Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

QUOTE(savitre @ 2007 11 10, 21:19)
pritariu tau 1. tu žinai kad valgai šviežia pyraga ir jo sudeti
2. nemoki niekam už darba tai tada ir savikaina pigesne gaunas
3. nededi priedu kurie alergizuotu tave ar tavo šeima
aš dar toki taupymo režima turiu kad neperku jokiu konservuotu produktu pvz uogieniu ar kokiu persiku nors neneigiu tai skanu bet ar ten yra vitaminu. pvz neperku aktivijos nors ir labai skanu bet tai yra reklamos užkelta kaina o perku pigesni  jogurta kaip alternatyva kuri yra pigesne ir kokybe neprastesne

O Activia kažkuo labai geras? unsure.gif Aš jo niekada neperku ir net į tą pusę nepažiūriu, kažkaip per daug man jų reklamos doh.gif Perku didesniais indeliais ekologišką jogurtą, Iki jis kainuoja 2,99, tik pavadinimo nepamenu blush2.gif bet indelis tokis žalias smile.gif
Atsakyti
Mes taip pat stengiames varoti kiek imanoma naturalesni maista. Gal labai ir nesutaupome, taciau bent jau valgome kokybiskesni maista. Nes jau darosi sudetinga nusipirkti produktu be konservantu, dazikliu ir kt. chemijos. As pradejau namie kepti duona (drauge pamoke ir visai nesudetinga!), jogurta taip pat pradejome patys gamintis, nes pastebejome, kad tikrai daug sunaudojame. Naminis jogurtas tikrai labai skanus, pasigardini uogiene ar saldytom trintom braskem su cukrum -pasaka! Vietoj desros jau geriau issikepti orkaiteje gabala jautienos ar kiaulienos, labai skanu deti ant sumustinio. Pyragus ir sausainius taip pat kepu pati, pirktiniai tiesiog pasidare nebeskanus. Mesa, vaisius ir darzoves perkame turgelyje.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2007 11 10, 22:33)
O Activia kažkuo labai geras?  unsure.gif  Aš jo niekada neperku ir net į tą pusę nepažiūriu, kažkaip per daug man jų reklamos  doh.gif  Perku didesniais indeliais ekologišką jogurtą, Iki jis kainuoja 2,99, tik pavadinimo nepamenu  blush2.gif  bet indelis tokis žalias  smile.gif

aš perku geriama jogurta o activia turi tuos pačius priedus kaip ir kiti jogurtai išskyrus ekologiška, bet activijoje tu cheminiu priedu daugiau.
Papildyta:
QUOTE(jobukas @ 2007 11 10, 22:49)
Mes taip pat stengiames varoti kiek imanoma naturalesni maista. Gal labai ir nesutaupome, taciau bent jau valgome kokybiskesni maista. Nes jau darosi sudetinga nusipirkti produktu be konservantu, dazikliu ir kt. chemijos. As pradejau namie kepti duona (drauge pamoke ir visai nesudetinga!), jogurta taip pat pradejome patys gamintis, nes pastebejome, kad tikrai daug sunaudojame. Naminis jogurtas tikrai labai skanus, pasigardini uogiene ar saldytom trintom braskem su cukrum -pasaka! Vietoj desros jau geriau issikepti orkaiteje gabala jautienos ar kiaulienos, labai skanu deti ant sumustinio. Pyragus ir sausainius taip pat kepu pati, pirktiniai tiesiog pasidare nebeskanus. Mesa, vaisius ir darzoves perkame turgelyje.

del mesos kepimo orkaiteje pritariu tau ir pati kaip tik dabar kepun karka sumarinavau ir kepu mano vyras ja megsta ir karsta ir šalta su duona vietoj dešros o butu smalsu sužinoti kaip kepi duona ir darai jogurta blush2.gif gal i dek receptuka kur nors blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2007 11 10, 22:56)
aš perku geriama jogurta o activia turi tuos pačius priedus kaip ir kiti jogurtai išskyrus ekologiška, bet activijoje tu cheminiu priedu daugiau.
Papildyta:

del mesos kepimo orkaiteje pritariu tau ir pati kaip tik dabar kepun karka sumarinavau ir kepu mano vyras ja megsta ir karsta ir šalta su duona vietoj dešros o butu smalsu sužinoti kaip kepi duona ir darai jogurta  blush2.gif gal i dek receptuka kur nors blush2.gif

Daug duonos receptuku yra "Kulinarines idejos" / "Kepame duona"

duonos receptas

Kulinarinese idejose taip pat yra tema apie naturalu jogurta, kaip ji pasidaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jobukas @ 2007 11 10, 23:49)
jogurta taip pat pradejome patys gamintis, nes pastebejome, kad tikrai daug sunaudojame. Naminis jogurtas tikrai labai skanus, pasigardini uogiene ar saldytom trintom braskem su cukrum -pasaka! Vietoj desros jau geriau issikepti orkaiteje gabala jautienos ar kiaulienos, labai skanu deti ant sumustinio. Pyragus ir sausainius taip pat kepu pati, pirktiniai tiesiog pasidare nebeskanus. Mesa, vaisius ir darzoves perkame turgelyje.

Nu su jogurtu- tai super idėja thumbup.gif Šaunuolė, ačiū už gerą idėją 4u.gif O gal išduotum, kaip tu jogurtą gamini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 12 lapkričio 2007 - 12:56
QUOTE(prieblanda @ 2007 11 10, 23:33)
O Activia kažkuo labai geras?  unsure.gif  Aš jo niekada neperku ir net į tą pusę nepažiūriu, kažkaip per daug man jų reklamos  doh.gif  Perku didesniais indeliais ekologišką jogurtą, Iki jis kainuoja 2,99, tik pavadinimo nepamenu  blush2.gif  bet indelis tokis žalias  smile.gif

Na, rinkdamasi jogurtą aš stengiuosi skaityti, iš ko jis pagamintas. Kiek pamenu, natūralus jogurtas ,,Activia" - vienas iš nedaugelio yra be krakmolo, želatinos, tirštiklių ir panašių priedų. Labai nustebau, kad tokių ,,blogybių" daug net lietuviškuose jogurtuose su ,,Ekos" ženklu.
Taigi, ieškodama sveikiausio ir natūraliausio aš išsirinkau būtent ,,Activia". Iš jo (arba iš prancūziško ,,Paturages") aš gaminu ir natūralų jogurtą.
O jei kalbėtume apie taupumą, galiu pasakyti, kad labai nusiminiau, kai bene visi prekybos tinklai pakele ,,Actimel" kaina. Perku ji dukrytei, tikedamasi, kad tos ,,alkasei defensis" (ar kaip ten jos blush2.gif ) pades sustiprinti imuniteta. Tai va, kai mazycio buteliuko kaina pakilo iki 1,45 Lt, pradejau pirkti ,,Gefilus", berods po 1,29. Jis taip pat su tomis bakterijomis ir, tikiuosi, ne prastesnis smile.gif Ne kazin ka, bet sutaupau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pelele @ 2007 11 16, 00:45)
O jei kalbėtume apie taupumą, galiu pasakyti, kad labai nusiminiau, kai bene visi prekybos tinklai pakele ,,Actimel" kaina. Perku ji dukrytei, tikedamasi, kad tos ,,alkasei defensis" (ar kaip ten jos blush2.gif ) pades sustiprinti imuniteta. Tai va, kai mazycio buteliuko kaina pakilo iki 1,45 Lt, pradejau pirkti ,,Gefilus", berods po 1,29. Jis taip pat su tomis bakterijomis ir, tikiuosi, ne prastesnis smile.gif Ne kazin ka, bet sutaupau  thumbup.gif

gal as ne i tema mirksiukas.gif , bet negi tikit kad tie aktimeliai visokie turi kazkokia nauda be to, kad tik skanu, ir tai tik vienas gurksnis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2007 11 16, 18:52)
gal as ne i tema  mirksiukas.gif , bet negi tikit kad tie aktimeliai visokie turi kazkokia nauda be to, kad tik skanu, ir tai tik vienas gurksnis?  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2007 11 16, 18:52)
gal as ne i tema  mirksiukas.gif , bet negi tikit kad tie aktimeliai visokie turi kazkokia nauda be to, kad tik skanu, ir tai tik vienas gurksnis?  g.gif

as siaip irgi nelabai tikiu, bet labai nustebau kai gyditoja po operacijos mano mociutei patare pagert to actimel ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele_raudona @ 2007 11 16, 22:36)
as siaip irgi nelabai tikiu, bet labai nustebau kai gyditoja po operacijos mano mociutei patare pagert to actimel ax.gif

nepamirškit, kad gydytojai iš produktų gamintojų šį bei tą gauna už tai kad pacientams siūlo tuos produktus.
Papildyta:
QUOTE(pelele @ 2007 11 16, 00:45)
Na, rinkdamasi jogurtą aš stengiuosi skaityti, iš ko jis pagamintas. Kiek pamenu, natūralus jogurtas ,,Activia"  - vienas iš nedaugelio yra be krakmolo, želatinos, tirštiklių ir panašių priedų. Labai nustebau, kad tokių ,,blogybių" daug net lietuviškuose jogurtuose su ,,Ekos" ženklu.
Taigi, ieškodama sveikiausio ir natūraliausio aš išsirinkau būtent ,,Activia".  Iš jo (arba iš prancūziško ,,Paturages") aš gaminu ir natūralų jogurtą.
O jei kalbėtume apie taupumą, galiu pasakyti, kad labai nusiminiau, kai bene visi prekybos tinklai pakele ,,Actimel" kaina. Perku ji dukrytei, tikedamasi, kad tos ,,alkasei defensis" (ar kaip ten jos blush2.gif ) pades sustiprinti imuniteta. Tai va, kai mazycio buteliuko kaina pakilo iki 1,45 Lt, pradejau pirkti ,,Gefilus", berods po 1,29. Jis taip pat su tomis bakterijomis ir, tikiuosi, ne prastesnis smile.gif Ne kazin ka, bet sutaupau  thumbup.gif

o tai nepigiau būtų tiesiog gerti vitaminų kompeksus, užuot vartojus prabangius actimelius?
Atsakyti
QUOTE(saulele_raudona @ 2007 11 16, 22:36)

man po operacijos rekomendavo valyti jogurtus todel kad nekiltu problemos su viduriu kietėjimu nes po narkozes tai gana dažnas reiškinys tad pilnai suprantu gydytojos patarima
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2007 11 12, 13:55)
Nu su jogurtu- tai super idėja thumbup.gif  Šaunuolė, ačiū už gerą idėją  4u.gif O gal išduotum, kaip tu jogurtą gamini?

Viskas labai paprasta: 1l pieno (naudojame MU 3,5% riebumo) pasildyti iki 40C temperaturos, ipilti indeli naturalaus jogurto, be jokiu priedu (pigiausia radau Iki prancuziska "Paturages", kaina 78cnt, bet tinka ir danone, bio, dobilo ekologiskas), ismaisyti, uzdengti inda, apvynioti ranksluosciu ir pastatyti per nakti. Ryte galesite kabinti pusryciams biggrin.gif . kuo ilgiau stovi, tuo tas jogurtas darosi rugstesnis. Man jis tai visai tinka vietoj neriebios grietines ax.gif . Laikyti saldytuve galima mazdaug savaite (pas mus tiek neuzsistovi thumbup.gif ).
Atsakyti