Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (2 dalis)

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 08 13, 13:27)
aisku izvelgiau, bet jei kiti nieko nemato - tuomet nelabai ka tai reiskia.

Pirmoje nuotraukoje akmenuotai: ten is tiesu yra medis, kuris atrodo kaip akmuo. Jei kas nepastebejot, ten tarsi dvi akys, o kaireje apacioje lyg nosis - tarsi kokio senuko, kuris liudytu apie ilgaamziskuma. Rysku yra ten kur ir turi buti, krastai nera tiek svarbus, todel ir neryskus.

Antroje - ten yra papludimio smelis, kuris vel gi man atrodo kaip akmens dalis.

O man siaip idomu ir paties autoriaus nuomone. Galbut mes, ziurovai, nesugebam izvelgti tai, ka tu matai. Kiekvieno akys skirtingos.

Pirmoje nuotraukoje, tarkim izvelgiam ten akis, nosi... tuomet kadravimas mano nuomone turetu buti kitoks. Rinkciausi vertikalu varianta, ir vistik noretusi geresnio fokuso - kaip ir visuose portretuose tuomet i menamas akis...

smeliuko nuotrauka - na tai as supratau, kad smeliukas, bet ir cia noretusi daugiau fokuso, arba tuomet didesnio ploto smeliuko, tada galima pazaisti su DOF.
Atsakyti
sveiki,vytis jumis nelengva.bet temon pataikyt vis stengiuos..Stai pora akmenuotu...na ner pas mane minciu..sunkoka su akmenuotom..Gal kiek ir banalokos,bet mano akimis akmenuociausios is archyvo laugh.gif o lietyngai temai niekaip nerandu laido kuriuo galeciau inkraut pas jum...

user posted image

user posted image

maciau daug prikalbejot apie nude fotografija.Nezinau.mane siektiek nustebinio kai kuriu pasisakymai.Taciau cia turiu ir as savu nusistatymu.Buuuchepaulos inmestas fotografo puslapis su vaiku nude mano akimis fotografo pavaizduota subtiliai.Tiesa,kai kuriu fotografiju nebuciau publikavus..[ce kalbu apie tas paaugliskas..]
Ce manasis "nudistas".
user posted image
tai ce jau mamiskai baisu?O gal as kazka blogai suprantu?Labai daug prigincijot,tad mano nuomone nebelabai bus svarbu.Tiesiog... neperlenkim lazdos su nude...prisiminkim akmens amziu...

nemoku isdestyt rastu...Nors pritariu victorui,kad ir vyro ir moters poziuris y nuoga kuna labai skirtingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 13 rugpjūčio 2007 - 15:50
Zuvialia, fainas tavo nudistas smile.gif
akmenuotu dar nekomentuosiu, veliau...

As laukiu, kol pas mus atsils. Noreciau nufotografuoti fontana miesto centre su jos mazaisiais nudistais. Visos ikeltos nuorodos man neuzkliuva- nes ten buvo spec ruosiamasi fotografavimui. Tikriausiai jums uzklius mano busimas kadras smile.gif bet tikiuosi pavyks nufotografuoti, kad parodyti jog ne visos mamos mamiskai saugo vaikiukus nuo piktu paparaciu. Kadra kuri as ruosiuosi nugvelbti, lygiai taip pat gali nufotografuoti ir zmones kurie nesidomi fotografija, o nuogus vaikus fotografuoja kitais tikslais.. taigi, kai islis saulute ikelsiu nuotrauka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 08 13, 14:58)
As laukiu, kol pas mus atsils. Noreciau nufotografuoti fontana miesto centre su jos mazaisiais nudistais. Visos ikeltos nuorodos man neuzkliuva- nes ten buvo spec ruosiamasi fotografavimui. Tikriausiai jums uzklius mano busimas kadras smile.gif bet tikiuosi pavyks nufotografuoti, kad parodyti jog ne visos mamos mamiskai saugo vaikiukus nuo piktu paparaciu. Kadra kuri as ruosiuosi nugvelbti, lygiai taip pat gali nufotografuoti ir zmones kurie nesidomi fotografija, o nuogus vaikus fotografuoja kitais tikslais.. taigi, kai islis saulute ikelsiu nuotrauka smile.gif

wow.kokia smagi mintis!!O tie vaikai,tai ce pas jus siltom dienom pad nude kasdienybe? bigsmile.gif geeras!labai lauksim kadru. Kazkaip,juokinga man tas toks mamiskumas.Tada pasijuntu isties nelabai mamiska mama...bet ir as be jokiu blogu minciu leisciau vaikui taskytis pad nude....kaip ir papludimiuose.Kazkas minejo...juk kiekvienas mazylis nuoguciukas papludimyje.O mamos bambyzus bedegindamos,ar galvoja,kad ju mazuosius pyskina koks nesveikuolis...kaip ten sako"bijai vilko neik y mishka?" bijai,kad mashina nutrenks neik per gatve. Bet ce jau as issipleciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 13 rugpjūčio 2007 - 16:19
aha, pas mus kasdienybe smile.gif o matau as ne tik pypliukus nuogucius fontane besiturskiancius, bet ir mergaites 10-11 metu. nuogutes smile.gif tas man ir uzkliuva, nes jau nebe nudistu pliazas - o miesto centras cia.
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 08 13, 15:46)
aha, pas mus kasdienybe smile.gif o matau as ne tik pypliukus nuogucius fontane besiturskiancius, bet ir mergaites 10-11 metu. nuogutes smile.gif tas man ir uzkliuva, nes jau nebe nudistu pliazas - o miesto centras cia.

wow.neytiketina.suintrigavai.siuo atveju galvoju,kad tegul dziaugiasi,kad ju tevu ner namuos.arba asocialiu seimu vaikai....kazkodel pirma mintis sove galvon kai parasei,kokio amziaus vaikai ten DALYVIAI blink.gif
Papildyta:
Tiesa,bekraudama foto y albuma,uzmaciau,kad albumo uzvadinimas "akmeninis".Labai persiprasau..neatitinku temos akmeninis...kazkaip smegenys fiksavo,kad tema "akmenuota"...pazadu pasitaisyt...
Atsakyti
suintriguosiu daugiau: tevai dazniausiai sedi ant suoliuku arba kavinese salia ir ramiai snekuciuojasi smile.gif

Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 08 13, 16:06)
suintriguosiu daugiau: tevai dazniausiai sedi ant suoliuku arba kavinese salia ir ramiai snekuciuojasi smile.gif

tada neturiu ka pasakyt.Jei tu ir teisi del tevu...man kazkodel neytiketina.Galbut tada ne visai nude?Turiu pamatyt.Daugiau nebeklausinesiu,tiesiog lauksiu reportazo blink.gif
Atsakyti
Labradoriuke,

Man patiko Jusu mintis antroje "akmenineje" fotografijoje.
Mes su zmona net susigincijom- akmuo tai ar smelis.

Grazus piesinukas "akmenine liepsna", kuris prideda "akmeniui" poezijos.
Ir visainebanalu.
Vat tik labai silpnas ispildymas.
Kairys kampas pernelyg nusviesintas, ryskumas "vaiksto" ir visa tai deja ne tik nepuosia fotografijos,
bet ir atitolina ziurova nuo jusu idejos supratimo.
Velgi- tos pacios klaidos,kurios buvo ir jusu makro bei praeitose kitose fotografijose.
Lai Jums buna kaip taisykle- jei makro- tai: statyvas,pincetas ir diafragma ne mazesne nei 16. Ir geriausia
apziureti rezultata iskart po sesijos- kaip taisykle visad yra ka perfotografuoti.
Bet pati akmenines liepsnos ideja su smelio struktura- puiku ir, jei saziningai- netiketa.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 08 12, 07:32)
Sillwio:
Dauguma nuotrauku, rodomu cia-datuotos tuo laikotarpiu kai spalvotos juostos paprasciausiai dar nebuvo. Is ten pat- kontrastas ir grudas.
Kas delmanes- asiki siol fotografuoju j/b juosta, nes man artimesne juodai-balta filosofija. Be to- (mano nuomone)skaitmena dar negali
pavaizduoti kai kuriu man svarbiu savybiu, kuriomis pasizymi juosta.
Be abejones- tai visiskai nereiskia, kad bet kuri juodai balta nuotrauka - meniska.
Kaip ir zmogus sukaklaraisciu ir akinukais automatiskai netampa inteligentu.
Stai, pavyzdziui spalvota menine fotografija:

Sergey Maximishin
Magnum - ivedus paieskoje color- irgi bus nemazai foto.
Viena is ten rodomu autoriu jau buvo rodziusi Dejavu.

Viktorai, ačiū už nuorodas. Tavo paaiškinimą dėl laikmečio aš žinojau iš anksto. Taip pat suprantu ir pateisinu tavo j/b nuotraukas, deja negaliu suprasti mūsų skyrelio tik ką išsilukštenusių meninkų (be sarkazmo ar ironijos) noro viską matyti tik j/b.

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 08 12, 09:41)
silwio man ir gi is pradziu taip atrode smile.gif Bet vis tiek manau, kad spalvos mene naudojamos ten kur jos turi reiksme, kur reiksmes neturi - tuomet pateikiama j/b.

Man taip atrodė prieš metų 4 - tada norėjosi viską daryti j/b ir patiko manyti, kad tai jau menas smile.gif

QUOTE(buuuchepaula @ 2007 08 12, 10:31)
na nemanau, kad menas tai tik j&b nuotraukose. Galbut tik as jas daaaaaaaaug mieliau ziuriu nei spalvotas. Beja, kalbu apie j&b foto darytas ant juosteles. Ir dar mieliau paimti tokias nuotraukas i rankas, ar vartyti fotografijos albuma..

j/b juostelę aš priimu - tai fotografo pasirinkimas. Be to, kaip Viktoras minėjo, skaitmena dar neperteikia visų juostos savybių (kad ir dinaminio diapazono). Tiesiog nematau prasmės dėl mados skaitmenines foto konvertuoti į j/b. Apie tai kalbėjau.

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 13, 07:51)
Sillwio, tikrai nemanau, kad j/b nuotraukai priduoda meniškumo, tarkim mano atveju dėtos čia nuotraukos, paskutinės tikrai visos j/b, o kodėl aš jas tokias dariau? tarkim žolės - spalvos blaškė dėmesį, atitraukė žvilgnį nuo įvairiai belinkstančių meldų, akmeninei temai norėjosi pilkos spalvos, abiejose tilto nuotraukose buvo spalvų, jų nenorėjau, pirmasis tiltas buvo žalias berods.. o paskutinėje laiptų nuotraukoje, ji šiaip pakankamai akmeninės spalvos ir spalvota, tačiau man netiko merginos aprangos spalvos, vyras pasiūlė pakeisti  lotuliukas.gif bet pagalvojau jau geriau j/b padarysiu, nei keisiu kelnių spalvą biggrin.gif Pati labiau mėgstu spalvas nuotraukose, tačiau paskutiniuose keliuose atvejuose man jos tiesiog netiko temai wink.gif

Iš dalies sutinku. Sutinku, kad pašalinti spalvas (o kartais imituoti grūdą, kelti kontrastą ir t.t.) netgi būtina, norint pabrėžti nuotraukos charakterį. Nesutinku, kad spalvas reikia šalinti, kai jos blaško dėmesį. Jas galima prislopinti, galima naudoti vinjetę ir masę kitokių būdų, spalvas panaudojant nuotaikai sustiprinti.

Smagu, kad apgynėt savo poziciją. Man patinka, kai žmogus daro vieną ar kitą veiksmą genamas racionalių motyvų, o ne vaikydamasis mados smile.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 08 12, 21:48)
As dar dedu dvi nuotraukytes temai akmeninis/-e :
(Labai laukiu visu komentaru.)

Deja, deja, Labradoriuke, mačiau ir geresnių tavo darbų. Manau, kad bandai atsikąsti daugiau, negu gali suvalgyti. Aišku tai nėra blogai - reikalauk neįmanomo ir gausi maksimumą smile.gif Tęsk taip ir toliau.

QUOTE(zuvialia @ 2007 08 13, 15:41)
sveiki,vytis jumis nelengva.bet temon pataikyt vis stengiuos..Stai pora akmenuotu...na ner pas mane minciu..sunkoka su akmenuotom..Gal kiek ir banalokos,bet mano akimis akmenuociausios is archyvo laugh.gif o lietyngai temai niekaip nerandu laido kuriuo galeciau inkraut pas jum...

Tiesą sakant, nei vienos iš paskutinių tavo nuotraukų nevadinčiau meniškomis. Deja.
Atsakyti
Imetu savo bandymu nuoroda, nes nuotraukos kiek pabuna ir isnyksta. Aciu jau issakiusiems savo nuomone. laukiu kitu pastebejimu.

http://public.fotki....e/dsc0007h.html

http://public.fotki....inise/jhjg.html

Kodel JB. Todel, kad spalvu ir taip nebuvo:)).
Atsakyti
Valanda, vis susilaikydavau rasyti komentarus apie sias dvi nuotraukas, bet kadangi ikelei pakartotinai tai pasisakysiu ir as.
Darbai nera mano stiliaus ir man sunkiai sekasi juos suprasti (bet nuo to jie netaps blogesni - tiesiog man patinka kitokios nuotraukos - t.y. zmones smile.gif )
Paziurejus i pirmaja foto, norisi ja vartyti, nesiziuri man fotografavimas siuo kampu..
Antroji - vyras paziurejes sako seseli butu ilgesni ir gresmingesni konstraves.
Man velgi, nuotrauka neprabyla...

Zuvialia - is tavo 2 parodytu darbu man visai patinka antras, su automobiliu. Tik as is apacios 1,5cm pakirpciau (bunant vietoje zingsniukas i prieki), kad nesimatytu to slapio smeliuko o butu tik akmenys. Ir dar iek tiek trikdo, kad automobilio stogas susilieja su kalno konturais. Tai tas zingsnis i prieki patvarkytu ir si reikaliuka smile.gif
O siaip nuotrauka turinti kazka tokio uzkabinancio. Nezinau tiksliau nusakyti kas, bet man patinka.

Pirmasis tavo darbas - na perdaug visko ten.. arba is arciau reikejo fotografuoti arba kitaip kadruoti. taip kaip yra nelabai ziurisi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buuuchepaula: 13 rugpjūčio 2007 - 22:25