Kaip gražiai atrodo Na jei užlakavai viską ir nepjaustysi nieko tai galiot turėtų
QUOTE(Pause @ 2007 08 16, 14:34)
Kaip gražiai atrodo Na jei užlakavai viską ir nepjaustysi nieko tai galiot turėtų
nudažiau akriliniais ir užlakavau akriliniu laku, 3 sluoksnius pjaustyt tai ten nepjaustau, tik puodą ar kokį puodelį pastatau, nes virtuvė mano nedidelė, ir išplanavimas durnokas bet va minusas - jei kepu, riebalai tyška pvz, iš keptuvės, tai ir ant tos lentynkos kol "nauja", tai saugau, užtiesiu rankšluostėlį bet ieną kart nipadumala, saulėgąžas molliūgines spraginau blem, pritaškė, ir matosi tokie maži taškeliai..tai nesuprantu, kaip per tą laką galėjo įsigerti ai, kai bus šita baisi, prisuksim naują
QUOTE(pavonija @ 2007 08 16, 11:00)
Mijaka, tu tikra šaunuolė! ir eksperimentas pavykęs ir lentutė labai fainuoliška
ačiū
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 08 16, 13:27)
o tau tie aliejiniai viso darbo neuzmozoja
neturiu jokios patirties su aliejiniais, bet kai su akrilu itrinu suskilimus- tai man ir pats pavirsius pasidengia-tik dregnu skudureliu viskas nusivalo ir lieka tik itrukimuose.
neturiu jokios patirties su aliejiniais, bet kai su akrilu itrinu suskilimus- tai man ir pats pavirsius pasidengia-tik dregnu skudureliu viskas nusivalo ir lieka tik itrukimuose.
matai, o man kaip tik geriau, kad ir fonas turi tokį pat atspalvį kaip ir įtrūkimai
QUOTE(ziogelis2 @ 2007 08 16, 14:23)
labos seniai čia lankiausi... neseniai dekupažinau vieną baisią lentynėlę
labai gražu :
QUOTE(ziogelis2 @ 2007 08 16, 14:39)
..tai nesuprantu, kaip per tą laką galėjo įsigerti
tai gal neįsigėrė, o nuo kaščio išsilydė
moterys, a kur jūs gaunat veertų dėmesio servetėlių? man jau toks badas, nebežinau niekur nieko įdomaus nerandu... gal ne ten ieškau? vln? kas žinot?
QUOTE(bonza @ 2007 08 14, 18:46)
O is ko tos tiulpikes? Juk ne servetkos, ane?
QUOTE(mijaka @ 2007 08 16, 14:06)
matai, o man kaip tik geriau, kad ir fonas turi tokį pat atspalvį kaip ir įtrūkimai
aisku, man tai netiktu
QUOTE(Gardenija @ 2007 08 16, 14:33)
O is ko tos tiulpikes? Juk ne servetkos, ane?
servietkos dideles pirktos Im deco
norejau paklausti kuo skiriasi lakai antik I ir antik II ir dar krake lakas? labai buciau dekinga kad paaiskintumet, as pradziamoksle dar tai kuri man geriausia pirkti, su kuriuo paprasciausia dirbti
QUOTE(dute_a @ 2007 08 16, 21:44)
norejau paklausti kuo skiriasi lakai antik I ir antik II ir dar krake lakas? labai buciau dekinga kad paaiskintumet, as pradziamoksle dar tai kuri man geriausia pirkti, su kuriuo paprasciausia dirbti
Su lakais Antik I ir Antik II yra gaunami iskilimai, po viena jie nenaudojami, reikia abejus turet, nes pirma tepi Antik I, kai jis isdziusta tada tepi Antik II, tuomet vyksta "skilinejimas" o krakliai taip pat buna dvikomponenciai (Step 1 ir Step 2), ir dar lyg buna vienkomponentis (nenaudoju tokio,tai tiksliai nezinau ), bet pradziai tikrai bus lengviau su antikais sekmes darbuose
QUOTE(Romanson @ 2007 08 16, 21:57)
Su lakais Antik I ir Antik II yra gaunami iskilimai, po viena jie nenaudojami, reikia abejus turet, nes pirma tepi Antik I, kai jis isdziusta tada tepi Antik II, tuomet vyksta "skilinejimas" o krakliai taip pat buna dvikomponenciai (Step 1 ir Step 2), ir dar lyg buna vienkomponentis (nenaudoju tokio,tai tiksliai nezinau ), bet pradziai tikrai bus lengviau su antikais sekmes darbuose
bet as paskaiciau kazkur kad paskui reikia tepti su kazkokia patina, o tai negalima dazyt akriliniais dazais? man kazkodel pasirode kad su tokiu va paprasciau butu man pradedanciai susipainiojau visai
Tingėjau rašyti per naują viską tai nukopinau pati nuo savęs.
Truputį apie sendinimo lakus.
Jie yra dviejų rūšių: vienakomponentinis ir dviejų komponentų.
Vienakomponentinio naudojimo instrukcija:
Norimą paviršių, jei netenkina jo spalva, dažome akriliniais dažais, paliekame gerai išdžiūti.Tada tepame sluoksnį sendinimo lako, paliekame padžiūti kokį pusvalandį, reikia, kad lakas dar truputį liptų prie pirštų. Tada tepame ta pačia ar priešinga kryptim lakui, dažus. Dažai turi būti keliais tonais šviesesni nei pirmo sluoksnio dažai, taip išryškėja įtrūkimai. SVARBU! dažant antrą sluoksnį braukti tik vieną kartą, taisyti ir antrą kart tepti dažų negalima, nesigaus įtrūkimai. Jei liko tuščio nenudažyto ploto,ar vis dėlto reik pataisyt, tai reikia daryti, kai dažai visiškai bus išdžiūvę.
Skilinėjančio rašto dydis priklauso nuo lako (yra smulkiai, yra stambiai akilinėjančių), nuo teptuko braukymo krypties, nuo lako gausos, nuo temperatūros (naudojant feną) ir pan.
Dvikomponentinio naudojimo instrukcija:
Kai jau viskas padažyta ir priklijuota servetėlė ir darbelis jau kaip ir baigtas, tada reikia tepti laką ant kurio parašytas Step 1, leisti padžiūti apie 30min. tada ant Step1 tepti Step 2. Trūkinejimai pasirodys 12-24 val. bėgyje. Procesą galima pagreitint feno pagalba. Skilinėjimo beveik nesimatys, bus kaip permatoams, todėl kai darbas jau bus visiškai sausas, reik į įtrūkimus įtint patiną norimos spalvos.
Skilinėjančio rašto dydis priklauso nuo lako (yra smulkiai, yra stambiai akilinėjančių), nuo teptuko braukymo krypties, nuo lako gausos ir pan.
Pažiūrėt kaip atrodo lakai ir koks išgaunamas efektas galima čia:
http://www.craftladies.puslapiai.org/topics4/apie-lakus-dekupatui-vt27.htm
Truputį apie sendinimo lakus.
Jie yra dviejų rūšių: vienakomponentinis ir dviejų komponentų.
Vienakomponentinio naudojimo instrukcija:
Norimą paviršių, jei netenkina jo spalva, dažome akriliniais dažais, paliekame gerai išdžiūti.Tada tepame sluoksnį sendinimo lako, paliekame padžiūti kokį pusvalandį, reikia, kad lakas dar truputį liptų prie pirštų. Tada tepame ta pačia ar priešinga kryptim lakui, dažus. Dažai turi būti keliais tonais šviesesni nei pirmo sluoksnio dažai, taip išryškėja įtrūkimai. SVARBU! dažant antrą sluoksnį braukti tik vieną kartą, taisyti ir antrą kart tepti dažų negalima, nesigaus įtrūkimai. Jei liko tuščio nenudažyto ploto,ar vis dėlto reik pataisyt, tai reikia daryti, kai dažai visiškai bus išdžiūvę.
Skilinėjančio rašto dydis priklauso nuo lako (yra smulkiai, yra stambiai akilinėjančių), nuo teptuko braukymo krypties, nuo lako gausos, nuo temperatūros (naudojant feną) ir pan.
Dvikomponentinio naudojimo instrukcija:
Kai jau viskas padažyta ir priklijuota servetėlė ir darbelis jau kaip ir baigtas, tada reikia tepti laką ant kurio parašytas Step 1, leisti padžiūti apie 30min. tada ant Step1 tepti Step 2. Trūkinejimai pasirodys 12-24 val. bėgyje. Procesą galima pagreitint feno pagalba. Skilinėjimo beveik nesimatys, bus kaip permatoams, todėl kai darbas jau bus visiškai sausas, reik į įtrūkimus įtint patiną norimos spalvos.
Skilinėjančio rašto dydis priklauso nuo lako (yra smulkiai, yra stambiai akilinėjančių), nuo teptuko braukymo krypties, nuo lako gausos ir pan.
Pažiūrėt kaip atrodo lakai ir koks išgaunamas efektas galima čia:
http://www.craftladies.puslapiai.org/topics4/apie-lakus-dekupatui-vt27.htm
QUOTE(dute_a @ 2007 08 16, 23:26)
bet as paskaiciau kazkur kad paskui reikia tepti su kazkokia patina, o tai negalima dazyt akriliniais dazais? man kazkodel pasirode kad su tokiu va paprasciau butu man pradedanciai susipainiojau visai
cia vienkomponentis sendinimo lakas... jei nori pirmiausiai dirbt su tokiu, tai geriau nusipirk Sadolin "Antique" laka - jo buna "Senukuose" arba Sadolino parduotuvese. Kaina apie 27Lt, bet kiekis yra 500ml (o Artmanijoj tik 75ml). Gal pradedanciai su situo laku paprasciau, nes nereikia naudot jokiu patinu...tiesiog reikia dazyti kontrastiniu spalvu dazais. Dvikomponenciai lakai naudojami tuo atveju, kai nori, kad ir uzklijuotas paveiksliukas atrodytu pasenes, sutrukinejes. O dirbant su vienkomponenciu laku paveiksliukas klijuojamas pacioj darbo pabaigoj, ant jau suskilinejusio pavirsiaus. Tai toks esminis skirtumas.
Matau, Marzde greitesne buvo