Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

Naktine,nu as tai neisivaizduoju tokio isskirtinio produktu,gaminiu rinkimosi doh.gif jei as taip rinkciausi tai greiciausiai numirciau is bado...dabar nera tokiu produktu kuriuose nebutu visokiu dazikliu,saldikliu ir t.t.as irgi pasiziuriu i sudeti,bet kad zmogui buti tokiam isrankiam blink.gif ir su tuo neperku,ir su anuo neperku,o trecias pilnas prikimstas chemijos...
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2007 11 02, 11:55)
Papasakosiu ,kaip pati taupau,bet ne kokybės sąskaita.
Nebeperku rūkytų dešrų iš parduotuvių,nes ten nors ir skambios lietuvių firmos savo produkciją pardavinėja ir gana brangiai,bet tai negarantuoja,kad nusipirksi grynos mėsos produktą.Dažniausiai prifarširuota sojos baltymų.Anksčiau nesuprasdavau,kodėl daugumas dešrų pasidarė neskanios,net smirdi.Išbandžiau visokias firmas ir įvairiausias kainas,kol neatkreipiau dėmesio į sudėtį.Paskutiniu metu perku tik vienos firmos ("Delikatesas") rūkytas dešras.Ten nėra mėsos pakaitalų ir gana nebrangios.Seniau jų buvo Norfoje,dabar randu tik mėsos kioskuose turgelyje (Šeškinės).Kainos 18-24 lt/kg.Yra gal 4-5 rūšių.
  Grietinę perku kuo riebesnę,nes man paaiškino pieno perdirbimo srityje dirbantis žmogus,kad natūraliai kokių 12 proc. riebumo grietinė negali būti tiršta.Majonezą,jogurtus- tik tokius,kur nėra tirštiklių,ypač krakmolo ir konservantų.Taip pat atsiriboju nuo visokių Actimel ir Activia,nes ten daugiau moki už reklamą nei už naudą(nors priedų tikrai mažai arba visai neturi,bet kaina didoka).
  Duonos ieškau,kad nebūtų konservantų ir cukraus(kad atitiktų abu kriterijus,gana sudėtinga surasti)Aliejaus neperku pigaus,nes kas dirbo aliejaus gamyboje,pasakojo,kad skirtingos rūšių pigūs aliejai pilstomi bent jau Lietuvoje iš vienos statinės,tik pavadinimai skiriasi.Sudėty ieškau ,kad nebūtų sojos,ypač genetiškai modifikuotos.Dažniausiai perku alyvuogių extra virgin,ieškau tamsinto stiklo buteliuose(šviesoje greitai oksiduojasi ir tampa kenksmingas).
  Sviestą perku tik gryną,ne TRM,bet žiūrėdama į kainą.Kepiniuose taip pat ieškau sudėty konservantų,tirštiklių .dažiklių-kartais atrodo,kad mums vien chemiją kemša- natur.produktą surasti tikrai sudėtinga.
  Prieskoniuose žiūriu,kad nebūtų skonio ir kvapo stipriklių(smarkiai kelia apetitą,didina alkio jausmą).
  Beveik neperku marinuotos silkės,nes ten dažniausiai net 2 konservantus įkrauna ir dar dažnai saldikliu įdeda.Produkcijos be viso šito džiaugsmo surasti retai pasitaiko.Ir įdomiausia,kad su ar be chemijos produktas,to kaina gali visai neatspindėti.Gaivieji gėrimai-tik mineralinis ir sultys 100-procentinės be cukraus ir saldiklių.Skiestos sultys,ar ne ,kaina dažnai nesiskiria.Jei taip,aš geriau pati praskiesiu,jei norėsiu bigsmile.gif .Dar perku sirupus gėrimams gaminti,bet su mažesnių chemijos kiekiu ir skanių randu tik Norfoje (Herbapol firmos) ir Thomas Philips parduotuvėje- kažkokie vokiški įvairių skonių,bet ne visada būna.

Na tiesa pasakius čia daugiau iš sveikos mitybos skyrelio, o ne taupymo. Manau, kad perkant labai sveikus ir kokybiškus produktus į kainą nelabai žiūri, tad apie taupumą nebėra, ką kalbėti. g.gif
Atsakyti
Nuo visų blogybių neapsisaugosi,bet stengtis reikia.Savo sveikatos labui.Po kurio laiko pripranti rinktis produktus ir viskas normaliai atrodo.Jau nežinai,kiek chemijos į mėsą,grūdus,pieną būna prikišta,kol gamintoją žaliava pasiekia,tad galima pasistengti bent tiek,kiek mums galimybės leidžia.Nesu šitų dalykų maniakė (kitaip viską pirkčiau tik ekologiškų prekių parduotuvėj ar tiesiai iš ūkininkų),bet skaitau,ką valgau.Nors tikrai ne visuomet visus priedus surašo (dirbančių maisto gamyboje žodžiai).Yra tų E raidžių,kurios ne tokios jau blogos,tik reikia žinoti,ką jos reiškia,ir ieškoti labiausiai priimtino kompromiso.
Papildyta:
Aš taupau tokiu būdu,kad ir avys sveikos būtų,ir vilkas sotus.Kodėl negaliu išsakyti savo nuomonės taupymo klausimais?Kodėl turiu rinktis vieną iš kraštutinumų- ar pinigas kišenėje,ar sintetika burnoje? Be to,ne visada,kas natūraliau,yra brangiau. Ir tema vadinasi "Taupymo ypatumai",o ne "Gyvenam (valgom) bet ką (kaip),kad tik pigiau".
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2007 11 02, 11:55)
Papasakosiu ,kaip pati taupau,bet ne kokybės sąskaita.....

jetau,visai kaip aš bigsmile.gif radau bendramintę biggrin.gif tik su tais sirupais tai neprasidedu,geriau pati sulčių išsispaudžiu smile.gif man keista būtų taupyti ant maisto kokybės,manau kad žymiai daugiau prisiperku visokių šiaip nereikalingų daiktų,o iš maisto tai tik ant saldumynų galėtume sutaupyti, bet ką padarysi kad MB negali be jų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Naktine @ 2007 11 09, 08:42)
Aš taupau tokiu būdu,kad ir avys sveikos būtų,ir vilkas sotus.Kodėl negaliu išsakyti savo nuomonės taupymo klausimais?Kodėl turiu rinktis vieną iš kraštutinumų- ar pinigas kišenėje,ar sintetika burnoje? Be to,ne visada,kas natūraliau,yra brangiau. Ir tema vadinasi "Taupymo ypatumai",o ne "Gyvenam (valgom) bet ką (kaip),kad tik pigiau".

va būtent thumbup.gif o dar po to kai ir dukrytės gydytoja pasakė,kad svarbiausia yra ką žmogus valgo,nes mūsų lastelės iš to ir sudarytos ką sukišam į save,tai ...
Atsakyti
4u.gif Va tau balionėlis,stenkis taip ir toliau savo ir vaikų labui.O sultis spausčiau,bet labai jau tingisi blush2.gif Vis sau žadu,va,jau greitai pradėsiu, ir vis niekaip.
Pati dirbu medicinos srityje,gal dėl to taip nusistačius prieš maisto priedus.
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2007 11 09, 08:42)

Sutinku, kad reikia stengtis sveikai valgyti, nes pati darau tą patį. Tik galiu pasakyti, kad maisto atžvilgiu tikrai nesutaupau, nes žiūriu ne į kainą, o į kokybę. Todėl šioje vietoje man kažkaip taupymas nesiderina. Visi žino, kad kokybiškas daiktas visada daugiau kainuoja (taip pat ir maisto produktai), o deja ne visi sau gali tai leisti. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2007 11 09, 10:21)
Sutinku, kad reikia stengtis sveikai valgyti, nes pati darau tą patį. Tik galiu pasakyti, kad maisto atžvilgiu tikrai nesutaupau, nes žiūriu ne į kainą, o į kokybę. Todėl šioje vietoje man kažkaip taupymas nesiderina. Visi žino, kad kokybiškas daiktas visada daugiau kainuoja (taip pat ir maisto produktai), o deja ne visi sau gali tai leisti.  verysad.gif

bet juk šita tema nėra TIK apie maisto taupymą?t.y. taupymą maisto sąskaita..aš pvz stengiuos nepirkti daiktų kurių tikrai nereikia,kad ir naujesnio modelio mobilaus,nes tas jau nusibodęs,arba šustresnio fotiko,nes jau yra krutesnių ir t.t. einant iki pat smulkmenų visada klausiu savęs ar man tikrai to dalyko reikia,ar galiu gyventi ir be jo..aišku būna ir nuklydimų kaip prisiperki ko nereik,bet kam nepasitaiko mirksiukas.gif
Atsakyti
taupyti maisto saskaita irgi galima, aisku ne perkant pigiausius produktus, bet tarkim per ispardavimus daugiau nusipirkti arba apeiti keleta parduotuviu ir rasti kur ta preke pigesne smile.gif tu paciu vaisu kainos labai skiriasi ivairiose parduotuvese...
Atsakyti
QUOTE(anna @ 2007 11 09, 12:28)
bet juk šita tema nėra TIK apie maisto taupymą?t.y. taupymą maisto sąskaita..aš pvz stengiuos nepirkti daiktų kurių tikrai nereikia,kad ir naujesnio modelio mobilaus,nes tas jau nusibodęs,arba šustresnio fotiko,nes jau yra krutesnių ir t.t. einant iki pat smulkmenų visada klausiu savęs ar man tikrai to dalyko reikia,ar galiu gyventi ir be jo..aišku būna ir nuklydimų kaip prisiperki ko nereik,bet kam nepasitaiko  mirksiukas.gif

Aš suprantu apie ką ši tema, tačiau Naktine kalbėjo būten apie kokybiška maistą. Aš taip pat išsakiau savo nuomone šiuo klausimu ir tiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulė*: 09 lapkričio 2007 - 12:58
QUOTE(Naktine @ 2007 11 02, 13:55)
Papasakosiu ,kaip pati taupau,bet ne kokybės sąskaita.
Nebeperku rūkytų dešrų iš parduotuvių,nes ten nors ir skambios lietuvių firmos savo produkciją pardavinėja ir gana brangiai,bet tai negarantuoja,kad nusipirksi grynos mėsos produktą.Dažniausiai prifarširuota sojos baltymų.Anksčiau nesuprasdavau,kodėl daugumas dešrų pasidarė neskanios,net smirdi.Išbandžiau visokias firmas ir įvairiausias kainas,kol neatkreipiau dėmesio į sudėtį.Paskutiniu metu perku tik vienos firmos ("Delikatesas") rūkytas dešras.Ten nėra mėsos pakaitalų ir gana nebrangios.Seniau jų buvo Norfoje,dabar randu tik mėsos kioskuose turgelyje (Šeškinės).Kainos 18-24 lt/kg.Yra gal 4-5 rūšių.
  Grietinę perku kuo riebesnę,nes man paaiškino pieno perdirbimo srityje dirbantis žmogus,kad natūraliai kokių 12 proc. riebumo grietinė negali būti tiršta.Majonezą,jogurtus- tik tokius,kur nėra tirštiklių,ypač krakmolo ir konservantų.Taip pat atsiriboju nuo visokių Actimel ir Activia,nes ten daugiau moki už reklamą nei už naudą(nors priedų tikrai mažai arba visai neturi,bet kaina didoka).
  Duonos ieškau,kad nebūtų konservantų ir cukraus(kad atitiktų abu kriterijus,gana sudėtinga surasti)Aliejaus neperku pigaus,nes kas dirbo aliejaus gamyboje,pasakojo,kad skirtingos rūšių pigūs aliejai pilstomi bent jau Lietuvoje iš vienos statinės,tik pavadinimai skiriasi.Sudėty ieškau ,kad nebūtų sojos,ypač genetiškai modifikuotos.Dažniausiai perku alyvuogių extra virgin,ieškau tamsinto stiklo buteliuose(šviesoje greitai oksiduojasi ir tampa kenksmingas).
  Sviestą perku tik gryną,ne TRM,bet žiūrėdama į kainą.Kepiniuose taip pat ieškau sudėty konservantų,tirštiklių .dažiklių-kartais atrodo,kad mums vien chemiją kemša- natur.produktą surasti tikrai sudėtinga.
  Prieskoniuose žiūriu,kad nebūtų skonio ir kvapo stipriklių(smarkiai kelia apetitą,didina alkio jausmą).
  Beveik neperku marinuotos silkės,nes ten dažniausiai net 2 konservantus įkrauna ir dar dažnai saldikliu įdeda.Produkcijos be viso šito džiaugsmo surasti retai pasitaiko.Ir įdomiausia,kad su ar be chemijos produktas,to kaina gali visai neatspindėti.Gaivieji gėrimai-tik mineralinis ir sultys 100-procentinės be cukraus ir saldiklių.Skiestos sultys,ar ne ,kaina dažnai nesiskiria.Jei taip,aš geriau pati praskiesiu,jei norėsiu bigsmile.gif .Dar perku sirupus gėrimams gaminti,bet su mažesnių chemijos kiekiu ir skanių randu tik Norfoje (Herbapol firmos) ir Thomas Philips parduotuvėje- kažkokie vokiški įvairių skonių,bet ne visada būna.

4u.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif Ir aš pagaliau radau bendramintę bigsmile.gif Dariau lygiai tą patį. Taip tik atrodo, kad čia vos ne delikatesais mintam, koks čia dar taupymas, o iš tiesų, tai brangiausiai kainuoja tie perdirbti šimtą kartų maisto produktai, kur jau nei vitaminų, nei skonio nelikę. Pvz. nusipirkit maltą jautieną ir pačios sumalkit jautienos kumpį. Atrodo, kad vos ne dvigubai brangiau pirkti mėsą? O dabar iškepkit - vieną keptuvę iš parduotuvinio faršo, o kitą - iš savo gamybos sumaltos jautienos. Pamatysit, kad kotletai iš parduotuvinio faršo sumažėjo perpus, ir skonis visai kitas. Tai kas tada brangiau išeina g.gif ? Jau nekalbant apie tai, kad pačios pagaminę, žinot, ką dėjot.

Papildyta:
QUOTE(smilsee @ 2007 11 08, 17:25)
Naktine,nu as tai neisivaizduoju tokio isskirtinio produktu,gaminiu rinkimosi doh.gif jei as taip rinkciausi tai greiciausiai numirciau is bado...dabar nera tokiu produktu kuriuose nebutu visokiu dazikliu,saldikliu ir t.t.as irgi pasiziuriu i sudeti,bet kad zmogui buti tokiam isrankiam blink.gif ir su tuo neperku,ir su anuo neperku,o trecias pilnas prikimstas chemijos...

Labai paprasta, nes reikia atsirinkti produktus, susiformuoji asortimentą, o po to jau žinai ką pirkti, ir tai dediesi į krepšelį. O sutaupai, nes neprisiperki visokių "impulsinių prekių" tik pamačius naujas pakuotes. Prieinu, pažiūriu, paskui galvoju -ai, žiūrėk dabar iš ko padaryta, apseisiu... Ir sutaupai.

Ir dar. jau daugiau kaip metai, kai visiškai atsisakiau pirkti bet kokius kulinarijos ir konditerijos gaminius. Pvz. vaikas nori sausainių- jokių problemų- kepamės namie, vakar paprašė pyrago - iškepiau paprastą obuolių pyragą ( kiaušiniai, grietinė, miltai, cukrus ir obuoliai). Tešlą darėme kartu, sūnus obuoliukus nulupo - ir smagu, ir pigu, ir sveika. O suraskit su tokia receptūra parduotuvėj? Galima nė nesapnuot, vietoj kiaušinių- kiaušinių milteliai, o kiek puriklių, minkštiklių ir pan. Ir jei naminio savikaina buvo max. 5 Lt, tai parduotuvėj už tiek net nesapnuok nusipirkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 09 lapkričio 2007 - 14:37
Naktine, kokio pavadinimo alyvuogių aliejų dažniausiai perki?
Pritariu tavo mintims thumbup.gif Irgi panašiai elgiuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2007 11 09, 15:30)
Ir dar. jau daugiau kaip metai, kai visiškai atsisakiau pirkti bet kokius kulinarijos ir konditerijos gaminius. Pvz. vaikas nori sausainių- jokių problemų- kepamės namie, vakar paprašė pyrago - iškepiau paprastą obuolių pyragą ( kiaušiniai, grietinė, miltai, cukrus ir obuoliai). Tešlą darėme kartu, sūnus obuoliukus nulupo - ir smagu, ir pigu, ir sveika. O suraskit su tokia receptūra parduotuvėj? Galima nė nesapnuot, vietoj kiaušinių- kiaušinių milteliai, o kiek puriklių, minkštiklių ir pan. Ir jei naminio savikaina buvo max. 5 Lt, tai parduotuvėj už tiek net nesapnuok nusipirkt.

pritariu tau 1. tu žinai kad valgai šviežia pyraga ir jo sudeti
2. nemoki niekam už darba tai tada ir savikaina pigesne gaunas
3. nededi priedu kurie alergizuotu tave ar tavo šeima
aš dar toki taupymo režima turiu kad neperku jokiu konservuotu produktu pvz uogieniu ar kokiu persiku nors neneigiu tai skanu bet ar ten yra vitaminu. pvz neperku aktivijos nors ir labai skanu bet tai yra reklamos užkelta kaina o perku pigesni jogurta kaip alternatyva kuri yra pigesne ir kokybe neprastesne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo savitre: 10 lapkričio 2007 - 21:24