Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (2 dalis)

Man atrodo, kad sitoje nuotraukoje spalvos turi ypac didele reiksme. Siluma, jaukumas ir gelsvas siltas atspalvis sukuria nuotaika. Tarsi jie stovetu prie lauzo, kuris ir gi tarsi yra jaukumo simbolis.

To paites autoriaus (Jonas Bendiksen) sioje nuotraukoje spalvos ir gi labai reiksmingos. Mano nuomone - tai tarsi nuotraukos gyvybe. Nors nuotrauka labai lokoniska, bet spalvoti drabuziai tarsi kalba patys uz save, o uz nugaros matomas horizontas - kalba apie tai kas yra ju zeme, kasdienybe.

Nelabai i tema, bet sita nuotrauka man pasirode labai juokinga smile.gif

Sioje nuotraukoje seseliai sukuria visa nuotraukos nuotaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 16 spalio 2007 - 13:27
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 16, 06:32)
Ta pirmoji tituline nuotrauka....kazkoks pasityciojimas is mergaites unsure.gif  Nesuprantu kur mintis ten gali buti, bet jauciu cia mano "problema" cool.gif

Atsiprasau, kad isiverziau, pazadu nekalbeti daugiau ta tema biggrin.gif
O siaip tai labai gaila, kad skyrelis nebe lietuviu kalba. Anksciau galejau paskaityti ir bandyti mokytis, dabar jau ne...

Californiagirl, man irgi sunku suprasti ka noreta paskyti ta nuotrauka...

O del skyrelio pakitimu... as kazkaip irgi nelabai sugebu skaityti ar suvokti.Optimistiskai tikejau, kad mano rusu klb. zinios geresnes, bet deja...
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 10 16, 13:31)
Californiagirl, man irgi sunku suprasti ka noreta paskyti ta nuotrauka...

Is tiesu idejau sia nuotrauka, nes jei as pries tai buvau pasirasanti uz panasio tipo nuotraukas, tai si manes visai nezavi ir labai atitolina nuo "vaiko ir motinos" simbolikos ar problemos. Gali but, kad cia kojine pavaizduota simboliskai, kuri tasi vaika traukia atgal, link motinos - bet man ji to nesimbolizuoja - labiau sukelia neigiamus jausmus - nes tai dalis moters gyvenimo ir nelabai susijes su vaiku/mergaite. Nors gal cia bandyta priespriesa pavaiduot: vaikas, motinos dalis ir vaikas/mergaite artejanti lyg suaugusiu gyvenimo. Bet man ta filosofija ir gi nelabai prie sirdies.
Gal kaip victor pasakytu - gerai, kai nuotrauka sukelia bet kokius jausmus, ne apskirtai jokiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 16 spalio 2007 - 13:40
Taigi:

Apimčių kompozicijos principą man netgi sunku paaiškinit, nes kaip buvo minėta, jis labiau paremtas nuojauta, negu matematika. Balansą nuotraukoje galima kurti įvariomis priemonėmis. Tai gali būti spalvos, šviesa, šešėliai, atspalviai, ryškumas, kontrastas, faktūra, formos ir t.t. Yra bendri kompozicinio balanso principai, bet jie labiau rekomendacijos, nei taisyklės. Pvz. mažas šiltos spalvos plotas atsveria didelį šaltos spalvos plotą. Stabilumą kadre galima užtikrinti saulės atspindžiu arba šešėliu. Iš principo kompoziciją galima kurti nebūtinai fiziniais objektais, o pvz. vien tik šešėliais ar spalvomis. Prieš fotografuodami mes objektus galime išdėstyti kadre taip, kad jie sukurs stabilią kompoziciją, bet gali būti, kad spalvos, šešėliai, objektų faktūra ją čia pat sugriaus. Kaip perprasti šį kompozicijos principą neturiu aiškaus supratimo. Bandau mokytis žiūrėdamas į svetimus darbus ir šiek tiek skaitydamas.

Atrinkau keletą nuotraukų, nuotraukų, kurios man labai patiko. Čia tikrai ne visos, kurias manau esant etaloninėmis.

http://www.magnumpho.../X/NYC50176.jpg

http://www.magnumpho.../A/NYC70204.jpg

http://www.magnumpho.../S/LON38357.jpg

http://www.magnumpho.../H/LON38337.jpg
Atsakyti
Tai atlieku užduotį toliau.

Sillwio aprašymus perskaičiau ir suprantu taip pat, bet kad vis nepataikau praktiškai unsure.gif

Trijų kompozicija:

1)
user posted image

2)
user posted image

3)
user posted image

4)
user posted image

Ir aprašyti jas turėčiau, bet kad nelabai žinau kaip unsure.gif na man pačiai sėkmingiausia atrodo antroji - simetriška kompozicija paįvairinta dešinio puoduko ąsele ir medžiagos klostėmis fone bei šešėliais.

Ir dar dedu vieną nuotrauką, kuri kitur buvo labai neblogai įvertinta ir kurios įvertinimas man daug reiškia, nes ši nuotrauka buvo seniai užmanyta, kadras irgi ilgai gaudytas. Daug galvota apie kompoziciją, kokia ji turėtų būti. Ši nuotrauka nėra atsitiktinai pagautas momentas (taip jis aišku gaudytas, bet tikslingai), neperkadruota kompiuteryje (tik vos vos tiesinta, nes horizonto tiesiai nepataikiau, ir vos kirpta kairės pusės) dėl to dedu ir kompozicijos užduočiai..

user posted image
Atsakyti
Pupeliukas, mano akimis geriausiai atrodo 1 ir 4. Idomi yra tik 4.
Atsakyti
Pupeliukas

Самый удачный на мой взгляд четвёртый кадр.
Изящная, лаконичная композиция, как по нотам!
Во-втором кадре есть интрига, но драпировка на заднем плане очень отвлекает, а центральное расположение чашек по горизонту, подвешивает их в воздухе.
Закройте рукой нижнюю часть снимка вплоть до чашек и поймёте о чём я говорю.
На первом кадре так-же мешает выбеленный низ стола, а на третьем драпировка съела фрукты.
Про кадр с головой ребёнка скажу так:
Композиционно – всё ровно и вопросов не возникает, а про художественность есть вопрос:
А что вы видите на этом снимке? Какой смысл несёт этот снимок? О чём он?
О чём говорит Вам отрезанная голова с безумными глазами?
J
Придумал для Вас следующее задание:
Отложите фотоаппарат, вооружитесь бумагой карандашом или откройте любой графический редактор.
Задание: нарисуйте в прямоугольнике или квадрате любый геометрические фигуры, любых цветов, размеров, яркостей, в любом количестве, с единственным условием:
Композиционно уравновешено!
Успехов Вам и с нетерпением жду результатов.
Atsakyti
Paaiškinu nuotrauką, ką ji man sako, taip, jei būtų kvadratas, be rankytės, būtų "nupjauta galva", tačiau rankytė išduoda įsikibus persisvėrimą per lovytės kraštą ir norą pamatyti kas vyksta aplink, susirūpinusiu žvilgsniu, smalsumą, gal aš kaip mama matau naują savo vaiko vystymosi etapą, žingeidumą. Tai man ir reiškia ši nuotrauka, gal ir "mamiškai", bet taip... na bet privertėt pažiūrėti dar kartą smile.gif kitomis akimis..
Atsakyti
Atsisvekinu su jumis 3 savaitėm. Išvažiuoju į komandiruotę.
Iš klasės nemeskit smile.gif Grįžęs vėl kibsiu į mokslus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 19 spalio 2007 - 21:10
QUOTE(sillwio @ 2007 10 19, 22:06)
Atsisvekinu su jumis 3 savaitėm. Išvažiuoju į komandiruotę.
Iš klasės nemeskit smile.gif Grįžęs vėl kibsiu į mokslus.

sekmes komandiruoteje!
Lauksim sugriztant!
Atsakyti
Laukiu jusu komentaru:
user posted image
Atsakyti
Aš dar vieną su trejetuku įkeliu blush2.gif

user posted image
Atsakyti