oi aciu mergaites, o dar vat toks klausimas, naudojant ta sadolin reik palaukti kol jis visiskai isdzius ir tada tepti dazus? ar reik tepti dar ant nevisai isdziuvusio?
QUOTE(dute_a @ 2007 08 16, 22:55)
oi aciu mergaites, o dar vat toks klausimas, naudojant ta sadolin reik palaukti kol jis visiskai isdzius ir tada tepti dazus? ar reik tepti dar ant nevisai isdziuvusio?
reikia tepti dar ant ne visai išdžiuvusio
na aš pasakysiu savo nuomonę apie sadoliną...pati su juo pradėjau, bet esu visiškai nepatenkinta...man žyyymiau lengviau dirbt su spec. lakais iir žyyyyymiau gražiau gaunasi...iki šiol tas sadolinas stovi...arba aš tiesiog nemoku juo naudotis
QUOTE(mijaka @ 2007 08 17, 00:08)
reikia tepti dar ant ne visai išdžiuvusio
na aš pasakysiu savo nuomonę apie sadoliną...pati su juo pradėjau, bet esu visiškai nepatenkinta...man žyyymiau lengviau dirbt su spec. lakais iir žyyyyymiau gražiau gaunasi...iki šiol tas sadolinas stovi...arba aš tiesiog nemoku juo naudotis
tai koki man tada rinktis na kad paprasciau butu, gal ta krake tada?nu kad nereiktu su dviem tepliot, tik vat koks geriausias, kokios firmos ir koks pavadinimas pasimeciau visai
Reik dažus tept ant nevisai sudžiūvusio lako. Jis neturi būt šlapias ar jo daug, nes 'suvirs' (nesigaus skilinėjimai), palietus pirštu jis dar būna lipšnus, tada pats metas tept dažus. jei bus per daug išdžiūvęs, tai jo nesijaus ir nesimatys, tada irgi nesigaus skilinėjimas.
mijaka aš tau pritariu, man sadolinas irgi šiaip sau geriau jau tie spec.
ziogeli 2, gerai sugalvojai virtuvinę lentynėlę dekoruoti, bet akrilinis lakas šiuo atveju, tikrai nekas . Laikys blogai ,atsiras nuo drėgmės balkšvos dėmės ir nuo riebalų kentės. Perlakuok arba jachtiniu ar saunoms skirtu laku, galima parketiniu, na kokiu nori tik ne akriliniu (vandeniu skiedžiamu). Turiu senovinį veidrodį kurį atrestauravus padengiau akriliniu laku ir nors lakuota jau prieš 3 metus, iki šiol užtenka palikti ant jo lentynėlės kokį šlapią skudurą, iškarto atsiranda balkšva dėmė
ziogeli 2, gerai sugalvojai virtuvinę lentynėlę dekoruoti, bet akrilinis lakas šiuo atveju, tikrai nekas . Laikys blogai ,atsiras nuo drėgmės balkšvos dėmės ir nuo riebalų kentės. Perlakuok arba jachtiniu ar saunoms skirtu laku, galima parketiniu, na kokiu nori tik ne akriliniu (vandeniu skiedžiamu). Turiu senovinį veidrodį kurį atrestauravus padengiau akriliniu laku ir nors lakuota jau prieš 3 metus, iki šiol užtenka palikti ant jo lentynėlės kokį šlapią skudurą, iškarto atsiranda balkšva dėmė
QUOTE(dute_a @ 2007 08 17, 00:11)
tai koki man tada rinktis na kad paprasciau butu, gal ta krake tada?nu kad nereiktu su dviem tepliot, tik vat koks geriausias, kokios firmos ir koks pavadinimas pasimeciau visai
šiaip tai žiūrint kokioj parduotuvėj pirksi o firmų pasirinkimas Lietuvoj ne toks jau ir didelis...na gal kitos daugiau žino. O kodėl tau dvikomponentis netinka ? man daug patogiau ir gražiau su juo gaunasi...gali tepliot kaip nori, nes su vienkomponenčiu reikia atsargiai tik vieną kartą per tą vietą brūštelt.
Man pvz. patinka toks dvikomponentis apie kurį čia neužsiminta du buteliukas step 1 ir step 2, tepi tamsius dažus, ant jų tepi step 1, lauki kol išdžius ir tepi šviesesnius dažus, lauki kol išdžius ir tepi step 2. Sutrūkinėja labai gražiai. Tai kaip šitas vadinasi Na man kolkas jis geriausias sutrūkinėja labai greitai, nereikia laukti dviejų parų ir kas valandą bėgt pažiūrėt ar atsirato skilinėjimai
Jei yra step 1 ir step2, reiškias dvikomponentinis. Tik kitoks naudojimas. Visada skaitykit instrukciją, nes kiekvienos firmos mediumai turi savo niuansų.
O mijakos aprašytas mediumas Lt retas dalykas. Bet labai patogus naudojimas ir gaunas gražūs, panašūs į vienakomponenčio mediumo, skilinėjimai.
O mijakos aprašytas mediumas Lt retas dalykas. Bet labai patogus naudojimas ir gaunas gražūs, panašūs į vienakomponenčio mediumo, skilinėjimai.
dute-a, galima aš savop trigrašį įterpsiu 2kompon., ir 1komp., lakai duoda skirtingus efektus. 1kom daro tokius kantri stiliaus suskilinėjimus, kurie imituoja senų apsilupusių dažų efektą. Panaudojus šitą laką gaunamas fonas (pagrindas) ant kurio jau klijuojamas motyvas (servetėlė ar dar kas). Servetėlė pakankamai plona, todėl sutrūkinėjimai puikiai per ją persišvies, gausis labai į domus efektas, kitas popierius persišviečia mažiau, tada ir vaizdas kitoks.
2komponentis lakas, paprastai naudojamas padegti jau dekoruotą daiktą. Jis suteikia įspūdį suskilusio lako. Gal matei kaip būna suskilusi sena keramikos glazūra ar seni paveikslai. Kad išryškėtų sutrūkinėjimai šiam lakui naudojami įtrinimai :patina, bronzos, ar sidabro spalvos milteliai, naudoja aliejinius dažus, netgi vokų šešėlius
Nežinau ar suprantamai paaiškinau, bet šitie lakai duoda skirtingą efektą, todėl ir naudojami, pagal tai ką nori daryti.
Štai čia 2komp lakas, kurį panaudojau ant vazonėlių
http://r.foto.radika...2cc2175f737.jpg
O čia vienkomponentis
http://r.foto.radika...dc1ec342a82.jpg
turėtų matytis kaip persišviečia tie suskilinėjimai per servetėlę.
Na gal bus kiek aiškiau
2komponentis lakas, paprastai naudojamas padegti jau dekoruotą daiktą. Jis suteikia įspūdį suskilusio lako. Gal matei kaip būna suskilusi sena keramikos glazūra ar seni paveikslai. Kad išryškėtų sutrūkinėjimai šiam lakui naudojami įtrinimai :patina, bronzos, ar sidabro spalvos milteliai, naudoja aliejinius dažus, netgi vokų šešėlius
Nežinau ar suprantamai paaiškinau, bet šitie lakai duoda skirtingą efektą, todėl ir naudojami, pagal tai ką nori daryti.
O čia vienkomponentis
http://r.foto.radika...dc1ec342a82.jpg
turėtų matytis kaip persišviečia tie suskilinėjimai per servetėlę.
Na gal bus kiek aiškiau
O aš apie Sadolin neturiu nieko blogo ką pasakyt... man su juo puikiai dirbasi...aisku, ziurint kokio efekto nori...sadoliną paprastai naudoju dideliems plotams padengti. O darant smulkius ir subtilius darbus naudoju dvikomponentį.
aciu visoms uz atsakymus, vakar puse nakties skaitinejau ir priejau isvados kad sadolino man neapsimoka pirkt nes gal nepatiks tai kur as kisiu puse litro galvoju gal pabandyt reik su dvikomponenciu, tai koki man geriau pirkt ir is kurios parduotuves uzsisakyt?kadangi sedziu namie su mazium tai man patogiau uzsisakyt, tai patarkit is kurios internetines parduotuves ir kuri?ot uzpuoliau
QUOTE(dute_a @ 2007 08 17, 11:59)
kadangi sedziu namie su mazium tai man patogiau uzsisakyt, tai patarkit is kurios internetines parduotuves ir kuri?ot uzpuoliau [/b]
http://www.artmanija.com
[quote=cikcak,2007 08 17, 12:27]
Cikcak isduok paslapti koks cia lakas, kad toki stambus suskilimai?
Cikcak isduok paslapti koks cia lakas, kad toki stambus suskilimai?