribsnius su vaisine tyrele
Atsakyti
QUOTE(jalmokiene @ 2005 11 14, 09:22)
Druskoje irgi yra organizmui svarbių mikroelementų.

Natrio ir chloro pakankamai gauname iš daržovių, vaisių, kruopų ir mėsos ax.gif
QUOTE(saulelyte @ 2005 11 14, 10:25)
Dar norėjau paklaust, gal kas žinot, kaip žiemai pasiruošt visokių tyrelių, daržovių košyčių?
Gyvenam kaime, tai daržovių per akis, o tom pirktinėm nelabai noris vaikį maitint, o be to pinigėlių susitaupo  ax.gif  Tai gal kas žinot?
O dėl druskytės, tai kas kaim išmano tas taip daro,

Aš šaldau iš mamos sodo daržoves ir vaisius. Iš jų ir ruošiu tyreles.
Mano abu vaikai labai noriai valgo ir valgė bedruskes košytes. essen.gif Pirktinių vaisinių tyrelių su cukrumi dukrytei nė šaukšo negrūsi schmoll.gif
QUOTE(risa @ 2005 11 14, 10:39)
Aš pati cukinijos nevalgau, tai ir nežinau, kaip ją ruošt. Pamokinkit, mamos, kaip iš jos tyrelę padaryt, gal ta patiks. T.y kiek laiko ją virt, kuo paskanint.

Maniškę pradėjau papildomai maitinti nuo cukinijų tyrelės. O jos skonis visai nieko, toks saldokas, mano dukriui labai patiko thumbup.gif Dar ir dabar ši košytė jos mėgstamiausia. Cukinjų tyrelę taip ruošiu: atpjaunu kelis griežinėlius, nulupu, išimu sėklytes ir paverdu 3-4 minutes (kuo jaunesnė cukinija, tuo mažiau reikia virti). Po to sutrinu. Jei skystoka - įdedu šaukštą Milupos ryžių dribsnių. essen.gif
Atsakyti
Koshytes ash irgi ish Milupos duodu.. jos skanios, lengvai gaminasi,ir be pieno. O su darzovem sudetinga - ji net nesisileidzia shaukshtelio burnyten. Viriau morkyte, bulve, cukinija - bet suvalgo daugiausiai 2-4 shaukshtelius, ir viskas cry.gif O pienuko tik duok doh.gif
Atsakyti
Aš pati gaminu obuolių tyrelę iš keptų obuoliukų. Mano mažoji ją valgo pasigardžiuodama biggrin.gif . O darau taip: iškepu obuolius orkaitėje, juos su visa odele patrinu per retą sietelį. Išsitrina tokia tyrelė, o obuoliuko likutį išmetu. Tą tyrelę gerai išplaku šaukštu. Pasidaro puri, puri. Jeigu nesaldūs obuoliai - galima įdėti truputį cukraus, nors maniškė valgo be cukraus. O vakar kad nenusibostų, į tyrelę dar įmaišiau trinto banano. Skonis tikrai thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Eglute @ 2005 11 14, 17:24)
Koshytes ash irgi ish Milupos duodu.. jos skanios, lengvai gaminasi,ir be pieno. O su darzovem sudetinga - ji net nesisileidzia shaukshtelio burnyten. Viriau morkyte, bulve, cukinija - bet suvalgo daugiausiai 2-4 shaukshtelius, ir viskas cry.gif O pienuko tik duok doh.gif

O daržoves bandei su MP maišyti?
Atsakyti
Mano mažyliui jau bus devyni mėnesiai. Todėl valgome daržovių košytes su mėsa arba žuvimi, daržovės būna dažniausiai bulvės, morkos ir cukinijos. Mėsa - kalakutiena. Dar ragaujame jogurta. Kruopų košes iš Milupos, paprastų košių nemėgstame.
Atsakyti
Mano vaikas buvo labai alergiskas (o gal ir yra) HIPP produkcijai. Alergologe patvirtino, kad ji labai daug sutinka vaiku, kuriems netinka HIPP ir del visako liepe neduoti is viso jokiu specialiai paruostu vaikams pusfabrikatiniu dalyku, net Milupos bepieniu dripsniu. Todel nuo pat 5 menesiu verdu visas tyreles ir koses pati. Kruopas tai verdu is Galintos dribsiu arba Helkules 5 grudu dribsniu ir balinu misinuku. Seniau dar su blenderiu sumaldavau, uzbalindavau misiniu, o tas, kuriose likdavo vistiek gabaliukai (pvz 5 grudu ir avizu) dar pertrindavau per sieteli, bet dabar nebetrinu.
Darzoviu kosiu tai galima prisigalvoti ivairiausiu, maniskis nevalgo visai darzoviu koses jeigu ten nera kruopu arba makaronu ir pomidoru. Tai kruopos arba makaronai ir pomidorai pas mus butini smile.gif
Desertus irgi vargdavau ir darydavau pati iki 11 menesio.
Populiariausi musu desertai:
1. isverdu cukinija, pertrinu per sieteli ir sumaisau su nevirtu uogu uogiene (labiausiai megdavo melyniu uogiene). Na jeigu kazkas labai jau bijosi cukraus, tai galima gal sumasyti su atsildytomis is saldiklio uogomis, bet nezinau, ar bus skanu... As tai nemaciau problemos del cukraus.
2. idedu i verdanti vandeni visokiu vaisiu ir uogu (obuoliu, slyvu, serbentu), cukraus arba fruktozes arba uogienes, paragauju, kad butu skanu, idedu istirpinto krakmolo ir viska istrinti su blenderiu ir gaunasi toks nelabai tirstas ir nelabai skystas kisieliukas. Ta kisieliuka galima duoti viena kaip deserta su sauksteliu. Galimos ir variacijos: Jeigu tirstenis kisieliukas, tai galima maisyti per puse su ryziu kose. Tai tada gaunasi ale desertas ale kruopu kose. Galima krakmolo ir nedeti arba deti maziau jeigu kartu su uogomis ir vaisiais verdami makaronai. Isvirus velgi sumaisoma su blenderiu ir gaunasi kazkokia kosine saldzios sriubos atmaina. Kai labai nevalgydavo darzoviu koses, tai kartais tokia saldzia sriuba duodavau kaip pagrindini patiekala.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 19 lapkričio 2005 - 23:30
su daržovių tyrėmis tai baisi tragedija buvo - ragavo tik morkas ir tai tik iš pradžių... o kai įmaišiau bulvės ir cukinijos, tai išvis įsižeidė. buvau išsigandus, kad taip ir nevalgys nieko be mišinių. bet, matyt, nuo ketvirto mėn. pratint prie tokio maisto tikrai per anksti. tiesa, vaisinės tyrelės (bananai su persikais ar obuoliais ar šviežias sutrintas bananas) visai tiko. tik "Semper" kai kurios labai rūgščios, kažkaip jie truputį persistengia su tuo natūralumu... HIPP geriau. išsigelbėjimas buvo Semper košės (avižos su obuoliais ir ryžiai su kažkuo nuo penkto mėn.) - lengva paruošti ir visai skanu. o nuo šešto mėn. pabandžiau mėsiškas Semper ir Hipp tyreles, tai atrodo, kad tik jų vaikas ir laukė smile.gif dar nebuvau mačius taip smagiai kertančio. pati bandžiau gaminti tyrę su veršiena, bulve, morka ir nuluptu pomidoru su trupučiu sviesto. pirmąsyk pavyko, visai valgė. kitąsyk nepavyko proporcijų pataikyt, tai viską lauk išmečiau... kažkaip man paprasčiau su parduotuvinėm tyrėm, nes pasitikiu kokybe ir druskos kiekiu. dėl to, kad jų ilgas galiojimo laikas, nesistebiu, nes vakuminis uždarymas išsaugo šviežumą. tiek tos mano patirties. šiaip tai laukiu, kada vaikas blynus pradės valgyt smile.gif pati "ant jų" užaugau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(risa @ 2005 11 14, 11:39)
Pienuko mums jau trūksta, reikia valgyt papildomai, o aš savo mažyliukui neistengiu nieko įsiūlyt. Nepatinka jam nei mano virtos bulvės, nei morkos, nei pirktinės tyrelės. Pradžioj maitinimo, dar juokiasi, žaidžia, o kai pabostu jam su tuo šaukšteliu, tai rimtą protesto akciją surengia cry.gif . Į pilvelį gramelis to maisto patenka,visa kita, į aplinką. Ir taip jau kelias savaites pratinamės, be progreso.
Aš pati cukinijos nevalgau, tai ir nežinau, kaip ją ruošt. Pamokinkit, mamos, kaip iš jos tyrelę padaryt, gal ta patiks. T.y kiek laiko ją virt, kuo paskanint.
O gal pabandyt kruopyčių pasiūlyt? Manyčiau reiktų pradėt nuo kukurūzų, tik irgi nežinau, kiek laiko juos virt. O jei pervirčiau tikriausiai žūtų daug maistingų medžiagų... help.gif

Jei tavo lelius nevalgo tirštos daržovių košytės tai tu ją gali pabandyt praskiest su savo pienu ar mišiniu ir per buteliuką sugirdyt, tik reikia didesnę skylutę padaryt mirksiukas.gif Aš tai verdu morkytę, po to įdedu bulvytę ir tik ant pačio galo cukiniją, nes ji greit išverda, tada sutrinu per sietelį, šaukštelis alyvuogių aliejaus ir truputį praskiedžiu mišinuku ir SKANAUS. Valgo,net ausys raitosi thumbup.gif
AI, o pradėjau nuo bulvytės ir įvedinėju kitą daržovytę kas savaitę- alergijos profilaktikai-jei išbers, tai žinosiu nuo ko cool.gif
Atsakyti
As savo dukryte primaitinu nuo 5 menesio pabaigos. Kadangi turime savu darzoviu, tai minties pirkti jau pagaminta net ir ne buvo. Dukrele valgo bulves, morkas, kapusta,cukinijos,moliuga. Ypac skanus moliugas su ryziais. Kol turejau daugiau pieniuko, tiesiog verdavau savo pienuke, 15 min, truputi salditu petrazuoliu ir sviestuko. Skanu ir saldu. Viska sutrinu su blenderiu smile.gif smile.gif
Atsakyti
darzoviu piure su pomidorais ir suriu
4 porcijos
tinka uzsaldymui

200g morku,nuluptos ir supjaustytos
75g ziedinio kopusto ziedynu
75g cukinijos,supjaustyti
15g nesudyto sviesto
250g prinokusiu pomidoru,nulupti,isimti seklas ir supjaustytos
50g cedario surio

geriausia daryti garu puode.sudeti puoda i garintuva ir garinti 10min.jei garintuvas dviaukstis,sudedam ziedini kopusta ir cukinija dedam i garintuvo indeli virs morku (kitu atveju dedam kartu su morkom) ir baigiam garinti apie 7-8min.jei neturit garintuvo,galima deti darzoves i puoda su verdanciu vandeniu ir virti kol suminkstes.

sudeti pomidorus i maza dubeni.uzpilti verdanciu vandeniu ir palikti kokiai minutei,nusausinti ir nuplauti perlieti saltu vandeniu.tai pades lengviau pomidorus nulupti.supjaustom ir pasalinam seklas.istirpinam keptuvej sviesta,sudedam pjaustytus pomidorus ir pakepinam apie 2 minutes kol pasidarys kosele.imaisom tarkuota suri ir maisom kol issilydis.sutrinam morkas kartu su ziediniu kopustu ir cukinija ir sumaisom kartu su surio ir pomidoru padazu.

trintos bulves ir morkos su brokoliu ir suriu
4 porcijos
tinka uzsaldymui

350g bulviu,nuluptu ir supjaustytu
1 morka (apie) 100g,nulupti ir supjaustyti
75g brokolio ziedu
15g nesudyto sviesto
2 valgomieji saukstai pieno
50g cedario surio,sutarkuoti

dedam bulves ir morkas i puoda,uzpilam verdanciu vandeniu ir verdam kol suminkstes (apie 20 minuciu).tuo metu verdam garuose brokolius kol suminkstes (7-8 minutes).nupilam vandeni nuo bulviu ir morku ir sutrinam kartu su brokoliais,pienu,sviestu ir suriu.

lasisos siurprizas
4 porcijos
tinka uzsaldymui

200g morku,nulupti ir supjaustyti griezineliais
125 lasisos file
50ml apelsinu sulciu
50g tarkuoto cedario surio
gabalelis nesudyto sviesto
2valgomieji saukstai vaiko geriamo pieno

dedam supjaustytas morkas i puoda,uzpilam vandeniu,uzverdam ir verdam ant vidutines ugnies kol suminkstes ( apie 20 minuciu). arba ,dedam darzoves i garintuva ir garinam kol suminksteja.
tuo metu dedam lasisa i tinkama inda,apipilam apelsinu sultim ir apibarstom suriu.uzdengiam,bet paliekam plyseli orui ir dedam i mikrobangu krosnele 2 minutem arba kol zuvis lengvai susismulkins sakute.arba uzdengiam folija ir dedam i orkaite 20 minuciu.
susmulkinam zuvi sakute,isrenkam kaulus.nupilam vandeni nuo morku ir sutrinam kartu su sviestu ir pienu.galima maisyti smulkinta zuvi su trintom morkom arba sutrinam darzoves ir zuvi kartu su blenderiu.

cia nusikopinau nuo vienos mamytes su kuria bendraujam bendraamziuose smile.gif
Atsakyti