Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

QUOTE(ooo @ 2007 08 02, 08:38)
neterskit taupymo temos pokalbiai apie investavimus, tam yra si tema  poster_offtopic.gif
http://www.supermama...howtopic=187099

bet cia tai bankai + fondai.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 09:56)
bet cia tai bankai + fondai.

o cia apie taupyma, o ne apie pinigu uzdirbima
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 08 02, 09:57)
o cia apie taupyma, o ne apie pinigu uzdirbima

O kas yra Taupymas ?

Man atrodo sioje temoja prabego informacija apie maista, maisto kokybe ir kiekybe.

Tai jei mes taupom maisto saskaita ... tai as manau yra ziauriai neprotinga - nes taupom sveikatos saskaita. Tai ka siandien sutaupysi, gali tekti rytoj isleisti vaistu ar ... pavidale.

O mano galva (galiu klysti) taupymo rusys dvi: pasyvus ir aktyvus taupymas.

Sioje temoje Jus bandot apginti pasyvu taupyma - atimti is maistui skirtu pinigu "gabaliuka" ir ji padeti i "kojine", arba si "gabaliuka" prideti prie kitai sferai skirtu pinigu - pvz. pramogos.

As daugiau propaguoju aktyvu taupyma:
atemei is maisto "gabaliuka", ji paleidai per investicijas, ir "gabalelis" uzaugo, gali ji vel grazinti i maisto sfera.

Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 10:07)
O kas yra Taupymas ?
As daugiau propaguoju aktyvu taupyma:
atemei is maisto "gabaliuka", ji paleidai per investicijas, ir "gabalelis" uzaugo, gali ji vel grazinti i maisto sfera.

tai cia ir stengiames rasti budu kaip sutaupyti ta "gabaleli" o kam ji isleisim tai cia jau musu paciu reikalas...visi turi savo taupymo tikslu...jus iskart siulot ka daryti su pinigais...geriau pasiulykit kaip ju sutaupyti, kai cia visi prades girtis kad sutaupe daug daug tada siulykit investuoti.
O maisto saskaita zmones taupo, nes maistui isleidzia daugiausia ir jei atidziau paskaitytum buvusia tema tai pastebetum kad dauguma pinigu iseina ne kokybiskiems maisto produktams, kurie sveikesni, bet ivairiems saldumynams, ir pan dalykams, kuriuos zmones megsta ir vien del ju susidaro nemazos sumos per menesi...
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2007 08 02, 10:16)
tai cia ir stengiames rasti budu kaip sutaupyti ta "gabaleli"

As visada klausiu kitaip:
O ka esi pasirenges paaukoti, kad pasiektum savo tiksla ?

Gal siuo atveju verta aukoti saldumynus ? 3-6 menesiams ??
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 10:21)
As visada klausiu kitaip:
O ka esi pasirenges paaukoti, kad pasiektum savo tiksla ?

Gal siuo atveju verta aukoti saldumynus ? 3-6 menesiams ??

tik nereikia mums demagogijos rolleyes.gif
mes cia dalijames REALIAIS patarimais KAIP SUTAUPYTI, o ne teoriniais svarstymais
bla bla bla, atplest gabaleli, investuot, uzdirbt, bla bla bla rolleyes.gif
Atsakyti
gana apie ta investavima, tikrai tea ne apie tai. Jie neturiu, ka investuoti, tai reiskia mano taupymas baigiasi? Gal as noriu sutaupyti kelionei i Kanaru salas, gal noriu sutaupyti pinigu nepirkdama beriekalingu daiktu, protingai skaiciuodama pinigus turimus pinigineje. Investavimui galima sukurti atskira tema (jei tokiso nera) ir ten dalintis savo patarimais. Sita tema yra apie paprasta taupyma, dejima i kojine, savo pinigeliu, turimu piniginej skaiciavima ir protinga seimos biudzeto paskirstyma.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 07:07)
O kas yra Taupymas ?

Man atrodo sioje temoja prabego informacija apie maista, maisto kokybe ir kiekybe.

Tai jei mes taupom maisto saskaita ... tai as manau yra ziauriai neprotinga - nes taupom sveikatos saskaita. Tai ka siandien sutaupysi, gali tekti rytoj isleisti vaistu ar ... pavidale.

Tik nereikia lia lia.... doh.gif . Pvz., mano vyrai megsta pieniskas desreles ir daktariska desra. Perkam atseit kokybiskus - Samsono tarybinius gaminius. Maximoj ir kituose prekybos centruose jie kainuoja nuo 14 iki 18 litu uz kg. Man sazine neleidzia uz desra virta tiek moket, todel susiradau vieta, kur tarybines desros kainuoja 10 lt uz kg, o desreles - 10.50 lt. Sakysit, smulkme? Bet nuo to ir prasideda viskas. Toliau,kokie pomidorai, kuriu mes suvalgom per savaite kokius 4-5 kg, kainuoja PC 5-6 litai. Mano surastajame kioske jie kainuoja 2-3 litus, ir t.t.
Papildyta:
schmoll.gif Bet nereiskia, kad perkam prastus produktus - niekada, tiesiog netingiu, ir paieskau, kur kokybisko maisto yra mazesnemis kainomis.
Ai, ir nesenai padariau atradima, tiklsiau musu leliuko amziaus mamyte patare, pabandyt sauskelnes pigias... Nu labai skeptiskai as i tas Optimos sauskelnes ziurejau, net pagalvodavau, kad rado ant ko taupyt * ant vaiko uzpakaliuko....schmoll.gif bet kai parekomendavo. Nusipirkom, pabandem - thumbup.gif negalejau patiketi, akd ne ka prastesnes uz Pampers sauskelnes, o skirtumas - 10 centu uz sauskelne maziau sukakojam... lotuliukas.gif lotuliukas.gif .

Atsakyti
QUOTE(minte @ 2007 08 02, 19:26)
Tik nereikia lia lia....  doh.gif . Pvz., mano vyrai megsta pieniskas desreles ir daktariska desra. Perkam atseit kokybiskus - Samsono tarybinius gaminius. Maximoj ir kituose prekybos centruose jie kainuoja nuo 14 iki 18 litu uz kg. Man sazine neleidzia uz desra virta tiek moket, todel susiradau vieta, kur tarybines desros kainuoja 10 lt uz kg, o desreles - 10.50 lt. Sakysit, smulkme? Bet nuo to ir prasideda viskas. Toliau,kokie pomidorai, kuriu mes suvalgom per savaite kokius 4-5 kg, kainuoja PC 5-6 litai. Mano surastajame kioske jie kainuoja 2-3 litus, ir t.t.
Papildyta:
schmoll.gif Bet nereiskia, kad perkam prastus produktus - niekada, tiesiog netingiu, ir paieskau, kur kokybisko maisto yra mazesnemis kainomis.
Ai, ir nesenai padariau atradima, tiklsiau musu leliuko amziaus mamyte patare, pabandyt sauskelnes pigias... Nu labai skeptiskai as i tas Optimos sauskelnes ziurejau, net pagalvodavau, kad rado ant ko taupyt * ant vaiko uzpakaliuko....schmoll.gif  bet kai parekomendavo. Nusipirkom, pabandem -  thumbup.gif negalejau patiketi, akd ne ka prastesnes uz Pampers sauskelnes, o skirtumas - 10 centu uz sauskelne maziau sukakojam...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif .

akur taip pigiai daktariškos gaunat? mes irgi ant jos "pamišę" blush2.gif
Atsakyti
Nu labai skeptiskai as i tas Optimos sauskelnes ziurejau, net pagalvodavau, kad rado ant ko taupyt * ant vaiko uzpakaliuko....schmoll.gif  bet kai parekomendavo.

naudojau kazkokias lenkiskas popierines is Norfos. pigiau nei Optima. Bet tai buvo gerokai senai.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 17:07)
naudojau kazkokias lenkiskas popierines is Norfos. pigiau nei Optima. Bet tai buvo gerokai senai.

Jau girdejau ir apie tas, atrodo, mazylis vadinasi, skirtumas 2 centai, bet rodos optimos naudai. biggrin.gif Bet nepirkau, ner norfos arti.
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2007 08 02, 17:02)
akur taip pigiai daktariškos gaunat? mes irgi ant jos "pamišę"  blush2.gif

biggrin.gif 5 litai... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tik nereikia lia lia....  doh.gif . Pvz., mano vyrai megsta pieniskas desreles ir daktariska desra. Perkam atseit kokybiskus - Samsono tarybinius gaminius. Maximoj ir kituose prekybos centruose jie kainuoja nuo 14 iki 18 litu uz kg. Man sazine neleidzia uz desra virta tiek moket, todel susiradau vieta, kur tarybines desros kainuoja 10 lt uz kg, o desreles - 10.50 lt. Sakysit, smulkme? Bet nuo to ir prasideda viskas. Toliau,kokie pomidorai, kuriu mes suvalgom per savaite kokius 4-5 kg, kainuoja PC 5-6 litai. Mano surastajame kioske jie kainuoja 2-3 litus, ir t.t.
Papildyta:
Ai, ir nesenai padariau atradima, tiklsiau musu leliuko amziaus mamyte patare, pabandyt sauskelnes pigias... Nu labai skeptiskai as i tas Optimos sauskelnes ziurejau, net pagalvodavau, kad rado ant ko taupyt * ant vaiko uzpakaliuko....schmoll.gif  bet kai parekomendavo. Nusipirkom, pabandem -  thumbup.gif negalejau patiketi, akd ne ka prastesnes uz Pampers sauskelnes, o skirtumas - 10 centu uz sauskelne maziau sukakojam...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif .

as irgi dazniausiai apsipirkineju turgelyje,tikrai susitaupo thumbup.gif kas iesko tas ir randa ax.gif
Atsakyti