Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

QUOTE(jobukas @ 2007 11 20, 19:23)
Viskas labai paprasta: 1l pieno (naudojame MU 3,5% riebumo) pasildyti iki 40C temperaturos, ipilti indeli naturalaus jogurto, be jokiu priedu (pigiausia radau Iki prancuziska "Paturages", kaina 78cnt, bet tinka ir danone, bio, dobilo ekologiskas), ismaisyti, uzdengti inda, apvynioti ranksluosciu ir pastatyti per nakti. Ryte galesite kabinti pusryciams  biggrin.gif . kuo ilgiau stovi, tuo tas jogurtas darosi rugstesnis. Man jis tai visai tinka vietoj neriebios grietines  ax.gif . Laikyti saldytuve galima mazdaug savaite (pas mus tiek neuzsistovi  thumbup.gif ).

Labai ačiū aciuks.gif aciuks.gif

O dar iš serijos apie taupymo ypatumus, tai galiu pasakyti, kad naudojuosi tokiu metodu - už maistą VISADA moku grynais ( tuomet labai gerai apgalvoju, ką pirkti), o už kavines, drabužius - tik kortele. Grynus nuimu gavusi algą, ir naudoju TIK maisto išlaidoms. Labai gerai kontroliuojasi padėtis, nereikia net čekių rinkti.
Jei drabužis labai labai patiko, visada paprašau jį atidėti iki kitos dienos arba vakaro. Tada grįžtu nusipirkti tik to, ko man iš tiesų reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 20 lapkričio 2007 - 17:50
Porą mano pastebėjimų 4u.gif
- taupyti reikia vandenį (tuo pačiu mažiau teršime ir aplinką), kai valomės dantis "užsukame čiaupą"; plaunant indus - prileisti tik pusę kriauklės šilto vandens ir reikės tik lašelio indo ploviklio, skalauti po šaltu vandeniu. Skaičiau straipsnį, kad mokslininkai paskaičiavo, jog nusiprausti žmogui po dušu pakanka 7 litrų, o kiek mes išleidžiame sad.gif Stovime ir šildomės blush2.gif Taip pat reikia pasirūpinti WC vandens nuleidimo mechanizmu - įstatyti dviejų dalių, kur nusileidžia 1/3 bakelio, po rimto reikalo visas bakelis biggrin.gif
- taupyti elektrą, išvykstant iš namų vienai dienai, ar ilgesniam laikotarpiui - išjungiame elektros paskirstyme "tuos mygtukus", pamiršau kaip vadinasi blush2.gif , kai verdame arbatinuke vandenį arbatai, kaitiname tik tiek vandens, kiek reikia.

Kai dar prisiminsiu - būtinai parašysiu smile.gif
Atsakyti
Labas visiems/visoms taupancioms,

Perskaičiau visą temą ir galiu pasakyti štai ką.
Aš pati nesu labai taupi, bet viena auginu dukrą, butas nuomojamas, atlyginimas nėra auksas (2000 Lt nesiekia). Susitaupyti nepavyksta. Vos vos istempiu nuo algos iki algos, bet kai ka darau ir manau teisingai darau :
1. Maistas darzoves - bulves, morkos, burokeliai, kopustai is mamos, mesa irgi (cia jau didelis pliusas) Pomidorus ir agurkus laikau prabanga (šiuo metų laiku) Vasarą tupėjau prie stiklainių ir turiu visą spintelę įvairių daržovių ir uogienių privakuota. Ir skanu ir daugiau mažiau sveika. Nebeperku koldūnų ir cepelinų, viską gaminuosi pati. Pašvenčiu pusę dienos ir turiu ilgam. ^šlapiankas perku tik vienoms salotoms kai ju labai uzsinoriu. Kioskelyje Fabijoniskese perku desra rukyta - gardzioji vadinasi ji apie 8 Lt kainuoja, bet valgom apie dvi savaites, nes labai skalsi, o ir skani. Valgom daug košių, duona juoda arba balta, jokių batonų.

2. Rubai - negeda man pasakyti, kad dauguma mano rubu is devetu, pacios darbo arba is Prety Girl, ten bent man kainos nesikandzioja, o daiktai tikrai grazus ir antro nieko nemaciau su tokiais.
3. Vaistai, per ilga vaiko ligu sezona atradau kad pigiausia pirkti Eurvaistinej. Prisirenku Eurolitu, tada dar pasiziuriu kam nuolaidos yra ir pirmyn. Pastaraji karta 7 Lt nuolaida buvo.
4. Kosmetika Higienos priemones, uzsiimu kosmetikos platinimu, tai atsilaikyti sunku, todel kosmetikos pas mane daug ir higienos priemoniu taip pat. Pasiziuriu parduotuves kas pigiau uzsisakyti paciai, ir tai atsipirks su nuolaida ar pirkti parduotuvej? Taigi perku sampuna ir duso zele parduotuvej, dekoratyvine kosmetika uzsisakau, kvepalus irgi. Bandau isgyvendinti iproti pirkti kita losjona, kol pirmasis nesibaige ( losjonu turiu minimum 10).

5. Automobilis. Tai bene daugiausiai mano pinigeliu suryjanti vieta. Jis pas mane nenaujas ir nuvaziuoju nemazai, bet ryja mieste 13 litrų. Išvada keičiu į dyzelį. Prabanga jau važinėti su šita. O kur dar remontai. doh.gif
6. Butas - už šildymą nepritaupysi, indus plaudama manau sutaupau vandens, nes pirma suslapinu visus tada visus su kempinele praeinu ir tada perskalauju. Maudausi po dusu ir vaika maudau taip. Elektra - va cia reikia pasispausti - keisti lemputes (hm geda bet nezinau kurios geros minejot berods, bet as nueinu noriu nusipirkti pastoviu paziuriu ir nueinu nera su kuo pasitarti.) Pastaraji menesi prasukom 82 kvh ,Tv neturim. Pc nesiojamas.
7. Nenumatytos islaidos - stengiuosi ju isvengti, bet jos tam ir yra nenumatytos. Tenka skolintis, po to atiduodu (pvz akumas numirojo, o Kisenej 20 Lt )

Taupymas - taupau tik Kaledoms dedu i taupykle kai turiu po 2 Lt nesvarbu kiek monetu turiu, susitaupo per metus tikrai. o ir juodai dienai buna jei ka smile.gif

Dabar del jogurto - minejot pasidaryti galima is pieno - idomu tai, kad naudojate mu piena, kurio net i saldytuva deti nereikia, o jo galiojimas stulbinanciai ilgas.

Apie ekologiska piena - . Lietuvoj jei yra tokia imone, kuri perdirba atskira linija ar dar kaip piena gauta is butent ekologiniu ukiu, tai gal ir tiesa, bet matyt as ta praleidau. Mat mano mama turi ekologini uki, su visais sertifikatais, ir ka ir nieko nesa ta piena i ta pacia pienine kur ir dar puse kaimo is neekologisku ukiu, ir gauna tiek pat centu uz litra.

Tai tiek ziniu apie taupyma.

Dabar gavau pati sau uzduoti. Darbas siuncia i kelione, apmoka viska iskyrus ekskursijas - va toms ekskursijoms ir reikia susitaupyti iki 03 men. minimum 1000 Lt. Nelengva uzduotele. ir net nezinau nuo ko pradet sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kentaure: 21 lapkričio 2007 - 00:56
Mes gyvenam nuosavam name 5 suaugę žmonės, neseniai paskaičiavom, kad jei visi 5 nors kartą per dieną nueinam į tualetą, tai per mėnesių mažų mažiausiai 4 kūbai vandens nuplaukia blink.gif Mum vanduo ne bėda, nes naudojam iš gręžinio, bet vat kanalizacija vietinė ir praktiškai kas mėnesį reikia vežti doh.gif Tai tie bakelių mechanizmai mane sudomino labai bigsmile.gif Gal galima plačiau? ax.gif

Dėl elektros, tai saugiklius visada išjungti sveika rolleyes.gif šiaip daug kas mėgsta įvairius prietaisus palikti vadinamam budėjimo režime (pvz., dega teliko raudona lemputė), nors tai yra nesaugu, nes nuolat veikia transformatorius ar generatorius (nepamenu kaip vadinasi blush2.gif ) ir tokis daiktas nesunkiai gali užsidegti. Girdėjau nuomonių, kad šitam budėjimo režime nemažai elektro sunaudojama, bet nesu tikra ar tai tiesa unsure.gif

Va, o kam prastai su kosmetikos pertekliumi, prašom į grožio skyrelį, ten yra tema "Optimizuojam kosmetikos krepšelį" - labai sveika tema thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 21 lapkričio 2007 - 09:17
QUOTE(prieblanda @ 2007 11 21, 10:16)
Mes gyvenam nuosavam name 5 suaugę žmonės, neseniai paskaičiavom, kad jei visi 5 nors kartą per dieną nueinam į tualetą, tai per mėnesių mažų mažiausiai 4 kūbai vandens nuplaukia  blink.gif  Mum vanduo ne bėda, nes naudojam iš gręžinio, bet vat kanalizacija vietinė ir praktiškai kas mėnesį reikia vežti  doh.gif  Tai tie bakelių mechanizmai mane sudomino labai  bigsmile.gif  Gal galima plačiau?  ax.gif

Dėl elektros, tai saugiklius visada išjungti sveika  rolleyes.gif  šiaip daug kas mėgsta įvairius prietaisus palikti vadinamam budėjimo režime (pvz., dega teliko raudona lemputė), nors tai yra nesaugu, nes nuolat veikia transformatorius ar generatorius (nepamenu kaip vadinasi  blush2.gif ) ir tokis daiktas nesunkiai gali užsidegti. Girdėjau nuomonių, kad šitam budėjimo režime nemažai elektro sunaudojama, bet nesu tikra ar tai tiesa  unsure.gif

Va, o kam prastai su kosmetikos pertekliumi, prašom į grožio skyrelį, ten yra tema "Optimizuojam kosmetikos krepšelį" - labai sveika tema  thumbup.gif

tie bakeliai turi tokius du mygtukus vandens nuleidimui, vienas mazesnis tai ji paspaudus nusileidzia tik truputi vandens, kita paspaudus visas bakelis nubega smile.gif
tas budejimo rezimas daug neprisuka elektros bet jei yra keli prietaisai taip palikti tai visgi susidaro keli litai
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2007 11 21, 09:27)
tie bakeliai turi tokius du mygtukus vandens nuleidimui, vienas mazesnis tai ji paspaudus nusileidzia tik truputi vandens, kita paspaudus visas bakelis nubega smile.gif
tas budejimo rezimas daug neprisuka elektros bet jei yra keli prietaisai taip palikti tai visgi susidaro keli litai

Tokius mygtukus esu mačiusi tik ant įmontuojamų į sieną unitazų unsure.gif O jei jau yra įprastinis mechanizmas pastatomame bakelyje, ar eina kaip nors pakeisti nekeičiant viso unitazo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2007 11 21, 10:32)
Tokius mygtukus esu mačiusi tik ant įmontuojamų į sieną unitazų  unsure.gif  O jei jau yra įprastinis mechanizmas pastatomame bakelyje, ar eina kaip nors pakeisti nekeičiant viso unitazo?  g.gif

as pirkau seniuose toki unitaza - kainavo apie 500 litu, cekiskas, kols kas kokybe nesiskundziu lotuliukas.gif o vandens sunaudojimas tikrai sumazejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 11 21, 09:34)
as pirkau seniuose toki unitaza - kainavo apie 500 litu, cekiskas, kols kas kokybe nesiskundziu  lotuliukas.gif  o vandens sunaudojimas tikrai sumazejo  ax.gif

Mes turim čekišką ir švedišką, smagiau tupėt ant čekiško lotuliukas.gif Kažin ar galima pakeisti tik bakelį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kentaure @ 2007 11 21, 01:51)
Labas visiems/visoms taupancioms,

domina kur yra parduotuve Prety woman?tai visai neziurit tv?o as pradejau apsipirkinet camelia vaistinej,kai kurie vaistai pigesni ant 80 ct,o dar su nuolaidu kortele dar 10 proc gaunas thumbup.gif
Atsakyti
ko ko, bet vandens ir elektros nemoku negaliu taupyt blush2.gif doh.gif
ir duše maudausi 0,5 h
tai nėr skirtumas ar vonia ar dušas
o dušas būna kasdien
ir kambaryje visada visas šviestuvo lemputes įsijungiu, nekenčiu tamsos, be to mano akis vargina žiūrėjimas tv tamsoj ar pan.

a, dar el.šildytuvą naudoju

nu bet už viską sumoku, kiti tai vagia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žizel: 21 lapkričio 2007 - 15:58
Ta parduotuve (tiksliau net dvi ) yra pozeminej perejoj link Europos.
Atsakyti
QUOTE(Kentaure @ 2007 11 21, 17:02)
Ta parduotuve (tiksliau net dvi ) yra pozeminej perejoj link Europos.

aciu 4u.gif
Atsakyti