Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (2 dalis)

QUOTE(dejavu @ 2007 08 11, 13:01)
o tu atkreipk dėmesį, kad visų, įsitraukusių į šį klubą nuotraukos pamažu praranda spalvas smile.gif. Pažiūrėk į paskutinius namų darbus, kiek iš jų spalvotų - o kiek ne.
ir kūdroj, paskaityk tarp rekomenduotų komentarų kaip turi atrodyti kūdriška nuotrauka (jis ironiškas, bet tiesos yra daug).

Bandau tai suprasti, bet neišeina. Spalvų nebuvimas, grūdas, subraižymai, kontrastas - argi visa tai meniškos nuotraukos bruožai?
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 12 rugpjūčio 2007 - 07:31
Sillwio:
Dauguma nuotrauku, rodomu cia-datuotos tuo laikotarpiu kai spalvotos juostos paprasciausiai dar nebuvo. Is ten pat- kontrastas ir grudas.
Kas delmanes- asiki siol fotografuoju j/b juosta, nes man artimesne juodai-balta filosofija. Be to- (mano nuomone)skaitmena dar negali
pavaizduoti kai kuriu man svarbiu savybiu, kuriomis pasizymi juosta.
Be abejones- tai visiskai nereiskia, kad bet kuri juodai balta nuotrauka - meniska.
Kaip ir zmogus sukaklaraisciu ir akinukais automatiskai netampa inteligentu.
Stai, pavyzdziui spalvota menine fotografija:

Sergey Maximishin

Magnum - ivedus paieskoje color- irgi bus nemazai foto.
Viena is ten rodomu autoriu jau buvo rodziusi Dejavu.

Uzuolaida:
Ka gali palikti abejinga tokios fotografijos?
Mano megstamas modernas!!
Aciu Jums, kad palaikote toki auksta menini lygi cia.
Beje,kodel praeita karta neapgynete savo pasiulyto autoriaus?
Leibovitz Pirelli 2000 visiskai ne tai, kas jos kolekcijoje "moterys". Sutinkate?

Buuchepaula:

Pavydziu galimybes buti tamsiam kambary...smile.gif
Su malonumu pasiziurejau Jusu saita ir skaitau Jusu komentarus.
Atsakyti
silwio man ir gi is pradziu taip atrode smile.gif Bet vis tiek manau, kad spalvos mene naudojamos ten kur jos turi reiksme, kur reiksmes neturi - tuomet pateikiama j/b.

Beje, ka manot apie toki "mena" ?

Radau sia Larry Towell nuotrauka, kuri LABAI LABAI mum tinka i tema viejuota smile.gif :
user posted image

Beje, man labai patiko is Victor nuorodos si nuotrauka:
user posted image
Neatrodo, jog tai yra Irakas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 12 rugpjūčio 2007 - 09:44
na nemanau, kad menas tai tik j&b nuotraukose. Galbut tik as jas daaaaaaaaug mieliau ziuriu nei spalvotas. Beja, kalbu apie j&b foto darytas ant juosteles. Ir dar mieliau paimti tokias nuotraukas i rankas, ar vartyti fotografijos albuma..

Paziurejusi Sergey Maximishin darbus prisiminiau rezisieriu Giuseppe Tornatore, kuris isleido ir nuostabu fotografiju albuma. Kazkuo panasus darbai su Sergey Maximishin, tik G. Tornatore visos j&b.
Gaila, bet radau tik virselio nuotrauka, gal jum geriau seksis su paieskom
user posted image

jei jau buvo pamineti Pirelli, tai man labiau patinka Lavazza kalendoriai smile.gif

apie art.scene puslapi... Na as turiu savo supratima apie mena...
bet "kas kaip moka tas taip soka" smile.gif pasitikejimas savimi ir tuo ka darai yra gerai! Tiesiog jau pacios mintys padeda tobuleti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buuuchepaula: 12 rugpjūčio 2007 - 10:37
Radau stai toki foto saita, kur parduodamos "meniskos" nuotraukos. Nezinau uz ka cia mokami pinigai g.gif

Cia radau siek tiek G. Tornatore nuotrauku. Cia rasoma, jog paskutines jos nuotraukos ir jos nera labai jau j/b smile.gif
Jis labiau su kinu susijes nei su fotografija ir kiles is Italijos bigsmile.gif Idomu, kad isleido savo foto albuma smile.gif Gal zinai kaip vadinasi?

Labai patiko sitos Peter Gasser gamtovaizdzio nuotraukos. Kurios yra nespalvotos, bet pasako labai daug rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 12 rugpjūčio 2007 - 20:34
As dar dedu dvi nuotraukytes temai akmeninis/-e :
(Labai laukiu visu komentaru.)

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 12 rugpjūčio 2007 - 21:52
Labradoriuke, G. Tornatore albumas vadinasi "Fotografo in Siberia" - "Fotografas Sibire".

Del psl, kuriame parduodamos meniskos ar maziau nuotraukos....
Dresdene sendaikciu turgelyje yra daug stendu su ivairiom seniausiom fotografijom, zmones ten daznai buriuojasi. Tiesiog galbut pomegis, kazkas kolekcionuoja tokias foto?

Peter Gasser darbai kiek mazoki ir bent jau mano monitoriuje per daug ryskus, net akis paskausta beziurint. Butu idomu pavartyti jo darbu albuma...

Nuotraukos akmenuotai temai kiek abstrakcios. Noretusi bent kokios detales ryskesnes, uz kurios zvilgsnis uzkibti galetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buuuchepaula: 12 rugpjūčio 2007 - 22:08
Sillwio, tikrai nemanau, kad j/b nuotraukai priduoda meniškumo, tarkim mano atveju dėtos čia nuotraukos, paskutinės tikrai visos j/b, o kodėl aš jas tokias dariau? tarkim žolės - spalvos blaškė dėmesį, atitraukė žvilgnį nuo įvairiai belinkstančių meldų, akmeninei temai norėjosi pilkos spalvos, abiejose tilto nuotraukose buvo spalvų, jų nenorėjau, pirmasis tiltas buvo žalias berods.. o paskutinėje laiptų nuotraukoje, ji šiaip pakankamai akmeninės spalvos ir spalvota, tačiau man netiko merginos aprangos spalvos, vyras pasiūlė pakeisti lotuliukas.gif bet pagalvojau jau geriau j/b padarysiu, nei keisiu kelnių spalvą biggrin.gif Pati labiau mėgstu spalvas nuotraukose, tačiau paskutiniuose keliuose atvejuose man jos tiesiog netiko temai wink.gif

Labradoriuke, kol kas nei vienoje tavo pateiktoje nuotraukoje neradau už ko užkliūtu akis ir sakyčiau - va, tikrai gražu/gerai. Lietingose nuotraukose lietaus ir jo nuotaikos visai nejaučiu, su jūra nuotraukoje tiesiog matosi kažkokie šuorai iš dangaus, kur reikia dar pagalvoti ar tikrai čia lietus, su berniuku nuotraukoje, jau California rašė - tamsi nuotrauka, kurioje nesimato nei tavo minimo lietaus, nei jo nuotaikos, besimaudantis berniukas ir tiek. Akmeninėse nuotraukose - bandei nufotografuoti faktūrą, tačiau man norisi centrinio, prasminio objekto, plius neryškios kraštuose, tiesiog visai nesuprantu apie ką nuotraukos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 13 rugpjūčio 2007 - 07:56
Cia radau Tornatore darbu: cia cia

Dekui uz visu komentarus. Reiskia - mano nuotraukos apskritai nieko vertos doh.gif g.gif
Gerai, bandysim kazka kita ieskot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 13 rugpjūčio 2007 - 11:22
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 08 13, 10:02)
Dekui uz visu komentarus. Reiskia - mano nuotraukos apskritai nieko vertos  doh.gif  g.gif
Gerai, bandysim kazka kita ieskot.

o ka tu matei savo darbuose, kad nusprendei ideti akmenuotai temai? vis tiek, nei is niekur nieko neidejai, kazka tokio izvelgei.
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 08 13, 12:06)
o ka tu matei savo darbuose, kad nusprendei ideti akmenuotai temai? vis tiek, nei is niekur nieko neidejai, kazka tokio izvelgei.

aisku izvelgiau, bet jei kiti nieko nemato - tuomet nelabai ka tai reiskia.

Pirmoje nuotraukoje akmenuotai: ten is tiesu yra medis, kuris atrodo kaip akmuo. Jei kas nepastebejot, ten tarsi dvi akys, o kaireje apacioje lyg nosis - tarsi kokio senuko, kuris liudytu apie ilgaamziskuma. Rysku yra ten kur ir turi buti, krastai nera tiek svarbus, todel ir neryskus.

Antroje - ten yra papludimio smelis, kuris vel gi man atrodo kaip akmens dalis.
Atsakyti