Aš dar dedu obuolį košytė gaunasi su rūgštele-mano abiems vaikams labai
QUOTE(viltuke @ 2005 11 13, 09:31)
Kazkur skaiciau, kad pasalinti is darzoviu nitratus, jas pries verdant reikia siek tiek pamirkyt vandenyje. Ar cia tiesa ar ne,sunku pasakyt
Tiesa, reikia kokias 2 valandas pamirkyt pakeiciamt vandeni. Mums taip rekomendavo musu gydytoja, jei reikia pirkt is parduotuves darzovesd. Dar ji minejo, kad geriausia rinktis kuo smulkesnes, nes tada ir taip nebuna tu nitratu. Kaupia tik dideles darzoves.
QUOTE(jalmokiene @ 2005 11 13, 22:16)
Galima netgi ir balandėlį padaryti. Mėsytė ryžiai kopūsto lapas, morkytė ir bulvytė, siek tiek druskytės.
Sėkmės gaminant
Sėkmės gaminant
Tai, kad vaikams iki metu negalima druskos
As nesakau dėti sauksto, kelis grūdelius ir tik i tyreles kur eina mėsa. Man taip rekomendavo gydytoja. Druskoje irgi yra organizmui svarbių mikroelementų.
QUOTE(stazyte @ 2005 11 12, 21:34)
. Tuo labiau iš kur tos triušienos ar tikrai geros veršienos gabaliuką gaut?
O mums paisekė, seneliai triušius augina, tad kai jau mėsytę valgysim, bus iš kur paimti, tikrai geros ir kokybiškos, natūraliai kaime augintos .
Dar norėjau paklaust, gal kas žinot, kaip žiemai pasiruošt visokių tyrelių, daržovių košyčių?
Gyvenam kaime, tai daržovių per akis, o tom pirktinėm nelabai noris vaikį maitint, o be to pinigėlių susitaupo Tai gal kas žinot?
O dėl druskytės, tai kas kaim išmano tas taip daro, mano mama pvz mus su broliu augindama į daržovienę truputį druskytės dėdavo, ir sakė lapnojom, net ausys linkdavo , o teta savo dvyniam, net prieskonių dėdavo, nors nemanau, kad tai gerai , o ji sakė, kad kitaip jos vaikai nevalgo, nors man atrodo nesąmonė , kažkur ir knygoj skaičiau, kad galima truputį, bet aš tai manau, saviškiui nieko nedėsiu, lai pratinasi taip valgyt
QUOTE(viltuke @ 2005 11 13, 09:31)
Kazkur skaiciau, kad pasalinti is darzoviu nitratus, jas pries verdant reikia siek tiek pamirkyt vandenyje. Ar cia tiesa ar ne,sunku pasakyt
O aš žurnale skaičiau, kad pamerkus daržoves vandenyje vitaminų mažėja .
Pienuko mums jau trūksta, reikia valgyt papildomai, o aš savo mažyliukui neistengiu nieko įsiūlyt. Nepatinka jam nei mano virtos bulvės, nei morkos, nei pirktinės tyrelės. Pradžioj maitinimo, dar juokiasi, žaidžia, o kai pabostu jam su tuo šaukšteliu, tai rimtą protesto akciją surengia . Į pilvelį gramelis to maisto patenka,visa kita, į aplinką. Ir taip jau kelias savaites pratinamės, be progreso.
Aš pati cukinijos nevalgau, tai ir nežinau, kaip ją ruošt. Pamokinkit, mamos, kaip iš jos tyrelę padaryt, gal ta patiks. T.y kiek laiko ją virt, kuo paskanint.
O gal pabandyt kruopyčių pasiūlyt? Manyčiau reiktų pradėt nuo kukurūzų, tik irgi nežinau, kiek laiko juos virt. O jei pervirčiau tikriausiai žūtų daug maistingų medžiagų...
Aš pati cukinijos nevalgau, tai ir nežinau, kaip ją ruošt. Pamokinkit, mamos, kaip iš jos tyrelę padaryt, gal ta patiks. T.y kiek laiko ją virt, kuo paskanint.
O gal pabandyt kruopyčių pasiūlyt? Manyčiau reiktų pradėt nuo kukurūzų, tik irgi nežinau, kiek laiko juos virt. O jei pervirčiau tikriausiai žūtų daug maistingų medžiagų...
QUOTE(saulelyte @ 2005 11 14, 10:25)
O mums paisekė, seneliai triušius augina, tad kai jau mėsytę valgysim, bus iš kur paimti, tikrai geros ir kokybiškos, natūraliai kaime augintos .
Dar norėjau paklaust, gal kas žinot, kaip žiemai pasiruošt visokių tyrelių, daržovių košyčių?
Gyvenam kaime, tai daržovių per akis, o tom pirktinėm nelabai noris vaikį maitint, o be to pinigėlių susitaupo Tai gal kas žinot?
O dėl druskytės, tai kas kaim išmano tas taip daro, mano mama pvz mus su broliu augindama į daržovienę truputį druskytės dėdavo, ir sakė lapnojom, net ausys linkdavo , o teta savo dvyniam, net prieskonių dėdavo, nors nemanau, kad tai gerai , o ji sakė, kad kitaip jos vaikai nevalgo, nors man atrodo nesąmonė , kažkur ir knygoj skaičiau, kad galima truputį, bet aš tai manau, saviškiui nieko nedėsiu, lai pratinasi taip valgyt
Gal pabandyk užsišaldyti daržoves? Juk bulvės ir morkos tai ir taip laikysis tam tikromis sąlygomis,o kitas tai aš šaldau daržoves Ir vaisius taip pat
Labutis!!!
Mano 6men. suneliui labai patinka kosytes su moliugu!!! Jis labai skanus,galima duoti be nieko,bet kadangi mes prastai bulves valgom ,tai asidedu i bulves!!!
Mano 6men. suneliui labai patinka kosytes su moliugu!!! Jis labai skanus,galima duoti be nieko,bet kadangi mes prastai bulves valgom ,tai asidedu i bulves!!!
QUOTE(risa @ 2005 11 14, 10:39)
Pienuko mums jau trūksta, reikia valgyt papildomai, o aš savo mažyliukui neistengiu nieko įsiūlyt. Nepatinka jam nei mano virtos bulvės, nei morkos, nei pirktinės tyrelės. Pradžioj maitinimo, dar juokiasi, žaidžia, o kai pabostu jam su tuo šaukšteliu, tai rimtą protesto akciją surengia . Į pilvelį gramelis to maisto patenka,visa kita, į aplinką. Ir taip jau kelias savaites pratinamės, be progreso.
O tu jam prieš pienuką duodi ar ne?Pabandyk duot truputį užalgyt MP ir tada pakišk šaukštelį... O gal jis viską lauk stumia? Tada reiškias jam dar nedingęs refleksas, kai vaiko burnytė nepriima tirštesnio maisto. Maniškis jau daba kartais paragauja košytės bulvių, o dėl maitinimo šaukšteliu, tai mums problemų nebus, viską ką paduodu iššiulpia iš šauksšelio. Ėdrūną auginu
O cukinija viena tai nelabai skonį turi kokį, ją galima maišyt vėliau su buvėm, morkom, o virk kol suminkštės ir tada sutrink. Galima ir su obuoliukų tyre maišyt, kai jau vaisius išmėginsit
QUOTE(sano @ 2005 11 14, 08:37)
Tai, kad vaikams iki metu negalima druskos
citata iš Mažylio žurnalo:
Druska. Jos labai nedaug galima berti į kūdikio maistą. Nors sakoma, kad druska yra baltoji mirtis, tokiems kategoriškiems būti nereikia, nes natrio chlorido vaiko organizmui reikia. Tačiau jei šeimoje yra arterine hipertenzija sergančių žmonių, nuo jos kenčia tėvai ar seneliai, tokį mažylį nuo kūdikystės reikia pratinti prie bedruskės mitybos.
Aliejus Į daržovių košę galima įpilti arbatinį šaukštelį aliejaus. Vienas geresnių yra rapsų ar šaltai spaustas alyvų aliejus. Tačiau savų privalumų turi ir kiti, tad mažyliui tiks tas, kurį valgo visa šeima. Svarbiausia, kad aliejaus butelis būtų laikoma šaldytuve sandariai užkimštas ir suvartoti jį reikia ilgiausiai per tris savaites. Aliejus yra vertingesnis už gyvulinės kilmės riebalus - sviestą, todėl juo gardinkite mažylio patiekalus.
Cukrus. Į kūdikio maistą berti nerekomenduojama.
labai zavios nuotraukytes