Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (2 dalis)

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 07, 14:08)
Dar skaičiau tokį įdomų varianta, kad pvz. uždedamas ant to lapo koks nors augalo ar medžio lapas, panaudojamas minimalus apšvietimas ir ant to paties lapo atspausdinamas koks nors portretas, tada dedama i ryškalą ir i fiksatorių. Šiais laikais tai jau nieko nebenustebins - juk turim PS smile.gif

isties siais laikas niekuo nebenustebinsi, kai turim Photoshopa.
As pati turiu suruosusi viena serija foto - spausdinau tamsiam kambaryje is dvieju negatyvu. Buvo darbo, bet rezultatai man patiko smile.gif

O as vakar uzklydau i viena italu rodos foruma - apie fotografija. Ir ten diskutavo kaipgi anksciau zmones issiversdavo be photoshopo, kaip koreguodavo nuotraukas ir t.t... Minimaliai galima buvo aisku ir tamsiame kambaryje padirbeti, bet suzinojau, kad buvo specializuoti zmones, kurie kazkuo panasiu kaip i spec. peiliuka, sugebedavo pasalinti nereikalingus objektus tiesiog is negatyvo: tarkim zmogus salia masinos, tai galedavo "istrinti" masina.

Saunuoles, kad radot laiko atsakyti i klausimus!!!!!
As bandysiu ryt rasti laiko
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 07, 15:57)
isties siais laikas niekuo nebenustebinsi, kai turim Photoshopa.
As pati turiu suruosusi viena serija foto - spausdinau tamsiam kambaryje is dvieju negatyvu. Buvo darbo, bet rezultatai man patiko smile.gif

O as vakar  uzklydau i viena italu rodos foruma - apie fotografija. Ir ten diskutavo kaipgi anksciau zmones issiversdavo be photoshopo, kaip koreguodavo nuotraukas ir t.t... Minimaliai galima buvo aisku ir tamsiame kambaryje padirbeti, bet suzinojau, kad buvo specializuoti zmones, kurie kazkuo panasiu kaip i spec. peiliuka, sugebedavo pasalinti nereikalingus objektus tiesiog is negatyvo: tarkim zmogus salia masinos, tai galedavo "istrinti" masina.

Skaitydama apie fotograma, labai užsinorėjau ir pati tai išbandyti thumbup.gif Atrodo, kad begalo idomu, nors ir laiko turėtų užimti LABAI DAUG doh.gif

Labai įdomu apie trynimą. Nes neįsivaizduoju, kaip tas galetų būti g.gif Atrodo paliesk nuotrauką ir skylė toj vietoj bus biggrin.gif Jie matyt nuimdavo viršutinį sluoksnį g.gif
Ankščiau žymiai daugiau atsakomybės būdavo už tai ką fotografuoji - dabar spaudi po 10k ta patį kadra ir renkiesi kuris labiau prie širdies ax.gif Kaip pvz. daro mano sese biggrin.gif

Drumbacele kartais užtenka ir interneto mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 07 rugsėjo 2007 - 16:06
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 07, 17:05)

Drumbacele kartais užtenka ir interneto  mirksiukas.gif

hmmmm, tada greiciausiai vertete is kokios nors kalbos. Ar radot lietuviskai? g.gif

ai, gal paprasciau bus, jei tiesiog pasakytum koks ten puslapiuko adresas blush2.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 07 rugsėjo 2007 - 16:09
Žinok ne iš vienos vietos ieškojau, dabar kažin ar beraščiau. Bet radau šį bei ta lietuviškai. Ir forumus teko paskaityt ax.gif Per skype tau atsiūsių fotografijos istorija Word'e, aprašytą bendrais bruožais, ten daugiau visko įdomaus yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 07 rugsėjo 2007 - 16:12
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 09 07, 17:12)
Žinok ne iš vienos vietos ieškojau, dabar kažin ar beraščiau. Bet radau šį bei ta lietuviškai. Ir forumus teko paskaityt  ax.gif  Per skype tau atsiūsių fotografijos istorija Word'e, aprašytą bendrais bruožais, ten daugiau visko įdomaus yra  mirksiukas.gif

Aciu labai, jau gavau 4u.gif
Atsakyti
vel griztu prie temos vaikai ir nude smile.gif tik nebarkit tongue.gif

http://www.msnbc.msn.../site/newsweek/
cia interviu su Sally Mann ir jos dukra. Kalbama apie nuotraukas, darytas pries 15 metu. Tas atvejis, kai mama fotografuoja savo vaika - nuoga. Ir as tiesa sakant zaviuosi tomis nuotraukomis - lentynoje puikuojasi tas nuotrauku albumas smile.gif
Atsakyti
Taigi, pabandysiu atsakyti į pirmąjį klausimą.

Mano nuomone fotografinį stilių nusako Žanras (reportažai, portretai, gamtovaizdžiai...), kažkiek atlikimo technika (pasirinkti fotoaparatai, objektyvai, juodai balta ar spalvota fotografija, koliažai, dviguba ekspozicija.....), galbūt pasikartojantys elementai nuotraukose.. (galbūt tai bus meškiukas, antrame kiekvienos nuotraukos plane, galbūt sukryžiuotos rankos... ). Stiliumi galima būtu pavadinti ir patį nuotraukos gimimą - kažkas fotografuoja n nuotraukų ir paskui bando rasti tarkim tinkamą pavadinimą ir iš to kurti seriją, o kažkas jau pradeda nuo idėjos ir brandina ją, kol gimsta ir nuotraukos...

Aš manyčiau turiu šiokį tokį savąjį stilių. Esu 100 procentine portretistė, manau tik fotografuodama žmones išgaunu neblogus rezultatus (neblogus man). Tarkim visiškai nemoku perteikti gamtos grožio... Toliau - myliu juodai baltą fotografiją ir darbą tamsiame kambaryje . Taigi laisvai galėčiau save vadinti vis dar juosteline (vidutinio formato fotoaparatas)- skaitmena, tūkstančiams nuotraukų šeimos albumui..Pirma manyje gimsta idėja ir tik tada bandau ieškoti kaip ją igyvendinti. Kartais išgirstu, kad mano nuotraukose perdaug kontrasto - tačiau man būtent tokios jos ir patinka. Apie 4 metus mano nuotraukose vyravo užmerktos akys . Dažnas klausdavo - kodėl???? Visi tik ir kalba - akys sielos veidrodis. Aš norėdavau, kad žiurovas pažvelgtų i mano siela, o ne modelio. Taip pat ir mano autoportretuose vyravo užmerktos akys

o jei norėčiau lygiuotis i kažkurį fotografą, tai iš Sally Mann norėčiau kiek dramatiškumo savo nuotraukoms, iš Jock Sturges - tyrumo, rafinuotumo, iš Anton Corbij - idėjų gausumo. Norėtųsi aišku dar ir technikos subtilybių iš ko nors pasiskolinti, bet tikriausiai reikėtų tiesiog pačiai susiimti ir daugiau laiko tam skirti..

Rašiau taip, it būčiau kažkas... Iš tiesų esu tik paprastas žmogeliukas mylintis fotografiją..

p.s. bandžiau rašyti su lietuviškom raidėm, bet gali būt kad kažkur ir trūks kokio taškiuko ar brukšniuko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buuuchepaula: 08 rugsėjo 2007 - 19:47
Хочу уточнить свой вопрос по поводу стиля:
Попробуйте определить своё направление относительно уже сущесвующих художественных стилей.
На что похоже ваше творчество? Может это "ампир", "модерн", "абстракционизм"...?
Постарайтесь найти в своих фотографиях те приёмы, которые присутствуют в знакомых нам стилях.
Найдите и покажите общие черты существующих стилей в ваших фотографиях.
Напишите примерно так: мои работы выполнены в стиле "классицизм", потому что в основе их
лежат вечные ценности, строгие каноны, отсутствие часностей и т.д.
И как на счёт второго задания, как на счёт разбора на 16 частей своей фотографии?
Atsakyti
Keista bandyti nusakyti fotografinį stilių remiantis bendrais meno stiliais, kryptimis. Galėtųme teigti, kad tarkim Jan Saudek darbai atspindi Gotikos stilių - bet ką tai reiškia? o gal jie atspindi Romantizma? Teigdamas tiek vieną tiek kitą būtume teisūs. Būtume teisūs ir komentuodami kažkieno nuotraukas "Jan Saudeko stiliuje"

Bet jei remdamasi šiais stiliais turėčiau atsakyti i klausimą, sakyčiau, kad daugiausia mano nuotraukose Simbolizmo.

Nepamiršau antros namų darbų dalies. Tiesiog tam reikia rasti laiko.

Linkėjimai
Atsakyti
Sveiki visi. Pagaliau parsibeldžiau namo. Tikiuosi spejau su namų darbais.

Apibrėžimas „camera obscura“ (lot. tamsus kambarys) pirmą kartą buvo panaudotas 17 amžiaus pradžioje vokiečių astronomo Johannes Kepler. Pats įrenginio principas buvo aprašytas 5 amžiuje prieš mūsų erą kiniečių filosofo Mo-Ti. Tai dėžė ar patalpa su skyle vienoje sienoje. Jeigu skylė pakankamai maža, ant priešingos sienos vidinio paviršiaus aukštyn kojomis bus projektuojamas atvaizdas, esantis prieš sieną su skyle. Suprojektuotas atvaizdas būdavo naudojamas saulės užtemimams stebėti. Vėliau dailininkai įrenginį pradėjo naudoti detaliems piešiniams atlikti. Camera obscura – didelis žingsnis link šiuolaikinės fotografijos atradimo.
Camera obscura teisingai perteikia projektuojamo vaizdo perspektyvą. Taip pat ryškumo zona teoriškai lygi begalybei.

Ortochromatinė sensibilizacija – fotoemulsijos nejautrumas raudonai šviesai, kas įgalina apdorojimą raudonoje šviesoje. Naudojant šį principą, dėl padidinto jautrumo mėlynai spalvai, ši atrodo šviesesnė, o raudona – tamsesnė.

Vinjetavimas – atvaizdo periferinio šviesumo sumažėjimas lyginant su jo centru.
Yra apibrėžta keletas vinjetavimo tipų:
Mechaninis
Optinis
Natūralus
Ketvirtas tipas unikalus tik skaitmeninėje fotografijoje:
Taškinis (pikselinis)

Mechaninis vinjetavimas atsiranda, kai šviesos spinduliai, atsispindėję nuo objekto taškų, esančių ne optinėje ašyje, yra blokuojami kažkokių objektų, pvz. filtrų, netinkamų objektyvo „blendų“ ir t.t.
Optinis vinjetavimas atsiranda dėl skirtingų objektyvo lęšių fizinių dydžių. Galiniai lęšiai yra užstojami priekinių, kas mažina efektyvų objketyvo diametrą šoniniams spinduliams (spinduliams, atsispindėjusiems nuo objekto taškų, esančių ne optinėje ašyje). Optinis vinjetavimas dažniausiai priklauso nuo diafragmos ir pridarius ją dviem ar trim stopais šis efektas visiškai pradingsta.
Natūralus vinjetavimas, atvirkščiai negu anksčiau minėtuose tipuose, atsiranda ne dėl šviesos spindulių blokavimo. Šviesumo sumažėjimas proporcingai priklauso nuo šviesos spindulių kritimo kampo ant juostos paviršiaus kosinuso (cos).
Taškinis vinjetavimas pasireiškia skaitmeninėse kamerose ir priklauso nuo fizinio foto daviklių dydžio. Foto daviklį galima įsivaizduoti kaip šulinį. Kai saulė zenite, į šulinį patenka daugiau šviesos. Daugumoje skaitmeninių kamerų vidinis vaizdo procesorius taiso optinį ir taškinį vinjetavimą automatiškai.

Fotograma
– tai atvaizdas, gautas be fotoaparato, objektus dėliojant tiesiai ant jautraus šviesai paviršiaus, pvz. foto popieriaus ir eksponuojant jį šviesoje. Rezultatas – dažniausiai negatyvinis siluetinis atvaizdas, kurio šviesumas priklauso nuo panaudotų objektų skaidrumo.

Atsakyti
Ooo, Sillwio, Labradoriuke, jūs taip išsamiau atsakėt, aš bendrais bruožais, nes nemačiau prasmės versti tai ką radau internete, atsakiau, kaip suprantu kad suprantu ir tiek smile.gif

Drumbacele, kaip jau Labradoriukė sakė yra google wink.gif o lietuviškai vargu ar ką rasi..

Buuchenpaula, na vėl ką aš galiu paskyti apie Sally Mann nuotraukas - nuostabaus grožio, bet savo nuomonę dėl vaikų nude turiu ir jos nebekartosiu ir nebevystysiu temos smile.gif pasižiūriu, pasigrožiu atlikimu, bet pati taip nedaryčiau smile.gif
Atsakyti
siek tiek buvau atsijungus nuo internetinio pasaulio smile.gif

Apie Sally Mann - is tu 5 nuotraukyciu, man labiausiai nepatiko paskutine. Gal del to, kad labai panasi i nieka. Kitos turi toki kabliuka kuris dviprasmiskai uzkabina ir gal but jos yra paprastos bet su gilesne mintis ir tarsi ta gilesne mintis yra kazkuo bauginanti.

As manau, kad Silwio atsake issamiausiai ir atrodo, ko as nesugebejau suprasti - tai orchrominie sensabilizacija doh.gif Nes visai i pievas nusirasiau lotuliukas.gif
Atsakyti