Su prieskoniais tai nepersistenkit
Geriau natūralias lietuviškas žoleles naudoti, tokias kaip krapai, petražolės. Kai verdat daržoves, įmeskit šakelę krapų ar petražolių, galit ir svogūno laišką įmesti - tai ir bus prieskoniai. Išvirus daržovėms šitas žolytes išimkit.
Egzotinių prieskonių ar net prieskonių mišinių tikrai nereikėtų vartoti
maniskem 8 men. Kosyte pradejom valgyt nuo 6 men
Pradejau nuo morkos ir kas tris dienas ivesdavau po nauja darzove. Dabar musu koses labai skanios ir su daug komponentu. Nuo 7 men pradejau ir mesyte det. Jau paragavo Kalakutienos, vistienos ir .........stirnienos. Mesa verdu atskirai nuo darzoviu. Kitam puode. Virdama ja idedu svoguna ir petrazoliu nemazai. Isvirus darzoves (morka, bulve, cukinijos, kalafioro, brokolio, sliero saknies, kartais saldytu zaliu zirneliu iberiu, kukuruzu) smulkiai papjaustau krapu ir poro zalio griezineli viena, viska sudedu i kombaina ir susuku kartu su mesa. Dar ir alyvuogiu aliejaus pora sauksteliu ipilu. Patikekit, paciai skanu. Druskos nededu visai. Pirktines koses maniskes nera net ragavusios. As net nesuprantu, kaip galima vaika konservais maitint, ypac, kai namuose buni. Kai vaziuot kur nors reikia, kose isverdu ryte ir i termosa susidedu.
Pradejau nuo morkos ir kas tris dienas ivesdavau po nauja darzove. Dabar musu koses labai skanios ir su daug komponentu. Nuo 7 men pradejau ir mesyte det. Jau paragavo Kalakutienos, vistienos ir .........stirnienos. Mesa verdu atskirai nuo darzoviu. Kitam puode. Virdama ja idedu svoguna ir petrazoliu nemazai. Isvirus darzoves (morka, bulve, cukinijos, kalafioro, brokolio, sliero saknies, kartais saldytu zaliu zirneliu iberiu, kukuruzu) smulkiai papjaustau krapu ir poro zalio griezineli viena, viska sudedu i kombaina ir susuku kartu su mesa. Dar ir alyvuogiu aliejaus pora sauksteliu ipilu. Patikekit, paciai skanu. Druskos nededu visai. Pirktines koses maniskes nera net ragavusios. As net nesuprantu, kaip galima vaika konservais maitint, ypac, kai namuose buni. Kai vaziuot kur nors reikia, kose isverdu ryte ir i termosa susidedu.
Sveikos
Rashau shiames skyrelyje, mat nemanau, kad atsilieps daugiau mamyciu shiuo klausimu, jei rashysiu i "kulinarines idejas".
Mano mazike jau beveik 6 menesiu, tad pradedam po truputi valgyti tyreles. Didziaja uzauginau ant Hipp ir kitu darzovikiu, bet mazoji ju nelabai megsta. Noriu pabandyti pati gaminti, tik truksta fantazijos.
Va dabar verdu morkytes, idesiu sviestuko, sutrinsiu - ir valgysim. Dar galima bulvyte idet... O kaip jus darot, jei darot?
Rashau shiames skyrelyje, mat nemanau, kad atsilieps daugiau mamyciu shiuo klausimu, jei rashysiu i "kulinarines idejas".
Mano mazike jau beveik 6 menesiu, tad pradedam po truputi valgyti tyreles. Didziaja uzauginau ant Hipp ir kitu darzovikiu, bet mazoji ju nelabai megsta. Noriu pabandyti pati gaminti, tik truksta fantazijos.
Va dabar verdu morkytes, idesiu sviestuko, sutrinsiu - ir valgysim. Dar galima bulvyte idet... O kaip jus darot, jei darot?
Sveikute. As irgi saviski po truputi primaitinu, tai tas klausimas aktualus. Kiek zinau, pradziai geriau virti is vieno komponento kose, po to pridedant antra. O del paskaninimo sviestu tai geriau atsargiai, nes pieno produktai gerokai veliau i raciona ivedami. Gal geriau truputi aliejaus ipilti. O siaip, sekmes. Valgykit ir aukit
Valgėme ir valgome: morka+bulvė+ kopūstas arba brokolis arba žiedinis kopūstas+cukinija arba patisonas arba agurotis + burokėlis+ skiltelė pomidoro (įvedant palaipsniui iki aštunto mėnesio su šaukšteliu alyvuogių aliejaus), vėliau + žirneliai švieži + poras + kiaušinio trynys +žalias krapas (mėsišką košę skaninu aliejumi, ne mėsišką daržovienę - sviestu). Tiek mano fantazijos
Aš savo mažajam ir verdu bulvė+morka+brokolis ir įpilu alyvų aliejaus arb. šaukštelį. Bet dažniausiai duodu HIPPines, nors ir kai kurios tai labai ne kokį kvapą turi ale mažius kemša. Su tom daržovėm ir sunku. Savo tik bulvė ir morka, o kita iš parduotuvės. Tai kiek ten visokiu nitratų pripumpuota ir nežinai. Okad būtų galima nusipirkt iš ekologiškų ūkių tai nėr kur. Tiesa, dar labai skanios Milupos. Juk tokių niekada jau nepagaminsiu. Tuo labiau iš kur tos triušienos ar tikrai geros veršienos gabaliuką gaut?
Aš gaminu ir daržovines, ir kruopines košeles pati. O gaminu todėl, kad dukrytė alergiška, o išpirktinių nelabai kas mums tinka. Mūsų daržovinė: kopūstas, cukinija ir mėsa. Bulvėm ir morkom alergiška. Kruopinė: ryžiai + slyvų ar obuolių, ar bananų tyrelės. Perku Hipp slyvų ir bananų tyreles. Sviesto nenaudoju, bandysiu paprasto aliejaus šaukštelį įpilti (alyvuogių aliejus smarkiai sualergizavo) Mūsų receptai labai paprasti, bet dukrytė labai noriai jas valgo.
Kazkur skaiciau, kad pasalinti is darzoviu nitratus, jas pries verdant reikia siek tiek pamirkyt vandenyje. Ar cia tiesa ar ne,sunku pasakyt
Mes valgom jau nuo 4 menesio.Kopustas+morka+bulve+cukinija visokiais variantais.Skaninu as sviestuko gabaliuku, nes su aliejum man atrodo labai bjauru.Pati taip niekad nevalgau tai ir jam nekisu.Na o kruopas perkam greit paruosiamas BEBI arba NESTLE, nes jos skanios, greit pasidaro ir ten yra dadeta vitaminu ir gelezies. Suneliui jau 7 menesiai, bet dar negeriam kitu gerimu tik mamos piena.Gal ir nelabai gerai, bet kai pradesim tai tiesiai is puoduko gersim
As savo mazajai gaminu taip pat pati darzoviene dedu morka+bulve+mesa+burokas+cukinija+briuselio kopustas kartais dedu vietoj kopusto kalafijoro ir idedu sauksteli aliejaus na ir visai skanu mazoji valgo skaniai
Sveikos,
Aš savo sūneliui taip pat gaminu pati. Pradėjau nuo keturių menesių siūlyti daržoves. Viriau bulvę, morką, cukiniją, moliūgą, kalafijorus, kopūstus, burokėlius, patisoną. Šias daržoves verdu ne visas iš karto. Derinu, pavz. morka, bulve ir kpūstas; bulve ir moliūgas. Nuo penkto mėnesio pradėjau pratinti prie kruopų. Išbandžiau visas kruopas, net perlines. Perku paprastas, jas išverdu, pridedu išmirkinusi džiovintų vaisių(slyvą, abrikosą, razinos ypač sveika, datulės, ir t.t. arba šiaip kokių savo uogų šaldytų), viska sumalu iki tyrelės įpilu mišinuko ir alyvuogių aliejaus. Jis yra labai geras ir turi vitaminų. Dedant į košes sviestą, ji reikia ištirpinti ir nupilta išrūgas, nes jos pučia mažyliams pilvelį. Nuo šešių mėnesių pradėjau duoti mėsytę. Pradėjau nuo jautienos liežuvio. Sumaišiau jį su kiaulienos liežuviu. Liežuvis turi daugiausiai geležies. Liežuvį pirmiausiai sumaliau, kad gautūsi kaip faršas (nes jis labai kietas ir ilgai reikia virti, faršas išverda greičiau), susidėjau porcijomis į šaldiklį. Paskui daviau kalakutienos, triušienos, vištienos. Daviau ir kiaulienos jautienos. Mėsytę pirmiausia nuverdu ir putas nupilu. Tada vėl verdu iš naujo. Viena diena su minėtom dažovėm kitą dieną su kruopom. Galima netgi ir balandėlį padaryti. Mėsytė ryžiai kopūsto lapas, morkytė ir bulvytė, siek tiek druskytės. Viska sumali. Mano mažiulis labai valgo. Daugiau dar nieko nedaviau nes mano mažyliui šeši mėnesiai. Žadu nuo septynių mėnesių įvesti žuvį, kiaušinį ir varškę. Tyrelias perku tik vakarienei. Vaisių tyrelias. Ir tai ne visada.
Mažyliui paragauti duodu visokio maisto (varškės, kiaušionio trynio...), tik paragauti, nepavalgyti. Jam dar negalima. Bet nuo mažo kiekio nieko nepasidarys, o aš matysiu ar jis alergiškas ar ne. Kai ateis laikas tada galėsiu duoti drąsiai jau ir pavalgyti.
Mažylis labai mėgsta duona.
Šiaip gydytoja nepatarė pirkti tyrelių kiekvieną dieną. Ji sako ,,tos tyrelės parduotuvėse nuo šilumos išpupsėję". Aš manau, kad ten ir konservantų yra. Nu kaip be jų jos išstovės keletą metų. Prarugtų. Žinoma kelionėje niekur nedingsi pirksi ir duosi. Bet tik kelionėje... Daug sveikiau namuose gamintas maistukas ir pigiau.
Sėkmės gaminant
Aš savo sūneliui taip pat gaminu pati. Pradėjau nuo keturių menesių siūlyti daržoves. Viriau bulvę, morką, cukiniją, moliūgą, kalafijorus, kopūstus, burokėlius, patisoną. Šias daržoves verdu ne visas iš karto. Derinu, pavz. morka, bulve ir kpūstas; bulve ir moliūgas. Nuo penkto mėnesio pradėjau pratinti prie kruopų. Išbandžiau visas kruopas, net perlines. Perku paprastas, jas išverdu, pridedu išmirkinusi džiovintų vaisių(slyvą, abrikosą, razinos ypač sveika, datulės, ir t.t. arba šiaip kokių savo uogų šaldytų), viska sumalu iki tyrelės įpilu mišinuko ir alyvuogių aliejaus. Jis yra labai geras ir turi vitaminų. Dedant į košes sviestą, ji reikia ištirpinti ir nupilta išrūgas, nes jos pučia mažyliams pilvelį. Nuo šešių mėnesių pradėjau duoti mėsytę. Pradėjau nuo jautienos liežuvio. Sumaišiau jį su kiaulienos liežuviu. Liežuvis turi daugiausiai geležies. Liežuvį pirmiausiai sumaliau, kad gautūsi kaip faršas (nes jis labai kietas ir ilgai reikia virti, faršas išverda greičiau), susidėjau porcijomis į šaldiklį. Paskui daviau kalakutienos, triušienos, vištienos. Daviau ir kiaulienos jautienos. Mėsytę pirmiausia nuverdu ir putas nupilu. Tada vėl verdu iš naujo. Viena diena su minėtom dažovėm kitą dieną su kruopom. Galima netgi ir balandėlį padaryti. Mėsytė ryžiai kopūsto lapas, morkytė ir bulvytė, siek tiek druskytės. Viska sumali. Mano mažiulis labai valgo. Daugiau dar nieko nedaviau nes mano mažyliui šeši mėnesiai. Žadu nuo septynių mėnesių įvesti žuvį, kiaušinį ir varškę. Tyrelias perku tik vakarienei. Vaisių tyrelias. Ir tai ne visada.
Mažyliui paragauti duodu visokio maisto (varškės, kiaušionio trynio...), tik paragauti, nepavalgyti. Jam dar negalima. Bet nuo mažo kiekio nieko nepasidarys, o aš matysiu ar jis alergiškas ar ne. Kai ateis laikas tada galėsiu duoti drąsiai jau ir pavalgyti.
Mažylis labai mėgsta duona.
Šiaip gydytoja nepatarė pirkti tyrelių kiekvieną dieną. Ji sako ,,tos tyrelės parduotuvėse nuo šilumos išpupsėję". Aš manau, kad ten ir konservantų yra. Nu kaip be jų jos išstovės keletą metų. Prarugtų. Žinoma kelionėje niekur nedingsi pirksi ir duosi. Bet tik kelionėje... Daug sveikiau namuose gamintas maistukas ir pigiau.
Sėkmės gaminant